Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
harry
Trener

Re: Różności

#6126 Postautor: harry » 20 czerwca 2009, o 23:52

Shack pisze:http://lublinforum.com/topics34/jak-dlugo-zarzad-motoru-bedzie-trzymal-sie-stolkow-vt503.htm

Przychody:
* 1 929 000 w czym jest 780 000 sprzedaży produktów (358 000 bilety, 63 440 promocja miasta, 61 000 prawa telewizyjne, 297 000 sponsoring)
* 1 403 000 to dotacje Miasta
* 22 700 darowizny
* 33 000 przychody finansowe
KURWA JEGO MAĆ. A właściwie ich. Od dzisiaj nienawidzę PO.
No nie dziwię się, ze pchają się tam ( do Motoru) wszystkie Wieczorki i tym podobne Bednarze. To kopalnia frajerskiej forsy wydawanej przez frajerów z Zarządu Miasta.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#6127 Postautor: Egon » 21 czerwca 2009, o 00:32

Powiem Ci harry że mnie trochę tym zszokowałeś :shock: pomyśleć co by było gdyby żużel dostał od miasta rocznie 1,4 mln... Nie jestem jakimś przeciwnikiem piłki bo na Motor też nieraz się wybiorę ale kur..pompować kasę w coś bez perspektyw..no to przepraszam. Jeśli wydawać pieniądze to z głową! Zrobić raz na zawsze porządek z Motorem od podstaw reorganizować i tyle. A dawać kasę tylko po to żeby kibice "odczepili się" i nie przychodzili pod ratusz..jaki to ma sens? Ale cóż. Mogę sobie pogadać..
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

harry
Trener

#6128 Postautor: harry » 21 czerwca 2009, o 00:39

Sorry. Nie chce mi się po raz kolejny edytować ale napiszę co o tym wszystkim myślę bo wkurzyłem się nie na żarty.
W 2005 roku Pruszkowski i jego ekipa od sporu obiecali nam 100 tys zł na sezon. Bez tych pieniędzy nikt by nawet nie pomyślał, zeby ruszyć do tego sezonu. Już nie raz pisałem, że to był sezon rozbuchanych żądań zawodników kiedy nie weszło w życie oczekiwane rozszerzenie ligi na zawodników zagranicznych. Forsa ciągle była obiecywana i odkładana a nowe żądania mnożyły sie ciągle. W końcu nowy dyrektor dał zrobić się w konia i forsy nie zobaczyliśmy. Od tego momentu zaczyna się upadek TZ-tu.
Wydawało mi się, ze już gorzej być nie może. Wydawało mi się...
W 2007 roku kiedy prawie dogadaliśmy się z naprawdę bardzo mocną firmą w sprawie sponsoringu jeden z jej członków rady nadzorczej zablokował kontrakt, bo akurat nasz prezes honorowy był jego kontrkandydatem w wyborach prezydenckich. Nie muszę dodawać, że to przez przypadek gość który nas załatwił w 2005 roku.
I tak to się ziściła stara prawda. Jak w 2002 Pruszkowski pomógł w awansie do I ligi to przedłużył kadencję, jak później nas olał to przepadł. Wcześniej na tym samym problemie przepadł najlppszy prezydent od wielu dziesięcioleci - Bryłowski.
Nowe wybory nowe nadzieje. I jak w przysłowie... nadzieja matką głupich. My dostaliśmy 100 tys zł a piłkarze 1,4 mln.
Ale czego tu się spodziewać po takich abnegatach? Kilkudziesięciu osiłków wyrwało frajerowi mikrofon na wiecu i ze strachu przyznał im jakieś bajońskie sumy, które poszły w pizdu.
Jeszcze raz to napiszę. Na dzień dzisiejszy nie stać tego grajdołka na drużynę piłkarską w I lidze. To znaczy nie tyle co nie stać tylko nie ma odpowiednich władz żeby to zrobić.
Natomiast drużyna żużlowa na poziomie jest w stanie zrobić piękny wynik przy takiej pomocy jak w tamtym roku piłkarzom. Tylko o tym te przymółki zorientują się jak będą znowu doktorzynami na Polibudzie, z których każdy studencina będzie se robił podśmichujki...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#6130 Postautor: harry » 21 czerwca 2009, o 00:51

Gawrzyk pisze:wychodzi na to ze zuzel nie ma przebicia w ratuszu/komisjach/wsrod urzedasow. niestety.

Żużel nie ma przebicia a później nie mają przebicia Ci, którzy go olali. "Ot i cała historyja" :lol:

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#6131 Postautor: Remus » 21 czerwca 2009, o 10:07

Jest mi strasznie przykro patrzeć jak rujnuje się Historia Lubelskiego Żużla.
Obrazek

Czarek
Trener

#6132 Postautor: Czarek » 21 czerwca 2009, o 10:37

Nie sądziłem, że rządy PO i Wasilewskiego będą znacząco lepsze od rządów PiS i Pruszkowskiego, ale różnica jest ogromna i to (szok!) na korzyść tych drugich. Jako liberał ze zdziwieniem stwierdzam, że umiarkowani socjaliści z PiS-u i leniwy prezydent Pruszkowski okazali się o wiele bardziej liberalni i pracowici od ekipy PO. Obniżki podatków (dochodowy, składka rentowa) i inwestycje za czasów rządów Pruszkowskiego okazały się być łabędzim śpiewem przy tym co wyprawia PO (podwyżki podatków realizowane i planowane, kolejne ograniczenia dla inwestorów) i totalną niemocą obecnego lubelskiego włodarza.

PS. Co do dotacji na sport to dziwię się, iż nikt nie zgłosił do odpowiednich organów zawiadomienia o tym, że część radnych przyznała SOBIE pieniążki na SWOJE prywatne przedsięwzięcia.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#6133 Postautor: Cz@rek » 21 czerwca 2009, o 11:21

Wniosek jest prosty! Trzeba mieć swoich przedstawicieli w Radzie Miasta!
Jest jeszcze półtora roku do wyborów,możemy się przygotować.Paru kandydatów by się znalazło,największe szanse napewno miał by nasz prezes, ale także bez szans nie byliby pan
D.Sprawka czy nawet P.Słupski,obstawiać można by także byłego dyrektora ale w tym przypadku ma chyba więcej przeciwników niż zwolenników.
W każdym razie jest jeszcze czas żeby to solidnie przygotować. 8)

Czarek
Trener

#6134 Postautor: Czarek » 21 czerwca 2009, o 12:25

Cz@rek pisze:Wniosek jest prosty! Trzeba mieć swoich przedstawicieli w Radzie Miasta!
Jest jeszcze półtora roku do wyborów,możemy się przygotować.Paru kandydatów by się znalazło,największe szanse napewno miał by nasz prezes, ale także bez szans nie byliby pan
D.Sprawka czy nawet P.Słupski,obstawiać można by także byłego dyrektora ale w tym przypadku ma chyba więcej przeciwników niż zwolenników.

Ja mogę na coś takiego zagłosować pod warunkiem, że nie będzie to pod szyldem skompromitowanych partii PO-PiS-PSL-SLD. Najlepiej by powstał jakiś prorozwojowy komitet dla Lublina z prostym programem w stylu: 0 barier dla inwestycji, niskie podatki, prywatyzacji nierentownego majątku miasta i zrezygnowaniem ze zbędnych wydatków od skandalicznych zagranicznych wycieczek miejskich urzędników, poprzez partnerstwa z innymi miastami po finansowanie imprez typu Tour de Pologne. Takie podejście wzbudzi zaufanie wielu wyborców i sympatię przyszłych sponsorów klubu :)

dobek
Senior

#6135 Postautor: dobek » 21 czerwca 2009, o 12:25

Wojciechowski mówił,że bedzie sie starał o 300tyś.zł i po przeczytaniu wcześniejszych postów jeżeli nie otrzyma tej kwoty na żużel to albo nie ma siły przebicia i jest uważany za kogoś z którym nie warto rozmawiać albo faktycznie tak jak pisał Harry na "górze" rządza frajerzy,bo jak inaczej to można nazwać jak na kopaną trzeba organizować ogrom policjantów,ochrone są burdy,zadymy mieszkańcy się skarżą,że po meczach strach chodzić a Miasto jeszcze im Kur..a daje tyle kasy :twisted:

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#6136 Postautor: tezetomaniak » 21 czerwca 2009, o 12:31

jak jeszcze spadna pare razy z ligi to moze ktos zajarzy ze nie warto ladowac w to ani zlotowki ;)

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#6137 Postautor: Remus » 21 czerwca 2009, o 12:37

Nie chcę obrażać kibiców Piłki Nożnej ale jak dla mnie pakowanie tak wielkiej kasy w klub który był nędzny i nadal będzie mija się z celem. To tak samo jak wyrzucić te pieniądze w błoto. Smuci mnie tylko fakt że włodarze Lublina zapominają o tak wspaniałym sporcie jakim jest żużel o sporcie który ma prawdziwych kibiców a nie bandę wandali.
Obrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#6138 Postautor: mikas » 21 czerwca 2009, o 12:39

Czarek pisze:
Cz@rek pisze:Wniosek jest prosty! Trzeba mieć swoich przedstawicieli w Radzie Miasta!

Ja mogę na coś takiego zagłosować pod warunkiem, że nie będzie to pod szyldem skompromitowanych partii PO-PiS-PSL-SLD. Najlepiej by powstał jakiś prorozwojowy komitet dla Lublina z prostym programem w stylu: 0 barier dla inwestycji, niskie podatki, prywatyzacji nierentownego majątku miasta i zrezygnowaniem ze zbędnych wydatków od skandalicznych zagranicznych wycieczek miejskich urzędników, poprzez partnerstwa z innymi miastami po finansowanie imprez typu Tour de Pologne. Takie podejście wzbudzi zaufanie wielu wyborców i sympatię przyszłych sponsorów klubu :)

Ty wiesz o czym Ty w ogole piszesz? Jaki nowy komitet? Jedyny sposob zeby wsadzic swojego czlowieka do Rady Miasta to wystawic go z listy jednej z dwoch najbardziej liczacych sie na lubelszczyznie partii czyli PO lub PiS.Zaden nowy komitet nie ma najmniejszych szans na przekroczenie progu wyborczego. To nie sa wybory bezposrednie. Sila kibicow nie jest tez na tyle duza zeby pokonac kandydatow tych partii z pierwszych miejsc na liscie. Trzeba liczyc na to ze taki ewentualny nasz kandydat wejdzie z 3-4 miejsca z listy danej partii i ze dana partia zdobedzie odpowiednia ilosc glosow, zeby to 3-4 miejsce gwarantowalo wybor. To jest jedyna szansa na dostanie sie do rady miasta. Po wyborach czlowiek moze sobie juz robic co chce i calkowicie sie odciac od partii ktora go wystawi, ale zeby miec chociaz cien szansy na wybor to trzeba startowac z listy najwiekszych partii, innej skutecznej drogi przy obecnej ordynacji wyborczej nie ma!!!
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#6139 Postautor: Talib » 21 czerwca 2009, o 12:47

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#6140 Postautor: ravajas » 21 czerwca 2009, o 12:47

Czarek pisze: Jako liberał ze zdziwieniem stwierdzam, że umiarkowani socjaliści z PiS-u i leniwy prezydent Pruszkowski okazali się o wiele bardziej liberalni i pracowici od ekipy PO.

Przepraszam, ale nie pisz publicznie, iż uważałeś PO za partię liberalną :) Przepraszam Cię :)

Czarek pisze:Najlepiej by powstał jakiś prorozwojowy komitet dla Lublina (...)

Toż przecież Lena Kolarska - Bobińska i Marek Borowski (nie mylić z Rafałem ;P ) będą lobbowali za lubelszczyzną i to w samym eurokołchozie. Nie mieści mi się w głowie, że ktoś mógł na nich głosować. Ale w Lublinie nie będzie dobrze dopóki tacy ludzie jak rządząca miastem ekipa będą sobie urządzać prywatny folwark za publiczne pieniądze.

r
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2009, o 12:50 przez ravajas, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#6141 Postautor: Remus » 21 czerwca 2009, o 12:49

ravajas pisze:
Toż przecież Lena Kolarska - Bobińska i Marek Borowski (nie mylić z Rafałem ;P ) będą lobbowali za lubelszczyzną i to w samym eurokołchozie. Nie mieści mi się w głowie, że ktoś mógł na nich głosować. Ale w Lublinie nie będzie dobrze dopóki tacy ludzie jak Wasilewski, Łątka, Piątek i im podobni będą sobie urządzać prywatny folwark za publiczne pieniądze.

r

Święte słowa :)
Obrazek

Czarek
Trener

#6142 Postautor: Czarek » 21 czerwca 2009, o 12:51

mikas pisze:Ty wiesz o czym Ty w ogole piszesz? Jaki nowy komitet? Jedyny sposob zeby wsadzic swojego czlowieka do Rady Miasta to wystawic go z listy jednej z dwoch najbardziej liczacych sie na lubelszczyznie partii czyli PO lub PiS.Zaden nowy komitet nie ma najmniejszych szans na przekroczenie progu wyborczego. To nie sa wybory bezposrednie. Sila kibicow nie jest tez na tyle duza zeby pokonac kandydatow tych partii z pierwszych miejsc na liscie. Trzeba liczyc na to ze taki ewentualny nasz kandydat wejdzie z 3-4 miejsca z listy danej partii i ze dana partia zdobedzie odpowiednia ilosc glosow, zeby to 3-4 miejsce gwarantowalo wybor. To jest jedyna szansa na dostanie sie do rady miasta. Po wyborach czlowiek moze sobie juz robic co chce i calkowicie sie odciac od partii ktora go wystawi, ale zeby miec chociaz cien szansy na wybor to trzeba startowac z listy najwiekszych partii, innej skutecznej drogi przy obecnej ordynacji wyborczej nie ma!!!

Ja nie zamierzam głosować na żadną ze skompromitowanych partii. Nie będę nagradzał złodziei tylko dlatego, że na listy weszło paru ludzi, którzy potem i tak będą głosować zgodnie z umową z daną partią. Niestety przez takie podejście w Polsce nic się nie zmienia, rządzą ciągle ci sami.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#6143 Postautor: RadeKas » 21 czerwca 2009, o 12:51

ravajas pisze:Toż przecież Lena Kolarska - Bobińska i Marek Borowski (nie mylić z Rafałem ;P ) będą lobbowali za lubelszczyzną i to w samym eurokołchozie. Nie mieści mi się w głowie, że ktoś mógł na nich głosować. Ale w Lublinie nie będzie dobrze dopóki tacy ludzie jak rządząca miastem ekipa będą sobie urządzać prywatny folwark za publiczne pieniądze.

r

Wow to Borowski jednak sie dostal?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#6144 Postautor: Hans » 21 czerwca 2009, o 12:59

Chyba Piotrowski Mirosław :P
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2009, o 13:00 przez Hans, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#6145 Postautor: ravajas » 21 czerwca 2009, o 12:59

RadeKas pisze:Wow to Borowski jednak sie dostal?

mój błąd. nie śledziłem wyników audiotele do PE, bo w ogóle mnie nie interesuje instytucja w stylu kółka wzajemnej adoracji. ale już nawet jesli się nie dostał, to chciałem nawiązać do tego, że w Polsce można z wyborcą zrobić co się chce. Nawet wystawić Marka Borowskiego w Lublinie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
r
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.

Czarek
Trener

#6146 Postautor: Czarek » 21 czerwca 2009, o 13:02

ravajas pisze:
Czarek pisze:
Przepraszam, ale nie pisz publicznie, iż uważałeś PO za partię liberalną :) Przepraszam Cię :)

Nic takiego nie napisałem. Nie sądziłem tylko, że PO jest partią totalitarną, a tu proszę: wprowadzają w życie pomysły Hitlera dotyczące palaczy, rozciągają obowiązek szkolny, pozbawiają wszystkich rodziców władzy rodzicielskiej, a na prace magisterską potrafią zareagować szantażem wobec renomowanej uczelni.

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#6147 Postautor: Egon » 21 czerwca 2009, o 13:07

Remus pisze:Nie chcę obrażać kibiców Piłki Nożnej ale jak dla mnie pakowanie tak wielkiej kasy w klub który był nędzny i nadal będzie mija się z celem. To tak samo jak wyrzucić te pieniądze w błoto. Smuci mnie tylko fakt że włodarze Lublina zapominają o tak wspaniałym sporcie jakim jest żużel o sporcie który ma prawdziwych kibiców a nie bandę wandali.

Chodzę na piłkę nożną i nie uważam się za wandala. Nie upraszczajmy tego w ten sposób bo wszyscy doskonale wiemy że na mecze pn przychodzi (bardzo) mały odsetek pseudokibiców. No ale o nich zawsze jest najgłośniej.

A wiesz dlaczego ten klub jest nędzny? Bo nie ma ludzi którym chciało by się chcieć coś z tym zrobić. Nie wiem dlaczego. Albo się boją, albo po prostu mają to gdzieś. Najlepiej dać kasę jak kibice pojawią się pod ratuszem i nie interesować się nawet tym co się dzieje z tymi pieniędzmi. Trzeba dotować klub Motor..ale nie róbmy sobie jaj..ogólnie jest wiadome że klub ten jest źle zorganizowany a te dotacje to napychanie kieszeni kolegom. Czy słyszał ktoś żeby członek organu zarządzającego klubem nie miał wypłaconej pensji? No właśnie. A zarabia pewnie dużo więcej od jakiegoś tam piłkarza.. Trzeba mieć w ratuszu swoich ludzi bo inaczej nic nie osiągniemy. Władze nie dbają o sport w Kozim Grodzie. Ani o piłkę, ani o żużel, ani o kosza.. Bo pamiętajmy DAWANIE KASY NIE RÓWNA SIĘ DBANIE. A że na żużel nie łoży się kasy to już inna sprawa :(
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#6148 Postautor: Remus » 21 czerwca 2009, o 13:13

Może troszkę to źle sformułowałem - nie chodziło mi o wrzucanie Wszystkich Kibiców Piłki Nożnej do jednego worka.

Wiadomo że Działacz nigdy z głodu nie zdechnie - na pcha się forsą nie licząc się z innymi. Piłkarze nie dostają wypłat po kilka miesięcy a działacze zmieniają samochody. Mam jednak nadzieję że żużel przetrwa.
Obrazek

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#6149 Postautor: ravajas » 21 czerwca 2009, o 14:26

Czarek pisze:
ravajas pisze:
Czarek pisze:

Nic takiego nie napisałem. Nie sądziłem tylko, że PO jest partią totalitarną, a tu proszę: wprowadzają w życie pomysły Hitlera dotyczące palaczy, rozciągają obowiązek szkolny, pozbawiają wszystkich rodziców władzy rodzicielskiej, a na prace magisterską potrafią zareagować szantażem wobec renomowanej uczelni.

PO to sługusy "unii europejskiej", a tam to już niemal tak jak w Rzeszy. Oni się świetnie bawią za pieniądze podatników. To nie jest do pomyślenia w normalnym kraju.

r
pozdrawia:
Rafał Borowski