Start Gniezno - Motor Lublin (22.04.2012r. godz. 16:00 )

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

Re: Start Gniezno - Motor Lublin (22.04.2012r. godz. 16:00

#51 Postautor: Fork » 16 kwietnia 2012, o 23:34

Łukaszewski ma na czym jechać co pokazał w eliminacjach przywożąc Kuciapę, Adamczewskiego i Jelenia. Problem w tym, że chłopak nie ma papierów na jazdę. Raz na kilka biegów uda mu się wystrzelić i wtedy coś dowiezie.

Akurat wtedy zewnętrzne pola chodziły aż miło. Nawet Jacek Rrrrr. wyjechał spod płotu jak z katapulty.
Co nie zmienia faktu, że chłopak potrafi zaatakować, co pokazywał nie raz (śmiem twierdzić, że w tym elemencie częściej zapamiętany przeze mnie, niż nasz niedoszły mistrz świata R.Klimek)
Trochę sobie sam zaprzeczyłeś pisząc, że pokonał ww. zawodników a później, że nie ma papierów na jazdę. Gdyby prawdą było to ostatnie, to pewnie nie dane byłoby nam go oglądać.
Bardziej bym się zastanowił nad indywidualną pracą trenera z naszą młodzieżą (wskazówki co do nawierzchni, przełożeń, toru i stylu jazdy) oraz o ile jest taka potrzeba nad pomocą sprzętową (pomimo, że jest to dopiero początek sezonu). W takim wieku jest jeszcze duża szansa, że zaskoczą i będą jeszcze punktowali. A skoro są małe szansę na klepnięcie "gościa", to tym bardziej trenejro powinien wziąć pod swoje skrzydła wszystkich Mateuszów.
W tamtym sezonie M.Fajfer też nie jeździł fajerwerków, jak jest dzisiaj każdy widzi. Takich przykładów jest jeszcze trochę.
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#52 Postautor: Dobromir » 16 kwietnia 2012, o 23:48

Nie zaprzeczyłem. Po prostu chłopak nie ma talentu i tyle. Raz na 5 biegów coś mu wyjdzie. Poza tym nie wiem gdzie Ty widziałeś Łukaszewskiego atakującego, bo ja nie pamiętam, żeby kogoś wyprzedził na dystansie.

Co do pracy z juniorami to się zgodzę, bo narazie szkolenie to wygląda tak: wsiadaj i jedź. Jest przecież jeszcze Wieczorek, chłopak ma dopiero 17 lat, i skoro sam się tu zgłosił i przyjeżdża na trening to znaczy, że mu zależy. Jak mu nikt nie pomoże to tak będzie sobie pyrkał kółka cały sezon i nic z tego nie wyjdzie.

Properr

#53 Postautor: Properr » 16 kwietnia 2012, o 23:55

Na treningu było widać, że więcej uwagi i pomocnej dłoni okazał Karol, niż trener. Mateusz potrzebował wskazówek i widac było, że wziął je do serca, gdyż co raz płynniej pokonywał kolejne kółka.

max3
Zawodowiec

#54 Postautor: max3 » 17 kwietnia 2012, o 08:52

Tez to zauważyłem ,ze Karol zamiast naszego wspaniałego trenera udzielał wskazówek Wieczorkowi .

Tobuls
Szkółkowicz

#55 Postautor: Tobuls » 17 kwietnia 2012, o 11:16

Też widziałem, jako jedyny podszedł do gościa w parkingu coś tam pogadali, Baran siadł na jego osiołka i wyjechał na tor coś mu tam jeszcze ustawiając, więc w brednie i mrzonki pracy Dzika z młodzieżą nie wierze.

Żeby nie było off t

Uważam tak jak większość za Mesiąca Baran, lub krajówka ale do tego potrzebny jest choćby jeden porządny trening najlepiej z Korniszonem na bardzo twardym, ubitym torze.
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#56 Postautor: sadychor » 17 kwietnia 2012, o 13:14

harry pisze:(...)Jestem prawie pewien że poszło o kasę. A własciwie o jej brak. Tym bardziej po meczu z Orłem u siebie. Widocznie panowie nie dostali kasiury i kuniec.
Przeciez było słychać, że Gniezno ma problemy ze spłatą swoich byłych. Widocznie zamiast zapłacić obecnym musieli spłacać byłych i zrobiła się dziura w budżecie. A gwiazdy bardzo tego nie lubią!(...)

Mysle, ze wlasnie mecz z Lublinem wiele wyjasni w tej kwestii. Dyskutowalismy o tym przed sezonem i bankowo natluklismy wiecej postow na ten temat niz Gniezno o swojej porazce na Lotwie. Ich 5 stron w porownaniu z naszym lodzkim topikiem skromnie wyglada ;)
Z drugiej strony jest wiele glosow, ze wieksza czesc tego dream-teamu jedzie na ryczaltach. Mozliwe jest tez to, ze stwierdzili "z pijanymi ruskimi nie bedziemy sie scigac" i pofolgowali. Czy sie stoi czy sie lezy, a gnatow szkoda.
Nastepna kwestia to tor. Wiele glosow argumentuje niewyrazna postawe wlasnie torem, a dokladniej jego betonowa konsystencja. Na Lotwie wg gnieznian byl beton - niezbyt lubiany przez Startowcow, ktory nomen omen robia u siebie. Kuriozalnie na betonie w Gnieznie taki Zorro ciagnal wynik, a w Dauga nie istnial. I tutaj wracamy do wpisu harrego...
Utarlo sie, ze naszym nie lezy beton, wiec bedzie smiesznie, bo w niedziele jada dwie druzyny posiadajace opinie druzyn nie-betonowych na torze, ktory moze byc twardy jak skala.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Zaratustra
Kadrowicz

#57 Postautor: Zaratustra » 17 kwietnia 2012, o 15:01

max3 pisze:Tez to zauważyłem ,ze Karol zamiast naszego wspaniałego trenera udzielał wskazówek Wieczorkowi .

Również dane mi było widzieć to zdarzenie. Szkoda mi było chłopaka, który zostawiony był sam sobie na torze. Oczywiście powinien był ktoś mu pomóc (najlepiej trener), ale Dzikowskiemu się nie dziwię. Jedyny wspólny trening na torze przed ważnym meczem, więc trener bardziej myślał, by ogarnąć swój podstawowy dream team 8)
Pogoda od dzisiaj ma być niezła, więc należałoby ruszyć do treningów..
Ciekawe jak jest z dostępnością toru dla żużlowców? Tak, jak w roku ubiegłym..?

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#58 Postautor: Jinxsior » 18 kwietnia 2012, o 08:30

Nikt pewnie nie wie czy Gniezno przed sezonem nie wkalkulowalo przegranej na Łotwie. Nie przewidzieli
tylko że "gwiazdy" skompromituja się niczym nasi herosi. W kłopoty finansowe nie wierze. Jedziemy na teoretycznie najtrudniejszy mecz, którzy może okazać się najłatwiejszy. Gniezno może nas zlekceważyć a my pewnie pojedziemy na 110% aby się zrehabilitować. Jeśli Misiek(11pkt) i Dawid(9pkt) pojadą na swoim poziomie do tego Jeleń pojedzie normalny mecz (8pkt) Baran (8) i Korniszon (7) juniorzy zrobia ze dwa pkt to zbliżymy się do remisu który pozwoli myśleć o bonusie.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#59 Postautor: Manitou » 18 kwietnia 2012, o 09:40

Weź człowieku odpuść sobie pisanie. Naprawdę Ci to nie idzie to po co męczysz siebie i innych użytkowników. Na trzy zdania jedno, najkrótsze ma sens :?

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#60 Postautor: Maxx » 18 kwietnia 2012, o 14:26

Myślę jak pewnie wielu z nas, że niektórzy mają coś nie coś do udowodnienia na torze sobie samym i kibicom.

Koper
Trener
Kontakt:

#61 Postautor: Koper » 18 kwietnia 2012, o 14:36

Awizowany:
1. Robert MIŚKOWIAK
2. Paweł MIESIĄC
3. Karol BARAN
4. Daniel JELENIEWSKI
5. Dawid STACHYRA
6. Mateusz ŁUKASZEWSKI

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#62 Postautor: MikeMistrz » 18 kwietnia 2012, o 15:38

Manitou pisze:Weź człowieku odpuść sobie pisanie. Naprawdę Ci to nie idzie to po co męczysz siebie i innych użytkowników. Na trzy zdania jedno, najkrótsze ma sens :?

Oczywiście masz rację, ale po to na forum jest opcja niewyświetlania postów wybranych użytkowników ;).

A co do awizowanego chyba i tak najmocniejszy skład na obecną chwilę to krajówka. Tyle, że można by Korniszona ściągnąć na treningi jeśli by chciał, bo potencjalnie wydaje mi się lepszy niż Miesiąc.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#63 Postautor: Gelo » 18 kwietnia 2012, o 21:12

jedyny sposób zeby wybrac najlepszy sklad to zrobic w piatek (sobote) trening i puścic kilka razy na taśme czwórke - Miesiąc, Baran, Korneliussen, Jeleniewski. Wtedy ten, który będzie najsłabszy i nie pojedzie w meczu będzie mógł mieć pretensje tylko do siebie.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#64 Postautor: Maxx » 18 kwietnia 2012, o 22:50

Gelu masz rację w kwestii seniorów, jestem tego samego zdania ale poki co nadal jesteśmy w czarnej d...pie jeśli chodzi o juniora (gościa). Tutaj, w porównaniu do poprzedniego sezonu calkowicie "leżymy".
Jeleń po blamażu w Łodzi i Korneliussen mieli sporo do wyremontowania w swoim parku maszyn bo tamtejsze padaczki dalej ani wyżej nie zawiozą ich na pewno. Ciekawe czy odrobili pracę domowa?
Jednym słowem w piątek ostra jazda pretentendów do miana składu na Gniezno i jadą najlepsi. Bez sentymentów.

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#65 Postautor: Popek » 19 kwietnia 2012, o 00:29

A ja jeszcze raz apeluje o jakiegos goscia :) Jak nie ma juz kogo sciagnac, to nawet Kret albo ten Niemiec z Rzeszowa bedzie lepszy od Borowicza, Kret obecnie jest wg mnie nawet lepszy od Łukaszewskiego, nie umie jezdzic ale czasami przynajmniej walczy 8)

EDIT: Sorki, zapomnialem ze kret juz startuje jako gosc w Krosnie, ale chyba mozna go wypozyczyc ? Chlopak nie ma szans na jazde w Rzeszowie, gdzie i tak niedlugo beda ponoc mieli kilku nowych wychowankow, wiec problemow z tym byc nie powinno. Tu se wyniki z kilku ostatnich zawodow Kreta, w Ekstralidze "szalal" tak samo jak Jamrog, ale ogolnie w roznych zawodach lepszy od Łukaszewskiego, a w II lidze tez robi wiecej pkt niz Łukaszewski.

http://www.lukaszkret.sport24.pl/news/s ... estochowie
http://www.lukaszkret.sport24.pl/news/s ... ce-lukasza
http://www.lukaszkret.sport24.pl/news/s ... ce-lukasza
http://www.lukaszkret.sport24.pl/news/s ... estochowie
http://www.lukaszkret.sport24.pl/news/s ... ndy-krakow
http://www.lukaszkret.sport24.pl/news/s ... ksm-krosno

Awatar użytkownika
pizek

#66 Postautor: pizek » 19 kwietnia 2012, o 09:23

No proszę Cie...Kret gwarantuje tyle co Borowicz. Prawda jest tylko taka, że Borowicz to rocznik 94 a Kret 92 i jeżeli mamy mieć jakaś nadzieję na progres Borowicza to musi startować, bo z Kreta to i tak nic nie będzie. Poza tym Borowicz już jest u nas a jak mamy jeszcze sypać kasą za słabego Kreta czy inny wynalazek to jest to po prostu śmieszne. Osobiście uważam, że jak ma być gość pokroju Kreta to lepiej zostawić tak jak jest. Borowicz narazie gwarantuje 0,0,0 ewentualnie jakiś punkt na defekcie czy wykluczeniu, ale pamiętam jak Mroczka u nas z Michalukiem walczył. Kto wie jak Borowicz będzie prezentował się za pół roku czy za rok jak poprawi starty i dogra sprzęt. Trener musi mu podpowiadać, dawać wskazówki. Trzeba popracować nad startem, aby nie podnosiło mu tak koła do góry bo wtedy zamyka gaz na chwilę i pozamiatane. Z każdym startem/meczem powinno być coraz lepiej....

Gość, który gwarantuje jakieś zdobycze punktowe nam raczej nie grozi, więc trzeba zrobić wszystko, aby nie rozpoczynać od 1-5 i tutaj jest rola trenera, zarządu.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#67 Postautor: Gelo » 19 kwietnia 2012, o 10:01

U Borowicza problemem są starty - strasznie zadziera koło i cały impet zamiast do przodu idzie w górę. Trener musi z nim popracować nad techniką startu, bo tu chłopak traci najwięcej. Oczywiście o perspektywiczności ciężko tu mówić, bo od wychowania żużlowca z innego klubu i prawdopodobnie dla innego klubu - ważniejsze są punkty dla druzyny AD 2012.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#68 Postautor: GIGI » 19 kwietnia 2012, o 10:41

Jerry cos wspominal o treningach korniszona na naszym torze w czwartek i piatek. A tymczasem:
http://www.kurierlubelski.pl/artykul/55 ... ,id,t.html

Awatar użytkownika
pizek

#69 Postautor: pizek » 19 kwietnia 2012, o 10:44

Zgadzam się Gelu z Tobą w 100%, że najważniejsze są punkty zdobywane teraz. Chodziło mi bardziej o to, że jak ma być gość pokroju Kreta to lepiej dawać szanse Borowiczowi bo to taki sam poziom a nikt nie wie jak to będzie w przyszłości. Dawać kasę za Kreta to jest głupota. A może Borowicz będzie zadowolony ze współpracy z klubem, będzie znał tutejsze środowisko i zostanie na kolejny sezon i wtedy będzie coś prezentował. A może się rozjeździ i w tym roku jeszcze coś pokaże? Tego nikt nie wie....

Co innego jakbyśmy rozmawiali o gościu, który jakieś punkty gwarantuje, ale z tego co pisał jerry to nawet nie ma szans na takiego. Dlatego trzeba się skupić na tym co się ma i pomóc naszym juniorom. Zarówno trener swoją wiedzą może pomóc(popracować chociażby nad startem), ale też zarząd np. może dosprzętowić naszych juniorów i punktami spłacaliby wydane pieniądze. Albo klub kupuje sprzęt oni go używają, ale oddają 50% wartości sprzętu a silniki które pozostaną po całym sezonie trafiają do szkółki. Trzeba coś próbować bo od siedzenia to nic dobrego nigdy nie wyszło.

Każdy to wie, że szkółka jest bardzo ważna a od początku istnienia klubu w tym zakresie nic się nie zmieniło i nie oczekuje, że coś się zmieni. Obym się mylił... . Wszyscy czekają teraz na Oskara jak na zbawiciela, kiedyś dokładnie czekaliśmy tak na Klimka a jednak życie zweryfikowało nasze plany. Nigdy nie wiadomo co będzie, ale jeżeli szkoli się 20 chłopaków to może 2 będzie się nadawało a jak się nie robi nic to się płaci za ogórki i za ochłapy, które zostaną na rynku a po roku wracają rozjeżdżeni do swojego klubu... Dlatego trzeba sobie zadać proste pytanie, czy lepiej jest szkolić swoich, czy brać juniorów niedoświadczonych i nie gwarantujących jakichkolwiek punktów? Zawsze swój to swój. Każdy się cieszy, chłopak już tak chętnie nie pójdzie do innego miasta bo tutaj ma rodziców, kolegów, szkołę itd.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#70 Postautor: Gelo » 19 kwietnia 2012, o 11:02

pizek pisze:Zgadzam się Gelu z Tobą w 100%, że najważniejsze są punkty zdobywane teraz. Chodziło mi bardziej o to, że jak ma być gość pokroju Kreta to lepiej dawać szanse Borowiczowi bo to taki sam poziom a nikt nie wie jak to będzie w przyszłości. Dawać kasę za Kreta to jest głupota.

Tematu Kreta w ogóle być nie powinno - raz pojechał w Krośnie, dwa jest po prostu bardzo słaby. Borowicz ma potencjał, który przy skorygowaniu błędów technicznych może nam zacząć dawać punkty - zwłaszcza u siebie ze słabszymi rywalami. W Gnieźnie nie ma to większego znaczenia bo i tak zapewne wysoko dostaniemy, ale tam gdzie są teoretyczne szanse na wygraną czyli w takiej Łodzi i Ostrowie absolutnie trzeba brać gościa. Tylko, że ten temat, tak jak ilość treningów na naszym torze został po prostu przespany i jak inni wyłapali to co najlepsze my liczyliśmy, że Borowicz zacznie robić po 5 punków w meczu. Wiec ja nie będąc trenerem odpowiadam - nie będzie - przynajmniej na razie.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#71 Postautor: kibicLBN » 19 kwietnia 2012, o 11:05

GIGI pisze:Jerry cos wspominal o treningach korniszona na naszym torze w czwartek i piatek. A tymczasem:
http://www.kurierlubelski.pl/artykul/55 ... ,id,t.html

Co za problem Korniszona pod 8 wstawić, ale skoro trener chce zgrywać pary to pewnie Korniszon nie pojedzie, a szkoda. Zresztą mam wrażenie (chyba nie ja jeden) że pan Dzikowski jest mocno uprzedzony do obcokrajowców. Ale już wspominałem ja uważam że wie co robi i to pewnie przyniesie odpowiednie korzyści.
A co do Borowicza to chłopak jeździ gorzej niż w zeszłym sezonie, ale mam nadzieję że za jakiś miesiąc już będzie lepiej rozjeżdżony i będzie jeździl przynajmniej nie gorzej niż przed rokiem.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#72 Postautor: Cooper » 19 kwietnia 2012, o 11:12

Forum sie stacza, jeden chce wypozyczac wypozyczonego juz goscia, drugi chce wstawiac Korneliussena pod "8"... 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
manjolo
Junior
Kontakt:

#73 Postautor: manjolo » 19 kwietnia 2012, o 11:15

jak gosc to tylko Janowski, wiele razy juz to pisalem sezon temu
motoru brum

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#74 Postautor: radonis » 19 kwietnia 2012, o 11:16

oj stacza się stacza

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#75 Postautor: kibicLBN » 19 kwietnia 2012, o 11:19

Cooper pisze:Forum sie stacza, jeden chce wypozyczac wypozyczonego juz goscia, drugi chce wstawiac Korneliussena pod "8"... 8)

W sparingu to jakiś problem?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.