Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
W internecie zainteresowanie wzrasta a na stadionie maleje. Smoczyk nie pękał w szwach jak to było w poprzednich latach.
A co mają pokazywać? Kubica kontuzjowany,Małysz skończył karierę,żadne mistrzostwa z udziałem naszej drużyny narodowej
się nie toczą,więc...?
Jest tylko Gollob!
się nie toczą,więc...?
Jest tylko Gollob!
Kiedy u nas Piszcz się z Baranem męczą na treningach to GKM pożycza od Maślany Patricka Hougaarda...

Oj przydałby się nam, oj przydał
Być może i nasi się nim interesowali, tylko że mając do wyboru I i II ligę wybrał Grudziądz i w sumie nie ma co się dziwić.
Ale to oznacza, ze Fishera Grudziadz nie pozyczy z Rzeszowa...
Nie wiem czy nie chcą mu pokazówki zrobić za próby kombinowania w zimie z GKMem.
Nawet nie brali go pod uwagę, tylko sobie gitarę zawracali Ferjanem, dziwne troche
Nawet nie brali go pod uwagę, tylko sobie gitarę zawracali Ferjanem, dziwne troche

No to w takim razie z Grudziądza do wzięcia powinien być Woelbert. W tamtym roku w I lidze średnia 1,587, więc teraz w II lidze może stać by go było na 2,000.
Zaktualizuję tutaj listę zawodników z eksta i I ligi, którzy jeszcze nie odjechali żadnego biegu w swoim klubie:
Adam Skórnicki (Unia L) 9,44
Grzegorz Zengota (Falubaz ZG) 7,94
Matej Kus (Unibax T) 6,40
Marcin Rempała (Unia T) 6,54
Szymon Kiełbasa (Unia T) 3,60
Tai Woffinden (Włókniarz Cz) 5,75
Ryan Fisher (Stal Rz) 6,50
Denis Sajfutdinow (Polonia B) 6,50
Martin Smoliński (Start G) 6,50
Kevin Woelbert (GTŻ G) 7,20
Roman Chromik (ROW R) 8,00
Jesper B. Monberg (ROW R) 6,47
Christian Hefenbrock (Orzeł Ł) 6,50
Linus Ekloef (Orzeł Ł) 6,50
Ales Dryml (Orzeł Ł) 6,50
James Wright (Orzeł Ł) 7,78
Mateusz Kowalczyk (Orzeł Ł) 4,36
Zaktualizuję tutaj listę zawodników z eksta i I ligi, którzy jeszcze nie odjechali żadnego biegu w swoim klubie:
Adam Skórnicki (Unia L) 9,44
Matej Kus (Unibax T) 6,40
Marcin Rempała (Unia T) 6,54
Szymon Kiełbasa (Unia T) 3,60
Ryan Fisher (Stal Rz) 6,50
Denis Sajfutdinow (Polonia B) 6,50
Martin Smoliński (Start G) 6,50
Kevin Woelbert (GTŻ G) 7,20
Roman Chromik (ROW R) 8,00
Christian Hefenbrock (Orzeł Ł) 6,50
Linus Ekloef (Orzeł Ł) 6,50
Ales Dryml (Orzeł Ł) 6,50
James Wright (Orzeł Ł) 7,78
Mateusz Kowalczyk (Orzeł Ł) 4,36
METHANOL ADVENTURE TEAM
to ja u nas bym widział Własowa :p
Ciekawe czy Leszno wypożyczyło by Skórę?
z ksm 9,44 u nas? jakos ciezko mi to sobie wyobrazic
Faktycznie nie sprawdziłem. To z tej listy to ja widze tylko: Fishera, M. Rempałę noi Woffindena - ten to ma ksm dopiero.
Marcin Rempała?
Rozumiem, że w zastępstwie za Piszcza lub Sucheckiego?
Przecież to jest zawodnik od wielu lat notujący coraz gorsze wyniki, a odkąd jest seniorem ma wyniki w granicy błędu statystycznego.
Rozumiem, że w zastępstwie za Piszcza lub Sucheckiego?
Przecież to jest zawodnik od wielu lat notujący coraz gorsze wyniki, a odkąd jest seniorem ma wyniki w granicy błędu statystycznego.
Z tej listy pewniakami (a tylko takich nam potrzeba) wydaja sie na chwile obecna jedynie:
Przy czym Zengota chyba kontuzjowany, a jak juz wroci, to Falubaz go raczej nie pusci. Woffiden tez kontuzja i forma w ostatnim sezonie srednia, wiec tez jako 100% pewniaka traktowac go ciezko. Jedyny otrzaskany, w miare rowno jadacy zawodnik, to pulpet i chyba tylko on bylby pewnym wzmocnieniem.
Skornicki bylby ciekawy, gdyby mial KSM 6,5. Przy 9,x nie ma sensu. Marcin Rempala - loteria taka, jak Suchecki przed sezonem. A KSM ponad 6,5. Pozostala wiekszosc to zawodnicy pokroju Proctora. Moga swietnie wypalic i idealnie wpasowac sie w sklad, ale nie sa to wzmocnienia pewne. A niestety, czas eksperymentow minal. Jesli mamy sie wzmacniac, to tylko i wylacznie zawodnikiem, ktory moze z marszu wskoczyc do skladu i wozic punkty.
Przy czym Zengota chyba kontuzjowany, a jak juz wroci, to Falubaz go raczej nie pusci. Woffiden tez kontuzja i forma w ostatnim sezonie srednia, wiec tez jako 100% pewniaka traktowac go ciezko. Jedyny otrzaskany, w miare rowno jadacy zawodnik, to pulpet i chyba tylko on bylby pewnym wzmocnieniem.
Skornicki bylby ciekawy, gdyby mial KSM 6,5. Przy 9,x nie ma sensu. Marcin Rempala - loteria taka, jak Suchecki przed sezonem. A KSM ponad 6,5. Pozostala wiekszosc to zawodnicy pokroju Proctora. Moga swietnie wypalic i idealnie wpasowac sie w sklad, ale nie sa to wzmocnienia pewne. A niestety, czas eksperymentow minal. Jesli mamy sie wzmacniac, to tylko i wylacznie zawodnikiem, ktory moze z marszu wskoczyc do skladu i wozic punkty.
- kmzlublinfan
- Senior
Ales Dryml to fajna opcja. Przynajmniej się wywiązuje z obowiązków w przeciwieństwie do brata.
Problemem nie są sami zawodnicy, ale Papa Dryml który rządzi rodzinką.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Hela - zgadza się. Ale czy braciszkowie mają po 16 czy 18 lat? Oni nie są Pawlickimi. Mają po 30 i wcale nie muszą gdyby nie chcieli słuchać ojczulka. Zresztą to temat rzeka. Prawda jest taka że w całej Polsce na hasło: Dryml aż ludziom ciary po plecach idą.

Dziś w meczu Coventry Bees vs Wolverhampton Wolves wystąpi trzech naszych żużlowców
http://live.sportowefakty.pl/launch_speedway_2650.html
http://live.sportowefakty.pl/launch_speedway_2650.html
Ale po co gdybać. Pewnie że nie muszą, pewnie że mogą nie chcieć, pewnie że mają swoje lata. Ale mimo tego, że są dorośli i nie muszą to słuchają. Szkoda, sobie głowę Drymlami zawracać. Jeszcze nie toniemy, abyśmy musieli się chwytać nawet za brzytwę. Jeśli nie uda się w Opolu to również świat się nie zawali i nie stracimy szans na awans.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
- Egon
- Zawodowiec
Tak, tak, tak
Czas eksperymentów minął. Słyszymy to już od dobrego roku, jeśli nie dłużej i w dalszym ciągu wstawia się Poncjusza jako seniora. Coraz bardziej utwierdzam się w myśleniu, że pracują tam ludzie, którzy nie potrafią się niczego nauczyć, nawet na swoich błędach i nie maja za grosz wyobraźni i umiejętności przewidywania. Ileż można?
Ales Dryml? To może w komplecie z bratem?;) Może we dwóch będą przywozić połowę tego, czego będzie się wymagać od jednego z nich.
Ales Dryml? To może w komplecie z bratem?;) Może we dwóch będą przywozić połowę tego, czego będzie się wymagać od jednego z nich.
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
Oj żebyś nie wykrakał i żeby to nie była ta nasza brzytwa...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
-
kamikadze28
Aleš Dryml nie miał NIGDY dobrego sezonu w Polsce (wg. mnie). Najlepszy miał w 1999 roku w Rybniku - 12 lat temu.
http://speedway.com.pl/riders/ales-dryml/
http://speedway.com.pl/riders/ales-dryml/
Nie chciałem tego mówić, ale powiem: od dwóch lat w drugiej lidze ton nadawali bracia Rempałowie. Najpierw odszedł jeden, potem drugi...Czy na prawdę nikt nie zauważył różnicy w poziomie jazdy naszej drużyny po ich odejściu? Ja zauważyłem również coś innego. Wzmocniliśmy rywali