Lubelski klub w sezonie 2010

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

Re: Lubelski klub w sezonie 2010

#5276 Postautor: Mars » 20 września 2010, o 17:13

mikas pisze:
Mars pisze:
Koper pisze:Żużlowy jak najbardziej tak 8)

Jak są wyniki to przyciąga, zapomniałes juz ile ludzi przychodziło na LKŻ??? -- wtedy pikniki siedziały w domu.

Przypominam Ci, ze jezdzimy w II lidze (nizej sie nie da), wiec o jakich Ty wynikach piszesz? 3 lata temu zuzla nie bylo wcale. Wczesniej spadek. Ostatni sukces rok 2004. 6 ... slownie SZEŚĆ lat temu!!!! O jakich Ty wynikach piszesz? Wynikow nie ma (od 6 lat dopiero w tym sezonie cos ruszylo i to dopiero od polowy sezonu po wejsciu Bogdanki, wiec kiedy ludzie mieli czas zeby stac sie kibicami sukcesu skoro tych sukcesow nie bylo?) a ludzie jednak sa w wiekszej ilosci niz na pilce i takie sa fakty.
Motor jeszcze w tamtym roku byl na zapleczu ekstraklasy pilkarskiej (gdzie pilka jest 1000 razy bardziej popularnym sportem niz zuzel), wczesniej awans, wiec kto mial wiekszy potencjal na zebranie kibicow w ostatnich latach?

Prawda jest taka ze w Lublinie niszowy zuzel przyciąga na stadion wiecej kibicow niz wcale nie taka niszowa pilka i to sa fakty z ktorymi nawet nie masz co dyskutowac, bo wszystko napisalem wyzej czarno na bialym popierajac faktami z ostatnich lat. I jesli brac to kryterium pod uwage to zuzlowi z kasy miasta nalezy sie pieniedzy wiecej (chociaz generalnie jestem przeciwko dotowaniu sportu z pieniedzy podatnikow).

Na pewno na ostatnią drużynę żużlową nie przyszło by więcej ludzi niż na niszową piłkę( która obecnie zajmuje ostatnie miejsce w 2lidze a kibiców wiernych posiada) i to są fakty.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#5277 Postautor: Maxx » 20 września 2010, o 17:15

Mars pisze:
Koper pisze:Żużlowy jak najbardziej tak 8)

Jak są wyniki to przyciąga, zapomniałes juz ile ludzi przychodziło na LKŻ??? -- wtedy pikniki siedziały w domu.

P.S Śmieszne kwoty ten pan proponuje , popatrzmy na inne miasta.. tam 3-7mln na piłke to normalka.

Kiedy ty widziałeś piłkę nożną na przyzwoitym poziomie w tym mieście? Trzeba by się było cofnąć w czasie o 20 lat kiedy Motor awansował po barażach z Pogonią Szczecin. Wtedy była piłka w Lublinie ale te czasy to już niemal prehistoria. Teraz jest walka w g...wnie już od dobrych kilku lat.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#5278 Postautor: mikas » 20 września 2010, o 17:18

Mars pisze:
Na pewno na ostatnią drużynę żużlową nie przyszło by więcej ludzi niż na niszową piłkę( która obecnie zajmuje ostatnie miejsce w 2lidze a kibiców wiernych posiada) i to są fakty.

Na pewno to Kopernik nie zyje.
Fakty, fakty?
Z ktora czescia mojej wypowiedzi wyzej sie nie zgadzasz, bo poki co sie do niej wcale nie odniosles?
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#5279 Postautor: Mars » 20 września 2010, o 17:21

No własnie nie widziałem, a dlaczego?? chyba dobrze wiesz...Jeżeli w Szczecinie dają na kopaną 7mln zł to są awanse, a u nas?? te miasto przez 20 lat tyle nie dało.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#5280 Postautor: Mars » 20 września 2010, o 17:28

mikas pisze:
Mars pisze:

Fakty, fakty?
Z ktora czescia mojej wypowiedzi wyzej sie nie zgadzasz, bo poki co sie do niej wcale nie odniosles?

Po 1 Przyszła Bogdanka --- przyszli kibice.
Po 2 Co z tego ze MOTOR był na zapleczu ekstraklasy, skoro wygrał może ze 4 mecze więc jak mogła być duża frekwencja?
jakie to są sukcesy??? Ciągły brak kasy , korupcje to miało zachęcić?? na pewno piłkarze nie mieli większego potencjału, jak to śmiesznie nazwałeś.
Po 3 Niszowy żużel( LKŻ - Sekrety ,Paśka itp,) nie przyciągał więcej ludzi niż na piłke nożną.

Davv
Kadrowicz

#5281 Postautor: Davv » 20 września 2010, o 17:46

kaaamisiak pisze:SPR dostał 500tys. na organizację zawodów [gdzie dziewczyny i tak odpadły], to nic dziwnego że im się pieniądze [podobno] skończyły. ;/

Ludzie, SPR to zupełnie inna bajka - 15 tytułów Mistrza Polski, 9x Puchar Polski, Puchar EHF. Rozumiem, że damski szczypiorniak nie jest jakimś magnesem dla widowni i tych kibiców nie ma najwięcej, ale jeśli chodzi o promocję i reklamę to dla Lublina w całej historii tego miasta zrobił najwięcej. KMŻ to nowy twór (może nawet nowotwór) i oprócz branżowy pism, portali itp nie gości nigdzie w mediach. Oczywiście można brać pod uwagę mecze wyjazdowe, ale to taka grupa odbiorców (oczywiście proporcjonalnie mniejsza lub większa), którą ma każdy drużyna występująca w jakiejś lidze. Jeśli KMŻ awansuje, to w przyszłym roku obowiązkowo powinien dostać jakąś kaskę z miasta, ale w tym momencie to wg mnie trochę za wcześnie na wymagania rzędu 500 tys.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#5282 Postautor: Lublin_Fan » 20 września 2010, o 18:04

Czy ktos bacznie obserwujacy temat moglby podliczyc ile w tym roku dostaly dofinansowania od roznorakich lubelskich urzedow kluby: pilkarski, (z)reczny, zuzlowy i cross? Jestem ciekaw jak wygladaloby takie zestawienie kto-ile. Nie wnikam czy takie dotacje sa sluszne, uzasadnione itp itd bo zaraz odezwie sie tu kilku wielkiej klasy specjalistow od zanudzania. Interesuja mnie liczby. Bardzo prosze.

kaaamisiak

#5283 Postautor: kaaamisiak » 20 września 2010, o 18:30

Ja nie mówię, że mamy dostać 500tys., bo to też nie o to chodzi. Po prostu nie rozumiem skupiania się na jednej drużynie, skoro promocję miasta mogą przynieść różne kluby, reprezentujące różne dyscypliny - do każdego trafia co innego. Jednych interesują szczypiornistki, innych piłkarze, jeszcze innych żużlowcy. I dlatego nie podoba mi się, że to te pierwsze dostały tyle kasy, że dla reszty, w tym dla KMŻ'u, już nie ma ;]

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#5284 Postautor: Piocze » 20 września 2010, o 18:31

kaaamisiak pisze:SPR dostał 500tys. na organizację zawodów [gdzie dziewczyny i tak odpadły], to nic dziwnego że im się pieniądze [podobno] skończyły. ;/

500 tys na organizację trzydniowego turnieju? Panie, idź Pan spać...
Te pieniądze powinny spokojnie wystarczyć Montexowi zakończyć ten sezon. Przyszły to już inna bajka, może być cienko...
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#5285 Postautor: Maxx » 20 września 2010, o 18:36

Jednym z kryteriów przyznawania miejskich dotacji powinna być liczba kibiców przychodzących na zawody w danej dyscyplinie. Oczywiście pomijam SPR z uwagi na prestiż, osiągnięcia i uznanie jakim cieszą sie nasze dziewczyny. Ale już taki motocross czy piłka nożna z całą pewnością nie zasługują na więcej niż żużel w tym mieście. A dzieje się jakoś tak wbrew logice w tym względzie jeśli chodzi o wsparcie ze strony miasta.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#5286 Postautor: ravajas » 20 września 2010, o 18:38

sadychor pisze:Skomlenie czy nie, ten tekst o marchewce jest niezly :D

przebierzmy naszych żużlowców za ogórki ;)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Davv
Kadrowicz

#5287 Postautor: Davv » 20 września 2010, o 18:47

Niektórych to nawet nie trzeba przebierać...

arek200
Szkółkowicz
Kontakt:

#5288 Postautor: arek200 » 20 września 2010, o 18:56

Mars pisze:

W sezonie 2001 na meczu z Wandą było 500 widzów. Bardzo dobrze pamiętam tę liczbe, bo byla to najniższa frekwencja na ligowym zużlu w Lublinie jaką widziałem. A był to mecz druzyn z samego dna 2-ligowej tabeli (czyli dwóch najgorszych w Polsce). Na tak niską frekwencję wpływ miala pogoda(ulewa w czasie meczu), a także stawka meczu (żadna, był to ostatni mecz sezonu). Na pozostałe mecze LKŻ-u przychodziło znacznie więcej kibicow.

Na ostatnim meczu piłkarzy z Sokołem było właśnie 500 osób. Więc Twoje "fakty" są mało wiarygodne. Poza tym, nazywanie najpopularniejszego sportu w Polsce i na świecie "niszowym" jest bez sensu.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#5289 Postautor: istred » 20 września 2010, o 19:11

Dlatego właśnie miasto nie powinno w żadnej formie finansować zawodowego sportu.
Im więcej jest pieniędzy do podziału tym większe kłótnie i wzajemne pretensje.

Czarek
Trener

#5290 Postautor: Czarek » 20 września 2010, o 19:15

Będę się upierał przy stwierdzeniu, że SPR jest dla władz Lublina tylko środkiem do tego by nic nie robić przy lubelskim sporcie. Tymczasem piłka ręczna kobiet (nie mylić z piłką ręczną mężczyzn) to tak niszowa dyscyplina w Polsce, że nikt jej nie zauważa. Kibice w Polsce kojarzą z Lublinem nazwę Motor (piłkarską i żużlową) reszta jest milczeniem.
SPR jest dlatego dotowany, bo zdobywa nic nieznaczące mistrzostwa Polski jakiegoś tam szczypiorniaka bab. Jeśli idziemy tą drogą to niech Lublin promuje i sponsoruje miejscowych sportowców niepełnosprawnych, bo ci mają jeszcze większe sukcesy np. medale na olimpiadach.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#5291 Postautor: Mars » 20 września 2010, o 19:36

arek200 pisze:
Mars pisze:

W sezonie 2001 na meczu z Wandą było 500 widzów. Bardzo dobrze pamiętam tę liczbe, bo byla to najniższa frekwencja na ligowym zużlu w Lublinie jaką widziałem. A był to mecz druzyn z samego dna 2-ligowej tabeli (czyli dwóch najgorszych w Polsce). Na tak niską frekwencję wpływ miala pogoda(ulewa w czasie meczu), a także stawka meczu (żadna, był to ostatni mecz sezonu). Na pozostałe mecze LKŻ-u przychodziło znacznie więcej kibicow.

Na ostatnim meczu piłkarzy z Sokołem było właśnie 500 osób. Więc Twoje "fakty" są mało wiarygodne. Poza tym, nazywanie najpopularniejszego sportu w Polsce i na świecie "niszowym" jest bez sensu.

A twoje fakty opierają się zapewne o portal 90minut ;)

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#5292 Postautor: Ar2rB » 20 września 2010, o 19:43

Tak sie składa, że byłem. 500 osob to i tak na wyrost (moim zdaniem). Coś jak nic nie znaczące zawody zuzlowe młodziezowe w Lublinie.

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#5293 Postautor: Masi » 20 września 2010, o 20:02

Ogarnij się i przeczytaj jeszcze raz informacje o 500 tys dla SPR, nie wiem gdzie czytałeś, ale przeczytaj gdziekolwiek. To nie było na turniej, który kosztował pięć razy mniej... Poza tym SPr jeszcze tej kasy nie powąchał nawet. Jak pies ogrodnika...
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

stiffler

#5294 Postautor: stiffler » 20 września 2010, o 20:07

jak dla mnie to na Sokółce max 300 os, tez bylem ;p

kaaamisiak

#5295 Postautor: kaaamisiak » 20 września 2010, o 21:32

Masi pisze:

Ogarnij się i przeczytaj jeszcze raz informacje o 500 tys dla SPR, nie wiem gdzie czytałeś, ale przeczytaj gdziekolwiek. To nie było na turniej, który kosztował pięć razy mniej... Poza tym SPr jeszcze tej kasy nie powąchał nawet. Jak pies ogrodnika...

Po 1. nie czytałeś, a czytałaś, jak już. dziękuję za rozróżnienie płci :)
Po 2. czytałam na samym początku w którejś gazecie, gdzie podawano, że dostają właśnie na zawody.

poza tym, czy to ważne ile i na co? chodziło mi raczej o niedocenienie żużla i to, że pieniądze od miasta przekazywane są tylko na jeden klub. Rozumiem, indywidualny sponsor, ok. Ale problem pojawia się, gdy jakakolwiek drużyna prosi o dofinansowanie z tej czy innej puli pieniężnej i okazuje się, że tej kasy nie ma, bo kolosalne sumy przekazywane są na jeden cel - notabene miasto chce rozwoju wszelkich sportów w Lbn, tylko ciekawe za co.
Tyle ode mnie w tym temacie.

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#5296 Postautor: sting126 » 21 września 2010, o 09:13

Piocze pisze:Te pieniądze powinny spokojnie wystarczyć Montexowi zakończyć ten sezon. Przyszły to już inna bajka, może być cienko...

To oni juz wiedza we wrzesniu 2010, ze we wrzesniu 2011 nie bedzie kasy? :shock: To dopiero profesjonalnie zarzadzany klub...

arek200 pisze:W sezonie 2001 na meczu z Wandą było 500 widzów. Bardzo dobrze pamiętam tę liczbe, bo byla to najniższa frekwencja na ligowym zużlu w Lublinie jaką widziałem. A był to mecz druzyn z samego dna 2-ligowej tabeli (czyli dwóch najgorszych w Polsce). Na tak niską frekwencję wpływ miala pogoda(ulewa w czasie meczu), a także stawka meczu (żadna, był to ostatni mecz sezonu). Na pozostałe mecze LKŻ-u przychodziło znacznie więcej kibicow.
[/quote]

Wydaje mi sie, ze chodzi Ci o mecz, w ktorym jeden z biegow zakonczyl sie wynikiem 0-0. To o ile dobrze kojarze byl to mecz przelozony z niedzieli na poniedzialek bo w niedziele lalo i to na jakas zbojecka godzine, 14 czy 15...
Czas na zmiany :]

kaaamisiak

#5297 Postautor: kaaamisiak » 21 września 2010, o 09:15

Ej, to nie ja napisałam! to czemu mnie cytujesz, jak to nie ja? ;p

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#5298 Postautor: mikas » 21 września 2010, o 10:16

Mars pisze:
mikas pisze:
Mars pisze:

Fakty, fakty?

Po 1 Przyszła Bogdanka --- przyszli kibice.
Po 2 Co z tego ze MOTOR był na zapleczu ekstraklasy, skoro wygrał może ze 4 mecze więc jak mogła być duża frekwencja?
jakie to są sukcesy??? Ciągły brak kasy , korupcje to miało zachęcić?? na pewno piłkarze nie mieli większego potencjału, jak to śmiesznie nazwałeś.
Po 3 Niszowy żużel( LKŻ - Sekrety ,Paśka itp,) nie przyciągał więcej ludzi niż na piłke nożną.

Ad1. Albo nie chodzisz w tym sezonie na zuzel, albo specjalnie naciagasz fakty pod siebie. Kazdy widzi, ze frekwencja jest na stalym poziomie od kilku lat. Bylo kilka meczow naprawde gdzie przyszly tlumy jak inauguracja I ligi z Rybnikiem w 2003r. czy baraz z Zieloną. w tym sezonie frekwencja wcale nie jest znaczaco wieksza niz standardowa w ostatnich latach i potwierdzi to chyba kazdy na tym forum oprocz Ciebie. Dyskutujesz z faktami i je zmieniasz co juz na wstepie dyskredytuje to co piszesz, bo po prostu piszesz nieprawde.
Ad2. Oczywiscie ze mieli pilkarze wiekszy potencjal. Jeszcze raz powtorze, pilka nozna jest 1000 razy popularniejsza niz zuzel i temu nie zaprzeczysz. Nawet na jakies pipidowki w 5 lidze przychodzi czasami tyle kibicow co w niedziele bylo na Sokolce i takie sa fakty. Caly sezon w ktorym Motor wygrywal mecz za meczem w sezonie 2006/2007 to malo? Zaplecze ekstraklasy przez 3 lata gdzie przyjezdzaly do Lublina kibicowsko jedne z najwiekszych firm w Polsce takie jak Widzew, Górnik Zabrze, Łks, Pogoń czy Gks Katowice, a rok i dwa lata wczesniej jeszcze np. Korona, Zagłębie Lublin, Slask,Lechia, Arka czy Polonia Wa-wa to malo? Od sezonu 2006/07 gdy Motor awansowal na zaplecze ekstralkasy pilkarskeij (sportu najpopularniejszego na swiecie i wszedzie przyciagajacego najwiecej kibicow) przez 4 lata frekwencja byla taka sama a czesto mniejsza niz na zuzlu w ostatniej lidze, dla przypomnienia jeszcze raz sporcie niszowym i nie majacym sie nawet co rownac z pilka nozna. Wniosek jest tylko jeden z przedstawionych wyzej faktow. W Lublinie nawet zuzel w ostatniej lidze przyciaga wiecej kibicow niz pilka nozna gdy wszystko wygrywa czy to gdy pilkarze graja na zapleczu najlepszej polskiej ligi pilkarskiej.
Fakt z ktorym nie sposob dyskutowac, bo z faktami po prostu sie nie dyskutuje i jak ktos tego nie zauwaza to albo nie chodzi na mecze w Lublinie albo brak mu tak jak Tobie obiektywizmu, bo chce naciagac fakty do swoich wymyslonych teorii.
Ad. 3 Przyciagal, kazdy na tym forum to wie oprocz Ciebie. Jesli chcesz zaprzeczyc, to przedstaw zestawienie ilosci kibicow chodzacych na pilke w latach 2001-2005 kiedy pilka faktycznie byla "na dnie" jak w ostatnich latach zuzel.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#5299 Postautor: Piocze » 21 września 2010, o 14:01

sting126 pisze:
Piocze pisze:Te pieniądze powinny spokojnie wystarczyć Montexowi zakończyć ten sezon. Przyszły to już inna bajka, może być cienko...

To oni juz wiedza we wrzesniu 2010, ze we wrzesniu 2011 nie bedzie kasy? :shock: To dopiero profesjonalnie zarzadzany klub...

Nie chodzi o to, że wiedzą iż za rok nie będzie kasy, tylko o to, że Azoty odeszły od sponsorowania SPR a wszyscy wiedzą, jak ciężko w Lublinie znaleźć dobrego sponsora.
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#5300 Postautor: sting126 » 21 września 2010, o 14:05

To trzeba zakasac rekawy i szukac innych sponsorow. Sami nie przyjda. A wyciaganie rak do miasta skonczy sie tak,ze na Wilczka nie beda mogli patrzec w Ratuszu.
Czas na zmiany :]