LW KMŻ Lublin - Kaskad Równe 17.04.11 godz. 15:00
- kmzlublinfan
- Senior
Re: LW KMŻ Lublin - Kaskad Równe 17.04.11 godz. 15:00
O ile dobrze mi wiadomo to Miesiąc ma karę meczu. Więc on na pewno nie pojedzie z Kaskadem. Skład awizowany nasz jest ciekawy. Zobaczymy co pokażą na naszym torze Łukaszewski, Proctor i Suchecki.
Dywagacje dotyczą meczu w Krakowie a wtedy Miesiąc już może startować.
- niespokojny
- Trener
Trener powinien postawic sytuacje jasno. Jedziecie na maxa w sparingach i walczycie o sklad. Ja rozumiem ze mozna pozwolic zawodnikowi jezdzic na starych osiolkach ale tylko wtedy jak ktos zrobil juz w 3 ostatnich meczach srednio po 12 pkt. Ktos mogl pracowac ciezko na silowni przez zime ale co z tego skoro mial malo jazdy i 'nie czuje'' motocykla, albo zle zainwestowal w sprzet?? W tym sezonie jest tylko runda zasadnicza i nie mozna sobie pozwolic na ZADNA wpadke. Dlatego powinna byc selekcja i w meczu jechac najlepsi w danej chwili, sentymentami nigdy nie awansujemy.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Nie chcę być w stosunku do Puzona bezlitosny, ale on może walnąć co najwyżej 15 pkt, a Stead i Aspgren razem mogą więcej np. 20 pkt zrobić. Takie są fakty. To samo się tyczy Barana i jeśli będzie on słabszy od Puzona to też będzie miał problemy, bo zasada: "ja jestem z Rzeszowa i ty jesteś z Rzeszowa" działa do pewnego momentu. I moim zdaniem to Puzon z Baranem powinni martwić się nie tylko o swoją dyspozycję, ale i Piszcza 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
bkapusta pisze: Jak dla mnie Puzon moze byc w sparingach dublowany przez pare Polak-Klimek
bez przesady
bkapusta pisze:[..] i robiony na dystansie przez Mordela
to akurat żaden wstyd, chłop swego czasu potrafił jechać.
kibicLBN pisze:Nie chcę być w stosunku do Puzona bezlitosny, ale on może walnąć co najwyżej 15 pkt, a Stead i Aspgren razem mogą więcej np. 20 pkt zrobić. Takie są fakty.
Spokojnie - Steada nikt na oczy nie widzial, jego wyniki w Anglii po upadku są powiedzmy bardzo średniawe. To troche ryzyko sciagac go do Krakowa w ciemno. Co do Pontusa to tez nie wyciagałbym jednoznacznych wniosków. W Krosnie wypadł dobrze (bo rywal był wybitnie słaby tego dnia) ale np w Opolu wyprzedziło go aż sześciu zawodników nienajmocniejszego przecież Kolejarza. Wszystko wyjdzie w praniu - w meczu ligowym.
Ale Gelu on ledwo dawał radę jechać przez te żebra. A i tak pewnie wszystkich ogórasów w II lidze by mijał z Pawlickimi włącznie
Ja myślę że ta kontuzja jego formy nie rozbiła,a ten filmik wrzucony niedawno pokazuje, że Stead ładnie szarpał w Grudziądzu.
Gelo pisze:no wlasnie - ja w ciemno jak mialbym wybrac Puzona lub Proctora zawsze wzialbym Puzona - podkreslam - w ciemno i z wiedzą jaką mamy na dzis.
Jestem dokładnie takiego samego zdania. Musimy poczekać z oceną "wynalazków" typu Proctor,czy junior Aspgren po kilku meczach. Puszakowski do tej pory nas nie zawodził, a sparingi to nie mecze ligowe
Ja nie wiem jak z siła Puzonka ale kondychy raczej mu nie brakuje, jak zrobił jednego dnia 9 biegów i to w 2 miastach 
W tan tym roku tak samo nie brylował na treningach a jak jechał wiemy.
Poczekajmy z ocenami do 2-3 meczy.
Poczekajmy z ocenami do 2-3 meczy.
kibicLBN pisze:Ale Gelu on ledwo dawał radę jechać przez te żebra. A i tak pewnie wszystkich ogórasów w II lidze by mijał z Pawlickimi włącznieJa myślę że ta kontuzja jego formy nie rozbiła,a ten filmik wrzucony niedawno pokazuje, że Stead ładnie szarpał w Grudziądzu.
No tak - ale jak zobaczylem ten filmik jak on wychodzi ze startu to... pożal sie Boże. Niemniej pierwszy raz widzialem zeby Steady tak szarpał na dystansie - raczej zawsze kojarzył mi się z typem "miękkiego startowca". Szkoda ze skonczyło sie jak sie skonczyło. W kazdym badz razie nominalnie to nasz najlepszy zawodnik ale dopoki nie przyjedzie na trening i tego nie pokaże - chyba nie ma o czym mówic - chyba, że któryś z naszych ekstremalnie sknoci mecz w niedzielę. A z oceną Puzona nie bardzo mozemy czekać 2-3 mecze. Nie mozemy sobie pozwolic na jakiekolwiek wpadki w Krakowie czy Krosnie - zakładam pesymistycznie, że w Opolu tradycyjne bęcki a u siebie jednak pewna wygrana z Ukrainą.
Czy wy naprawdę myślicie, że taki Puzon czy jakiś w miare ogarnięty zawodnik bierze na trening stary silnik, tarczki sprzęgła, filtry itd, ma wszystko w dupie i oszczędza motory na ligę? No proszę was.. owszem na starych oponach to się jeździ, ale nie na silnikach.
Piszecie, że katuje sprzęt z tamtego sezonu? Ale po co? Skoro jechał to się go nie psuje. Robi się generalny remont i gra gitara. Puzon przecież nie kupił 4 nowych silnikow bo koszt jednego po tuningu to ok 20k więc sobie przeliczcie.
A co do składu to spokojna głowa, będzie dobrze i nie ma sensu pisac glupot typu, że nie przepracował zimy, nie zainwestował w sprzęt itd...
Piszecie, że katuje sprzęt z tamtego sezonu? Ale po co? Skoro jechał to się go nie psuje. Robi się generalny remont i gra gitara. Puzon przecież nie kupił 4 nowych silnikow bo koszt jednego po tuningu to ok 20k więc sobie przeliczcie.
A co do składu to spokojna głowa, będzie dobrze i nie ma sensu pisac glupot typu, że nie przepracował zimy, nie zainwestował w sprzęt itd...