Składamy się ???
Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka
Re: Darek Sprawka <klap klap>
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

piotr76 pisze:Hayden pisze:Zrobil dla tego klubu sto razy wiecej niz my wszyscy razem wzieci (nie liczac harrego). Pasuje?
Skoro tak dużo zrobił to wymień mi dajmy na to np 5 rzeczy, które sam zrobił rzeczywiście i zrobił to od samego początku dobrze i przemyślanie a nie na zasadzie gaszenia pożarów po tym jak ktoś mu zwrócił uwagę że się pali ...
Czy ja napisalem ze zrobil nie wiadomo ile i sam? . Nie znam dokladnego podzialu obowiazkow, co ma kto w klubie robic, ale jestem pewny, ze dla przykladu poprawa kontaktu z kibicami i duza czestotliwosc spotkan z zarzadem (ktore umozliwiaja co niektorym dowiedziec sie jak jest naprawde) to w znacznej czesci jego zasluga. Napisalem, ze zrobil 100 razy wiecej niz cale to forum (nie liczac paru osob, ktore cos pomagaja w klubie) i podtrzymuje to, bo nawet przyjmujac, ze jego zaslugi sa rowne (w jednostkach) 1, to i tak 1>0, bo 0 to liczba, ktorej jest rowna nasza dzialalnosc wzgledem klubu.
piotr76 pisze:Hayden pisze: Bo Sprawka tyran wiekszy niz Kim Dzong il, Lukaszenko i Castro razem wzieci.
Czy ja tak powiedziałem ? a że chciał cenzurować forum o czym było głośno to dlaczego nie na swoim spotkaniu z kibicami ...
Nie, nie powiedziales tak, ale nadales swojej wypowiedzi ton niczym uciemiezonemu mnichowi z Tybetu, ktory za wolnosc slowa bedzie przez Chinoli przesladowany.
A o cenzurowaniu forum nic nie wiem. Jak masz taka wiedze to podziel sie nia z nami.
Motor mocny
jerry78 pisze:Monter_77 pisze:A jak bylo z torem? Szmit wyraznie powiedzial ze zadne pismo w tej sprawie w 2010 roku nie wplynelo. Czyli oficjalnie MOSiR nie wiedzial nic. I jakos nikt z klubu tego nie kwestionowal pokazujac wyslany papier bo takiego po prostu nie bylo.
Możesz podać jakieś źródło, link do tej wypowiedzi? bo tak na serio to tego akurat nie słyszałem.
Nie moge znalezc gdzies mi sie obilo o oczy
Ale ten link wyraznie potwierdza fakt, ze o tym jakie prace sa niezbedne MOSiR dowiedzial sie juz po Nowym Roku i po uchwaleniu budzetu. A ze te prace sa niezbedne bylo wiadomo juz we wrzesniu-pazdzierniku, a o niektorych nawet przed sezonem 2010.
http://www.kurierlubelski.pl/region/lub ... ,id,t.html
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...

Panowie i Panie..
Dajmy juz pokoj temu Sprawce Dariuszowi. Zatrudnienie kierownika druzyny dokladnie pokazalo na jakich stanowiskach sa prezes oraz dyrektor. Na moj gust Pan Darek znajduje sie w odpowiednim miejscu i znakomicie sie nadaje do roli jaka odgrywa. Zmienilbym jedynie malo smieszny adres e-mailowy i zyczyl Prezesowi wiecej usmiechu, reszta jest w nalezytym porzadku. Tak trzymaj Prezesie i prowadz nas za reke przez pasmo zwyciestw!
Dajmy juz pokoj temu Sprawce Dariuszowi. Zatrudnienie kierownika druzyny dokladnie pokazalo na jakich stanowiskach sa prezes oraz dyrektor. Na moj gust Pan Darek znajduje sie w odpowiednim miejscu i znakomicie sie nadaje do roli jaka odgrywa. Zmienilbym jedynie malo smieszny adres e-mailowy i zyczyl Prezesowi wiecej usmiechu, reszta jest w nalezytym porzadku. Tak trzymaj Prezesie i prowadz nas za reke przez pasmo zwyciestw!
Czyzbyś go! ogladał dzisiejszy wywiad z Jackiem?
Pytanie redaktora:
-Czym będzie się Pan zajmował w klubie?
-Na razie nie wiem ale pewnie wszystkim...
I całe szczęście.
Pytanie redaktora:
-Czym będzie się Pan zajmował w klubie?
-Na razie nie wiem ale pewnie wszystkim...
I całe szczęście.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Z powodu braku czasu [trwa karnawał] przekazałem materiały filmowe ze spotkania Zarządu KMŻ LW z kibicami zaprzyjaźnionej iTVL.
Mam nadzieję, że nadają się do emisji. Po obróbce i załatwieniu wszystkich formalności zostaną wyemitowane na ich stronce - jeszcze dzisiaj. Po obejrzeniu zapraszam do merytorycznej dyskusji, najlepiej idącej w dwóch kierunkach:
1. Moje zarzuty względem zarządu, prezesa...[tu: indolencja, niekompetencja, nieudacznictwo, opieszałość, itd...]
2. Moje propozycje dla zarządu...[tu: ciekawe pomysły, podpowiedzi, sugestie,twórcza krytyka, itd....]
Ale dopiero po obejrzeniu, wysłuchaniu
Mam nadzieję, że nadają się do emisji. Po obróbce i załatwieniu wszystkich formalności zostaną wyemitowane na ich stronce - jeszcze dzisiaj. Po obejrzeniu zapraszam do merytorycznej dyskusji, najlepiej idącej w dwóch kierunkach:
1. Moje zarzuty względem zarządu, prezesa...[tu: indolencja, niekompetencja, nieudacznictwo, opieszałość, itd...]
2. Moje propozycje dla zarządu...[tu: ciekawe pomysły, podpowiedzi, sugestie,twórcza krytyka, itd....]
Ale dopiero po obejrzeniu, wysłuchaniu
harry pisze:I całe szczęście.
amen
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
- tezetomaniak
- Trener
Chyba prezesowi rzeczywiście się wymknęło z emocji. Swoja droga co jest złego w byciu najbogatszym w lidze? Raz i nam wolno.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
Nie ma to jak wyjąć jakis fragment z kontekstu wiekszej calosci.
Chyba dobrze sie stało że itvl z dwógodzinnego spotkania zrobił 20 min.skrót,wtedy to by dopiero internetowi "dziennikarze"
mieli zajęcia na 3 dni. No ale co sie dziwić jacy redaktorzy takie newsy
Chyba dobrze sie stało że itvl z dwógodzinnego spotkania zrobił 20 min.skrót,wtedy to by dopiero internetowi "dziennikarze"
mieli zajęcia na 3 dni. No ale co sie dziwić jacy redaktorzy takie newsy
Masi pisze: Swoja droga co jest złego w byciu najbogatszym w lidze? Raz i nam wolno.
Zlego nie ma nic. Jest tylko wieksza presja na klub (z roznych stron) i ewentualnie wiekszy wstyd jak sie nie powiedzie (tfu..tfu)
no i bardzo dobrze - umiejętność radzenia sobie z presją też jest elementem zawodowstwa. Inaczej wychodzą bzdety typu wypowiedzi Drymla. A presja powinna być mniejsza bo nasz skład absolutnie stać na wywalczenie pierwszego miejsca - i to bynajmniej nie dlatego że mamy trzech najlepszych zawodników 2 ligi (którzy w niej zostali) plus pierwszoligowca i ekstraligowca. Chodzi o to, że (z całym szacunkiem dla rywali) - nie ma na razie na horyzoncie żadnej druzyny porownywalnej z Orłem Łódź AD 2010.
Ja tu nie widze jakiejs specjalnej presji. Jezeli kazdy z zawodnikow pojedzie na swoim normalnym poziomie, to o awans nie trzeba bedzie walczyc, bo on sam przyjdzie.
Nawet jestem sklonny stwierdzic, ze tym obecnym skladem wygralibysmy w Lodzi decydujacy mecz.
Nawet jestem sklonny stwierdzic, ze tym obecnym skladem wygralibysmy w Lodzi decydujacy mecz.
Ostatnio zmieniony 8 lutego 2011, o 22:35 przez kilar, łącznie zmieniany 1 raz.
Podziwiam wasz optymizm, zaczekajmy z tymi ocenami szans do pierwszych kilku kolejek...
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Optymizm stad, ze i sklad wyglada na bardzo dobry. Tor i tak wszystko zweryfikuje, ale sezon ogorkowy mozna zaliczyc poki co na plus.
- niespokojny
- Trener
Tylko, ze nowe tlumiko-pierdziawki daja przewage startowcom, a oprocz Puzona i Steada reszta ma ten element na bardzo przecietnym poziomie. Jezeli cos nam moze przeszkodzic to wlasnie ten nowy syf.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Skąd wiesz śmigałeś już na nowych tłumikach ?
Tłumiki pewnie nie wejdą...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Watpie, zeby nowe tlumiki weszly. Bedzie tyle pierdzielenia o tym jak w zeszlym roku, a potem sie okaze, ze i tak nie wejda.
jerry78 pisze:mariusz1987 pisze:może jakies konktrety dotyczące spotkania??
- najważniejsze to, że panowie z zarządu zarzekali się, że tor będzie gotowy na 15 marca i to wcale nie za pieniądze Bogdanki, tylko za kasę MOSiRu jeśli ten oczywiście zaakceptuje kosztorysy. (zdecydowana większość spotkania poświęcona była temu tematowi)
No to troche lipa... Co mnie wcale nie cieszy. Tylko skoro wiadomo bylo, ze miasto/Mosir sie wypnie (a mozna sie bylo tego domyslec, a nie wierzyc w cuda), to chyba jednak remont mogl sie zaczac wczesniej (jesien nawet).... A tak to drzymy nie tylko o srodki na remont ale takze o to czy zdazymy...
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
No trudno.
W kilku meczach z frajerami puści się najgorzej opłacanych zawodników. Wynik będzie cienki ale na meczu zaoszczędzi się z 15-20 tys i jakoś da rade uciułac w sezonie te 50 - 60 tys. Bo systemem gospodarczym i zaradczym remont da się zrobić w takich kwotach. A zawodnicy najlepiej opłacani powinni zrozumieć. To też ich problem. Ale to trzeba załatwić dzisiaj a nie dzień przed meczem. Bo wtedy się wkurzą na masę.
Tylko juz teraz trzeba się brać do roboty a nie ogladać się na Mosir bo oni nic nie dadzą.
A w klubie powinni w końcu po tych jajach obudzić się i wyciągnąć wnioski.
W kilku meczach z frajerami puści się najgorzej opłacanych zawodników. Wynik będzie cienki ale na meczu zaoszczędzi się z 15-20 tys i jakoś da rade uciułac w sezonie te 50 - 60 tys. Bo systemem gospodarczym i zaradczym remont da się zrobić w takich kwotach. A zawodnicy najlepiej opłacani powinni zrozumieć. To też ich problem. Ale to trzeba załatwić dzisiaj a nie dzień przed meczem. Bo wtedy się wkurzą na masę.
Tylko juz teraz trzeba się brać do roboty a nie ogladać się na Mosir bo oni nic nie dadzą.
A w klubie powinni w końcu po tych jajach obudzić się i wyciągnąć wnioski.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
- Egon
- Zawodowiec
Temat remontu ciągnie się równolegle w trzech wątkach..można by to wrzucić wszystko do "Lubelski klub..."
Teraz do rzeczy. Spekulacji nade mną nie ma końca, kto, co, za ile, czyja wina, kto remontuje, kto powinien itd itp. Tylko czy zna choć jedna osoba jakieś konkretne informacje na ten temat? Pytam bo wiadomo mi, że ratusz zabezpieczył na sport "sporą" rezerwę finansową, która ma być przeznaczana właśnie na takie rzeczy, z jakimi mamy tu teraz do czynienia, tj. remonty obiektów sportowych. Odbywać ma się to na zasadzie współfinansowania inwestycji, jeśli zajdzie taka potrzeba. MOSiR mówi prawdę, że nie ma na to środków, ale dostanie na ten cel zapewne dotację z rezerwy budżetowej. Klub coś tam jeszcze od siebie dorzuci (raczej niewiele) i wszystko będzie na czas. Jeśli to nie będzie odbywać się w ten sposób, będę bardzo zaskoczony. Więc nie ma co się spinać..wszystko będzie na czas.
Teraz do rzeczy. Spekulacji nade mną nie ma końca, kto, co, za ile, czyja wina, kto remontuje, kto powinien itd itp. Tylko czy zna choć jedna osoba jakieś konkretne informacje na ten temat? Pytam bo wiadomo mi, że ratusz zabezpieczył na sport "sporą" rezerwę finansową, która ma być przeznaczana właśnie na takie rzeczy, z jakimi mamy tu teraz do czynienia, tj. remonty obiektów sportowych. Odbywać ma się to na zasadzie współfinansowania inwestycji, jeśli zajdzie taka potrzeba. MOSiR mówi prawdę, że nie ma na to środków, ale dostanie na ten cel zapewne dotację z rezerwy budżetowej. Klub coś tam jeszcze od siebie dorzuci (raczej niewiele) i wszystko będzie na czas. Jeśli to nie będzie odbywać się w ten sposób, będę bardzo zaskoczony. Więc nie ma co się spinać..wszystko będzie na czas.
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
Egon pisze:Temat remontu ciągnie się równolegle w trzech wątkach..można by to wrzucić wszystko do "Lubelski klub..."![]()
...albo "Lubelski tor"
Też jestem tego zdania co Egon. To jest polityka. Wiele osób domagało się, żeby panowie robili trochę szumu w mediach, więc robią i dobrze. A skończy się pewnie wszystko dobrze. Bardziej obawiam się niesprzyjającej pogody niż problemów ze strony miasta.
Egon pisze: Pytam bo wiadomo mi, że ratusz zabezpieczył na sport "sporą" rezerwę finansową, która ma być przeznaczana właśnie na takie rzeczy, z jakimi mamy tu teraz do czynienia, tj. remonty obiektów sportowych. Odbywać ma się to na zasadzie współfinansowania inwestycji, jeśli zajdzie taka potrzeba. MOSiR mówi prawdę, że nie ma na to środków, ale dostanie na ten cel zapewne dotację z rezerwy budżetowej.
ZAPEWNE??? A wiesz który dzisiaj jest? Tego boje sie najbardziej. Typowe dla tego miasta. Zabawa w papierki a terminy uciekają. A potem to juz Szmit powiedział. Nie ma mozliwości oddać pieniedzy ZA ZROBIONY REMONT.
Jak zwykle wszystko chore i za późno i nie ma winnych.
Jeszcze raz mówię niech Mosir robi bandę jak sie zobowiązał a resztą nie robi klub gospodarczymi metodami.Póki jest czas.