Lubelski klub w sezonie 2012

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2012

#3076 Postautor: kibicLBN » 30 stycznia 2012, o 20:26

pulkownik pisze:
kibicLBN pisze:Powiem tak, z kontraktu Miśka trudno nie być zadowolonym i fajnie wyszło to zaskoczenie :) Brawo dla DS za budowanie napięcia !
Ale zadałem 2 pytania prezesowi i odpowiedź na 1 nie była konkretna:
(o szkółce) Sprawka powiedział tradycyjnie że problemem są pieniądze, ale jak znajdzie sponsora to może będzie dobrze, ale chyba jednak będzie cięzko, ogólnie próbował wytłumaczyć czemu w tej kwestii jest taka mizeria.
A na temat tego czy uważa że powinniśmy startować w 5-6 drużyn najpierw skłamał, potem wpadł w zakłopotanie bo dziennikarz który tę wypowiedź redagował był na sali i próbował wybrnąć z tego babola, ze średnim skutkiem.
Ogólnie po zadanym pytaniu był wykład długi, z którego nic konkretnego nie wynikało, a szkoda :( Także są zarówno plusy jak i minusy tej konferencji dla mnie.

to ty byłeś w tym różowym swetrze??. stałem daleko i nie widziałem dokładnie

Koszulek w paski brązowe, czerwone, różowe i jakieś zielone ;)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Zaratustra
Kadrowicz

#3077 Postautor: Zaratustra » 30 stycznia 2012, o 20:31

niespokojny pisze: okularnik wysyla maile do wszystkich klubow i po prostu chce ugrac jak najwiecej, tylko problem polega na tym ze nikt nie ma takich pieniedzy.

Wchodzi w grę jeszcze "warszawski" w Cz-wie z tego, co mówił Sprawka. Może to dać Karlssonowi jeszcze trochę czasu na "stawianie na swoim".

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#3078 Postautor: RadeKas » 30 stycznia 2012, o 20:37

Ten Malinczuk ile ma lat? I generalnie skad pomysl na kontrakt z nim?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#3079 Postautor: Speedway » 30 stycznia 2012, o 20:38

Dobromir pisze:Wieczorek przychodzi na wypożyczenie czy będzie "naszym" juniorem?

http://beta.sportowefakty.pl/zuzel/2621 ... -z-zespolu

[...]z zespołu odchodzi Mateusz Wieczorek. - Mateusz dostał ofertę z pierwszej ligi i bardzo mu zależało żeby z niej skorzystać. Nie chcieliśmy mu robić problemów, bo jak wiadomo z niewolnika nie ma pracownika i zgodziliśmy się na jednoroczne wypożyczenie - informuje Wojciech Zych, nie chcąc jednak zdradzić o jaką drużynę chodzi.
Obrazek

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#3080 Postautor: truskawa » 30 stycznia 2012, o 20:59

Odpowiedź Sprawki na pytanie o szkółkę można określić w skrócie jako: "nie rezygnujemy całkowicie ze szkolenia młodzieży". Trwoga i rozpacz. Nie sądzę, żeby było możliwe funkcjonowanie w Ekstralidze bez produkcji własnych zawodników. Kto nam pożyczy juniorów i za ile? Mam nadzieję, ze to nie jest początek końca tej dyscypliny.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3081 Postautor: istred » 30 stycznia 2012, o 21:09

Czy wyszkolenie juniorów nie jest niezbędnym warunkiem do uzyskania licencji?
...zatem zaniechanie szkolenia młodzieży można porównać do kontraktowania ponad stan, co prezes tak często zarzuca innym.
...tak, wiem - klub nie rezygnuje ze szkolenia młodzieży.

Awatar użytkownika
agu87

#3082 Postautor: agu87 » 30 stycznia 2012, o 21:19

agu87 pisze:
Torsen pisze:
agu87 pisze:Ale nie ukrywam, że cieszę się z Miśkowiaka.
O czymś nie wiemy?

Przepraszam, może trochę źle napisane.
Z tego co wiem, jeśli umowa już nie jest podpisana, to niebawem będzie. I wtedy będę się cieszyć.
Ale zastrzegam - ręki uciąć sobie nie dam :P

No to oficjalnie się cieszę :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Z Woodwarda również.
Mielniczuk - nie wiem po co, ale ok.
Ogólnie mamy bardzo ciekawy skład, który może sprawić niespodziankę.
Pomysł z polewaczką i ciągnikiem - super.
Ciekawe jak to będzie z tymi kilkoma sponsorami - czekamy...

meesha
Trener
Kontakt:

#3083 Postautor: meesha » 30 stycznia 2012, o 21:19

Czy wyszkolenie juniorów nie jest niezbędnym warunkiem do uzyskania licencji?

Od paru lat nie jest. Nie po to przecież "mundre prezesy" wymyśliły ściąganie do naszej ligi ledwo-w-łuk-się-składających-Szwedów-i-Duńczyków-którzy-za-jedyne-półtora-tysiąca-Euro-przylecą, żeby trzeba było szkolić jakichś Polaków.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

meesha
Trener
Kontakt:

#3084 Postautor: meesha » 30 stycznia 2012, o 21:33

agu87 pisze:Mielniczuk - nie wiem po co, ale ok.

Ja pier.... było na tym spotkaniu ze sto osób, czy nikt nie usłyszał, że kontrakty Melnychuka i Borodaja to "ukłon" w stronę zespołu z Równego, żeby chłopaki mogli sobie jakiś klub znaleźć w trakcie sezonu??? Nie wiem, może i raz to było śmieszne, ale powtórzone po raz piąty - żałosne...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

pulkownik
Junior

#3085 Postautor: pulkownik » 30 stycznia 2012, o 21:37

meesha pisze:

Ja pier.... było na tym spotkaniu ze sto osób, czy nikt nie usłyszał, że kontrakty Melnychuka i Borodaja to "ukłon" w stronę zespołu z Równego, żeby chłopaki mogli sobie jakiś klub znaleźć w trakcie sezonu??? Nie wiem, może i raz to było śmieszne, ale powtórzone po raz piąty - żałosne...

ja się spóźniłem z 10 minut ale, tak myslałem że to warszawka

Awatar użytkownika
agu87

#3086 Postautor: agu87 » 30 stycznia 2012, o 21:43

meesha pisze:

Ja pier... nie mogłam być na spotkaniu a nigdzie wcześniej nie było napisane, że był to "ukłon".
Za to bycie grzeczniejszym, nie jest żałosne.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#3087 Postautor: Hela » 30 stycznia 2012, o 21:57

A nawet gdyby nie był to "ukłon" to wyobrażasz sobie, że Mielniczuk walczy o miejsce w składzie z Miesiącem, Baranem, Stachyrą i Fisherem?
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#