Szkółka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

Re: Szkółka

#976 Postautor: sadychor » 14 lutego 2012, o 13:13

Lepiej pomadrzyc sie na forum i pochwalic sie wiedza. I co teraz :?:
Klubowi kibicuje, DS nie znam, nie przypominam sobie zebym z nim nawet rozmawial, ale nie zycze zle tej osobie ze wzgledu na klub.
A broni ktos komus zalozyc OPP dla dobra sportu w Lublinie i wspierac ten nieporadny klub/prezesa :?: Ciezko chyba pojac moje przeslanie, tylko dlatego ze jest inne od Twojego, oklepanego juz milion razy. Lepiej "konstruktywnie pokrytykowac". Jeszcze nic z tego sloganu w tym kraju nie wyszlo, ale co tam :D
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
istred
Trener

#977 Postautor: istred » 14 lutego 2012, o 13:21

Naprawdę musisz zniżać się do poziomu argumentów typu "sam wsiądź na motor i pokaż jak się jeździ"?

meesha
Trener
Kontakt:

#978 Postautor: meesha » 14 lutego 2012, o 13:27

A jakąś kalkulację ktoś w ogóle przeprowadzał czy "warta skórka wyprawki"? Bo gdzieś mi się obiło o uszy, że są to dość spore koszty całej papierologii i księgowości takiej OPP. Pytanie zatem ile taki klub mógłby z tego zebrać. Ja szczerze powiem i tak bym chętniej przeznaczył ten 1% na leczenie jakiegoś chorego dziecka czy na hospicjum niż na "zabawę w żużel" dla dzieciaków ze szkółki...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Yeste
Szkółkowicz

#979 Postautor: Yeste » 14 lutego 2012, o 13:47

Większość narodu myśli jak meesha (z przeznaczeniem 1 % na leczenie dzieci lub hospicjum). Poniżej informacja dotycząca kwot 1% podatku dochodowego od osób fizycznych przekazanych OPP z rozliczenia za 2010 rok. Z lubelskiego podwórka jest np. Stowarzyszenie Piłkarskie Nadzieje-Motor Lublin (12 254,16 zł).

http://www.mf.gov.pl/_files_/podatki/st ... a_2010.pdf

Awatar użytkownika
istred
Trener

#980 Postautor: istred » 14 lutego 2012, o 13:52

A jakąś kalkulację ktoś w ogóle przeprowadzał czy "warta skórka wyprawki"?
Adresat tego pytania powinien być jeden - Sprawka.

Co do "opłacalności" to z jednej strony chyba się to opłaca, skoro tak wiele różnych podmiotów, w tym klubów żużlowych, walczy o te pieniądze.
Z drugiej strony ciężko mi sobie wyobrazić metodę oszacowania wpływów z tego tytułu.
Z kolejnej natomiast równie ciężko mi sobie wyobrazić na czym mogłyby polegać "spore koszty papierologii i księgowości". Jest księgowa, która to może zrobić, a jeśli nie to pewnie za niewielkie pieniądze, może nawet w ramach jakiegoś barteru za reklamę chętnie zrobi to niejedno biuro rachunkowe.

meesha
Trener
Kontakt:

#981 Postautor: meesha » 14 lutego 2012, o 14:03

Z kolejnej natomiast równie ciężko mi sobie wyobrazić na czym mogłyby polegać "spore koszty papierologii i księgowości". Jest księgowa, która to może zrobić, a jeśli nie to pewnie za niewielkie pieniądze, może nawet w ramach jakiegoś barteru za reklamę chętnie zrobi to niejedno biuro rachunkowe.

Nie wiem właśnie jak to dokładnie wygląda dlatego użyłem tego zwrotu z uszami ;) W pewnym stowarzyszeniu, którego jestem członkiem od kilku lat zarząd rozważa opcję z OPP, ale co jakiś czas słyszę, że nie ma sensu. Ale przyznaję nie zgłębiałem tematu. Dlatego chętnie się dowiem jak to jest od kogoś ktoś bezpośrednio miał do czynienia z prowadzeniem OPP.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#982 Postautor: sadychor » 14 lutego 2012, o 18:37

istred pisze:Naprawdę musisz zniżać się do poziomu argumentów typu "sam wsiądź na motor i pokaż jak się jeździ"?

No kilka osob z tego forum po prostu wsiadlo na ten motor i pokazalo. Kilku teoretykow ochrzcilo ten zwrot niegodnym i tak sobie jedzie na tym tekscie :roll: Co szkodzi pomoc zamiast klepac na zuzel.info :?:
istred pisze:(...)Adresat tego pytania powinien być jeden - Sprawka.(...)

Lub, za przeproszeniem, czlonek Stowarzyszenia. A jesli takowy by sie zaslanial tajemnica - jest jeszcze Zarzad...
Obrazek

Awatar użytkownika
istred
Trener

#983 Postautor: istred » 14 lutego 2012, o 21:56

Co szkodzi pomoc zamiast klepac na zuzel.info :?:
Żeby pomagać potrzebna jest chęć osoby, której się chce pomóc.
Ja już swoją pomoc zaoferowałem. Mogło się skończyć kwotą sześciocyfrową, ale pomoc nie była potrzebna.

Poza tym trzeba uzmysłowić sobie, że od w klubie sa ludzie od robienia i biorą za to pieniądze.
Prawem kibica jest oceniać, także krytykować i ja - jak i wiele innych osób - z tego prawa korzystam. I nie uważam, że krytykowanie obliguje mnie do robienia czegokolwiek co niektórzy próbują udowadniać.

janek
Kadrowicz

#984 Postautor: janek » 18 lutego 2012, o 10:47

I znowu dali dupy...

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2012/ ... -lublinie/

Robią to specjalnie, czy jak?

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#985 Postautor: sadychor » 18 lutego 2012, o 12:01

Z jednej strony niewytlumaczalne, absurdalne gapiostwo z drugiej zimna, wrecz chamska biurokracja. Tak sa zainteresowani pomoca, ze z powodu jednej cyfry odrzuclili wniosek. Urzednik powinien byc przedstawiony do nagrodzenia.
Obrazek

Czarek
Trener

#986 Postautor: Czarek » 18 lutego 2012, o 12:43

Żyjemy w mieście, w którym na piedestale są baby z SPR-u, więc nic mnie już nie zdziwi.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
istred
Trener