remont stadionu

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#26 Postautor: Gelo » 26 lutego 2004, o 20:01

Co do krat mają wypowiedzieć sie policjanci, straż miejska i straż pozarna. Decyzję ma podjąć wiceprezydent miasta odpowiedzialny za bezpieczeństwo. Zebranie odbedzie się ok 10 marca. Gdybyscie czytali kurier bylibyście na bieżąco.

Shack
Administrator

#27 Postautor: Shack » 26 lutego 2004, o 20:21

a kto jest tym wice odpowiedzialnym za bezpieczenstwo ?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#28 Postautor: Gelo » 26 lutego 2004, o 22:45

Shack pisze:a kto jest tym wice odpowiedzialnym za bezpieczenstwo ?

Edward Szempruch

harry
Trener

#30 Postautor: harry » 26 lutego 2004, o 23:58

Bicie piany i strata czasu.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#31 Postautor: Maxx » 27 lutego 2004, o 08:27

harry pisze:Bicie piany i strata czasu.

Czyli norma została wykonana. Niczego innego szczerze mówiac się nie spodziewałem po naszych "najmądrzejszych głowach w mieście". Szkoda słów...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#32 Postautor: Gelo » 27 lutego 2004, o 09:03

Prawdę mowiąc, szanse na to żeby kratę zdjąć są niewielkie. Była juz kiedys dyskusja na forum kto jest za odpowiedzialny. Nie chce bronić co niektórych, ale dopóki w piłkę gra Cracovia, Stal St.Wola, Radomiak, Stal Rzeszów itd. to daje się decydentom argumenty do ręki żeby ją zostawić. I żadne przekonywania, że ostatnio nie było burd nie pomogą. Niestety cierpią na tym kibice żużla - nikt inny.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#33 Postautor: Talib » 27 lutego 2004, o 09:30

Zgadzam się w kwestii realnosci zdjęcia krat, ale tak na dobrą sprawę to główna winę w tym względzie ponoszą właśnie różnej maści decydenci. Dopóki w Polsce będzie się tolerować wszczynane przez ćwierćinteligentnych neandertalczyków rozróby na stadionach i jeszcze potem pisać w prasie lub mówić w telewizji, że to znowu policja sprowokowała "kibiców" do agresji dopóty będą na stadionach kraty.

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#34 Postautor: Ar2rB » 27 lutego 2004, o 10:25

Bimmer pisze:A na wypadek, że debile wbiegną na stadion (zdarzało się to? i co, nawalali piłkarzy? :lol: ),

A i owszem, zadarzało :). Może nie bili piłkarzy ale utrudniali im grać (kładac się na murawie). Częto też "kibice" biegali po torze żużlowy w celu "pożyczenia sibie" flag kibiców zespołu przyjezdnego.

Ale jak dla mnie te kraty są zupełnie bezsensowne.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#35 Postautor: Gelo » 27 lutego 2004, o 10:42

Swoją drogą, poza granicą mojego zrozumienia leży to, jakim sposobem kraty wokół boiska mają zapewnić spokój na trybunach. Jeśli już, to powinny być między sektorami.
A na wypadek, że debile wbiegną na stadion (zdarzało się to? i co, nawalali piłkarzy?

Owszem - takie rozwiązanie bym sugerował - po prostu ze zdemontowanej kraty wydzielić dwa sektory dla fanklubu gosci i lkp. Krata nie tyle ma chronić przed wtargnieciem na boisko (nie ma się co oszukiwać - jak będą chcieli wpierniczyć piłkarzom to i tak wejdą na murawę) co bieganiny z zabranymi rywalom flagami (to się często zdarzało) co rzucaniom przedmiotów w sędziów i piłkarzy. A krata to utrudnia. Oczywiscie wszystko rozbija się o to, że komuś się nie chce pilnować porządku (może się boją) i zachowanie kraty jest na rękę. A tak abstrahując od wszystkiego jestem trochę zawiedziony postawą kibiców żużlowych w tej sprawie. Determinacja przy odwołaniu Miłosza była i go odwołali. Przy usunięciu krat wszyscy milczą. Dziwie sie, że nikt nie pomyślał np. o zbieraniu podpisów. Niby najpopularniejsza dyscyplina w mieście a żadnej siły przebicia. Dziwne.

Awatar użytkownika
kuba
Szkółkowicz

#36 Postautor: kuba » 27 lutego 2004, o 11:49

Zgadzam sie z kolegą to że my nie bijemy "gosci" i potrafimy sie zachowac na stadinie to znaczy ze nikt sie z nami nie liczy ?? moze jak zrobili bysmy afere rozwalili pare szyb pobili kogos to na nasze prosby inaczej by patrzeli . (oczywiscie nie namawiam i nie popieram)

Awatar użytkownika
zdzisio
Kontakt:

#37 Postautor: zdzisio » 27 lutego 2004, o 22:10

moze i tak powino byc rozwalajc szyby i laci przyjezdny to by inaczej na nas patzyli (nie karze nikomu tego robic oczywiscie i nie namawiam)ale ja zabradzo niepoieram dymow na stadionie jak chca sie lac to przed meczem i po meczu na polu gdziesz przed miastem niech zaprosza policje i niech sie tam z nia ganiaj a nie na stadionie

NIE JESTESMY W WIEZIENU ZEBY KRATKI OGLADAC ANI STADION TO NIE WIEZIENIE ZE SA NA NIM 3m KRATY

harry
Trener

#38 Postautor: harry » 28 lutego 2004, o 00:31

Jeżeli chodzi o kraty to jest szansa na ich demontaż, ale tutaj najwięcej oponuje policja, która gdzieś znalazła przepis o ogrodzeniu minimum 2,2 metra na stadionie piłkarskim. Nie mniej mówi o tym bez przekonania. Szefowie piłki zaś twierdzą, że ten przepis już nie obowiązuje i może kratę uda sie zdemontować.
Ale najwiekszy problem może być z nową budą, ponieważ firma ją montująca wszedzie zakłada szkło a policja ze zrozumiałych względów na samą myśl dostaje szału.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#39 Postautor: Maxx » 28 lutego 2004, o 09:38

Wszystkim się niestety nie dogodzi. Co do demontażu krat, uważam, że jest to konieczność a policja zamiast oponować przeciw temu niech po prostu poszuka nowych rozwiązań w celu zapewnienia bezpieczeństwa podczas piłkarskich spotkań tak zwanego "podwyższonego ryzyka". Najłatwiej jest zamontować kraty, odgrodzić wszystko i wszystkich jak tylko się da, wsadzić ręce w kieszenie i nic nie robić.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#40 Postautor: Lublin_Fan » 28 lutego 2004, o 10:06

Stadion nie jest dla policji więć niech oni się delikatnie mówiąc odwalą od tego szkła. Niech lepiej przypilnują, żeby na stadnionie nie było czym rzucać. Oni są ewidentnie przeciwko demontażowi bo wolą posadzić dupska pod drzewami na Zygmuntowkich i nie robić nic.
Przecież "żyleta" piłkarskiej huliganerii znajduje się tuż przy bramie dla polewaczki więc jeśli będą chcieli wbiec na boisko to zrobią to bez trudu.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#41 Postautor: Gelo » 28 lutego 2004, o 10:25

harry pisze:Jeżeli chodzi o kraty to jest szansa na ich demontaż, ale tutaj najwięcej oponuje policja, która gdzieś znalazła przepis o ogrodzeniu minimum 2,2 metra na stadionie piłkarskim. Nie mniej mówi o tym bez przekonania. Szefowie piłki zaś twierdzą, że ten przepis już nie obowiązuje i może kratę uda sie zdemontować.
Ale najwiekszy problem może być z nową budą, ponieważ firma ją montująca wszedzie zakłada szkło a policja ze zrozumiałych względów na samą myśl dostaje szału.

Niech policja nie wciska kitu - wysokosc 2,2m jest jak pisało w kurierze w biuletynie informacyjnym pzpn do ustawy ale jak mowił jego rzecznik, teraz wszyscy obniżają i wysokosc ta jest TYLKO SUGESTIĄ a nie wymogiem.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#42 Postautor: $korzen$ » 28 lutego 2004, o 16:08

Powiem tyle jakby za przeproszeniem zasranemu Pruszkowskiemu natym zalezalo ( na pomocu dla klubu czyli demntazu tych krat) to zalatwil by to w pare minut.

grzesiek
Szkółkowicz
Kontakt:

#44 Postautor: grzesiek » 29 lutego 2004, o 22:03

a ja wam powiem jedno: lepiej będzie jeżeli te kraty zostaną!! :!:
Tak się akurat składa że znam kilku "podstawowych pseudo kibiców piłkarskich z Lublina" i co mi ciekawego ostatnio powiedzieli: "Jeżeli kraty nie będzie to my na pierwszym lepszym meczu wieżdżamy na murawę..... :!: " i ja im w to wierzę, bo oni są nieobliczalni. Ajeśli uszczelnią kratami tylko ich sektor to będą siadali gdzie indziej, i sieli jeszcze większy popłoch......... no coments :!: :evil:
NA ZAWSZE WIERNI !!!

CHCESZ DOSTAĆ BILET NA MECZ?? ZAJRZYJ NA NASZ FANPAGE
https://www.facebook.com/ncplusfelicitylublin/

Nasz Salon NC+ w FELICITY w sezonie 2019 będzie wspierał Lubelski Żużel

https://www.facebook.com/Kamery-Lublin/

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#45 Postautor: Gelo » 29 lutego 2004, o 22:08

grzesiek pisze:a ja wam powiem jedno: lepiej będzie jeżeli te kraty zostaną!! :!:
Tak się akurat składa że znam kilku "podstawowych pseudo kibiców piłkarskich z Lublina" i co mi ciekawego ostatnio powiedzieli: "Jeżeli kraty nie będzie to my na pierwszym lepszym meczu wieżdżamy na murawę..... :!: " i ja im w to wierzę, bo oni są nieobliczalni. Ajeśli uszczelnią kratami tylko ich sektor to będą siadali gdzie indziej, i sieli jeszcze większy popłoch......... no coments :!: :evil:

To co napisales nie jest godne kibica żużla. Co mnie obchodzi banda idiotów? Zoo powinnio byc zamknięte w klatce - zgoda, ale dlaczego ma na tym cierpiec kilka tysiecy normalnych ludzi? Akurat tych kretynów jest tylu co kot napłakal, można przy odrobinie dobrej woli każdemu dać anioła stróża i po kłopocie. Na świecie sobie radzą tylko u nas nie można. Nie dajmy się zastraszac.

Shack
Administrator

#46 Postautor: Shack » 29 lutego 2004, o 22:12

olaboga, to odgrodzmy tor od trybun 5 metrowym murem bo przez krate to jeszcze gotowi nożem rzucić.

a gdyby nawet wpadli to co nas to obchodzi ? :] spuszcza wpierd.. III ligowym kelnerom co sie blakaja po dolach tabeli. Na zuzel koledzy nie przyjda bo 15 zl na bilet nie wywala.

Najprostsza recepta na porzadek na meczach pilkarskich jest bilet w takiej samej cenie jak na zuzel. Przyjdzie 3 razy mniej ludzi, bedzie kultura a pieniadze dla klubu te same.

max3
Zawodowiec

#47 Postautor: max3 » 29 lutego 2004, o 22:15

tak z ciekawosci kto bedzie mogl siedziec na trybunie glownej.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#48 Postautor: Mars » 29 lutego 2004, o 22:40

no musze powiedziec ze zaczyna to juz przypominac trybune kryta
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

grzesiek
Szkółkowicz
Kontakt:

#49 Postautor: grzesiek » 29 lutego 2004, o 23:04

Gelo pisze:
grzesiek pisze:a ja wam powiem jedno: lepiej będzie jeżeli te kraty zostaną!! :!:

To co napisales nie jest godne kibica żużla. Co mnie obchodzi banda idiotów? Zoo powinnio byc zamknięte w klatce - zgoda, ale dlaczego ma na tym cierpiec kilka tysiecy normalnych ludzi? Akurat tych kretynów jest tylu co kot napłakal, można przy odrobinie dobrej woli każdemu dać anioła stróża i po kłopocie. Na świecie sobie radzą tylko u nas nie można. Nie dajmy się zastraszac.

Ja piszę tu o bezpieczeństwie ogółu, jako patriota lubelskiego sportu. Oprócz żużla lubię także piłkę nożną i naprawdę słowa tych wykolejonych ludzi biore na poważnie, bo uważam że są w stanie zrobić wszystko
Z punktu widzenia widowiska sportowego, faktycznie tych krat nigdy tu nie powinno być , ale niestety a może stety bezpieczeństwo jest na pierwszym miejscu i dopuki stadion będzie miejskim stadionem doputy chyba tych krat nikt nie zdejmie :!:

Nie pieprz mi także o jakiejś godności bo są to słowa bardzo obelżywe i rzucone bezpodstawnie :!: Nie wiem co ma godność do bezpieczeństwa na meczach, ale wiem napewno że jesteś egoistą i nie myślisz o "normalnych" ludziach którzy tak jak ty żużel "kochają" inne dyscypliny,ale boją sie chodzić na mecze, bo jest tam banda półgłówków których tylko ta krata powstrzymuje od "pełnej satysfakcji" wyładowania swoich emocji.
A tak apropos to już kilka razy się zdarzyło że motorowcy pokazali sie na meczach żużlowych i troche tam naszpącili, więc psują opinie nie tylko sobie ale i nam :!:
NA ZAWSZE WIERNI !!!

CHCESZ DOSTAĆ BILET NA MECZ?? ZAJRZYJ NA NASZ FANPAGE
https://www.facebook.com/ncplusfelicitylublin/

Nasz Salon NC+ w FELICITY w sezonie 2019 będzie wspierał Lubelski Żużel

https://www.facebook.com/Kamery-Lublin/

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#50 Postautor: bkapusta » 29 lutego 2004, o 23:23

Bimmer pisze:Pamiętam, jak byłem kiedyś w Warszawie w dniu derbów. Wzdłuż Konwiktorskiej stało, bez mała, sto suk (VW Transporter). Kto więc wtedy pilnował porządku w mieście, jeśli większość sił policyjnych angażuje jakiś pop... mecz?

Mecze obsluguje jednostka z Piaseczna, zlozona glownie z poborowych, warszawska policja pracuje normalnie:)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.