Lubelski klub w sezonie 2010
Re: Lubelski klub w sezonie 2010
Karol to zawodnik tego typu, ze jak trafi ze sprzętem (tak jak trafił z Hollowayem) i z przełożeniami to może być niełapany na każdym torze 1 ligi. Oczywiscie - zdarza się to rzadko (przewaznie raz w sezonie) - ale tak było od poczatku jego kariery. W 2009 roku taki mecz był w Krośnie. I nikt nie wie kiedy taki mecz nastąpi. Jestem zwolennikiem statystyk, bo dla mnie to jedyne wymierne kryterium oceny zawodnika ale nigdy nie powiem, że Tomasz Rempała jest lepszym żużlowcem od Karola Barana. Prawdziwe gwiazdy poznaje się w trudnych momentach. I w tym kontekście Tomek nie dzwignął tematu w półfinale z Miszkolcem u nas. A kilka akcji Karola jakie pokazał na naszym torze to esencja żużla
meesha pisze:Miszka zobacz na wyniki Karola od połowy sezonu na wyjazdach ... i jeszcze raz mi powiedz o tym że przesadzam ...
Nie musze patrzec, bo widzialem to wszystko live i zaprawde powiadam Ci - przesadzasz![]()
Moge Ci za to podac wyniki Klechy, Puszakowskiego czy M. Rempaly bo sa naprawde zabawne w kontekscie kreowania ich na ewentualnych liderow nawet w II lidze
To samo słyszałem o D. Stachyrze jak do nas przychodził ... różnica lig robi swoje ...
Fakt Baran mógł się podobać ja go zapamiętam z Piły gdzie zrobił niesamowitą robotę ... i jeszcze raz powiem że w/w zawodnicy u siebie mogą go robić warunek jeden nie jest pod koło i po Karolu ...
Zresztą to samo po Jacku R. jeśli zrobimy tor że ledwo kaski będzie widać
Ps. Jest średniak inaczej by w III lidze nie jeździł ...
Przypomnij mi miszka karola w 1 lidze bo jestem ciekaw
zamiast 500 + program Beryl +
Przypomne Ci Karola z Play-Off II ligi 2009, czyli najwazniejszych meczow w sezonie:
Krosno (W) 18+1 (2,3,3,3,6!,1*)
Krosno (D) 15 (3,3,3,3,3)
Miszkolc (D) 12+1 (3,3,2,2,2*)
Miszkolc (W) 8+1 (3,0,3,2*,w)
Krosno (W) 13 (2,6!,2,3)
Krosno (D) 16+2 (3,2*,3,3,3,2*)
Mnie to wystarcza za rekomendacje, a porownac z Klecha, ktory wystartowal w 3 biegach i zdobyl 1 punkt raczej ciezko
Krosno (W) 13 (2,6!,2,3)
Mnie to wystarcza za rekomendacje, a porownac z Klecha, ktory wystartowal w 3 biegach i zdobyl 1 punkt raczej ciezko
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
meesha pisze:Przypomne Ci Karola z Play-Off II ligi 2009, czyli najwazniejszych meczow w sezonie:
Krosno (W) 13 (2,6!,2,3)
jasne Krosno
zamiast 500 + program Beryl +
o matko. Co i komu chcesz udowodnić? Dla mnie Baran jeśli uniknie kontuzji może być nawet najlepszym zawodnikiem w 2 lidze. Masz inne zdanie, trudno, pogódź się że w naszych barwach będzie jeździł taki co tylko na Krośnie trzaska punkty
Żeby nie było - to i ja dodam, że bardzo się cieszę z pozostania Karola.
Choć w sumie to nie wiadomo: czy bardziej gratulować zarządowi, że go namówili czy dziękować samemu Karolowi, że zdecydował się pozostać znając nasze lubelskie realia.
Chciałbym jeszcze raz dać się pozytywnie zaskoczyć i zobaczyć np. w poniedziałek niusa o kontrakcie z Tomkiem P.
Choć w sumie to nie wiadomo: czy bardziej gratulować zarządowi, że go namówili czy dziękować samemu Karolowi, że zdecydował się pozostać znając nasze lubelskie realia.
Chciałbym jeszcze raz dać się pozytywnie zaskoczyć i zobaczyć np. w poniedziałek niusa o kontrakcie z Tomkiem P.
NIGDY WIĘCEJ 2-giej LIGI!
Jestem przeciw - dymom, zadymom i serpentynom
Jestem przeciw - dymom, zadymom i serpentynom
meesha pisze:Kto to jest Wlasow? Zawodnik, ktoremu wyszedl 1 mecz i niby juz jest wielkim liderem?
To rowniez 5. zawodnik II ligi, po Gustafssonie, Burzy, Swiscie i Aldenie wiec nie przesadzalbym z tym "kto to jest Wlasow". Na II lige - dobry wymiatacz, choc oczywiscie nie lider z prawdziwego zdarzenia (gwarant 10 punktow u siebie czy na wyjezdzie).
Czas na zmiany :]
- niespokojny
- Trener
Baran to najbardziej waleczny zawodnik jakiego widzialem w zeszlym sezonie na lubelskim torze. I jako jedyny pokazal wachlarz mijanek typu po szerokiej, przy krawezniku, nozyce itd.
A ciekawe czy dzialacze i trenejro dalej utrzymuja ze sklad bedzie lepszy niz w poprzednim sezonie... Bo w takim wypadku powinien byc godny zastepca JR, ktos za piszcza albo on sam
i ktos lepszy od stichauera... gdyby sie udalo to czapki z glow
. Poki co jest borodaj za filinova i hauzinger za tomicka.. mam nadzieje ze ci zawodnicy sa na tej wlasne zasadzie 
A ciekawe czy dzialacze i trenejro dalej utrzymuja ze sklad bedzie lepszy niz w poprzednim sezonie... Bo w takim wypadku powinien byc godny zastepca JR, ktos za piszcza albo on sam
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Bardzo dobra wiadomość że Karol z nami jest
Oby to tylko początek był ładnych transferków.
sting126 pisze:meesha pisze:Kto to jest Wlasow? Zawodnik, ktoremu wyszedl 1 mecz i niby juz jest wielkim liderem?
To rowniez 5. zawodnik II ligi, po Gustafssonie, Burzy, Swiscie i Aldenie wiec nie przesadzalbym z tym "kto to jest Wlasow". Na II lige - dobry wymiatacz, choc oczywiscie nie lider z prawdziwego zdarzenia (gwarant 10 punktow u siebie czy na wyjezdzie).
Fakt, troche mnie ponioslo
Oby to tylko początek był ładnych transferków.
Tak, to poczateczek ladniusich transferkow
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Łoptymista pisze:super
ale nie mozna tego bylo zrobic wczesniej
widocznie nie
niestety, to jest typowy "rynek dostawcy"
każdy, który miał jakieś w miarę przyzwoite wyniki w minionym sezonie dyktuje swoje twarde warunki
nic
Gelo pisze:świetna wiadomość - ale z tym, ze jest juz bardzo interesująco to bym sie nie rozpedzal. Jak na razie dzisiejszy kontrakt jest jedynym poważnym. Żeby myslec o wygrywaniu u siebie z Łodzią i Krosnem trzeba jeszcze trzech podobnego kalibru. Pewniaki na dobre wyniki - Rymel, Piszcz. Wieksze ryzyko z szansami na dobre wyniki - Proctor, Klecha, Suchecki, M.Rempała, Fisher, Własow, Lemon, Parker. Ogromne ryzyko - Pawlaszczyk, Szombierski, Czerwiński, Franków.
ja bym się bardzo ucieszył, żeby zasilił skład jeden z Twojej grupy pewniaków, a drugi "nie notowany" w tym zestawieniu Puzon
Szanse na to jeszcze są
nic
bardzo sie ciesze że Karol zdecydował sie pozostac na kolejny sezon,mysle ze duza w tym zasluga trenera...
mam nadzieje ze znow dostarczy niezapomnianych emocji mijajac w efektowny sposob rywali na torze!
kolej na Piszcza;)
mam nadzieje ze znow dostarczy niezapomnianych emocji mijajac w efektowny sposob rywali na torze!
kolej na Piszcza;)
niespokojny pisze:Baran to najbardziej waleczny zawodnik jakiego widzialem w zeszlym sezonie na lubelskim torze. I jako jedyny pokazal wachlarz mijanek typu po szerokiej, przy krawezniku, nozyce itd.
Oj, to chyba opusciles mecz z Lodzia i nie widziales Simona Gustafssona - 5 razy zabieral sie ostatni ze startu a zrobil 14 pkt i rekord toru.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Torsen pisze:Jeszcze raz proszę zorientowane osoby o informację, czy ktoś kontaktował się z Piszczem w imieniu lubelskiego klubu.
Nikt.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
- niespokojny
- Trener
boxing pisze:niespokojny pisze:Baran to najbardziej waleczny zawodnik jakiego widzialem w zeszlym sezonie na lubelskim torze. I jako jedyny pokazal wachlarz mijanek typu po szerokiej, przy krawezniku, nozyce itd.
Oj, to chyba opusciles mecz z Lodzia i nie widziales Simona Gustafssona - 5 razy zabieral sie ostatni ze startu a zrobil 14 pkt i rekord toru.
Fakt zapomnialem o nim. I fakt ze jedyny mecz na ktorym nie moglem byc
Orientuje sie ktos czy to prawda ze jakis 19 letni szwed ma podpisac..
O tym 19 letnim Szwedzie to "njus" z syfow wiec nie wiem czy cos wart.
Cytuje:
oraz

Cytuje:
Piszcz na 100%!! u nas nie pojedzie,będziemy mieli(a w zasadzie już mamy) jednego 19-letniego młodzieżowca ze Szwecji. z Klechą rozmawiają. no i.. w kwietniu kibice na stadion!!
oraz
Puszakowskiego bus byl dzis widziany w Lublinie
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Regdal pisze:Torsen pisze:Jeszcze raz proszę zorientowane osoby o informację, czy ktoś kontaktował się z Piszczem w imieniu lubelskiego klubu.
Nikt.
Najwyższa pora coś działać w tym kierunku. Tomek bardzo przydałby się w składzie i w dodatku to jakiś lubelski zawodnik
- niespokojny
- Trener
RadeKas pisze:O tym 19 letnim Szwedzie to "njus" z syfow wiec nie wiem czy cos wart.
Cytuje:Piszcz na 100%!! u nas nie pojedzie,będziemy mieli(a w zasadzie już mamy) jednego 19-letniego młodzieżowca ze Szwecji. z Klechą rozmawiają. no i.. w kwietniu kibice na stadion!!
orazPuszakowskiego bus byl dzis widziany w Lublinie![]()
![]()
Jak szalec to szalec. To ja poprosze jeszcze nilsona i Drymla Lukasa a jak da rade to Suchecki tez bylby tez przydatny..
Gelo pisze:Karol to zawodnik tego typu, ze jak trafi ze sprzętem (tak jak trafił z Hollowayem)
Ototo, to co on przywiozl do Krosna to byl jakis prom kosmiczny:)
Ale swoja droga druga liga to do siebie ma - sprzet moze zrobic mega roznice - patrz Sajfutdinov w meczu u nas, czy nawet Hauzinger.
Niemniej jednak Baran to II-ligowy kozak jakich malo, a przy dobrych wiatrach i w pierwszej lidze by niezle porzadzil. Prawda taka, ze obecnie cala II liga i z pol pierwszej widzialoby go u siebie w skladzie. Wiec to na obecna chwile jest sukces.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
piotr76 pisze: prawda jest taka że T.R. ma wyższą średnią ...
?
Karol Baran 2,037
Tomasz Rempała 1,920
Dlaczego wszyscy powołują się na mega-aktualne statystyki z SF? Nawet na stronie w artykule z Dziennika Wschodniego są średnie uzyskane w rundzie zasadniczej.
Dodam tylko, że Własow był czwartym zawodnikiem II ligi.
tutaj Własow nawet pierwszy 
http://www.zuzel.sport24.pl/statystyki/top/srbieg/5/36/
ale za cholerę nie wiem jak im wyszła biegowa 2.409
http://www.zuzel.sport24.pl/statystyki/top/srbieg/5/36/
ale za cholerę nie wiem jak im wyszła biegowa 2.409
atmosfera w druzynie atmosferą w druzynie (przeciez zawodnikom zalezy tylko na pieniadzach), pamiec pamiecią, a tu chodzi o dobry druzyny. Z tego co obserwuję jakies 95 procent forumowiczow opowiada sie za Piszczem w druzynie. Fajnie by bylo jakby zarzad, ktory nie czyta tego forum w tym przypadku wyszedl naprzeciw oczekiwaniom kibicow.
Bardzo się cieszę z zakontraktowania Barana, bo to pierwszy nasz sukces transferowy tej zimy.
Podbudowany jestem tym, że mamy budować skład tak, żeby w trakcie sezonu klub był wypłacalny. Chociaż bajek opowiedzianych przez Sprawkę już trochę było i trzeba poczekać do końca sezonu, a przynajmniej do połowy, żeby zobaczyć co z tych zapowiedzi wyjdzie...
Wracając do składu, to mamy:
1. Baran
2. Tomek Rempała
3.
4. Hauzinger
5.
6.
7.
Czyli jeszcze wcale kolorowo nie jest. Trzeba zakontraktować dwóch tak mocnych zawodników jak Baran i dwóch juniorów, w tym przynajmniej jednego punktującego. Do tego zawodnicy rezerwowi - przynajmniej dwóch takich, którzy są w stanie przejechać płynnie cztery kółka - znaczy się wystąpić w meczu i nie przynieść wstydu, czyli na poziomie Hauzingera lub niewiele słabszego.
Zawodnicy na rynku cały czas jeszcze są.
Osobiście wiadomo, że bardzo lubię Piszcza, ale po tym co się wydarzyło w zeszłym sezonie mam nadzieję, że Piszcza w drużynie nie będzie. Dla dobra obu stron.
Podbudowany jestem tym, że mamy budować skład tak, żeby w trakcie sezonu klub był wypłacalny. Chociaż bajek opowiedzianych przez Sprawkę już trochę było i trzeba poczekać do końca sezonu, a przynajmniej do połowy, żeby zobaczyć co z tych zapowiedzi wyjdzie...
Wracając do składu, to mamy:
1. Baran
2. Tomek Rempała
3.
4. Hauzinger
5.
6.
7.
Czyli jeszcze wcale kolorowo nie jest. Trzeba zakontraktować dwóch tak mocnych zawodników jak Baran i dwóch juniorów, w tym przynajmniej jednego punktującego. Do tego zawodnicy rezerwowi - przynajmniej dwóch takich, którzy są w stanie przejechać płynnie cztery kółka - znaczy się wystąpić w meczu i nie przynieść wstydu, czyli na poziomie Hauzingera lub niewiele słabszego.
Zawodnicy na rynku cały czas jeszcze są.
Osobiście wiadomo, że bardzo lubię Piszcza, ale po tym co się wydarzyło w zeszłym sezonie mam nadzieję, że Piszcza w drużynie nie będzie. Dla dobra obu stron.
Jeden junior juz jest (Hadek).
Richie Faulkner: