Lubelski klub w sezonie 2012
Re: Lubelski klub w sezonie 2012
wielkie Tak dla Puzona .... Wiekszosc juz zapomniala jak uratowal nam posladki w 1 klejce z ukraincami...polowa "stadionu" nosila go na rekach !! Ostrow Rawicz tez dolozyl cegielke nie wiem czemu ma nie dostac szansy w naszych barwach..
Chyba kazdy lubi Mariusza, ale Tyron tez sie zasluzyl to jemu tez trzeba by dac szanse, wtedy pojechalibysmy samymi drugoligowcami. Trzeba niestety wybrac 2, max 3 najlepszych z poprzedniego skladu i wzmonic ich conajmniej dwoma.
Ja sobie osobiście nie wyobrażam Puzona w takim Ostrowie (po tym jak się cieszył z wygranej nad nimi, kto był ten widział
)czy Pile bo chyba tylko tam ma szanse na kontrakt w I lidze... Jest to zawodnik który naprawdę się utożsamiał z naszą drużyną.
Karol Baran Karol!
Puzon sympatyczny gość, ale sentymenty trzeba odłożyć w kąt, trzeba nam jeszcze Petera, do tego przyzwoitych juniorów ( licze Jerry78 na rozwój sytuacji w tej kwestii, bo w koncu to jeden z głownych punktów długofalowego rozwoju klubu + stadion
)
Jeleń
Mads
Stachyra
Baran\Miesiac
Peter
??
??
z Łodzią bedą ciekawe mecze
Jeleń
Mads
Stachyra
Baran\Miesiac
Peter
??
??
z Łodzią bedą ciekawe mecze
Z niczego może być tylko nic.
Puzon sympatyczny gość, ale w naszym przypadku (posiadaniu Miesiąca, Barana, Stachyry i Jelenia) to nawet na rezerwę nie wejdzie, pomijając fakt, że dogaduje się z innym pierwszoligowcem, chyba, że któryś z dwójki Miesiąc-Baran odmówi kontraktu albo pojedziemy z jednym obco.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
Brawo Panowie
Żeby nie było, że jestem pesymistą, jak trzeba chwalić to tez umiem
Czekamy na kolejne kontrakty i Szczęśliwego Nowego Roku
Żeby nie było, że jestem pesymistą, jak trzeba chwalić to tez umiem
Czekamy na kolejne kontrakty i Szczęśliwego Nowego Roku
Udało im się jeszcze zakontraktować w stary roku. To teraz pewnie zaraz po nowym roku poznamy następne nazwisko. Tylko troszkę niepokoi mnie to że, nasi włodarze kontraktują średnio jednego zawodnika na miesiąc, więc jak tak jeszcze troszkę poczekają to się im okienko skączy i zostaniemy tylko z "Davidoffem" i Młodzieżą ze szkółki 
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"
zostaniemy tylko z "Davidoffem" i Młodzieżą ze szkółki
Nawet nie, bo jak Dawid zobaczy jaką mamy ekipę, to na bank rozwiąże kontrakt, albo pójdzie na wypożyczenie do Krosna.
<sciana>
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
meesha pisze:zostaniemy tylko z "Davidoffem" i Młodzieżą ze szkółki
Nawet nie, bo jak Dawid zobaczy jaką mamy ekipę, to na bank rozwiąże kontrakt, albo pójdzie na wypożyczenie do Krosna.
<sciana>
Podejrzewam że bardziej mus się będzie opłacało rozwiązać kontrakt niż walczyć o miejsce w składzie tylko ze sobą. Ale nie bądźmy takimi pesymistami bo do końca nie wiemy jakich jeszcze "hiciorów" nam dostarczą włodarze.
PS. Może ktoś się orientuje czy będziemy wozić logo miasta Na plastronach. Tzn. czy wspomogą nasze koziołki
Nie można być takim pesymistą. Może działacze zwiększą częstotliwość podawania kontraktów do jednego czy dwóch na tydzień
Jak dojdzie Pikej, Jeleń znana reszta i jeden ciekawy junior albo chociaż Tadzio to mogą i podać 31 stycznia...
edit: aż ciśnie się na usta pieśń:
http://www.youtube.com/watch?v=g3O3UL28PyA
Toż to prawie tak piękne by było jak skład Gniezna
edit: aż ciśnie się na usta pieśń:
http://www.youtube.com/watch?v=g3O3UL28PyA
Toż to prawie tak piękne by było jak skład Gniezna
Ostatnio zmieniony 30 grudnia 2011, o 10:04 przez kibicLBN, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Biorąc pod uwagę to, co przeczytałem w wywiadach Sprawki odnośnie polityki klubu oraz w postach kilku pro-prezesowych kolegów
, to decyzja o zakontraktowaniu Stachyry jest naprawdę bardzo pozytywną informacją.
Może to, co napiszę nie powinno być decydującym argumentem w sprawie zatrudnienia Dawida, ale na posezonowym turnieju prezentował się bardzo dobrze (i nie chodzi wcale o punkty). Rzadko można było ostatnio oglądać tego zawodnika na zawodach w Lublinie, ale po tym co zobaczyłem, utwierdziłem się w przekonaniu, że Stachyra zrobił w ostatnich latach ogromne postępy. Jego styl jazdy, sylwetka na motorze - wszystko to mówiło o jego umiejętnościach. Nigdy nie byłem fanem jego jazdy, ale po tym co wtedy zobaczyłem - zmieniłem trochę zdanie o tym żużlowcu. Porównywanie go z Danielem trochę nie ma sensu - ze względu z kolei na sylwetkę na torze Jelenia, która zawsze pozostawiała dużo do życzenia - ale zestawiając jednak tą dwójkę, to Dawid był postacią "jaśniejszą" od Daniela. W tym dniu (turniej) dochodziła co prawda sprawa podejścia mentalnego do zawodów oraz dopasowanie do trudnej nawierzchni i gdyby wszyscy byli zmotywowani, to różnie mogłoby to wyglądać, ale to również paradoksalnie działa na korzyść Stachyry i świadczy o jego profesjonalnym podejściu.
Dla mnie zakontraktowanie Stachyry to (w zaistniałej sytuacji, o której Sprawka ciągle mówi) duży plus - także dla Sprawki.
Jeśli chodzi o seniorów to pozostało chyba jedno miejsce "jeżdżące" i jedno miejsce "czekające na jazdę" do zakontraktowania. Zakładając oczywiście, że pozostają Baran,Miesiąc i przychodzi Korneliussen. Zestawienie Karlsson (lub Miśkowiak) i jakiś nieoszlifowany jeszcze talent ze Skandynawii będzie jak najbardziej do zaakceptowania. Na zestawienie obejmujące całą trójkę już wolę nie liczyć
Może to, co napiszę nie powinno być decydującym argumentem w sprawie zatrudnienia Dawida, ale na posezonowym turnieju prezentował się bardzo dobrze (i nie chodzi wcale o punkty). Rzadko można było ostatnio oglądać tego zawodnika na zawodach w Lublinie, ale po tym co zobaczyłem, utwierdziłem się w przekonaniu, że Stachyra zrobił w ostatnich latach ogromne postępy. Jego styl jazdy, sylwetka na motorze - wszystko to mówiło o jego umiejętnościach. Nigdy nie byłem fanem jego jazdy, ale po tym co wtedy zobaczyłem - zmieniłem trochę zdanie o tym żużlowcu. Porównywanie go z Danielem trochę nie ma sensu - ze względu z kolei na sylwetkę na torze Jelenia, która zawsze pozostawiała dużo do życzenia - ale zestawiając jednak tą dwójkę, to Dawid był postacią "jaśniejszą" od Daniela. W tym dniu (turniej) dochodziła co prawda sprawa podejścia mentalnego do zawodów oraz dopasowanie do trudnej nawierzchni i gdyby wszyscy byli zmotywowani, to różnie mogłoby to wyglądać, ale to również paradoksalnie działa na korzyść Stachyry i świadczy o jego profesjonalnym podejściu.
Dla mnie zakontraktowanie Stachyry to (w zaistniałej sytuacji, o której Sprawka ciągle mówi) duży plus - także dla Sprawki.
Jeśli chodzi o seniorów to pozostało chyba jedno miejsce "jeżdżące" i jedno miejsce "czekające na jazdę" do zakontraktowania. Zakładając oczywiście, że pozostają Baran,Miesiąc i przychodzi Korneliussen. Zestawienie Karlsson (lub Miśkowiak) i jakiś nieoszlifowany jeszcze talent ze Skandynawii będzie jak najbardziej do zaakceptowania. Na zestawienie obejmujące całą trójkę już wolę nie liczyć
To druga wiadomość która bardzo mnie cieszy (po info o Madsie). Powoli klaruje się skład jaki podałem tuż po ostatnim meczu
Jeszcze Peterek, potwierdzenie Jelenia i ja już jestem baardzo usatysfakcjonowany. A powiem szczerze - w zakontraktowanie Dawida nie chciało mi się wierzyć, chociaż bardzo chciałem. Prezes zrobił nam wszystkim miłego psikusa. Żal mi tylko Mariusza, bo to supersympatyczny facet i przez dwa lata odwalił dla nas kawał dobrej roboty. No ale myśląc o czymś więcej jak o rozpaczliwej walce o utrzymanie nie można utrzymywać całego składu drugoligowego.
Dawno mnie nie było, więc napiszę o kilku sprawach...
Jeśli chodzi o zwlekanie ze zdradzaniem nazwisk zawodników - mi to nie przeszkadza. Jeśli tak ma być lepiej dla klubu - ok. Tylko na cholerę ciągłe podawanie w mediach nowych terminów i denerwowanie ludzi?
Decyzja o zakontraktowaniu Dawida wg mnie bardzo dobra. Mam nadzieję, że będzie chciał odsunąć w niepamięć sezon 2011, porządnie przepracuje zimę i da z siebie wszystko. Zna nasz tor i wydaje mi się, że będzie z Niego pożytek w tym roku.
Jeśli chodzi o Puzona - bardzo chciałabym zobaczyć Go w naszych barwach. Jest bardzo sympatycznym zawodnikiem i chyba przywiązał się do naszego klubu, a kibice do Niego. Myślę, że warto dać Mariuszowi szansę. Walka o miejsce z Karolem i Pawłem, dobrze by im wszystkim zrobiła.
Podpisywanie kontraktów w dwóch wersjach - duży plus dla zarządu!
Jeśli mowa o seniorce to Jeleń, Dawid, Baran, Miesiąc, Pikej, Mads, Cam, Puzon i będzie gitara. Najbardziej obawiam się sytuacji z juniorami...
Wam i sobie życzę żebyśmy w 2012 mieli dużo powodów do zadowolenia i żebyśmy byli świadkami wielu wspaniałych akcji naszych zawodników, zarówno na Zygmuntowskich, jak i na wyjazdach!
Jeśli chodzi o zwlekanie ze zdradzaniem nazwisk zawodników - mi to nie przeszkadza. Jeśli tak ma być lepiej dla klubu - ok. Tylko na cholerę ciągłe podawanie w mediach nowych terminów i denerwowanie ludzi?
Decyzja o zakontraktowaniu Dawida wg mnie bardzo dobra. Mam nadzieję, że będzie chciał odsunąć w niepamięć sezon 2011, porządnie przepracuje zimę i da z siebie wszystko. Zna nasz tor i wydaje mi się, że będzie z Niego pożytek w tym roku.
Jeśli chodzi o Puzona - bardzo chciałabym zobaczyć Go w naszych barwach. Jest bardzo sympatycznym zawodnikiem i chyba przywiązał się do naszego klubu, a kibice do Niego. Myślę, że warto dać Mariuszowi szansę. Walka o miejsce z Karolem i Pawłem, dobrze by im wszystkim zrobiła.
Podpisywanie kontraktów w dwóch wersjach - duży plus dla zarządu!
Jeśli mowa o seniorce to Jeleń, Dawid, Baran, Miesiąc, Pikej, Mads, Cam, Puzon i będzie gitara. Najbardziej obawiam się sytuacji z juniorami...
Wam i sobie życzę żebyśmy w 2012 mieli dużo powodów do zadowolenia i żebyśmy byli świadkami wielu wspaniałych akcji naszych zawodników, zarówno na Zygmuntowskich, jak i na wyjazdach!
Moim zdaniem polityka zwlekania z kontraktami może okazać się na prawde dobra. W sytuacji połączenia 1 i 2 ligi (po GKSŻ można się wszystkiego spodziewać) aż mi żal Grudziądza i Gniezna jak pomyślę ile pieniędzy będą musieli wydać na punktówkę. A tak kontraktujemy Karlssona po zniżce 60% i podpisujemy osobne kontrakty na "ogórków". Zajmujemy 3-cie miejsce i wchodzimy do ekstraligi w miejsce Gniezna i Grudziądza, które zbankrutowały. 
Gelo pisze: Prezes zrobił nam wszystkim miłego psikusa. Żal mi tylko Mariusza, bo to supersympatyczny facet i przez dwa lata odwalił dla nas kawał dobrej roboty. No ale myśląc o czymś więcej jak o rozpaczliwej walce o utrzymanie nie można utrzymywać całego składu drugoligowego.
Powiem tak, każdy kto śledzi forum wie że sympatii do Karola nie żywię, ale patrząc obiektywnie to on ma większe szanse na przyzwoite wyniki w I lidze. Jest za to duże ALE. Dlaczego Mariusz nie dostał propozycji kontraktu jako typowy rezerwowy, bez jakiejkolwiek gwarancji startów? Żadnej propozycji - tak powiedział Puzon. Tak jak w tym roku szansę miał Dym w Łodzi. Klub by nie stracił nic, a Mariuszowi jeśli by się nie spodobało to podziękował i tyle, a tak niesmak pozostaje. Naprawdę się dziwię, bo co roku jest kilka takich kontraktów.
PS. Oby oprócz kontraktów prezes zadbał o dobre przygotowanie do sezonu, wyjazd zimowy w góry może już niekoniecznie ale wiosenne sparingi będą mile widziane
Żeby nie nabijać dla Ciebie ravajas:
http://www.itvl.pl/news/zuzel--lubelski ... skad-rowne
od 32:50 przeżyjmy horror jeszcze raz
Ostatnio zmieniony 30 grudnia 2011, o 11:29 przez kibicLBN, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
A możesz przypomnieć w jakich okolicznościach i dlaczego MUSIAŁ ratować nam pośladki?Scott pisze:wielkie Tak dla Puzona .... Wiekszosc juz zapomniala jak uratowal nam posladki w 1 klejce z ukraincami...
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
W wywiadzie było, że na początku rozmawiali, ale potem kontakt się urwał. Szkoda.
Ale nad czym tu sie rozwodzic, Puzon mimo otrzymania jak na II lige fajnej kasy olal totalnie poprzedni sezon, wiec w imie czego mamy sie teraz o niego zabijac? Sa na rynku lepsi. Jakby zrobil sprzet i nie nabral ksztaltow w zimie to caly poprzedni sezon jak i obecna sytuacja Puzona wygladala by diametralnie inaczej.
Tez nie czaje tego lamentu za Puzonem, spoko gosc, ale podobnie jak Miesiac i Baran totalnie nieobliczalny na I lige. Tych dwoch rzeszowskich napieraczy pewnie bedziemy mieli w skladzie, wiec po co jeszcze 3 taki przypadek? Zwlaszcza, ze wzielismy Dawidka? (swoja droga bardzo fajny transfer).
A jak juz kombinowac z "ekonomicznymi" wzmocnieniami, to mozna powoli zaczac sie zastanawiac kogo i skad bedzie mozna wypozyczyc. Widzialem na SF, ze np. taki Gafurow bierze pod uwage I lige, mimo kontraktu w Gdansku.
A jak juz kombinowac z "ekonomicznymi" wzmocnieniami, to mozna powoli zaczac sie zastanawiac kogo i skad bedzie mozna wypozyczyc. Widzialem na SF, ze np. taki Gafurow bierze pod uwage I lige, mimo kontraktu w Gdansku.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Widzę że prezio nie taki zły jak go malują albo ma "łeb" na karku albo ma dobrych strategów obok siebie. http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... -stachyry/
Może właśnie dlatego tyle trwa podpisywanie kontraktów.
Ale jeszcze chyba za wcześnie żeby komuś gratulować mądrych posunięć.
Może właśnie dlatego tyle trwa podpisywanie kontraktów.
Ale jeszcze chyba za wcześnie żeby komuś gratulować mądrych posunięć.
Nie bądźcie tacy sentymenalni 
Puzon, tak samo jak Baran, Miesiąc i inni otrzymali pieniądze zarówno na przygotowanie się do sezonu jak i za zdobyte punkty. Pieniądze mieli chyba niemałe i wypłacane na czas.
Nie twierdzę, że trzeba się z nimi od razu pożegnać, ale za zasługi miejsca w składzie być nie powinno.
Mariusza też bardzo lubię, ale gość miał dopiero 15 średnią w II lidze...
Ja tam jestem bardzo ciekawy tego sezonu i jak w I lidze poradzi sobie Miesiąc i jak wypadnie na przykład w meczach z Gnieznem czy z Grudziądzem (albo z innymi, bo jestem pewien, że co najmniej jeszcze jeden zespół zakontraktuje niezłych zawodników)... bo akurat Baran jeśli się postara to spokojnie sobie poradzi.
Puzon, tak samo jak Baran, Miesiąc i inni otrzymali pieniądze zarówno na przygotowanie się do sezonu jak i za zdobyte punkty. Pieniądze mieli chyba niemałe i wypłacane na czas.
Nie twierdzę, że trzeba się z nimi od razu pożegnać, ale za zasługi miejsca w składzie być nie powinno.
Mariusza też bardzo lubię, ale gość miał dopiero 15 średnią w II lidze...
Ja tam jestem bardzo ciekawy tego sezonu i jak w I lidze poradzi sobie Miesiąc i jak wypadnie na przykład w meczach z Gnieznem czy z Grudziądzem (albo z innymi, bo jestem pewien, że co najmniej jeszcze jeden zespół zakontraktuje niezłych zawodników)... bo akurat Baran jeśli się postara to spokojnie sobie poradzi.
No, a Flint bedzie nam zazdroscil ogladania jak to Karol wozi Lindbaeck`a i Pedersena 
- niespokojny
- Trener
To jak jestesmy tacy sentymentalni to Sucheckiemu kontrakt dajmy, bo nam wygral mecz w Opolu a bez tego awansu by nie bylo przeciez
. Najlepiej jedzmy tymi co rok temu, zasluzyli
. Mariusz jest fajnym czlowiekiem, ale nikt mu nie bronil byc najlepszym w poprzednim sezone, na pewno by zostal. Malo co a nam nie zawali awansu, olewajac mecz w Rownem(Borodaj go o maly wlos na kresce nie minal), o calym sezonie nie wspomne. I tak duzo mamy zawodnikow z II ligi w skladzie. Zreszta ze wszystkimi byly szopki, fochy, olewanie treningow, nieprzygotowanie sprzetowe itd o czym jak widac juz niewielu pamieta.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
9.Woodward
10.Stachyra
11.Jeleniewski
12.Kornelliusen
13.Karlsson
14.Junior
15.Junior
Jak się taki skład sprawdzi, to REWELKA . Miesiąc i Baran hmm dla dobra klubu, ja bym jednemu podziękował.
10.Stachyra
11.Jeleniewski
12.Kornelliusen
13.Karlsson
14.Junior
15.Junior
Jak się taki skład sprawdzi, to REWELKA . Miesiąc i Baran hmm dla dobra klubu, ja bym jednemu podziękował.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych