Lubelski klub w sezonie 2011

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Torsen
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2011

#4426 Postautor: Torsen » 18 lipca 2011, o 22:40

Hela pisze:współpracował z Hampelem, Okoniewskim czy Dobruckim. (...) Poznał żużel od drugiej strony, od strony zawodników cwaniaków.
Wyszło Ci prawie jak mnie z tym, że ponieważ nie może to być "normalny człowiek", to musi być Jarek Siwek :lol:
Koper pisze:Nie mam kopii statutu i nie jestem w nastroju do żartów, zresztą prezydent Żuk z całą pewnością też nie żartuje.
A ja wręcz przeciwnie, sorry.
Jeśli nie macie kopii statutu, to trzeba wziąć akta rejestrowe stowarzyszenia i kazać go sobie skserować. Może to zrobić każdy, za niewielką opłatą. Trzeba się udać do Sądu Rejonowego Lublin-Wschód w Lublinie z siedzibą w Świdniku (nazwa jeszcze lepsza niż większości klubów żużlowych) na ul. kard. Wyszyńskiego. Jeśli chcecie, mogę pomóc. Mogę też wziąć tę kopię - w środę będę w tym sądzie. Tylko napiszcie, czy na pewno chcecie się tym zająć - bo jak nie, to ja mam lepsze rzeczy do roboty niż siedzenie w czytelni akt.

Koper
Trener
Kontakt:

#4427 Postautor: Koper » 18 lipca 2011, o 22:42

Torsen pisze:A ja wręcz przeciwnie, sorry.
Luzik.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#4428 Postautor: Łoptymista » 18 lipca 2011, o 22:44

kto chcialby zapisac sie do stowarzyszenia? i pomoc walczyc o awans do I ligi

Kod: Zaznacz cały

1. Lopty

Awatar użytkownika
istred
Trener

#4429 Postautor: istred » 18 lipca 2011, o 22:48

Ja niestety z powodów ode mnie w pewnym stopniu niezależnych mógłbym tylko zaszkodzić zapisując się do klubu, ale jeżeli nie byłoby to dla Ciebie dużym problemem to byłbym Ci Torsen bardzo wdzięczny za zamieszczenie kopii statutu na forum.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#4430 Postautor: mikas » 18 lipca 2011, o 22:49

Paragraf 11 statutu klubu ;)

Członkiem zwyczajnym może być każda osoba fizyczna, która:
1) ukończyła 16 lat (do lat 18 za zgodą przedstawicieli ustawowych),
2) nie jest pozbawiona praw publicznych,
3) wniesie pisemną deklarację przystąpienia do Klubu,
4) zostanie przyjęta przez Zarząd Klubu.

Niestety zablokuja nas spokojnei do konca sezonu. Potrzebne sa bardziej radykalne działania...
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
istred
Trener

#4431 Postautor: istred » 18 lipca 2011, o 22:51

Bardziej radykalne metody są bardzo dobrze znane prostemu ludowi ;)

jerry78
Trener

#4432 Postautor: jerry78 » 18 lipca 2011, o 22:55

A może list otwarty przedstawicieli kibiców do p. Tarasa i może Z. Wojciechowskiego (on powinien mieć jakiś wpływ na ten klub)?

henek1234
Szkółkowicz

#4433 Postautor: henek1234 » 18 lipca 2011, o 22:58

jerry78 pisze:A może list otwarty przedstawicieli kibiców do p. Tarasa i może Z. Wojciechowskiego (on powinien mieć jakiś wpływ na ten klub)?

jeśli już to tylko do p Tarasa.p Żuka bo p Z Wojciechowski to druga sprawka 8)

Daniello88

#4434 Postautor: Daniello88 » 18 lipca 2011, o 22:59

poseł ma teraz bufet na wiejskiej to co go klub interesuje 8)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#4435 Postautor: niespokojny » 18 lipca 2011, o 22:59

To jest jakis pomysl, zblizaja sie wybory wiec mozna stanowczo zaapelowac! 8)

Na poczatek moze byc tutaj. Jak ktos ladnie umie pisac to niech zredaguje ''zarzuty'', a reszta sie podpisze.
http://pl-pl.facebook.com/pages/Zbignie ... 2811265879
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#4436 Postautor: mikas » 18 lipca 2011, o 23:03

jerry78 pisze:A może list otwarty przedstawicieli kibiców do p. Tarasa i może Z. Wojciechowskiego (on powinien mieć jakiś wpływ na ten klub)?

Prosze Cie, przeciez Sprawka siedzi na tym stolku tylko dzieki Wojciechowskiemu i prawdopodobnie jest gwarantem zwrotu 100tys.ktore Wojciechowski pozyczyl na uzyskanie licencji, wiec Wojciechowski na pewno Sprawki nie ruszy.

A tak swoja droga to czy Sprawka poinformowal w ogole zawodnikow ze w razie awansu Bogdanka daje dodatkowe 100tys? Czy maja oni motywacje do awansu, czy te 100tys ma trafic gdzie indziej niz do zawodnikow i zawodnicy nic o tej dodatkowej kasie nie wiedzą?
MOTOR LUBLIN
Obrazek

jerry78
Trener

#4437 Postautor: jerry78 » 18 lipca 2011, o 23:09

Wiem, ze Sprawka siedzi na tym stolku dzięki Wojciechowskiemu, ale jak sam wspominał po meczu z Piła on siedzi w Wawie i nie wie co się dzieje. Może własnie kibice powinni nim wstrząsnąć i uzmysłowić pewne rzeczy.
Ps. A swoją droga to ciekawe dlaczego tyle czasu nie było żadnego spotkania z kibicami???

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#4438 Postautor: Popek » 18 lipca 2011, o 23:21

Gdańsk ma budżet 3mln i jakich zawodnikow, Grudziadz 2,5mln i tez jakich ma zawodnikow.
Oni nie oszczedzja kasy, nikt nie placze ze brakuje pieniedzy , a starczyc im to ma na 20 meczow w sezonie.

U nas tylko 14 meczow w sezonie i 2mln budzet z duzo gorszymi zawodnikami niz 2 powyzsze kluby , a nie ma kasy na sparingi , nie ma kasy na wzmocnienia. Za to jest kasa na chwieja ktorego nawet jeszcze nie widzialem....
Panie Sprawka, do tej pory bylem bardzo wstrzemiezliwy jesli chodzi o krytykowanie Pana, jednak do jasnej cholery kiedy ten bajzel wreszczie ktos ogarnie . W tym miescie zawsze jest tak ze albo nie ma pieniedzy , albo nie ma ludzi ktorzy potrafia je wydac.

Niech ktoś ze "starych" i najbardziej zaangażowanych kibiców napisze list otwarty do Bogdanki o zmiane prezesa i sposobu zarzadzania naszym klubem. Wiem ze latwo mowic napiszcie zamiast samemu napisac, jednak nikt inny niz ktos z bylego fanclubu lub majacy jakies kontakty w srodowisku tego nie zrobi.
Na forum mozna se pisac bo prezes ma to w dupie. Wyslijmy otwarty list do Bogdanki i dajmy go lub info o nim do mediow, napewno nie przepuszcza tematu:
"KIBICE CHCA DYMISJI PREZESA"

Panie Sprawka panu juz dziekujemy, czas na odważne decyzje.
Jarosław :D
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2011, o 23:23 przez Popek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#4439 Postautor: bartosch » 18 lipca 2011, o 23:22

jest poruszenie więc... trzymajcie kciuki!
carpe diem!

Awatar użytkownika
istred
Trener

#4440 Postautor: istred » 18 lipca 2011, o 23:36

O ile zwykle jestem przeciwny co do pisania takich "listów otwartych", to tym razem uważam, że jest to sensowne - szczególnie do zarządu Bogdanki.

Warto ich zapewnić, że kibice doceniają zaangażowanie spółki w sponsorowanie żużla i przychylnym okiem patrzą na wszelkie formy wprowadzania profesjonalnego zarządzania do klubu, w tym przekształcenie go w spółkę akcyjną.

Inny aspekt jest taki, że podpowiedzieć powinna jakaś osoba będąca blisko klubu co będzie z korzyścią dla sprawy, bo przecież można też - chcąc dobrze - zaszkodzić.
Ja gotów byłbym się podjąć napisania takiego listu otwartego, ale muszę wiedzieć jakich aspektów należy się "uczepić", żeby taki list odniósł jakikolwiek skutek.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#4441 Postautor: niespokojny » 18 lipca 2011, o 23:59

Najbardziej mnie denerwuje, ze Wojciechowski dawal przed sezonem (a teraz Zuk) jasno do zrozumienia, ze w przypadku braku awansu Bogdanka sie wycofuje, a Sprawka bezczelnie udaje ze nic o tym nie wie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Pawello

#4442 Postautor: Pawello » 19 lipca 2011, o 02:15

Od siebie Istred mogę wymienić takie:

1) Brak należycie szybkiej reakcji na poczynania, a właściwie ich brak w stosunku do trenera Rafała Wilka. Z całym szacunkiem dla byłego trenera. Po pierwsze brak regularnych treningów, po drugie znikomy wpływ na postawę zawodników w meczu ( jakoś nigdy nie widziałem aby trener podpowiadał coś zawodnikom, czy mówiąc kolokwialnie "wydarł ryja". A nie przepraszam, jak mieliśmy w kadrze Borodaja to razem z dobrym kolegą z Rzeszowa Karolem Baranem darli się na niego, żeby patrzył na zamek nie na taśmę. Z drugiej strony za kadencji Dzikowskiego jakiś wielkich zmian w częstotliwości treningów nie widać. Czy ktoś bardziej zorientowany mógłby powiedzieć w jakim stopniu zależy to od trenera, a w jakim od zarządu?

2) Nie zaglądałem w kontrakty zawodników, bo niby jak?, ale skoro pierwszoligowy Grudziądz ma budżet większy tylko, albo aż o 500tys, a prezentuje interesujący speedway na pierwszoligowym froncie, kontraktując porządnych rajderów, to ja chciałbym zapytać gdzie ta kasa? Jakoś nie chce mi się wierzyć, że nasi jeźdźcy jeżdżą za pierwszoligowe stawki. A może jednak tak jest? Skoro aspekt finansowy dla klubu jest kapitalny, to gdzie ulicha ta kasa? Już nawet pojawienie się tego durnego chwieja byłoby nieznacznym, aczkolwiek dowodem na wiarygodność słów prezesa. Możecie się śmiać, miał być chwiej, miało być fajnie, nie ma chwieja, jest nie fajnie. Miał być awans, a awansu tfu tfu tfu .....

3) Z wypowiedzi prezesa wynika, że miasto jest blee. Wysłał jedno pisemko, nikt nie odpowiedział i jest spoko. Potem w razie braku awansu zgoni się na miasto i prezes będzie czysty. A czy w życiu codziennym nie jest tak, że jeżeli Ci na czymś zależy to robisz co w Twojej mocy, żeby to osiągnąć? Wywalą Cię drzwiami, wejdź oknem. Osobiście nie ogarniam za bardzo procedur związanych z finansowaniem klubów, czy infrastruktury klubowej z "pieniążków" ( nie mogłem :D ) miasta, ale czy wynik sportowy nie byłby mobilizacją dla władz miasta? Osobiście uważam, że prezydent Żuk pozostający w dobrych relacjach z prezesem Tarasem znaleźliby nić porozumienia.

Tyle :) jak coś przyjdzie mi do głowy dam znać :p

Aha, a jeżeli Poznań zniknie z żużlowej mapy Polski i do pierwszej ligi awansują trzy zespoły, to prezio dalej będzie twierdził, że jest cacy :D awans jest? aspekt finansowy kapitalny? więc o co wam ludzie chodzi? a szczęście sprzyja lepszym :D już widzę takie wypowiedzi :)
Tadek Kostro ciśnie ostro!!

Awatar użytkownika
Artii
Szkółkowicz

#4443 Postautor: Artii » 19 lipca 2011, o 07:25

istred
napisz do mnie na PW np.numer gg to podrzucę Ci parę wątków o których nie chciał bym wspominac na forum a są ważnymi informacjami z klubu
Obrazek
Codziennie rano sprawdzam czy nie ma mnie na liście najbogatszych ludzi świata...
Jeżeli nie to wstaję i idę do pracy

henek1234
Szkółkowicz

#4444 Postautor: henek1234 » 19 lipca 2011, o 07:47

Artii pisze:istred
napisz do mnie na PW np.numer gg to podrzucę Ci parę wątków o których nie chciał bym wspominac na forum a są ważnymi informacjami z klubu

teraz chyba jest najlepszy moment aby pozbyć się Sprawki i mieć nadzxieję na awans bo prz zarządzaniu tego prezesa jakiekolwiek szanse są znikome i tylko aby nie słuchać rad Z Wojciechowskiego bo prezes D. S jest na bank namaszczony PRZEZ NIEGO 8)

jerry78 pisze:Wiem, ze Sprawka siedzi na tym stolku dzięki Wojciechowskiemu, ale jak sam wspominał po meczu z Piła on siedzi w Wawie i nie wie co się dzieje. Może własnie kibice powinni nim wstrząsnąć i uzmysłowić pewne rzeczy.
Ps. A swoją droga to ciekawe dlaczego tyle czasu nie było żadnego spotkania z kibicami???

spotkanie z kibicami ???? prezes boi się że z takiego spotkania wyjechał by na taczce tak jak na konferecję prasową nie dotarł trener Stawowy piłkarzy gks Katowice bo tam kibice czekali na niego z taczuszką :shock:

edit: korzystaj z opcji edytowania posta.

Daniello88

#4445 Postautor: Daniello88 » 19 lipca 2011, o 08:42

przecież prezes sam na którymś tu spotakniu z kibicami powiedział ''jeśli ktoś widzi błędby w poczynaniu moim i zarządu,lub ma jakieś spostrzeżenia na temat reklamy itd ,chciałby coś podpowiedzieć,pomóc to zaprasza chętnie siądzie i porozmawia więc może bardziej trzeba nalegać na zebranie z kibicami i prosto w oczy ,otwarcie sobie powiedzieć co i jak.

edit: Wystarczy jeden post tej samej tresci.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#4446 Postautor: kibicLBN » 19 lipca 2011, o 08:45

Ja myślę, że Sprawka na klubie odłożyć próbuje elegancki majątek, może samochód albo domek? Kasy mamy na I ligę, zawodników II ligi, mało punktów robią zawodnicy, brak nowych inwestycji w klub, trener Wilk pracował za kasę z agencji do spraw zatrudnienia niepełnosprawnych. Oj sporo tych pieniędzy można by odłożyć, to jest zajęcie dla prokuratury... I jeszcze 5 tys. pensji, można odłożyć, można.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#4447 Postautor: lombard » 19 lipca 2011, o 09:03

Jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia albo uwagi do Prezesa to zawsze może w taki sposób:

http://www.youtube.com/watch?v=DhecpGGOP40

a poważniej, to zanim narobicie "smrodku" wokół klubu (być może na całą Polskę) trzeba by się zastanowić czy czasem np. połowa budżetu nie poszła na kontrakty zawodników. Za mało danych aby kogokolwiek oceniać. Może trzeba zwrócić się do rady nadzorczej albo innych organów bez emocji i pochopnego działania. A listy w różnych tonacjach można sobie wysyłać. jednak aby cokolwiek na kogoś powiedzieć trzeba mieć nie tylko podstawy ale i dowody 8)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#4448 Postautor: istred » 19 lipca 2011, o 09:05

Może trzeba zwrócić się do rady nadzorczej albo innych organów bez emocji i pochopnego działania. A listy w różnych tonacjach można sobie wysyłać. jednak aby cokolwiek na kogoś powiedzieć trzeba mieć nie tylko podstawy ale i dowody 8)
Jakiej rady nadzorczej? Gdyby była rada nadzorcza to już by dawno nie było Sprawki.

Jeśli chodzi o sam list otwarty (przynajmniej do Bogdanki) to uważam, że nie ma sensu obsmarowywać Sprawkę i cały klub dookoła, bo przecież nie o to chodzi, żeby robić zły wizerunek klubowi, który jest firmowany marką Bogdanki. Taką niedźwiedzią przysługę byśmy tym zrobili.
Bardziej chodzi mi o to, żeby zapewnić Bogdankę o tym, że kibice doceniają jej wkład w budowę silnego żużla w Lublinie, że popieramy jej działania w kierunku powołania spółki akcyjnej, że oczekujemy - mimo drobnych przeciwności w postaci Sprawki - że tak jak zapewniał prezes Taras na konferencji zaledwie rok temu, że jest to wciąż początek przygody Bogdanki z lubelskim żużlem i zgodnie z planem w ciągu kilku lat KMŻ Lubelski Węgiel Bogdanka będzie walczył o najwyższe cele w ekstralidze.
Itp. itd.

Ewentualnie można wystosować drugi list otwarty do Sprawki i tam go obsmarować, ale moim zdaniem więcej z tego będzie szkody niż pożytku.
Najlepiej zorganizować jakieś spotkanie i załatwić to "we własnym gronie" - choć obawiam się, że z tego niewiele wyniknie, jak zawsze. Najlepiej, żeby na tym spotkaniu znaleźli się Żuk, Taras, Wojciechowski i ewentualnie Sprawka - choć chyba wszyscy zdają sobie sprawę, że ta trójka jest bardzo zajęta i pewnie bardzo ciężko byłoby zorganizować takie spotkanie.

Sam nie wiem. Dlatego najlepiej gdyby ktoś ogarnięty - będący blisko klubu i mający info czego oczekuje Bogdanka (od klubu) dał znać co kibice mogą zrobić, żeby przyczynić się do pozytywnego rozwiązania sprawy - usunięcia Sprawki.
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2011, o 09:18 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#4449 Postautor: Popek » 19 lipca 2011, o 09:10

Polowa budzetu na kontrakty, dobra tylko czyje ? Zawodnicy maja slaby sprzet co znaczy ze zmarnowali ta kase, a to jest wina Wilka i Sprawki ktory powinien go kontrolowac. I w ogole mysle ze troche bylo tak, ze zamiast twardo negocjowac to dano im bajeczne kontrakty zeby nie uciekli i kibice sie cieszyli.
Np. Ze Steadem podpisano podczas spotkania z kibicami 1 grudnia... zeby nie bylo obciachu ze nie maja kogo przedstawic na prezentacji.

W ogole Wilk cyrki odwalal, dla swojego kolegi Barana trzymal dobry kontrakt do końca sezonu transferowego i Baran mial luz, szukal sobie miejsca w I lidze, nie znalazl to przyszedl do nas na super kontrakt.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#4450 Postautor: kibicLBN » 19 lipca 2011, o 09:15

Właśnie zawodnicy brali chyba ponad 50 tys. za podpis. A niektórych się kontraktowało, za podpis coś rzuciło i po 2 albo 5 biegach podziękowało... Wątpię aby Stead nie wziął żadnej kasy za podpis a 5 biegów pojechał...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.