Treningi

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mlody26
Junior

Re: Treningi

#4001 Postautor: mlody26 » 14 kwietnia 2011, o 19:26

Gelo pisze:Baran i Puzon - moze to da się zatuszować przeregulowaniem silników ale obu czym prędzej wygoniłbym na siłownię. Żal patrzeć jak puchną w oczach bo otwierają im się ręce

hłełehłehłehłe :-D
Baran to ma lepszą kondycję niż Kuciapa z Okoniewskim razem wzięci. nie będe cytował reszty, ale chciałbym Ci powiedzieć, że Karol na pełnym gazie objechał tylko jeden bieg, z Okoniewskim(chociaż nie do końca) co złego jest w wchodzeniu na dwa koła, tor fatalnie zrobiony, dziurawy i nie widzę sensu ryzykować w takich warunkach :roll:

alfkrystian
Szkółkowicz

#4002 Postautor: alfkrystian » 14 kwietnia 2011, o 19:28

Po sparingu zapytałem Ł.Kreta czy będzie u nas "gościł" odpowiedż dosłowna : Najprawdopodobniej tak ,jak mnie zechcą :D ...na "młodzieżówkach" raczej napewno ,już rozmawialiśmy

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4003 Postautor: Gelo » 14 kwietnia 2011, o 19:31

jakies lobby baranowe powstaje na tym forum - tak jak na forum Rzeszowa. Nie ma swietych krów niestety panowie - brak pary w łapach u obu zawodnikow jest bardzo widoczny. W Krosnie bylo to samo wiec to nie wina naszego toru - jak Karolek mial przerwe jednego biegu wiedzialem ze w nastepnym nic z tego nie bedzie - Wygrał start jak z katapulty ale juz na wyjsciu pociagnelo go w płot i dał sie zrobić, bo po prostu spuchł. Dlatego zamiast fajeczek - karnecik do Gacy i jazda.
Ostatnio zmieniony 14 kwietnia 2011, o 19:32 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Czarek
Trener

#4004 Postautor: Czarek » 14 kwietnia 2011, o 19:31

jerry78 pisze:
Czarek pisze:Zacznijmy od tego, że znowu na wiosnę dosypano na tor nawierzchnię. Lublinianin nie uczy się na błędach.

Tzn nie dosypywali nowej, tylko przewalili na tor to co było za siatką.

Nie słyszałem o tym, że nawierzchnia, która kiedyś już była na torze lepiej "wiąże się" po powrocie na niego.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

jerry78
Trener

#4005 Postautor: jerry78 » 14 kwietnia 2011, o 19:33

tokar pisze:Piszcz 1/10

Jakby bieg kończył się na 50m to ja zaryzykowałbym nawet 8/10. Ale niestety potem już tylko gorzej, wolniutki strasznie. Może przy dobrych startach na Równe starczy, ale na wyjazdach to ja go nie widzę póki co.

Grucha18
Szkółkowicz

#4006 Postautor: Grucha18 » 14 kwietnia 2011, o 19:34

Widzę przegraliśmy sparing i odrazu lament a jak wygramy to świętujemy.
Nie wiem czego wy chcecie ja uważam że nie porównywać zawodników z 1 ligi do 2 ligi.

Awatar użytkownika
kmzlublinfan
Senior

#4007 Postautor: kmzlublinfan » 14 kwietnia 2011, o 19:38

Zawodnicy to zawodnicy. Ja bym nie porównywał sprzętu. Wiadomo, że w 2 lidze nikt nie będzie miał sprzętu jak zawodnicy z 1 czy E-ligi.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4008 Postautor: Gelo » 14 kwietnia 2011, o 19:39

nie wiem gdzie widzisz lament - my jestesmy glownym faworytem do awansu wiec tacy zawodnicy jak Lampart czy Trojanowski nie powinni nam być straszni na swoim torze. A euro pierwszoligowca jest tak samo cenne jak drugoligowca.
Ostatnio zmieniony 14 kwietnia 2011, o 19:40 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

alfkrystian
Szkółkowicz

#4009 Postautor: alfkrystian » 14 kwietnia 2011, o 19:40

tutaj nie chodzi o wynik, tylko o ocenę przygotowań i uważam ,że Piszcz jest w czarnej d. ,Puzon ciut bliżej światła ,Baran da sobie radę ,Łukaszewski ..raczej nie ma tragedii na plus Miesiąc ,a Suchy to chyba strzał w 10

Grucha18
Szkółkowicz

#4010 Postautor: Grucha18 » 14 kwietnia 2011, o 19:42

Ale jeśli ktoś mówił to bierzemy gościa na juniorkę i wtedy jedziemy stead suchy miesiąc proctor i baran i juniorzy 2.50 i mamy problem z głowy

jerry78
Trener

#4011 Postautor: jerry78 » 14 kwietnia 2011, o 19:45

Tylko pytanie czy jest ten "gość" gwarantujący punkty? Bo Kreta nie liczę, bo on to na 1 lub 2 mecze jeśli już.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#4012 Postautor: Hela » 14 kwietnia 2011, o 19:45

Taki wynik i postawa na tle zawodników pierwszoligowych oraz ekstraligowych była do przewidzenia. Każdy urwany punkt można uznać za sukces. Niestety, jesteśmy w drugiej lidze. Gdyby Suchecki, Baran i Puszakowski reprezentowali poziom wyższy niż drugoligowy, jeździliby klasę wyżej.

Ale są i inne wnioski. Puszakowski i Piszcz mogą zacząć bać się o miejsce w składzie. Nawet jeśli pojadę dobrze (co jest pewne) przeciw Ukraińcom. Do Krakowa Piszcza bym nie brał. W tym roku jest spory komfort ze składem. Nie widzę również problemu aby zastąpić Puszakowskiego innym zawodnikiem. Baran, Suchecki oraz Miesiąc nie powinni zawodzić. W sprawie juniora proponuję zachować zimną głowę. Łukaszewski jest na poziomie Michalskiego, który błysnął w Rawiczu. Teraz bardzo dużo, w zasadzie wszystko zależy od trenera Wilka. Jeśli mu dobrze poradzi w sprawie ustawień motocykla będzie okej. Widać gołym okiem z czego wynikały jego problemy + nieznajomość toru. Żyto w Rawiczu potrafił idealnie przygotować do meczu Michalskiego. Zobaczy na co stać naszego trenera.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4013 Postautor: Gelo » 14 kwietnia 2011, o 19:46

A Kret to gwarantuje punkty?

Awatar użytkownika
marineo70

#4014 Postautor: marineo70 » 14 kwietnia 2011, o 19:49

Kilka fotek z dzisiejszego treningu zamieściłem na stronie facebookowej Pubu H2O.
Zapraszam do obejrzenia.

go!
Trener

#4015 Postautor: go! » 14 kwietnia 2011, o 19:53

Grucha18 pisze:Widzę przegraliśmy sparing i odrazu lament a jak wygramy to świętujemy.
Nie wiem czego wy chcecie ja uważam że nie porównywać zawodników z 1 ligi do 2 ligi.

Jak na razie to glownie sa porownywani nasi miedzy soba.
A poza wszystkim, to trzeba miec jakis punkt odniesienia zeby wystawic odpowiedni sklad. Gowno mnie obchodzi czy Baran ma pare w rekach czy nie ma. Jak chce ukrywac ile tej pary ma, to mu latwiej bedzie i bezpieczniej to zrobic na lawce. Jego wybor

jerry78
Trener

#4016 Postautor: jerry78 » 14 kwietnia 2011, o 19:55

Gelo pisze:A Kret to gwarantuje punkty?

Na Równe chyba trochę bardziej niż Mateusz, ale też bez żadnej rewelacji. Widać, że ma lepszy sprzęt bo ekstaligowy, ale przegrywał z Łukaszewskim starty, za to na trasie sobie z nim radził. Jeśli by to ode mnie zależało, to puściłbym w niedzielę Kreta a Mateusz niech się rozjeżdza i dużo trenuje na naszym torze. Kretowi potem i tak się pokrywają terminy ligi, więc on ewentualnie tylko na tą niedzielę.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#4017 Postautor: kibicLBN » 14 kwietnia 2011, o 19:59

I teraz powinniśmy dziękować kierownictwu, że zakupiło 7 seniorów a nie 5 czy 6, takie jest moje zdanie. Owszem tor był trudny, ale myślicie, że w lidze się taki nigdy nie trafi ? :shock: Dobrze się czujecie? Myślę, że u nas może będzie trzeba pojechać na takim torze, a może i na wyjeździe. I co wtedy? Dostaniemy w dupe, ale to nie nasza wina tylko tor był trudny? Karol w 8. biegu niepokojąco pojechał. Jak dla mnie to powinniśmy wypróbować przy jakiejś okazji skład:
1.Stead
2.Suchecki
3.Proctor
4.Baran
5.Miesiąc
6.Łukaszewski
7.Aspgren/Auty
Z moich obserwacji wynika, że w tej chwili taki skład byłby optymalny, no można oczywiście pary pozamieniać, ale te osoby widzę w składzie.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#4019 Postautor: GeloSMT » 14 kwietnia 2011, o 20:01

Gelu nick masz naprawdę fajny ale serio trochę lamentujesz chłopie czy Ty masz na drugie Mourinho że jesteś w stanie ocenić zawodnika po jednym treningu na mega dziurawym torze ????

Ciekawe co napiszesz na forum jak Baran skończy niedzielne zawody z kompletem punktów a tego jestem prawie pewien patrząc na jego dzisiejszą jazdę(jak ktoś powiedział na "pełnym gazie" pojechał 1 bieg).

PS.czekam na odpowiedz od Gela na pytanie które zadałem tzn.co napiszesz w przypadku gdy zawodnicy nad którymi wieszasz psy zrobią dwu cyfrowe wyniki

Awatar użytkownika
manjolo
Junior
Kontakt:

#4020 Postautor: manjolo » 14 kwietnia 2011, o 20:02

a Mourinho jest w stanie ocenić zawodnika po jednym treningu na dziurawym torze? :shock:
motoru brum

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#4021 Postautor: GeloSMT » 14 kwietnia 2011, o 20:05

otóż to dlatego zadaje pytanie jak można mówić komuś w tym wypadku Gelowi że Baranowi brak siły czy innemu brak czegoś tam.
Ja jestem kibicem i wierzę w swoją drużynę a tym bardziej przed rozpoczęciem rozgrywek bo chyba taki jest sens tej zabawy w kibicowanie.
ps. zauważyć też trzeba że te Trojany i inne mają już za sobą mecze ligowe :D

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#4022 Postautor: mustafa » 14 kwietnia 2011, o 20:10

to jeszcze ode mnie:

Miesiąc - na chwilę obecną najjaśniejsza postać w naszej drużynie, waleczny, pewna jazda po szerokiej, nie bał się ryzykować i cisnął do końca na tym trudnym torze. w biegach gdzie wygrał, był daleko z przodu przed rywalami.
Suchecki - niby po punktach nie widać, ale pozostawił całkiem pozytywne wrażenie, w drugiej lidze, będzie silnym punktem
Baran - nie było wcale tak źle jak niektórzy piszą, raz zdefektował na punktowanej pozycji raz zakopał się na prowadzeniu, w pozostałych dosyć pewnie - myślę że w tym przypadku akurat będzie dobrze
Puszakowski - nie jest takim pewniakiem jak rok temu, trudno powiedzieć czy to brak kondycji, czy sprzęt nie gra, w biegu z Okoniewskim mogło wyglądać jakby odstawiał padakę, ale widać było że rywal szybszy i robił wszystko aby zablokować go z każdej strony, niestety się nie udało. no ale zdarzyło mu się też wyprzedzić Kreta i Lamparta w jednym biegu :)
Piszcz - fatalnie, siedział jakiś taki zrezygnowany, starty niby miał dobre, ale co z tego... wyglądało to jakby nasz tor widział pierwszy raz na oczy, kompletnie nie wiedział którymi ścieżkami jeździć - albo jego motory były wolne na trasie, albo popełniał jakieś głupie błędy, no nie wiem co z tego będzie
Łukaszewski - słabo, miał być lepszy od Tadzia, ale jednak na razie chyba na to się nie zapowiada

Tadzio narobił trochę strachu :)

Ogólnie nie ma co dramatyzować, bo druga liga to znacznie niższy poziom, więc pewnie jeszcze i Puszak będzie przywoził mnóstwo trójek. Widać jednak braki, które trzeba w końcu poprawić. Na Równe myślę że spokojnie starczy to co jest, no ale na wyjazdy będą się musieli bardziej sprężyć. A Tomek Piszcz to chyba od nowa musi się nauczyć jeździć na polskich torach, bo chyba nabrał stamtąd jakiś złych nawyków.

Grucha18
Szkółkowicz

#4023 Postautor: Grucha18 » 14 kwietnia 2011, o 20:17

Nie wiem czemu boicie się Krakowa jedynego wyjazdu spośród 3 z rzędu można bać się Opola.
Kogo takiego ma Kraków Korneliusen ok niech zrobi maksa a reszta to co to za zawodnicy że Larseonowi udał się mecz to trzeba się już go bać.

speedwayowiec
Szkółkowicz

#4024 Postautor: speedwayowiec » 14 kwietnia 2011, o 20:25

Martwić się można jedynie o formę Piszcza, bo jego KSM jak wiadomo idealnie do składu pasuje, a jedzie full padake, ale nie ma co się martwić o Puzona, Barana i spółkę. Suchecki jak narazie pozytywnie, z Miesiaca pewnie będzie niezła pociecha i uatrakcyjni swoją jazdą nie jedne zawody. Łukeszewski nie pokazał się z dobrej strony, ale mam nadzieję, że jeszcze się wyrobi.

Awatar użytkownika
Kubator

#4025 Postautor: Kubator » 14 kwietnia 2011, o 20:43

Gelu nick masz naprawdę fajny ale serio trochę lamentujesz chłopie czy Ty masz na drugie Mourinho że jesteś w stanie ocenić zawodnika po jednym treningu na mega dziurawym torze ???? :lol:

Żebym nie był Twoim adwokatem ....

Qrwa według was to był przyczepny tor .. Dziek Bogu bylem w LBN zeby sie wdechnac polskim metanolem .. Ale to co widzialem to byly " Ledwo trzymajace się Pacyny na Osłach " :/

Trudny to będzie sezon ...