Torsen pisze:Sytuacja jest więc zgoła odmienna. Motor upadł, został zlikwidowany i nie istnieje, a gość, o którym mówisz, jak rozumiem, założył sobie nowe konto pod nowym nickiem. Ale to dalej ten sam gość. Nie umarł.mikas pisze:Na forum był kiedys taki uzytkownik o nicku BimmerTak sie składa, że nawet wiem który to, pozdrawiam
W pewnym momencie Bimmer usunął swojego nicka, znaczy ogłosił upadłość i skończył działalność
a po jakims czasie zarejestrował sie pod innym nickiem, którego uzywa obecnie.
A prosiłem przecież: "Jest jeszcze jedna furtka dla Torsena, ale tutaj proszę, aby nie powoływał się na argumenty formalno-prawne
Pewnie możesz, ale to całkiem bez sensu, bo zmianie pewnie przyświecał jakiś cel. Poza tym, zwracając się w ten sposób do gościa, który obecnie używa innej ksywki, musiałbyś poinformować całe forum, że ravajas to dawny BimmerCzy w związku z tym, że bardziej sie przywiązałem do tamtego nicka nie mogę uzywać tego starego?Pewnie by go to wkurzyło, bo nie po to wywalił w kosmos poprzednią tożsamość. A poza tym, byłoby całkowicie niepotrzebną szopką, bo skoro gość ma swojego nicka, to po kiego grzyba zwracać się do niego nickiem, którego nie ma? Po to są nicki, żeby ich używać. A starych nicków po to nie ma, żeby ich nie było.
Żartujemy, oczywiście, ale nie zgadam się, że tu jest jakakolwiek analogia. Motor to nie nick, tylko nazwa klubu, który upadł. Jeśli ktoś twierdzi, że to tradycja, czy "duch lubelskiego speedwaya", to niech go nie dopinguje podczas meczów, bo w meczach nie jedzie ani tradycja, ani duch, tylko zawodnicy obecnie istniejącej drużyny.
Ależ jest tu analogia, bo Motor o którym piszą kibice to faktycznie nie klub, tylko jak to ładnie określił Sadychor "lubelski zuzel" i to w tym kontekscie wszyscy którzy mają zdanie przeciwne do Twojego używają nazwy Motor. Motor = w podtekście lubelski zuzel, bo wiekszosc na ten lubelski zuzel przychodzi od lat niezaleznie od nazwy tworu i szyldu pod jakim jezdza startujący tu zuzlowcy. Idąc dalej Twoim tokiem rozumowania powinno dopingowac się tylko zawodników "po nazwiskach" no bo przeciez SKMŻ nie jedzie tylko zawodnicy obecnie istniejącej drużyny SKMŻ Lublin, czy jakos tak formalnie sie nazywa
A i jeszcze jedno, żeby być już tak dokładnym jak Ty. Klub żużlowy który upadł nazywał się RKS Motor Lublin, a dokładnie interesuje nas w tej dyskusji upadek jego sekcji żużlowej. Nikt teraz nie dopinguje RKS Motor Lublin na trybunach i tu na tym forum też o tej nazwie z Tobą nie dyskutuje i o nią nigdzie nie walczy i jej nie używa. Większość używa po prostu nicka Motor. W żadnym wypadku nie dopinguje podczas meczów klubu który upadł co próbujesz nam tu wmówić
Tak właśnie jest i właśnie to odróżnia tę sytuację od klubu.No i podstawowe pytanie czy Bimmer stał się nowym podmiotem pod nowym nickiem czy go juz w ogole nie ma? Dla mnie jako człowiek cały czas jest tylko pod innym nickiem
Ale już Ci tłumaczyliśmy, że tu nikt nie identyfikuje się z klubem tylko z "lubelskim żużlem". Lubelski żużel cały czas istnieje tak jak osoba posługująca się w różnym czasie różnymi nickami na forum. Sytuacja jest analogiczna. Nie istnieje klub RKS Motor Lublin i tego nikt nie kwestionuje i tego klubu nie dopinguje!!!
Identyfikujesz się? Więc może to Ty nim byłeś?Można się identyfikować z nazwą, tak jak ja sie identyfikuje bardziej z nazwą BimmerMoże ustalmy, co oznacza identyfikacja.
Ok niedokładnie dobrane słowo, ale jesteś inteligentny i się domyślasz o co chodzi, więc chyba doprecyzowywać już nie trzeba