Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
dumbli
Szkółkowicz

Re: Żużel w TV

#4326 Postautor: dumbli » 3 maja 2012, o 21:15

meesha pisze:Zasięg zasięgiem, tylko jak ma się do tego oglądalność obu stacji...

Tutaj bardziej adekwatne powinno byc pytanie jaka jest oglądalność transmisji live i retransmisji. Bo o to rozbija sie kasa.
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#4327 Postautor: Maxx » 3 maja 2012, o 21:17

Dobra kolego. Powiedz jak włączyć TV i jakiej anteny użyć żeby obejrzeć itvl 8) A następnie się założymy i pogadamy o zasięgu dla ludzi "nienetowych" 8) Oczywiście to wyjaśnienie zamieszczam gdybyś nie poniał (w co nie wierzę) poprzedniego posta 8)

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#4328 Postautor: Maxx » 3 maja 2012, o 21:29

I "antycośtam" milczy czyli bez netu ITVL ani rusz. I o co miałby być ten zakład? Nemiroff dla wszystkich kolego - tak proponuję 8)

antysnaper

#4329 Postautor: antysnaper » 3 maja 2012, o 21:29

Maxx pisze:Dobra kolego. Powiedz jak włączyć TV i jakiej anteny użyć żeby obejrzeć itvl 8) A następnie się założymy i pogadamy o zasięgu dla ludzi "nienetowych" 8) Oczywiście to wyjaśnienie zamieszczam gdybyś nie poniał (w co nie wierzę) poprzedniego posta 8)

Dobra kolego. Powiedz mi jaki włączyć tv i jakiej anteny użyć, aby obejrzeć ( bez płacenia abonamentu i opłat za kablówkę - i to nie podstawową, nie ma tak. Mimimalny pakiet nie obejmuje Polsatu Sport i TVP Sport). A nawet minimalny pakiet nie zwalnia Ciebie - i to pod sankcją prawną, od opłaty abonamentu radiowo - telewizyjnego. Dziś to jest 18. 50 miesięcznie. Za POSIADANIE telewizora. Możesz go nie włączać do prądu. Jeśki tego nie płacisz, w rozumieniu prawa jesteś przestępcą.

Ergo - masz telewizor. Za 18. 50 miesięcznie, Tam zobaczysz mecze KMŻ na żywo?

Jeszcze jakieś pytania?

EDIT:

I tak tylko gwoli ścisłości - nie przekręcam Twojego nicka, kolego. Gdybyś zajrzał do kanonów literatury współczesnej, moje sztuczne internetowe imię byłoby Ci znane. A tak to cóz, polecam kopiuj - wklej
Głupota nie boli, ale męczy bliźnich...

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#4330 Postautor: Maxx » 3 maja 2012, o 21:37

Ponawiam pytanie, bo chyba udajesz, że nie rozumiesz. Jakiej anteny użyć, żeby obejrzeć itvl z TV? Nie kręć tylko odpowiedz.

owen1989
Senior

#4331 Postautor: owen1989 » 3 maja 2012, o 21:37

A to sa tu jacys glupi jeszcze, ktorzy placa abonament ? :D

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#4332 Postautor: Maxx » 3 maja 2012, o 21:39

Antysnaper (bez przekręcania nick'a) - na to wychodzi. Zna się na tym jak mało kto 8)

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#4333 Postautor: sadychor » 3 maja 2012, o 21:42

Mam babcie emerytke zwolniona z oplat abonamentowych...
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

antysnaper

#4334 Postautor: antysnaper » 3 maja 2012, o 21:42

Maxx pisze:Ponawiam pytanie, bo chyba udajesz, że nie rozumiesz. Jakiej anteny użyć, żeby obejrzeć itvl z TV? Nie kręć tylko odpowiedz.

Rozumiem, że chcesz być telewidzem bez płacenia abonamentu? Oj, kolego, nie moge udzielać rad odnośnie łamania prawa :)

W skrócie - masz telewizor? Płacisz abonament? Jeśli tak - domagaj się czegokolwiek od TVp, tam jest właściwy adres.

Jesli masz - a nie płacisz - nie ujawniaj się :)

Jeśli nie masz, a masz komputer z dostępem do internetu - tu zapraszamy :)
http://sport.itvl.pl/news/wiosna-w-itvl---zuzel

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#4335 Postautor: Maxx » 3 maja 2012, o 21:43

Antysnaper ty udajesz ułomnego, czy jesteś nim w istocie? Zadałem konkretne pytanie.

antysnaper

#4336 Postautor: antysnaper » 3 maja 2012, o 21:46

Odpowiedziałem Ci konkretnie. Której częsci nie zrozumiałeś?

Tej o abonamencie?

W skrócie - masz telewizor? Płacisz abonament? Jeśli tak - domagaj się czegokolwiek od TVp, tam jest właściwy adres.

Tej o zasięgu?

Zasięg iTVl - okołoziemski, o ile ktoś dysponuje internetem na tyle mocnym aby odbierać na żywo przekaz 1Mbtr. No, kolega Rudy w Konopnicy nie ma, rozumiem wzburzenie.

Tej o0 dostępie do internetu?

A to, już nie moje zmartwienie :)

harry
Trener

#4337 Postautor: harry » 3 maja 2012, o 21:48

Maxx pisze:Ponawiam pytanie, bo chyba udajesz, że nie rozumiesz. Jakiej anteny użyć, żeby obejrzeć itvl z TV? Nie kręć tylko odpowiedz.

Ale po co komu antena?
W zeszłym sezonie na mecz w Pile było około 10 tys wejść i nikt nie potrzebował żadnej anteny.
Życzę TVL żeby na retransmisje z Ostrowem przekroczyli sto osób.

Tak na marginesie: Internet powoli eliminuje z rynku prasę. Książki są też coraz bardziej zagrożone. Coś mi sie wydaje że następna w kolejce jest telewizja a na pewno ta własnie na jakieś dziwne abonamenty, których w zasadzie nikt nie płaci. Anteny powoli odchodza w niebyt...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#4338 Postautor: Maxx » 3 maja 2012, o 21:51

GDZIE OBEJRZYMY ITVL W TELEWIZORZE??? Zrozumiałeś???!!! Porównujemy zasięg telewizyjny itvl i TVP (o tym była mowa na wstępie). Czy ja wspominałem coś o abonamencie? Czy tobie się coś pod sufitem powywracało? Człowieku ja rozumiem, że chcesz wybrnąć z d...py, w którą sam sie wpakowałeś ale odpowiadaj choć odrobinę inteligentnie, ok? A nie na zasadzie "Rozumiem, że..." bo wynika z tego, że guzik rozumiesz... A raczej udajesz pajaca, który nic nie rozumie...
Ostatnio zmieniony 3 maja 2012, o 21:57 przez Maxx, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#4339 Postautor: Maxx » 3 maja 2012, o 21:53

harry pisze:

Ale po co komu antena?
W zeszłym sezonie na mecz w Pile było około 10 tys wejść i nikt nie potrzebował żadnej anteny.
Życzę TVL żeby na retransmisje z Ostrowem przekroczyli sto osób.

Tak na marginesie: Internet powoli eliminuje z rynku prasę. Książki są też coraz bardziej zagrożone. Coś mi sie wydaje że następna w kolejce jest telewizja a na pewno ta własnie na jakieś dziwne abonamenty, których w zasadzie nikt nie płaci. Anteny powoli odchodza w niebyt...

Harry, nie o marginesie rozmawiamy i kolega anysnaper unika rzeczowej i konkretnej odpowiedzi. Nie broń go. Gość nie potrafi wybrnąć z sytuacji, w którą sam sie wpakował. Mało ma to wspólnego ze speedway'em ale nie lubię jak ktoś robi z innych głupków.

antysnaper

#4340 Postautor: antysnaper » 3 maja 2012, o 22:00

Maxx, ochłoniij trochę :)

A potem zacznij zadawać konkretne pytania :)

W telewizorze? znaczy takim pudełku na półce albo ścianie?

Możesz już dziś - jeśli masz telewizor ( telewizor to jest takie coś, co odbiera sygnał z anteny, abo łącza)

Wystarczy, że masz łącze internetowe minimum 5 MG i kabel do telewizora :)

Instrukcja wygląda tak:

Ustawiasz telewizor jako monitor komputera :)

(jak to zrobić - zalecam instrukcję obsługi)

wybierasz na przeglądarce: sport. itvl. pl - aha, musisz mieć w domu dostęp do internetu, ale skoro jesteś na forum internetowym, zakładam, że masz :)

opłacając wcześniej dostęp - INACZEJ NIE DZIAŁA

wybierasz właściwy dla siebie program - znaczy ten, co go chce oglądać

oglądasz

Jeszcze jakieś instrukcje?

:)

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#4341 Postautor: Maxx » 3 maja 2012, o 22:05

Idiotów nie sieją. Tyle na ten temat. 8)

antysnaper

#4342 Postautor: antysnaper » 3 maja 2012, o 22:17

Maxx pisze:Idiotów nie sieją. Tyle na ten temat. 8)

Zadaj jakies przytomne pytanie - dostaniesz odpowiedź.

Na razie jest tak - Maxx chce transmisji za darmo, i to najlepiej w HD :)

I dostępnej na odbiorniku w radiu samochodowym

Chłopie, możemy gadac o wszystkim, po warunkiem że obie strony wiedzą, o czym mówią :)

Na razie nie wiesz, czym się różni odbiór telewizyjny przesyłany w kablówce od internetowego.

I dlaczego jesteś przestępcą, nie płacąc abonamentu telewizyjno - radiowego

Zakładam z tego, że nie wiesz również, że nic na świecie za darmo nie ma :)
Ostatnio zmieniony 24 maja 2012, o 17:55 przez antysnaper, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#4343 Postautor: istred » 3 maja 2012, o 22:25

Kto przyjmuje, jakby kolega Maxx odpuścił?
Kto będzie oceniał ? :)

antysnaper

#4344 Postautor: antysnaper » 3 maja 2012, o 22:32

A przeglądając wstecz ten wątek, iluż to jest kolegów, co już tak, na pierwszy raz byliby gwiazdami komentarza żużlowego, w telewizji, na żywo :)

I co, nagle dudy w miech?

Nie chcecie spróbować? Już mądrość do skarpet spłynęła?
Ostatnio zmieniony 24 maja 2012, o 17:56 przez antysnaper, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#4345 Postautor: GIGI » 4 maja 2012, o 08:34

Antyspamer, wciagnela Cie widze dyskusja z panem ktory sam sobie zaprzecza i nie wie czego chce. Jak dla mnie ITVL robi swietna robote( nie podlizuje sie :o ) i jesli transmisje beda tak wygladaly jak ta w Lodzi/ Gnieznie to ja nie mam pytan! Jak ktos nie chce to niech nie placi. Nikt nikomu na sile nic nie wciska. Kolega Maxx powinien sie cieszyc ze moze ogladac swoja ukochana druzyne na zywo w internecie w dobrej jakosci i to za relatywnie niewielkie pieniadze.

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#4346 Postautor: jacur78 » 4 maja 2012, o 22:02

To i ja dodam od cos siebie.
ITVL - swietna robota, szczegolnie biorac pod uwage fakt, ze w telewizji internetowej przecierane sa dopiero szlaki. Globalny zasieg takiej transmisji jest kluczowy z mojej perspektywy, perspektywy kibica mieszkajacego w UK. Daje szanse na pelne emocjonowanie sie zmaganiami koziolkow...Wczesniej pozostawaly jedynie Sportowe Fakty lub o zgrozo, sporadyczne relacje Radia Lublin.
Fakt ,ze za taka transmisje trzeba zaplacic jest rowniez naturalny. Przedsiewziecie takie musi byc, rzecz jasna oplacalne dla komercyjnej przecie stacji. A jesli komus przeszkadza wydatek 10 zl, no coz, radzilbym przestac marnowac czas na internetowym forum i powaznie wziac sie do pracy w celu poprawy sytuacji materialnej.

Takie pytanie do Harrego. Czy za komentarz do meczu pobierasz honorarium, czy tez robisz to charytatywnie, dla dobra i z milosci do klubu :)?

Aha..jeszcze jedno. Teraz trzeba zakupic abonamencik na 3 dni i obejrzec i Zloty Kask i lanie Ostrovii.
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart

klops
Junior

#4347 Postautor: klops » 4 maja 2012, o 23:13

jacur78 pisze:To i ja dodam od cos siebie.
ITVL - swietna robota, szczegolnie biorac pod uwage fakt, ze w telewizji internetowej przecierane sa dopiero szlaki. Globalny zasieg takiej transmisji jest kluczowy z mojej perspektywy, perspektywy kibica mieszkajacego w UK. Daje szanse na pelne emocjonowanie sie zmaganiami koziolkow...Wczesniej pozostawaly jedynie Sportowe Fakty lub o zgrozo, sporadyczne relacje Radia Lublin.
Fakt ,ze za taka transmisje trzeba zaplacic jest rowniez naturalny. Przedsiewziecie takie musi byc, rzecz jasna oplacalne dla komercyjnej przecie stacji. A jesli komus przeszkadza wydatek 10 zl, no coz, radzilbym przestac marnowac czas na internetowym forum i powaznie wziac sie do pracy w celu poprawy sytuacji materialnej.

Takie pytanie do Harrego. Czy za komentarz do meczu pobierasz honorarium, czy tez robisz to charytatywnie, dla dobra i z milosci do klubu :)?

Aha..jeszcze jedno. Teraz trzeba zakupic abonamencik na 3 dni i obejrzec i Zloty Kask i lanie Ostrovii.

Na początek, jestem tutaj nowy więc witam wszystkich :)
A teraz do meritum. Jacur78 chwalisz tutaj jak sam twierdzisz stricte komercyjne przedsięwzięcie jakim jest itvl, mające na celu jak każda firma przede wszystkim zysk. Chwalisz za co? Chyba nie za jakość, która jest na poziomie transmisji z wczesnych lat 90 i najnowszym osiągnięciem itvl jest fakt, że transmisję da się w ogóle obejrzeć bez 5 minutowych przycinek? Ja rozumiem, że jest postęp - oglądając transmisję z Łodzi byłem pozytywnie zaskoczony - brawo itvl! Nie zmienia to faktu, że jakość przekazu, obrazu, grafik jest na poziomie amatorskim czy jak kto woli akademickim. Mam nadzieję, że nikt w itvl nie obrazi się za te słowa - ale płacąc 10pln wymagam produktu, który będzie zrealizowany przede wszystkim profesjonalnie. Choćby tak jak na proart i ostrow24.tv, które dziwnym trafem są darmowe.
a czego wypociny wytłumacz mi czego.

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#4348 Postautor: jacur78 » 5 maja 2012, o 01:05

Otoz drogi kolego zaleznosc jest taka. Placisz 10 PLN i dostajesz produkt warty 10 PLN. ITVL nie jest jeszcze technologincznie przygotowana aby zaoferowac wysmienita jakosc obrazu. Nie jest rowniez na tyle silna finansowo aby zapewnic w pelni profesjonalny komentarz (Harry bez urazy rzecz jasna). Daje jednakowoz przekaz live za niewielka oplata i to jest najistotniejsze. To jest pionierska dzialalnosc i taki stan rzeczy jest w pelni zrozumialy, a oczekiwanie relacji na poziomie tvp sport za 10 PLN jest nierealne. To tak jakby pojsc na lokalny bazarek i oczekiwac kupna garnituru Armani za 100 :)
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart

Awatar użytkownika
_R@fi_

#4349 Postautor: _R@fi_ » 5 maja 2012, o 12:36

ale dali dzis ciala zlotego kasku nie bedzie w TV ehh

co do jutrzejszego meczu, placac za transmisje w itvl.pl karta platnicza dostaniemy szybko dostep czy trzeba to zrobic duzo wczesniej ? mam nadzieje ze ktos z was juz to robil :)
Obrazek
NIGDY O TOBIE NIE ZAPOMNIMY ROBERT !!!![*]

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#4350 Postautor: GIGI » 5 maja 2012, o 12:52

skad masz takie info??