Stadion
- niespokojny
- Trener
Re: Stadion
Mi jest obojetne czy beda to 4 maszty, czy 40 mniejszych pod warunkiem ze beda za trybunami.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Re: Stadion
Koper pisze:Hela pisze:Ja myślę, że warto, aby oświetlony był cały stadion. Po co ograniczać się jedynie do toru. Jeśli założy się oświetlenie na całość będzie możliwość rozgrywania meczów piłkarskich przy świetle (wiem wiem, piłkarze mają się wynieść na nowy stadion. Ale pamiętajmy o innych zespołach czy to młodzieżowych, czy mieszkańcach czy kimkolwiek innym). Nawet biorąc pod uwagę, że stadion będzie tylko żużlowy to również warto doświetlić obecną murawę. Może kiedys powstanie tam minitor? Będą mogli wtedy jeździć przy świetle itp itd.
Zupełnie się z Tobą nie zgodzę. Minitor, jeśli powstanie to zdecydowanie nie potrzebuje oświetlenia z ewentualnych 4 masztów. Chyba że liczysz, że dzięki temu Lublin otrzyma organizację mistrzostw świata na minitorze, ale takie zawody mogą spokojnie odbyć się przy świetle dziennym
A co do oświetlania boiska to też bez sensu bo w Lublinie mamy kilka boisk oświetlonych lub które mają być oświetlone. Przy stadionie przy Krochmalnej mają również powstać dwa boiska treningowe. Jest stadion Lublinianki który został przejęty przez MOSiR i niech sobie tam montują oświetlenie płyty boiska. Natomiast stadion przy Zygmuntowskich skoro ma być docelowo stadionem żużlowym, uważam że powinien być stadionem na którym zostanie tańsze rozwiązanie oświetlenia tylko toru żużlowego.
A kto powiedział, że ja jestem za czterema masztami?
Uważam, jedynie, że jak coś robić to dobrze, a nie tanio (choć zazwyczaj to tanio jest tylko na papierze, a wychodzi w końcu drogo - np. Globus). A tanio zazwyczaj oznacza kiepsko.
Minitor czy boisko były tylko przykładami. Uważam, że powinien być oświetlony tor i murawa. Po co już na wstępie zakładać sobie ograniczenia oświetlając jedynie tor? A czy da się to zrobić czterema, czternastoma czy czterdziestoma masztami to już mnie nie obchodzi bo nie jestem inżynierem.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!