Motor Lublin - Ostrovia Ostrów Wlkp. 10.06.2012r.godz. 15.00

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
bAsE

Re: Motor Lublin - Ostrovia Ostrów Wlkp. 10.06.2012r.godz. 1

#551 Postautor: bAsE » 10 czerwca 2012, o 20:55

Apocalips pisze:
bAsE pisze:To z Grudziądzem może być interesująco. Z tego co wiem to Woodward nie będzie mógł pojechać bo ma long track w Norwegii tego samego dnia. Więc wypożyczenie albo przepraszamy się z Madsem.

Long track w Norwegii ma w sobotę 16 czerwca, chyba że coś w tym temacie się zmieniło.

Masz rację. Patrzyłem na wcześniejszą wersję terminarza.

mariusz1987
Junior

#552 Postautor: mariusz1987 » 10 czerwca 2012, o 20:56

to grubo, w Nim były pokładane nadzieje na solidne zastępstwo za Miesiąca, jak się jeszcze Mads wkurzył to wracamy do "starego" składu :?

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#553 Postautor: Maxx » 10 czerwca 2012, o 21:01

GeloG89 pisze:Nie no proszę was. Miesiąc robi 2 punkty jest spoko bo to przecież druga linia Baran robi 6+1, walczy, jedzie ze startu i jedzie kaszane.
Ciekawa teoria naprawdę. Ten skład był optymalny na dzisiejszy mecz, oraz na wszystkie mecze u siebie.

Racja. Kaszana to na pewno nie Karol dzisiaj. Ale paru chętnych do tego "tytułu" znalazłoby się. Jeśli faktycznie Karol dzisiaj pożegnał się ze składem na skutek "budowania atmosfery od wewnątrz" to ktoś z klubu powinien położyć dobrowolnie na pniaku łeb do ścięcia. Wkurza mnie już to, że coraz głośniej mówi się o jakichś układach. Dość tego. Mają jechać najlepsi i koniec kropka. Sponsor jest od sponsorowania a nie od ustalania składu. Jeśli ktoś pozwala sponsorom ingerować w politykę kadrową odnośnie składu na poszczególne mecze i biegi to znaczy ni mniej ni więcej tylko tyle, że powinien zostać proboszczem. Na plebaniach rządzą czarne eminencje.

Awatar użytkownika
manjolo
Junior
Kontakt:

#554 Postautor: manjolo » 10 czerwca 2012, o 21:01

a co on jest dzieckiem? dlaczego mial jechac w nominowanym niby? bo chcial sobie zarobic? czterech mialo wiecej punktow, wiec naturalne bylo wystawienie ich.

Baran, nawet jesli sie wkurzyl, szybko przekalkuluje, ze nie oplaca mu sie strzelanie fochow, bo przy wynikach "Łełka" ma duuuze szanse na sklad do konca sezonu.
motoru brum

nomeni

#555 Postautor: nomeni » 10 czerwca 2012, o 21:04

DrPaiHiWo pisze:Wardzała powiedział ,że podziękował Korniszonowi bo ten "odbiegał czasowo"

jak dla mnie trener pogrążył się tą wypowiedzią...
to dziś zauważył, że Mads "odbiega czasowo"?!
miałby tyle honoru co Dzikowski i by chociaż się na trudne tematy nie wypowiadał...

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#556 Postautor: Maxx » 10 czerwca 2012, o 21:04

manjolo wiesz o co poszło? Wiesz co było przedmiotem sporu? Czy bazujesz na "plotach"?

Awatar użytkownika
manjolo
Junior
Kontakt:

#557 Postautor: manjolo » 10 czerwca 2012, o 21:05

a Ty wiesz? to moze napiszesz.
motoru brum

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#558 Postautor: niespokojny » 10 czerwca 2012, o 21:05

To krzyzyk na droge. I kasa za przygotowanie do zwrotu. On sobie moze. Trener z kierownikiem druzyny ustalaja nominowane a nie widzimisie Barana. A tak naprawde to powienien w nominowanym Lukaszewski jechac bo mial najwiecej pkt. I ja bym na jego miejscu powiedzial ze odchodze bo mnie w nominowanych nie bylo :lol: . No ludzie przeciez to cyrk :shock: . A niektorym radze zapas pampersow kupic.

GeloSMT pisze:wyjazdowych spotkań

Na razie to tylko do Grudziadza szykuje sie wyjazd.

GeloSMT pisze:Zatem rozumie się "samo przez się" gdyby teraz przytrafiła jakakolwiek kontuzja(odpukać) naszemu zawodnikowi to po Korniszona nie mamy po co dzwonić bo jedyne co może nam zaoferować to środek swojej dupy do obejrzenia i wcale się jemu nie dziwie!!

Slyszales o instytucji ZZ?

Przestancie robic w gacie publicznie. To nie sa jakies gwiazdy zeby sie obrazac za niewiadomo co. Nie tacy zawodnicy zostali odsylani do domu po trenigach. Mogli Dunczykowi wczoraj juz zakomunikowac ze nie jedzie, tu sie zgodze. Tak czy inaczej o swoja reputacje zawodnicy tez musza dbac, bo inaczej zaden klub ich nie wezmie. Chyba ze Krosno bedzie bilo kolejny rekord w liczbie zawodnikow. Zawodnicy pisza specjalnie na twiterach i innych komunikatorach m.in po to zeby was podpuscic, a Wy jak te jelenie z placzem na forum.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#559 Postautor: Maxx » 10 czerwca 2012, o 21:10

manjolo pisze:a co on jest dzieckiem? dlaczego mial jechac w nominowanym niby? bo chcial sobie zarobic? czterech mialo wiecej punktow, wiec naturalne bylo wystawienie ich.

Baran, nawet jesli sie wkurzyl, szybko przekalkuluje, ze nie oplaca mu sie strzelanie fochow, bo przy wynikach "Łełka" ma duuuze szanse na sklad do konca sezonu.

Po pierwsze: Baran nie jest dzieckiem jeśli chodzi o wiek 8)
Po drugie: Skąd wiesz co Baran kalkuluje i czy kalkuluje? Jakieś wiarygodne źródło?
Po trzecie: Ja nie wiem o co poszło i co jest na rzeczy więc nawet nie próbuję się wypowiadać w czyimkolwiek imieniu. Czy to Barana czy kogoś z klubu.

Awatar użytkownika
manjolo
Junior
Kontakt:

#560 Postautor: manjolo » 10 czerwca 2012, o 21:12

Maxx pisze:
manjolo pisze:a co on jest dzieckiem? dlaczego mial jechac w nominowanym niby? bo chcial sobie zarobic? czterech mialo wiecej punktow, wiec naturalne bylo wystawienie ich.

Po pierwsze: Baran nie jest dzieckiem jeśli chodzi o wiek 8)
Po drugie: Skąd wiesz co Baran kalkuluje i czy kalkuluje? Jakieś wiarygodne źródło?
Po trzecie: Ja nie wiem o co poszło i co jest na rzeczy więc nawet nie próbuję się wypowiadać w czyimkolwiek imieniu. Czy to Barana czy kogoś z klubu.

a ja przeczytalem na forum, ze obrazil sie za niewystawienie go w nominowanych - jesli tak jest, to moj post komentuje takie podejscie, jesli nie - tematu nie ma.

i naprawde nie trzeba byc detektywem rutkowskim, zeby wpasc na na to, ze ostatnia rzecza jaka jest teraz potrzebna Baranowi to konflikt z Wardzala/Sprawka/kimkolwiek.
motoru brum

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#561 Postautor: Maxx » 10 czerwca 2012, o 21:14

Forum nie zawsze jest wiarygodnym źródłem.
Baranowi nie jest potrzebny żaden konflikt z nikim w klubie (to oczywiste) a jeszcze mniej jakiekolwiek konflikty są potrzebne nam - kibicom. Podsycanie wrogiej atmosfery i szukanie dziury w d...pie nikomu ani niczemu nie służy.

GeloG89
Szkółkowicz

#562 Postautor: GeloG89 » 10 czerwca 2012, o 21:21

dokładnie znam zapowiedzi ale nie znam powodów sytuacji.
Trochę to wygląda tak jak by w klubie byli ważni i ważniejsi, a wynik sportowy był najmniej ważny.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#563 Postautor: mustafa » 10 czerwca 2012, o 21:32

Przecież z tym Baranem to musi być jakiś mało śmieszny niesmaczny żart. A jeżeli to nie jest żart to jest to po raz kolejny bardzo niepoważne i nieodpowiedzialne zachowania Barana do czego zresztą zdążył już nasz przyzwyczaić. Decyzja trenera była jak najbardziej słuszna, wybrał 4 najlepszych zawodników. Przecież w drugiej fazie starty Barana niewiele różniły się od kiepskich startów Miesiąca, zostawał daleko w tyle za całą stawką. Ja nie rozumiem co się dzieje z tymi zawodnikami. Tak samo Mads Korneliussen... myśli że wskoczy do składu tylko dlatego, że jest obcokrajowcem? A i owszem, żeby zaistnieć w danej lidze trzeba zainwestować pieniądze. To że wydaje na wyjazd z własnej kieszeni ma mu już gwarantować miejsce w składzie ? Nie rozumiem tych osób tutaj na forum które popierają takie zachowanie. Ile Wy macie lat, chodzicie do jakiejś pracy? Wiecie co to jest brać odpowiedzialność za własne postępowanie? Dorosłe życie to nie jakaś zabawa żeby strzelać sobie jakieś fochy. Ehh ci żużlowcy.

Co do samego meczu, to nawet całkiem fajny i ciekawszy niż ten z Łotyszami. Było sporo mijanek i pomimo wysokiej wygranej dostarczył trochę emocji. Fajne akcje Dawida :) Po pierwszej fazie meczu pomyślałem sobie, że w końcu skład się wykrystalizował. Jednak chyba jeszcze daleko do takiego stwierdzenia. Jeleniewski to tak samo jak Jamroży, na swoim torze nie ma na niego mocnych, na wyjazdach cień zawodnika. Tak jak patrzyłem na starty Jelenia, to nawet mam swoją teorię na temat tego dlaczego akurat w Lublinie mu wychodzi, a na innych torach jest gorzej, ale nie chcę mi się na ten temat rozpisywać :) Co do Barana to jest takim samym pewniakiem jak Miesiąc, czyli albo wyjdzie albo nie wyjdzie. Dobrze, że został tylko jeden mecz wyjazdowy, który i tak nie oszukując się przegramy. Jeleń na naszym torze sobie poradzi, więc zostanie tylko jedna dziura którą będzie trzeba jakoś załatać.

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#564 Postautor: Hayden » 10 czerwca 2012, o 21:35

mustafa pisze:Tak samo Mads Korneliussen... myśli że wskoczy do składu tylko dlatego, że jest obcokrajowcem?

What? Zartujesz sobie?

Chyba chciales napisac "Tak samo Daniel Jeleniewski... mysli ze wskoczy do skladu tylko dlatego, ze go Centrochemy sponsoruja?" Przeciez to Mads byl lepszy od Jelenia na treningu po spasowaniu szaf, i to Mads mial jechac w meczu i to jego ostatecznie wychuchano bez mydla :?
Motor mocny

max3
Zawodowiec

#565 Postautor: max3 » 10 czerwca 2012, o 21:36

Ładny miał Baran dzisiaj kevlar-Wieczorka

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#566 Postautor: mustafa » 10 czerwca 2012, o 21:40

Hayden pisze:Przeciez to Mads byl lepszy od Jelenia na treningu po spasowaniu szaf

Podejrzewam, że trener ma jednak trochę większą wiedzę. Dzisiejsze punkty Jelenia to: 3,3,3,2*,2* , więc chyba akurat temu zawodnikowi nie można nic zarzucić prawda ? A jeśli chodzi o plotki i teorie spiskowe, to nie zabraniam nikomu w nie wierzyć.

Jeszcze wkleję cytat trenera, żeby nie było:
Miejsce Duńczyka zajął Daniel Jeleniewski. - Na treningu jeździli ze sobą siedem razy. Pięć razy wygrał Daniel - przyznaje Wardzała.
Ostatnio zmieniony 10 czerwca 2012, o 21:47 przez mustafa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#568 Postautor: niespokojny » 10 czerwca 2012, o 21:44

A to nie Ty Hayden krzyczales ze Korneliussen juz dostal szanse pokazania sie i nie powinien dostac kolejnej?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

mechanizator
Junior

#569 Postautor: mechanizator » 10 czerwca 2012, o 21:48

sorry za OT.
Jak ktos mieszka na czechowie niech spojrzy w stronę telekomunikacji

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#570 Postautor: tezetomaniak » 10 czerwca 2012, o 21:50

sorry za OT

zajebiste :D

alfkrystian
Szkółkowicz

#571 Postautor: alfkrystian » 10 czerwca 2012, o 21:50

GeloG89 pisze:Szkoda ze to był debiut a zarazem pożegnanie.

Niech zwraca kasę i droga wolna , za te miedziaki przygotować furę dla Fishera problem z głowy i to dosłownie ...raz na zawsze

Red_Bullet

#572 Postautor: Red_Bullet » 10 czerwca 2012, o 21:52

Meczyk spoko. Kilka akcji Dawida na wejściu w II łuk, akcja Łukaszewskiego na ostatnich metrach. Co do postawy naszych to niepotrzebny był faul Barana na Larsenie, poza tym spoko. O postawie Ostrowa nie ma nawet co pisać, zwłaszcza o Karlssonie. Szkoda tylko że tak się ten mecz ciągnął. Pogoda niby spoko, ale słońce przygrzało chyba niektórym za bardzo. Było parę osób (pod wyraźnym wpływem) które chciały iść z piwem na żyletę (co skutecznie uniemożliwiała im ochrona). Generalnie się opaliłem i jeszcze pachnę metanolem:)

Co do wieści z parkingu i akcji z Korniszonem to skomentuję to tak:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 10 czerwca 2012, o 21:58 przez Red_Bullet, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pizek

#573 Postautor: pizek » 10 czerwca 2012, o 21:55

Mecz wygrany do 32 a tutaj syf i burdel na kółkach jakiego dawno nie wiedziałem na tym forum od paru lat 8)

Jedni użytkownicy najeżdżają na innych i przekonują ich do swoich racji a inni odpłacają się im w najlepsze. Bardzo mądra i merytoryczna dyskusja. A prawda leży gdzieś po środku. Tam gdzie rozchodzi się o kasę zawsze będą zgrzyty i jakieś płacze i nie da się dogodzić wszystkim. Każdy chce jak najwięcej dla siebie a jak widzi się łatwą kasę to tak to jest.

Gwizdy i transparent dla Jelenia...nie ganie, nie oceniam. Każdy ma prawo robić co chce. Prawda taka, że co miał zawalić to zawalił a że będzie robił punkty u siebie każdy też to wie. Nie ma też co wysyłać buziaczków i robić ukłony oraz bić brawo zawodnikowi, który poleciał sobie w ptaka, ale też nie ma co gwizdać i być anty- Jelen bo zawalił wyjazdy. Dlatego proponuję postawę obojętna i problem rozwiązany dla wszystkich :D :D

A nie rozumiem po co te spięcia całe? Przecież do 4 awansujemy, o wejście do najwyższej klasy rozgrywkowej nie walczymy więc spokojnie 8) :D Jak to mówią- easy 8)

PS: Przyprowadziłem 2 znajomych, byli zachwyceni a to był jeden z nudniejszych meczów na jakich byłem...także lud ma parcie na żużel i należy się z tego cieszyć :)

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#574 Postautor: Jinxsior » 10 czerwca 2012, o 22:01

Gratulacje za dzisiejszy mecz dla całego zespołu. Wszyscy zrobili co do nich należy. Nawiązując do Barana. W trzecim swoim biegu jechał czwarty i punkt zrobił na defekcie PK. W czwartym znowu jechał czwarty i wpakował chłopaka w płot. Niby czemu miałby jechać w czternastym.

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#575 Postautor: Hayden » 10 czerwca 2012, o 22:02

niespokojny pisze:A to nie Ty Hayden krzyczales ze Korneliussen juz dostal szanse pokazania sie i nie powinien dostac kolejnej?

Szanse pokazania sie na treningu i rywalizacji o sklad powinien miec kazdy z naszej druzyny. Po prostu nie wierzylem w Madsa kiedy inni upatrywali w nim kandydata do skladu, ale nie wmowisz mi, ze chcialem aby mu dano szanse na treningu. Mylilem sie, chociaz jak bardzo to sie nie dowiemy bo watpie by mu sie tu chcialo jeszcze przyjezdzac.

Jeszcze co do meczu: Brawo dla Lukaszewskiego !!!!! Jak na niego to bylo niesamowite :o
Jak dla mnie Jelen w tym meczu jechac nie powinien i nawet jego 13+2 we mnie nie zmieni tego przekonania.
Woodward przed meczem z Grudziadzem koniecznie na trening, nie mozemy sobie pozwolic na dwa slabsze biegi na poczatku w jego wykonaniu.
Motor mocny