Tomek Piszcz

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Torsen
Trener

Re: Tomek Piszcz

#1126 Postautor: Torsen » 21 kwietnia 2010, o 22:53

W klubie nie umieją toru zrobić, a mają dojście do rezonansu magnetycznego? :)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1127 Postautor: Cooper » 21 kwietnia 2010, o 22:59

harry pisze:Cooper sorry ale nie wierze w ani jedno Twoje słowo. Ten kolega to Cie przerobił.

Ja nie mowie, ze skierowanie dostal od pierwszego lepszego lekarza rodzinnego, a pozniej sie juz samo potoczylo wszystko ladnie. Ale skoro pilkarz polamator moze sie w miare szybko dostac do porzadnego sportowego lekarza, to moze i zuzlowiec sprobuje? Oczywiscie, trzeba troche "sie zakrecic", no ale chyba troche sie tam w "swiatku zuzlowym" ludzi zna, nie?:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1128 Postautor: Torsen » 21 kwietnia 2010, o 23:02

Tomek powinien już chyba znać wszystkich ortopedów i radiologów w promieniu 100 km i u każdego mieć kartę stałego klienta.
Bez obrazy.

harry
Trener

#1129 Postautor: harry » 21 kwietnia 2010, o 23:04

Torsen pisze:W klubie nie umieją toru zrobić, a mają dojście do rezonansu magnetycznego? :)

Dojścia nie mają ale się znalazło. Aby tylko chcieli skorzystać bo nie za bardzo wiedzą o co kaman.

Edit:
O teraz Cooperku to już duzo lepiej. Jasne że tak, ale wiesz jak się trudno lata za lekarzami ze zerwanymi wiązadłami?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
piv
Junior

#1130 Postautor: piv » 21 kwietnia 2010, o 23:08

Nasz klub znajac zycie to moze dac adres serwinki ewentualnie.

harry
Trener

#1131 Postautor: harry » 21 kwietnia 2010, o 23:12

Watpię czy znają. Zresztą do Serwinki to też kolejka jak za komuny za mięsem.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1132 Postautor: Cooper » 21 kwietnia 2010, o 23:26

harry pisze:O teraz Cooperku to już duzo lepiej. Jasne że tak, ale wiesz jak się trudno lata za lekarzami ze zerwanymi wiązadłami?

Dopowiem wiecej, otoz ten magik od wiazadel nazywa sie dr Pasierb i pracuje w szpiatlu w Rudnej Malej 10 km od Rzeszowa - link: http://klinika-rzeszow.pl/ Podobno najlepsi w tej branzy fachowcy w kraju.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1133 Postautor: Torsen » 21 kwietnia 2010, o 23:28

No to jesteśmy uratowani, jest doktor Pasierb z Rudnej Małej. I jeszcze koło Rzeszowa, gdzie Tomka znajo, szanujo i lubiejo :)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1134 Postautor: Cooper » 21 kwietnia 2010, o 23:39

Biorac pod uwage, ze do Rzeszowa nam dosyc blisko ostatnio, to moze cos to ulatwi. Niestety nie mam kontaktu z Tomkiem i moge to tylko przekazac na forum gdzie szukac pomocy, a jak to juz troche inna sprawa - ja niestety niewiele wiecej w tej kwestii moge.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1135 Postautor: Torsen » 21 kwietnia 2010, o 23:47

Spoko, ja żartuję.
Zajrzałem na podaną przez Ciebie stronkę - klinika robi wrażenie. Widzę też znajome, chyba lubelskie nazwisko - dr hab.n.med. Sławomir Snela.

harry
Trener

#1136 Postautor: harry » 21 kwietnia 2010, o 23:48

Oj bez przesady. Teraz takich magików na na kopy. U nas specjalista na miarę to jest Gaweda, który robi prywatnie w Nałęczowie ( na NFZ w PSK4 gdzie jest ordynatorem). Ale ja to bym sie zwrócił z pytaniem do zaprzyjaźnionego Montexu. Tam wiązadła zerwane to chleb powszedni.

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#1137 Postautor: Apocalips » 21 kwietnia 2010, o 23:52

Dziewczynom z Montexu kolana robil dr. Gawęda. Bardzo dobry specjalista, niestety do niego się dostać chyba jedynie da rade prywatnie. Ja mialem do wyboru albo operacja prywatnie za grubą kasę albo czekanie 2 lata. Wybralem to pierwsze.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1138 Postautor: grzesieck » 21 kwietnia 2010, o 23:56

Apocalips pisze:Dziewczynom z Montexu kolana robil dr. Gawęda. Bardzo dobry specjalista, niestety do niego się dostać chyba jedynie da rade prywatnie. Ja mialem do wyboru albo operacja prywatnie za grubą kasę albo czekanie 2 lata. Wybralem to pierwsze.

w tym przypadku to akurat mysle, ze ja mam dojscie calkiem niezle, wiec jakby co to walcie do mnie smialo, cos wymyslimy : )
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1139 Postautor: Torsen » 21 kwietnia 2010, o 23:57

Ja słyszałem, że Montex kolana remontuje w Wiedniu.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1140 Postautor: istred » 21 kwietnia 2010, o 23:59

Dojścia nie mają ale się znalazło. Aby tylko chcieli skorzystać bo nie za bardzo wiedzą o co kaman.
A skąd mają wiedzieć o co kaman skoro na facebooku słowa o tym nikt nie napisał? :twisted:

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#1141 Postautor: Apocalips » 22 kwietnia 2010, o 00:03

Torsen pisze:Ja słyszałem, że Montex kolana remontuje w Wiedniu.

Mozliwe, ze teraz tak. Ale jeszcze 2-3 lata temu na pewno u dr.Gawędy.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

harry
Trener

#1142 Postautor: harry » 22 kwietnia 2010, o 00:07

No tak, może i Wiedeń ale dla dziewczyn kolana to podstawa a dla Piszcza kolano i to lewe to pikuś. Gawęda w zupełności wystarczy. To do Grzesiecka i szybko kończyc ten problem.

Awatar użytkownika
piv
Junior

#1143 Postautor: piv » 22 kwietnia 2010, o 00:12

Apocalips pisze:
Torsen pisze:Ja słyszałem, że Montex kolana remontuje w Wiedniu.

Mozliwe, ze teraz tak. Ale jeszcze 2-3 lata temu na pewno u dr.Gawędy.

Napewno to ladnych parenascie lat temu Montex leczyl sie u dr (moge pomieszac nazwisko) Schrenk? z Austrii i dokladnie znam osobe ktora jezdzila do niego z zawodniczkami i pomagala dogadywac sie w sprawie leczeniea i transportu.

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#1144 Postautor: Bozena » 22 kwietnia 2010, o 00:49

Apocalips pisze:Dziewczynom z Montexu kolana robil dr. Gawęda. Bardzo dobry specjalista, niestety do niego się dostać chyba jedynie da rade prywatnie. Ja mialem do wyboru albo operacja prywatnie za grubą kasę albo czekanie 2 lata. Wybralem to pierwsze.

Gawędów jest dwóch : Roman i Krzysztof. Zdaje się, że ten drugi jest specjalistą od kolan. Roman operował biodro mojego taty i jest dobrze. Obydwaj operowali jeszcze w ubiegłym roku w szpitalu w Poniatowej, gdzie były mniejsze kolejki, ale chyba zlikwidowano już ten oddział. Dr. Gawęda zdaje się robił też kolano Pelczarowi, który jak wiemy nie wrócił do gry.Zapewne wszystko zależy od rodzaju urazu. Wspomniany przeze mnie dr. Domżalski przyjmuje w Łodzi i ma bardzo dobre opinie:
http://www.znanylekarz.pl/8854/marcin-d ... opeda/lodz

harry
Trener

#1145 Postautor: harry » 22 kwietnia 2010, o 01:06

Nie ma takiej możliwości aby sama operacja pozwoliła zawodnikowi wrócić do sportu. Szczególnie w sportach "piłkowych". To zawsze jest związane ze zrobieniem siły mięśni, które muszą mocno wspomagać namiastkę prawdziwego wiązadła. Niektórzy to rozumieją i najpierw to robią a niektórym sie nie za bardzo chce i wracaja do sportu bez odpowiedniego przygotowania i bardzo szybko jest "po rybach"

janek
Kadrowicz

#1146 Postautor: janek » 22 kwietnia 2010, o 08:00

A rezonans magnetyczny robią od ręki za kasę np. w Szpitalu Wojskowym w Lublinie, za małe pieniądze, za kręgosłup chcieli 200zł, za kolano pewnie z połowę tego. Także w czym problem??? Nie ma co się oglądać na NFZ, Tomku chcesz być zdrowy, wal prywatnie po lekarzach.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1147 Postautor: Łoptymista » 22 kwietnia 2010, o 08:13

albo po znajomosciach :D

zgadza sie z tym rezonansem. usg to badziew. przekonalem sie o tym na wlasnej skorze jak polazlem na USG po operacji. najlepszy spec w miescie, na ponoc najlepszym sprzecie w miescie, nie byl w stanie ocenic kondycji mojego kolana. co wiecej probowal mnie jeszcze zbesztac, ze nie wzialem pelnej historii choroby, bo bez niej on nie wszystko widzial :shock:

mam nadzieje, ze jest ktos w otoczeniu TP, kto pomoze mu w szybkim zalatwieniu spraw zwiazanych z leczeniem. im szybciej ono sie zacznie tym lepiej.

Awatar użytkownika
Piotrek%
Kontakt:

#1148 Postautor: Piotrek% » 22 kwietnia 2010, o 08:20

Strona ośrodka w Nałęczowie, w którym pracuje Dr Krzysztof Gawęda
http://www.arthros.pl
Acobruk - usługi brukarskie
acobruk.pl

Awatar użytkownika
KMZFAN

#1149 Postautor: KMZFAN » 22 kwietnia 2010, o 08:56

Mnie Gawęda reperował kolano które było bardzo zniszczone, operował na Jaczewskiego bo tam jest ordynatorem teraz. I od dwóch lat jest wszystko w należytym porządku z kolanem :) Wiec jak mu się uda tam dostać, lub w Nałeczowie prywatnie, to mu to naprawią bez problemu, ale to też potrwa :/

harry
Trener

#1150 Postautor: harry » 22 kwietnia 2010, o 09:11

Wersja najbardziej optymistyczna:
więzadła są "tylko" naciągnięte - 3-4 tygodnie gipsu, za dwa rehabilitacji, "robocop" na nogę i na tor.
Wersja pesymistyczna:
więzadła zerwane - operacja i rehabilitacja w sumie z 6 - 9 miesięcy.
Świadkowie mówią, że mocno nie wrzeszczał to jest szansa na wersję optymistyczna.
Trzeba jak najszybciej robić rezonans. Wczoraj ks. Kiełbasa zadeklarował się że ma znajomego, który zrobi to od ręki. Przekazał to ludziom z klubu. Mam nadzieje, że zrozumieli. Z wynikami poprosić Grzesiecka o załatwienie specjalnej wizyty u Gawędy. I wtedy będzie wszystko jasne. Może jeszcze uda się coś uratować? Ale to trzeba działać. Tak jak z torem. Im szybciej tym lepiej.