Grzegorz Dzikowski

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Koper
Trener
Kontakt:

Re: Grzegorz Dzikowski

#376 Postautor: Koper » 8 listopada 2011, o 12:35

$korzen$ pisze:Na chwile obecna, z tego co mi wiadomo, nie sa. No ale co bedzie za miesiac tego nie wie nikt.

Tym bardziej tego nie wie nikt co byłoby gdyby awans był faktem. Z tego co pamiętam to podobnie było w przypadku naszych baraży z Zielonką - w przypadku awansu wówczas myślę że nie byłoby wielkim problemem wówczas dopiąć budżet na extraligę, która jest nieporównywalnie bardziej prestiżowa niż pozostałe ligi, a co za tym idzie inaczej też wygląda pozyskiwanie sponsorów kiedy klub jest już w extralidze. To oczywiście moje przypuszczenia, ale podejrzewam że nie są one mylne. Co innego kwestie organizacyjne, tutaj moim zdaniem znacznie trudniej od razu wskoczyć na wysoki poziom niż zebrać odpowiedni budżet extraligowy, inna sprawa że jak jest kasa to i łatwiej o lepszą organizację klubu.

Sztyvny
Szkółkowicz

#377 Postautor: Sztyvny » 8 listopada 2011, o 12:42

Na chwile obecna, z tego co mi wiadomo, nie sa.

Na chwile obecna nie jestesmy w e-lidze :) W najwyzszej klasie dochodzi kwestia TV, prestizu, itp. To diametralnie zmienia sytuacje, wiec ciezko powiedziec co by bylo gdybysmy awansowali.
Zreszta - w najgorszym ukladzie, gdybysmy nie mieli pieniedzy na sensowna rywalizacje po ewentualnym awansie, zawsze mozna zlozyc druzyne w stylu Czestochowy i skupic sie na powalczeniu u siebie. Gdyby dzialacze nie przeszacowali budzetu, najwyzej mielibysmy spadek po roku jazdy w e-lidze i powrot do 1 ligi z duzo wiekszym bagazem doswiadczen organizacyjnych oraz ewentualnym zapleczem, zeby w kolejnych latach wywalczyc ponowny awans.

Wystarczy popatrzec, kto awansuje do e-ligi. Robia to zazwyczaj zespoly, ktore w tejze e-lidze juz jezdzily. Rzeszow, Bydgoszcz, Tarnow, itp. Decydujacy wplyw maja oczywiscie finanse, ale i doswiadczenie robi swoje.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#378 Post