Lubelski Węgiel KMŻ Lublin - Orzeł Łódź 22.08.2010
Re: Lubelski Węgiel KMŻ Lublin - Orzeł Łódź 22.08.2010
Trzeba wierzyć w Ostrów, albo w to, że Łódź sama sobie odpuści ten mecz nie chcąc awansować, bo odniosłem takie wrażenie jakby nie chcieli... Musimy niestety jeszcze trochę poczekać. Zobaczymy jak wyjdzie sprawa z Karolem, ale w Rawiczu bez niego nie będzie łatwo, bo chyba też Sweetman tam nie może jechać... Są na szczęście 2 tygodnie do następnego meczu i niech się Lukas doleczy.
Z pozycji mojej i - zapewne - sędziego bieg 4 wyglądał tak:
- wszyscy się bawią w podjeżdżanie, K. Baran na 14 s. przed startem stoi na kresce bardzo skoncentrowany
- wszyscy gotowi, maszyna Karola rwie do przodu, żużlowiec skręca kierownicę w lewo, by nie dotknąć taśmy - niestety dotknął
- T. Kostro rusza do przodu i rwie taśmę
- zaczyna się jakaś nerwówka, p. Wojaczek krzyczy do M. Stypuły - [Baran]"czerwony wykluczony"
- Mario ogłasza " K. Baran wykluczony"[żadnej chorągiewki ze strony sędziego nie widziałem - dopisek mój]
- zdejmują zepsutą taśmę i pokazują czarną i czerwoną chorągiewkę
- K. Baran robi "kółeczko" wokół toru, podjeżdża na start, podbiega do niego kierownik zawodów[?]-coś mu mówi
- SĘDZIA INFORMUJE spikera," JEŻELI K. BARAN nie zjedzie z toru - zostanie wykluczony do końca zawodów za niesportowe zachowanie, mam dość proszenia go o opuszczenie toru"[?] - ja nie widziałem żadnej informacji z jego strony w kierunku do zawodnika, chociaż kierownik startu wyraźnie pokazał czerwoną flagę[!]
- K.Baran porzuca motocykl i gdzieś biegnie[ pewnie do telefonu, bo po chwili]
- K. Baran wykluczony do końca zawodów, co ogłasza spiker
- rozmowa sędziego z zawodnikiem[ tak się domyślam], bo słyszałem decyzję -" po zobaczeniu czarnej chorągiewki obok czerwonej powinien pan opuścić tor".
p.s. O interwencji kierownika i prezesa Wojciechowskiego u sędziego nie wspomnę, bo adrenalina była spora!
p.s. Bluzgi kibiców pominę!
- wszyscy się bawią w podjeżdżanie, K. Baran na 14 s. przed startem stoi na kresce bardzo skoncentrowany
- wszyscy gotowi, maszyna Karola rwie do przodu, żużlowiec skręca kierownicę w lewo, by nie dotknąć taśmy - niestety dotknął
- T. Kostro rusza do przodu i rwie taśmę
- zaczyna się jakaś nerwówka, p. Wojaczek krzyczy do M. Stypuły - [Baran]"czerwony wykluczony"
- Mario ogłasza " K. Baran wykluczony"[żadnej chorągiewki ze strony sędziego nie widziałem - dopisek mój]
- zdejmują zepsutą taśmę i pokazują czarną i czerwoną chorągiewkę
- K. Baran robi "kółeczko" wokół toru, podjeżdża na start, podbiega do niego kierownik zawodów[?]-coś mu mówi
- SĘDZIA INFORMUJE spikera," JEŻELI K. BARAN nie zjedzie z toru - zostanie wykluczony do końca zawodów za niesportowe zachowanie, mam dość proszenia go o opuszczenie toru"[?] - ja nie widziałem żadnej informacji z jego strony w kierunku do zawodnika, chociaż kierownik startu wyraźnie pokazał czerwoną flagę[!]
- K.Baran porzuca motocykl i gdzieś biegnie[ pewnie do telefonu, bo po chwili]
- K. Baran wykluczony do końca zawodów, co ogłasza spiker
- rozmowa sędziego z zawodnikiem[ tak się domyślam], bo słyszałem decyzję -" po zobaczeniu czarnej chorągiewki obok czerwonej powinien pan opuścić tor".
p.s. O interwencji kierownika i prezesa Wojciechowskiego u sędziego nie wspomnę, bo adrenalina była spora!
p.s. Bluzgi kibiców pominę!
W rawiczu to raczej Orzeł nie polegnie ale w Ostrowie może być różnie, bo w jakim składzie by nie pojechała Ostrovia to każdy z zawodników da z siebie wszystko bo to sie rozchodzi o kase przeciez nikt im nie odda meczu.
Meczyk dzisiejszy świetny, trener dno, ja osobiście jestem za Karolem. Miał prawo do rozmowy z sędzią i piękne słowa powiedział na niego przez mikrofon. Wiadomo szkoda że tak sie rozegrało ze zostal wykluczony do konca z zawodow co sie z tym wiąże z nastepnego meczu bo jednak sedzia pozbawił go pieniedzy, nie oszukujmy się.
Dziś pojechał cały zespół i dla wszystkich wielkie brawa i szacuneczek, Tadzio świetnie, a Tomek Rempała mecz sezonu chyba, wreszcie pojechał tak jak często na treningach, po trasie raczej słabo mu idzie wymijanie rywali ale dzis spod tasmy był rewelacja. Odgryzł sie bratu za wczesniejszy mecz
. I nie sposob tez nie pochwalic naszego Australijczyka, waleczny skuteczny, po zmianie motocykla znacznie szybszy.
Meczyk dzisiejszy świetny, trener dno, ja osobiście jestem za Karolem. Miał prawo do rozmowy z sędzią i piękne słowa powiedział na niego przez mikrofon. Wiadomo szkoda że tak sie rozegrało ze zostal wykluczony do konca z zawodow co sie z tym wiąże z nastepnego meczu bo jednak sedzia pozbawił go pieniedzy, nie oszukujmy się.
Dziś pojechał cały zespół i dla wszystkich wielkie brawa i szacuneczek, Tadzio świetnie, a Tomek Rempała mecz sezonu chyba, wreszcie pojechał tak jak często na treningach, po trasie raczej słabo mu idzie wymijanie rywali ale dzis spod tasmy był rewelacja. Odgryzł sie bratu za wczesniejszy mecz
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
nie jest możliwe, że Tadzio podpuścił Karola, bo zawodnicy tej samej drużyny niemal ZAWSZE patrzą na inne zamki maszyny startowej ergo: nie patrzą w swoją stronę.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
.więc bym się nie napinał za bardzo... Ale dziś emocje udzieliły się wszystkim
Otóz to.
Nawet jesli jestem jedyna osoba, ktorej to sie nie podobalo, to trudno, ale musze to napisac. Teraz mozecie wszyscy gwizdac.
W/g mnie pastwieniem sie nad przegranym byla przyspiewka "cale zycie w drugiej lidze".
To bylo zupelnie bez klasy.Wstyd. Spiewac to kibicom Łodzi? A coz oni sa winni brakowi awansu?
Zapomnieliscie lata, kiedy to nasz klub biedny jak mysz koscielna, na wyjazdach przegrywal wszystko co mozliwe i niemozliwe...?
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
moko pisze:Sukcesy Wojaczka na arenie międzynarodowej...
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/zawod ... -wojaczek/
No i chyba te artykuły wystarczą za komentarz całej tej sytuacji.
Poczekajmy moze ta teelewizja co spiker mówił to nagrała
http://kmzlublin.pl/
Ja mam taką prośbę do kibiców, którzy krzyczeli niecenzuralne słowa pod adresem sędziego. Proszę was nie krzyczcie w ten sposób, bo nowi kibice, którzy dzisiaj przyszli mogą zakodować sobie żużle jak podobny sport do piłki nożnej pod względem kibicowania.
InDorka pisze:W/g mnie pastwieniem sie nad przegranym byla przyspiewka "cale zycie w drugiej lidze".
To bylo zupelnie bez klasy.Wstyd.
ha ha ha, ty jednak niezla jestes. Nie zdziwilbym sie, jakby sie okazalo, ze masz, wielkie, miekkie serce, twarda dupe i na imie Teresa.
No i przynajmniej dzis magazyn sportowy w tvp lublin zaczeli od ZUZLA, a nie od kopanej. Tak 3mac !
Motor mocny
taka sytuacja nie zdarza sie czesto, zwykle przeciez bawimy sie ladnie, prawda? (a raczej bawia, bo ja jestem mlody ale spokojny:p)
Hmm..ale chyba awans jest raczej pewny .Jak sie myle to poprawcie. Mieliśmy 2 pkt straty do Łodzi przed dzisiejszym meczem. Dziś wygraliśmy i mamy tyle samo punktów. Prawdopodobne jest że aż do meczu Orła z Lublinem oba zespoły wygrają wszystko. Więc jeśli zdobedziemy bonusa to wygramy lige jednym punktem? Myle sie? 

mylisz sie. przegramy lige jednym punktem.
go! pisze:InDorka pisze:W/g mnie pastwieniem sie nad przegranym byla przyspiewka "cale zycie w drugiej lidze".
To bylo zupelnie bez klasy.Wstyd.
ha ha ha, ty jednak niezla jestes. Nie zdziwilbym sie, jakby sie okazalo, ze masz, wielkie, miekkie serce, twarda dupe i na imie Teresa.
zabił mnie Twój post go! hahahahaha
nie bo za wygrana dostaje sie 2 punkty a punkt bonusowy jest 1 ......
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Ok, ja nie mówię, że zawsze, ale po co to krzyczeć, jeśli można w o wiele bardziej przyzwoity sposób pokazać swoją dezaprobatę.
Nie, bo Orzel bedzie mial +2 a my +1. czyli jestesmy jeden punkt do tylu.
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
- tezetomaniak
- Trener
InDorka pisze:To bylo zupelnie bez klasy.Wstyd. Spiewac to kibicom Łodzi? A coz oni sa winni brakowi awansu?
Zapomnieliscie lata, kiedy to nasz klub biedny jak mysz koscielna, na wyjazdach przegrywal wszystko co mozliwe i niemozliwe...?
po 1 Orzeł nie jest biedny jak mysz koscielna, a po 2 napina większa niz w Pile.
Nie oczekuj, ze po skandalicznych wypowiedziach Skrzydlewskiego oraz akcjach wojaczka ktos bedzie krzyczał "dziękujemy, dziękujemy" albo "jeszcze, jeszcze".
Skoro reagujesz tak na "całe zycie w 2 lidze" to jaki jest poziom oburzenia przy "sędzia chuj" ?
W lodzi wystarczy remis co nam da 2 pkt;)
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Najpierw musimy wygrac bez Barana w Rawiczu a to nie jest takie oczywiste. Chociaż powinno się udać. Nie myślmy o meczu w Łodzi bo do tego czasu jeszcze "ho ho ho albo i dłużej" 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Adrian Rymel (1*,2*,2*,3) 8+3 ciekawe czy bedzie za tydzień
http://kmzlublin.pl/
Paweł pisze:Do 60 czy 70 to nie nazwałbym tego machnięciem ich, tylko machnięciem nas.![]()
Ale spoko, aż tak źle Śledziu nie będzie.
A nie mówiłem że 60 lub 70 będzie ?
A co do meczu.
Baran - frajersko postąpił i tyle, a sędzia też nie był lepszy. Za takie pierdoły wykluczyć do końca meczu wiedząc jak ważny jest ten mecz trochę niepoważne. A to co Baran powiedział publicznie przy wszystkich do mikrofonu MISTRZOSTWO ŚWIATA. Wielki szacun.
Rempała - chyba przeszedł samego siebie. Po prostu rewelacja. Takiego Tomasza co mecz chce się oglądać.
Puszakowski - Mogło być lepiej.
Dryml - W 2 lidze to blisko kompletu powinien walić owszem problemy zdrowotne itd... ale nie jest takim pewniakiem na komplet jakiego sie spodziewaliśmy.
Kostro - Z meczu na mecz jedzie co raz lepiej tylko czy będzie chciał zostać w Lublinie na następne sezony ??? Bo wiadomo po sezonie wraca do Tarnowa.
Sweetman - To samo jak wyzej. Kiedy nasi juniorzy zdobyli łącznie 18 pkt ??? to chyba najstarsi górale tego nie pamiętają
Meczyk super sporo walki nerwówki itd.
Teraz modlić się by Łodzi gdzieś noga się podwinęła np Ostrów i możemy jechać do Łodzi świętować awans
Rawicz to juz sie rozlecial calkiem. Alden kontuzja, Marcinkowski zapowiedzial, ze wiecej w Rawiczu sie juz nie pojawi. Takze, nawet bez Barana i Sweetmana powinno byc spokojne zwyciestwo.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.