Stadion im. Dadosa??

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Piotrbaz

Stadion im. Dadosa??

#1 Postautor: Piotrbaz » 19 kwietnia 2004, o 19:30

W środę zarząd Grudziądzkiego Towarzystwa Żużlowego będzie rozpatrywał wniosek kibiców, o przyznanie obiektowi przy ulicy Hallera imienia Roberta Dadosa. Sytuacja ta budzi wiele kontrowersji, gdyż "Dadi" nie poniósł śmierci na torze. Jak do tej sprawy podejdzie zarząd? Przekonamy się w najbliższym czasie.

to znalazłem na rzeszowskim forum a info podały SF

a oto pare komentarzy :

Kamil pisze:Dla mnie to juz lekkie przegięcie Moze był wspaniałym zużlowcem, ale na pewno nie człowiekiem.. :? :? :? I nie wzorem do naśladowania :? :? ..

Misiencjusz pisze:Hehehehe, bez jaj. A co on takiego dokonał? Według mnie zasłużył najwyzej na boisko szkolne.

piszcie co sÄ…dzicie o tym wszystkim...

Zulu
Junior

#2 Postautor: Zulu » 19 kwietnia 2004, o 19:40

Bardzo szanowałem Roberta jako zużlowca. Ale czy zasłużył na nazwanie stadionu jego imieniem ? Z pewnością nie we wszystkich aspektach swojego krótkiego życia był wzorem do naśladowania. Z drugiej strony, jeżeli nikt nie neguje, że zasłużył na memoriał, to niby dlaczego nie miałby zasługiwac na stadion ? Jeżeli jest taka wola kibiców w Grudziądzu, to ja jestem za. W końcu ten stadion jest przede wszystkim dla nich. Choć moja aprobata chyba ma tu chyba małe znaczenie :-) Pozdrawiam.