Lubelski Węgiel KMŻ Lublin - KSM Krosno 1.08.2010

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
dobek
Senior

Re: Lubelski Węgiel KMŻ Lublin - KSM Krosno 1.08.2010

#101 Postautor: dobek » 30 lipca 2010, o 23:24

Ciekawe czy w niedziele na wiwat naszych zawodników pojawi się orkiestra górnicza :lol: 8) jeszcze raz b.duze gratulacje dla całej "ekipy" naszego speedwaya.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#102 Postautor: istred » 30 lipca 2010, o 23:30

Nie powinniśmy się martwić o kasę w klubie, bo nie od tego jesteśmy, w szczególności w sytuacji gdy problemów finansowych raczej nie mamy.

Stawiając sobie za cel awans do I ligi oczywiste jest, że należy zakładać rozjechanie do 20-30 większości drużyn w meczach u siebie. Dlatego też, na to kasa w klubie zapewne jest.

Co do składu, to mnie akurat ani ziębi ani grzeje kto pojedzie, bo i tak wygramy.
Podobało mi się jedynie, że dziś praktycznie wszyscy pojechali równą ilość biegów - tak to powinno wyglądać.

Awatar użytkownika
jermaine

#103 Postautor: jermaine » 30 lipca 2010, o 23:39

Jeżeli jedziemy tak silnym składem w niedziele to moim zdaniem powinno przyjść troche kibiców. Bo dla kogo taki Dryml czy Sweetman będzie jeździć ?Dla paru setek osób? No coś chyba jest nie bardzo. Jeżeli klub na taki mecz ich chce wystawić to znaczy że dba bardziej o kibiców niż o swoją kase.

jerry78
Trener

#104 Postautor: jerry78 » 30 lipca 2010, o 23:43

Zrozumcie to, że Bogdanka nie dała nie wiadomo ile kasy, to przeciez II liga. Nie porównujcie z Ekstraligą bo wtedy pewnie da adekwatnie więcej. Dziwi mnie, że niektórzy podchodzą do tego "bo sponsor da". Wam też tak mamusia daje ile tylko chcecie i na co chcecie? A jak dał tyle ile dał i nie planuje dać wiecej poza ewentualnymi premiami to kto później będzie słuchał jęków, że brakuje w decydujących meczach?
Dzisiaj przeczytałem na forum Łodzi, że Skrzydlewski skarży się, że zaczyna brakować mu kasy (około 100 tyś) na decydujące mecze w II rundzie. Tam lekką ręką szła kasa na wysokie wypłaty w I rundzie i co? Może się okazać, że się przeliczył
Pewny jesteś, że u nas tak nie będzie? Pamietajcie, że sponsor to nie dojna krowa, która daje ile się tylko zażyczy.

ps. Istred skąd wiesz że nie ma problemów z kasą skoro po Opolu były już narzekania? Jeśli faktycznie coś się zmieniło to tylko się cieszyć i rozwalać każdego do 20.

Awatar użytkownika
jermaine

#105 Postautor: jermaine » 30 lipca 2010, o 23:52

W tamtym sezonie przegrywaliśmy wyjazdy to źle. W tym sezonie jest o niebo lepiej i u nas i na wyjazdach... Też źle... Bez sensu.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#106 Postautor: InDorka » 30 lipca 2010, o 23:57

Ostentacyjne puszenie sie, szastanie pieniedzmi na prawo i lewo...dzisiaj kupuje wszystko , a jutro? niech diabli wezma jutro...Tak zachowuja sie nowobogaccy.
Tyle, ze oni wydaja swoje pieniadze, ktore nagle spadly z nieba, a nie pieniadze sponsora.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

jerry78
Trener

#107 Postautor: jerry78 » 31 lipca 2010, o 00:03

To, że wygrywamy to wcale nie jest źle. Każdy z nas się cieszy, że tak jest. Tutaj chodzi o co innego. Zarządzanie sporymi pieniędzmi to nie lada wyzwanie. Pewnie podchodziłbym do tego tak jak wy (bo przecież mamy Bogdanke), gdyby nie to błaganie Kwieka o nowych sponsorów, bo ludzi mało a wysokie wypłaty. Ten kto był na Opolu ten wie, jak się wtedy czuliśmy. Zresztą było o tym pisane tutaj na forum.
A myślicie, że dlaczego wiele osób mówi o małej frekwencji, zastanawia się czy iść na Krosno? Bo wiedzą z góry, że to będzie pogrom, mało ciekawy mecz, do jednej bramki i w dodatku, który nie decyduje o niczym.
Czy nie lepiej byłoby zobaczyć ciekawszy meczyk, bardziej zacięty, z mniejszym wydatkiem budżetowym?

meesha
Trener
Kontakt:

#108 Postautor: meesha » 31 lipca 2010, o 00:09

gdyby nie to błaganie Kwieka o nowych sponsorów, bo ludzi mało a wysokie wypłaty

Bez żartów, "błagania" pana Kwieka były jego prywatną inicjatywą. Nie jest on ani rzecznikiem klubu, ani członkiem zarządu (wątpię czy nawet zwykłym członkiem stowarzyszenia) więc nie ma co na nie zwracać uwagi. Słoneczko po prostu za bardzo przygrzało :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#109 Postautor: Torsen » 31 lipca 2010, o 01:13

Uważam, że wystawianie poważnego składu na Krosno w takich okolicznościach jest wynikiem zobowiązań, jakie klub ma wobec zawodników. Nikt o zdrowych zmysłach nie wystawiłby najmocniejszego składu przeciwko leszczom w meczu o nic, GDYBY NIE MUSIAŁ. Nie znamy treści umów.
edit
jermaine pisze:A co myślicie o tym że jak żużlowcy bedą robic "rundke" po prezentacji, zaczać coś krzyczeć,śpiewać w ramach podziękowania za dzisiejszy mecz ?
Mam nadzieję, że żadnej durnej rundki nie będzie. Ale jeśli będzie, to koniecznie trzeba zacząć krzyczeć. No i śpiewać też. Proponuję Riders On The Storm.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#110 Postautor: Speedway » 31 lipca 2010, o 02:46

W parkingu przed meczem również Rymel mowil ze się wybiera w niedziele do Lublina na mecz z Krosnem. Nie wiem czy w to wierzyć, ponoc jutro (czyli dziś) ma zawody w Anglii i by cały weekend był w podróżach. Jesli to prawda i stawi sie ten skład co dziś to moze byc jakis rekord...
Obrazek

harry
Trener

#111 Postautor: harry » 31 lipca 2010, o 02:54

meesha pisze:
gdyby nie to błaganie Kwieka o nowych sponsorów, bo ludzi mało a wysokie wypłaty

Bez żartów, "błagania" pana Kwieka były jego prywatną inicjatywą.

No jednak nie było to jego prywatną inicjatywą.
Ale też nie jest tak, że klub JUŻ nie ma pieniędzy.
Chociaż tak wysokie wygrane na pewno przyprawiają o palpitacje zarząd klubu.
Mimo wszystko chyba jednak nie spodziewano się takich wynikow.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

meesha
Trener
Kontakt:

#112 Postautor: meesha » 31 lipca 2010, o 03:04

Serio? Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że dostał od Wojciechowskiego lub Adamczuka taki "prikaz", żeby opier...papier ludzi, którzy przyszli na mecz za to, że ich tak mało i sponsorów, którzy są, że tak mało dają :lol: To mi się w w tzw. pale nie mieści po prostu :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

janaz

#113 Postautor: janaz » 31 lipca 2010, o 09:33

jerry78 pisze:
janaz pisze:Jeżeli traktujesz niedzielny mecz jako kosztowny trening
to może niech nie jedzie Baran, tor zna i na treningi nie lubi przyjeżdzać
a może Rempała tez tor już dobrze poznał
Puszakowski tez objeżdżony to może niech nie jedzie skoro tak
dbasz o kasę.
Zastanów się co piszesz

Co się tak bulwersujesz? Piszę tak jak jest. Uważasz może, że nie będzie kosztowny? albo, że ten mecz będzie jakimś wysiłkiem dla nas pod względem sportowym? Poza tym mecz, którego wynik zaraz po zakończeniu meczu nie będzie nigdzie brany pod uwagę można spokojnie nazwać płatnym treningiem. Czaisz?

Czaję, tylko TY piszesz jak rasowy polityk-populista,
zgoda trzeba oszczędzać to wskaż kto ma nie jechać w ramach
tych oszczędności, Baran? Puszakowski? Rempała? konkretnie
a nie robisz zatroskaną minę o budżet nie wskazując źródeł oszczędności.
Dryml ma pewnie ten mecz w kontrakcie (ma na swojej stronie)
Piszcza trzeba sprawdzić po kontuzji bo z Łodzią ktoś musi zastąpić Rymela
Sweetman musi pojeździć u nas na torze (koszt dojazdu z Rawicza nie taki wielki)
no to kto według Ciebie ma nie jechać ?
Widzisz jak łatwo być oszczędnym za klawiatury, gorzej jak trzeba podejmować
decyzje finansowe.

harry
Trener

#114 Postautor: harry » 31 lipca 2010, o 10:21

meesha pisze:Serio? Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że dostał od Wojciechowskiego lub Adamczuka taki "prikaz", żeby opier...papier ludzi, którzy przyszli na mecz za to, że ich tak mało i sponsorów, którzy są, że tak mało dają :lol: To mi się w w tzw. pale nie mieści po prostu :)

Nie myslałeś o karierze politycznej?
Było o "błaganiach o nowych sponsorów" a Ty nagle przekręciłeś na opie..alanie ludzi. Na to na pewno nie dostał prikazu :shock: :roll:
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

meesha
Trener
Kontakt:

#115 Postautor: meesha » 31 lipca 2010, o 10:27

Brzydzę się polityką :D

W oryginale było tak:
Zarządzanie sporymi pieniędzmi to nie lada wyzwanie. Pewnie podchodziłbym do tego tak jak wy (bo przecież mamy Bogdanke), gdyby nie to błaganie Kwieka o nowych sponsorów, bo ludzi mało a wysokie wypłaty. Ten kto był na Opolu ten wie, jak się wtedy czuliśmy.

I ja to odebrałem jako nagonkę zarówno na sponsorów jak i kibiców, że jest ich mało (podobnie odebrało to wiele osób sądząc choćby po wpisach na forum).
Chyba, że Jerry78 sam jest jednym ze sponsorów, dlatego użył słów "jak się wtedy czuliśmy" w kontekscie sponsorów właśnie, a nie kibiców. Jeśli tak to biję się w piersi za tę niezamierzoną nadinterpretację :)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#116 Postautor: istred » 31 lipca 2010, o 11:04

ps. Istred skąd wiesz że nie ma problemów z kasą skoro po Opolu były już narzekania? Jeśli faktycznie coś się zmieniło to tylko się cieszyć i rozwalać każdego do 20.

Domniemywam.
Skoro zarząd kontraktuje zawodników dając im gwarancje startów w zasadzie w każdym meczu (skoro muszą jechać z Krosnem), to powinien się spodziewać, że i wypłaty będą wysokie (np. przeglądając wyniki Orła z tego lub poprzedniego sezonu, a my przecież mamy obecnie silniejszy skład, więc i wygranych można się spodziewać wyższych, tym bardziej w II lidze, w której od połowy sezonu część zespołów obiera wariant maksymalnie oszczędnościowy).
Jeśli założył, że będziemy mecze wygrywać z Krosnem czy Opolem w najsilniejszym składzie do 35, to popełniliby oczywisty błąd w założeniach, a że od kilku miesięcy zarząd jest już cacy, więc o to ich nie podejrzewam ;)

Awatar użytkownika
jermaine

#117 Postautor: jermaine » 31 lipca 2010, o 11:10

Ja czekam w tym meczu aż w parze pojadą dwa nasze Tomaszki. Zobaczymy czy Piszcz się poprawił czy dalej będzie jak na ostatnim treningu. :/ Miejmy nadzieje ze jest coraz lepiej bo co zrobimy na Łódź za Rymela?

JAG
Senior

#118 Postautor: JAG » 31 lipca 2010, o 11:22

na wczoraj nie było mowy o dwóch Tomaszkach;) w składzie
mam nadzieje ze kibice,mimo ze wszyscy spodziewamy sie łatwego meczu,przyjda w duzej liczbie jutro na stadion zeby chociazby;) pogratulowac druzynie piatkowego zwyciestwa;p
:),czasami :(

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#119 Postautor: kibicLBN » 31 lipca 2010, o 11:31

jermaine pisze:Ja czekam w tym meczu aż w parze pojadą dwa nasze Tomaszki. Zobaczymy czy Piszcz się poprawił czy dalej będzie jak na ostatnim treningu. :/ Miejmy nadzieje ze jest coraz lepiej bo co zrobimy na Łódź za Rymela?

Sweetmana ? :) Bez Rymela można z nimi wygrać u siebie. Adrian i tak miał pecha w tym meczu (2 upadki) poza tym Puzon i Baran pojechali poniżej oczekiwań. Jeśli zamiast Edberga pojedzie Ryszard ;) to powinno być nieźle. Oby w Łodzi wystawić najmocniejszy skład i powalczyć. 3 punkty wywiezione z Łodzi dały by awans, z tym, że czy jest to możliwe ?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
jermaine

#120 Postautor: jermaine » 31 lipca 2010, o 11:36

Po wczorajszym meczu, i wyczynie Aldena wg. mnie już wszystko jest możliwe.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#121 Postautor: $korzen$ » 31 lipca 2010, o 11:42

Krosno na prawde przyjezdza bez Stacha i Knappa ? A na Lodz nie ma innej opcji jak cos takiego:

Dryml
Piszcz
Puzon
Rempala
Baran
Kostro
Ryszard

Jak Piszcz nadal bedzie srednio zdolny do rywalizacji i w I starcie przywiezie ogon, to dajemy z miejsca Ryska po 10-tke i jest gitarrrra 8) Ew Bartosch cos tam wspominal, ze mamy nowego w miare ogarnietego juniora, wiec mozna tez odrazu zastosowac Ryska pod 10-tke i tego nowego pod 15-tke. Ale sklaniam sie do I opcji 8)

Awatar użytkownika
jermaine

#122 Postautor: jermaine » 31 lipca 2010, o 11:45

Ten nowy junior Szwed jeździ podobno na takim poziomie jak Rosen z Rawicza........

jerry78
Trener

#123 Postautor: jerry78 » 31 lipca 2010, o 12:08

meesha pisze:I ja to odebrałem jako nagonkę zarówno na sponsorów jak i kibiców, że jest ich mało (podobnie odebrało to wiele osób sądząc choćby po wpisach na forum).
Chyba, że Jerry78 sam jest jednym ze sponsorów, dlatego użył słów "jak się wtedy czuliśmy" w kontekscie sponsorów właśnie, a nie kibiców. Jeśli tak to biję się w piersi za tę niezamierzoną nadinterpretację :)

Meesha, przecież każdy z kibiców jest w pewnym sensie sponsorem :) A tak poważnie to chodziło mi o tych zwykłych kibiców, którzy byli opiepszani za małą frekwencję.
Zresztą fakt, że mówił to Kwiek, ale sam Wojciechowski w odpowiedziach na pytania do zarządu, mówił, że Bogdanka dała tyle kasy ile dała i nie zamierza dawać wiecej oprócz ew. premii za awans. Stąd moje obawy, że przy takich kosztach ostatnich meczów może być nieciekawie pod koniec. Ale może się mylę i ta dyskusja okaże się niepotrzebna. Oby tak było.

harry
Trener

#124 Postautor: harry » 31 lipca 2010, o 12:13

jermaine pisze:Ten nowy junior Szwed jeździ podobno na takim poziomie jak Rosen z Rawicza........

No to nie za bardzo teges, z tego co wczoraj widziałem...

Awatar użytkownika
Boobi
Senior

#125 Postautor: Boobi » 31 lipca 2010, o 12:16

:lol: :lol: :lol:
"Życie to jazda"