Stadion im. Dadosa??

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Piotrbaz

Stadion im. Dadosa??

#1 Postautor: Piotrbaz » 19 kwietnia 2004, o 19:30

W środę zarząd Grudziądzkiego Towarzystwa Żużlowego będzie rozpatrywał wniosek kibiców, o przyznanie obiektowi przy ulicy Hallera imienia Roberta Dadosa. Sytuacja ta budzi wiele kontrowersji, gdyż "Dadi" nie poniósł śmierci na torze. Jak do tej sprawy podejdzie zarząd? Przekonamy się w najbliższym czasie.

to znalazłem na rzeszowskim forum a info podały SF

a oto pare komentarzy :

Kamil pisze:Dla mnie to juz lekkie przegięcie Moze był wspaniałym zużlowcem, ale na pewno nie człowiekiem.. :? :? :? I nie wzorem do naśladowania :? :? ..

Misiencjusz pisze:Hehehehe, bez jaj. A co on takiego dokonał? Według mnie zasłużył najwyzej na boisko szkolne.

piszcie co sÄ…dzicie o tym wszystkim...

Zulu
Junior

#2 Postautor: Zulu » 19 kwietnia 2004, o 19:40

Bardzo szanowałem Roberta jako zużlowca. Ale czy zasłużył na nazwanie stadionu jego imieniem ? Z pewnością nie we wszystkich aspektach swojego krótkiego życia był wzorem do naśladowania. Z drugiej strony, jeżeli nikt nie neguje, że zasłużył na memoriał, to niby dlaczego nie miałby zasługiwac na stadion ? Jeżeli jest taka wola kibiców w Grudziądzu, to ja jestem za. W końcu ten stadion jest przede wszystkim dla nich. Choć moja aprobata chyba ma tu chyba małe znaczenie :-) Pozdrawiam.

Shack
Administrator

#3 Postautor: Shack » 19 kwietnia 2004, o 19:42

a czy musimy sie sugerować opiniami tych ukraińskich kmiotków ? wydaje mi się, że akurat oni tu mają najmniej do powiedzenia

Awatar użytkownika
Radek

#4 Postautor: Radek » 19 kwietnia 2004, o 20:06

Myślę, że memoriał Jego imienia jest jak najbardziej na miejscu ale nazwa stadionu? :roll: Serce mówi "tak", rozsądek studzi te zapędy bo przede wszystkim taki przywilej daje się tym którzy zasłużyli na to nie tylko postawą zawodnika ale i człowieka. Robert był młody, nie zdążył wyryć się w pamięci kibiców jako wielki człowiek, a szczerze mówiąc wiele było momentów kiedy działo się wręcz przeciwnie :( . Trudna sprawa... Ja wolę zapalić na Jego grobie znicz i pomodlić się niż stawiać Mu pomniki... Pamięć o kimś nosi się w środku, tak to czuję...

Pozdrawiam, Radek.

Łoś
Kontakt:

Myślę że to kiepski pomysł

#5 Postautor: ŁoÅ› » 19 kwietnia 2004, o 20:11

:shock: Szanuję Roberta i pokuj jego duszy ale myślę zeby stadionowi imie dawac to nieeee a po drugie to on popelil samobujstwo
Łoś

Geest
Senior

#6 Postautor: Geest » 19 kwietnia 2004, o 21:49

nazwa stadionu jest absolutnie nie na miejscu, niestety. niezbyt dlugo interesuje sie zuzlem, ale czy w Grudziądzu nie bylo nigdy zadnego zasluzonego zawodnika, dzialacz itp? w koncu jezeli np. ktos poswiecil klubowi kawal swego zycia i odwalil przy tym kawal dobrej roboty, to dziwnym bylo by nazywanie stadionu imieniem Dadosa. Memoriał jak najbardziej tak, mysle tez (tu w kotekscie naszego "stadionu"), ze powinna pojawic sie jakas plyta pamiatkowa, ale to taka moja sugestia. historia Roberta jest historia smutna, ale raczej niezbyt godna naśladowania...

savi

#7 Postautor: savi » 19 kwietnia 2004, o 21:54

Masz racje Radek mamoriał to dobra kmina, ale z tym stadionem to przesada troszke :/ też szanuje Roberta i pokoójjego duszy ale chyba za mało osiagnał żeby nazwano jego imieniem stadion. Kiedys w przyszłoście Hansa Nielsena, Tonego Richardsona na ich cześc bedzie można zazywac stadion no ale chyba na czesc Roberta to niezesłuzył a jeszcze te samobujstwo :/ Shack i wcale sieniekieruje tamtymi komentarzami to moje zdanie

Awatar użytkownika
kuki
Kontakt:

#8 Postautor: kuki » 19 kwietnia 2004, o 22:14

m zbić memorial Dadiego ale nazywac stadion??to może troche przesadzili ale memorial powinien być w Lublinie:)!!
DuMnY z Tż RuLeZu KiNg!!
http://WWW.DAWIDSTACHYRA.PRV.PL <==ZaPrAsZaM

E-MAIL: mailto:kuki-lbn@o2.pl
GG:4271574

TÅ» SIPMA LUBLIN

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CAŁEGO TŻL I TY TEŻ TRZYMAJ SIĘ

Awatar użytkownika
Tadzix

#9 Postautor: Tadzix » 19 kwietnia 2004, o 22:26

"Ukraińskich kmiotków"??? :shock:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#10 Postautor: Gelo » 19 kwietnia 2004, o 22:34

Odpowiadając na temat - proszę mnie nie denerwować.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#11 Postautor: grzesieck » 19 kwietnia 2004, o 22:40

Tadzix pisze:"Ukraińskich kmiotków"??? :shock:

Rzeszowiaków 8)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#12 Postautor: RadeKas » 19 kwietnia 2004, o 22:45

Ja powiem tak. Dla mnie Dadi byl zawodnikiem z Lublina, a nie z Grudziadza. I jak juz nazywac jego imieniem cokolwiek to u nas a nie tam :?

Awatar użytkownika
ozzyman

#13 Postautor: ozzyman » 19 kwietnia 2004, o 23:27

Nie przeadzajcie z tym stadionem, bo to ani w Grudziadzu ani tym bardziej w Lublinie nie przejdzie.

bartexs1
Senior