Działalność klubu - kłopotów cd....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

Re: Działalność klubu - kłopotów cd....

#2426 Postautor: K.A.M.I.L. » 1 stycznia 2008, o 16:10

Zaraz będzie pare stron sporu jak nowy klub ma sie nazywać. "ja chce Motor", "ja chce TŻ" jeszcze inny "Zgrzeblarki" ;) . Po pierwsze nie wiemy czy ludzie tworzący nowy klub, nie mają już dla niego nazwy. Jedynie można mieć nadzieję, że zwrócą się oni do kibiców o wybranie nowej nazwy. Wtedy możnaby zrobić ankietę albo na forum albo na stronie. Wiadomo, że przy nowej nazwie nie będzie juz Towarzystwo Żużlowe.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#2427 Postautor: Lublin_Fan » 1 stycznia 2008, o 16:15

Nazwa to sprawa drugorzędna. Grunt, żeby założyli ten klub, wyrwali dotację z miasta i uzyskali wsparcie sponsorów. Nazwiska trzech króli nie powalają na kolana, ale trzymam za nich kciuki.

Pozdr.

Awatar użytkownika
MIERZWIN
Senior

#2428 Postautor: MIERZWIN » 1 stycznia 2008, o 17:50

Lublin_Fan pisze:Nazwa to sprawa drugorzędna. Grunt, żeby założyli ten klub, wyrwali dotację z miasta i uzyskali wsparcie sponsorów.

AMEN!!!
od 1988 tylko SPEEDWAY

Czarek
Trener

#2429 Postautor: Czarek » 1 stycznia 2008, o 19:58

Lublin_Fan pisze:Nazwa to sprawa drugorzędna.
Pozdr.

Tak jest, i tak znajdą się frajerzy, którzy będą skandować "TŻ", "TPŻ", "LPŻ", "KŻ","KM" czy co tam im nowy klub zapoda.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2430 Postautor: ravajas » 2 stycznia 2008, o 14:57

K.A.M.I.L. pisze:Zaraz będzie pare stron sporu jak nowy klub ma sie nazywać. "ja chce Motor", "ja chce TŻ" jeszcze inny "Zgrzeblarki" ;) . (...) Jedynie można mieć nadzieję, że zwrócą się oni do kibiców o wybranie nowej nazwy. Wtedy możnaby zrobić ankietę

sam sobie przeczysz? więc albo niech będzie ten spór "ja chcę MOTOR, a ja chcę TŻ, a ja chcę Zgrzeblarki" albo niech nazwę nada ten, który ma najwięcej do powiedzenia (czyt. sponsor tytularny).
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
poli
Senior
Kontakt:

#2431 Postautor: poli » 2 stycznia 2008, o 21:01

Czekam z tym szampanem 2dzien i bedzie ten zuzel,czy nie nic sie nie dzieja nie ma info prosze o konkrety kasa lezy na karnety :lol:

Ge(L)o
Trener

#2433 Postautor: Ge(L)o » 2 stycznia 2008, o 23:29

No to mamy skład : Klimek, Polak, Michaluk, Niedziela, Franków, Piszcz, Stachyra :D będzie śmiesznie, ale najważniejsze, że coś bedzie warczało w niedziele na Zygmuntowskich (o ile oczywiście trzem panom uda się sprawę doprowadzić do końca czego z całego serca im życzę).

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#2434 Postautor: K.A.M.I.L. » 2 stycznia 2008, o 23:33

Jeżeli udałoby się wystartować, to po tym artykule można spodziewać się takiego składu:

Dawid Stachyra
Tomasz Piszcz
Sebastian Trumiński
Lubos Tomicek
2 Rosjan
Matej Kus
Rafał Klimek
Maciek Michaluk
Karol Polak

Życzę powodzenia tym trzem osobom, które próbują ratować żużel.
Według mnie taka kadra nie byłaby najgorsza jak na drugoligowe warunki. Jeszcze jak udałoby się wszystko dobrze poukładać i to założenie Kołodzieja, że dałoby się odejchać za mniej niż milion i nie wyjść na minus za rok.
Uważam iż mając taką kadrę można nawet włączyć się w walkę o awans.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#2435 Postautor: Apocalips » 2 stycznia 2008, o 23:39

Ten skład, który Kamilu podałeś (przy odpowiednim dosprzętowaniu) byłby zapewne jednym z faworytów do awansu :) Ale poczekajmy lepiej na jakieś prawdziwe konkrety, bo póki co to jest tylko "iskierka nadziei".
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Markoni

#2436 Postautor: Markoni » 3 stycznia 2008, o 00:44

Może bądźcie trochę bardziej obiektywni i stali w uczuciach, "jechaliście" kiedyś po Kołodzieju równo, nie tak dawno po Papie Klimku, a teraz coś tam chcą zrobić i już się ich traktuje jak zbawców.
Skład podany w Superekspresie to w ogóle "śmiech na sali" , a raczej płacz i zgrzytanie zębów. Sądzę, że żadna "praca u podstaw" nie ma tu sensu i dopóki nie pojawi się ktoś z walizką pieniędzy to nic z tego nie będzie niestety.
Jeśli na stadionie ma tylko "coś warczeć" to przyjdzie tego posłuchać 100-300 osób, jak na zawodach młodzieżowych. I jaki to ma sens? Naprawdę lepiej gapić się w telewizor, chociaż żużel nie jest sportem telewizyjnym.
Jest druga liga to trudno, ale skład musi być jakiś konkretny, jeżeli to niemożliwe to szkoda zawracać sobie tym głowę.
Z żużla powstałeś i w żużel się obrócisz

pilek

#2437 Postautor: pilek » 3 stycznia 2008, o 02:37

masz inne podejscie niz np ja.
Ja na zuzel pojde nawet jak by byla sytuacja ze cala druzyna by miala 2 motory i z gory by przegrala 75-15 .
Obrazek

http://www.Michaluk.czarnysport.pl <-- Oficjalna Strona Maćka

Shack
Administrator

#2438 Postautor: Shack » 3 stycznia 2008, o 07:10

http://www.tzlublin.com/

TŻ przechodzi do historii

Awatar użytkownika
papi
Trener

#2440 Postautor: papi » 3 stycznia 2008, o 10:24

Kus :shock: przecież on wobec nowego klubu nie ma żadnych zobowiązań, więc dlaczego miałby u nas jeździć. Tomicka nie będę nawet komentował, ktoś chyba sobie żartuje

bslub

#2441 Postautor: bslub » 3 stycznia 2008, o 10:30

Nadal nie wiadomo jak potoczą się dalsze losy żużlowców TŻ Sipma. Na razie wyłoniono grupę inicjatywną w składzie Zdzisław Klimek, Krzysztof Kołodziej i Mirosław Polak. Ich zgoda na objęcie najważniejszych funkcji w klubie zależała od rozmów z potencjalnymi sponsorami.
Cała trójka intensywnie zaczęła się spotykać przedstawicielami różnych firm. - Były to głównie przedsiębiorstwa, które do tej pory nie sponsorowały żużla, ale także te "stare" - informuje Andrzej Tarkowski, przewodniczący komisji rewizyjnej TŻ. - Zadeklarowały one wsparcie dla naszego sportu, ale pod warunkiem, że powołany będzie nowy klub, w którym położony zostanie szczególny nacisk na szkolenie młodzieży. Poza tym sponsorzy liczą na wydatne wsparcie finansowe władz miejskich i wojewódzkich. W tej sytuacji grupa inicjatywna nie będzie prowadziła TŻ Lublin. Kolejne zebranie TŻ odbędzie się 7 stycznia o godz. 18 w sali przy al. Zygmuntowskich 5 i wówczas powinny zapaść ostateczne decyzje.

Źródło: Gazeta Wyborcza Lublin

Z powyższego wynika że nowy klub powstanie aby wspierać Klimka i Polaka tak więc że
pojawią się zawodnicy gwarantujący jakiś poziom nie liczyłbym,
o ile klub powstanie, bo na jakieś dużą kasę z "miasta" nie liczyłbym.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2442 Postautor: Gelo » 3 stycznia 2008, o 10:34

Jasne - szkolić szkolić szkolić młodzież - dla Atlasu, Wybrzeża czy Intaru.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#2443 Postautor: Lublin_Fan » 3 stycznia 2008, o 11:13

Ja uważam, że jeżdżenie w stylu "pracy u podstaw" mija sie z celem. Kto poza pasjonatami i nielicznymi firmami będzie chciał patrzeć jak skład młodzieżowo-rosyjski dostaje w drugiej lidze 30 punktami mecz za meczem. LKŻ drugie podejście? Szkoda zachodu,
Oczywiście szkolenie młodzieży do dobry pomysł, ale najpierw trzeba mieć drużynę na poziomie i perspektywy inne, niż oddawanie co jakiś czas juniorów do bogatszych klubów. To dopiero będzie wegetacja.

W związku z tym trzeba od razu walczyć o awans. Myślę, że nie jest to jakiś kosmos.
Jest niemalże historyczna szansa na uzyskanie od miasta dużego wsparcia. Z tego co ostatnio słychać to wychodzi, że dotacja w wysokości 300-400 tys jest całkiem realna. Całkowity budżet w roku 2002, kiedy awansowaliśmy do 1 ligi to było coś około 350 tys. Zgadza się, że wtedy było ciut inaczej, ale przecież to tylko druga liga.
Panowie Kołodziej-Klimek-Polak muszą łącznie zebrać od sponsorów i z biletów "tylko" jakieś 500 tys, żeby nowy klub liczył się w stawce. Tak ja sobie wróżę z fusów :). Ponoć obecni sponsorzy deklarują chęć pomocy. Kibice również się zjawią jeśli będzie walka o awans. Także mam nadzieje, że jeśli potencjalni zbawcy wejdą do gry, to zrobią to ambitnie.

Pozdr.

Koper
Trener
Kontakt:

#2444 Postautor: Koper » 3 stycznia 2008, o 12:35

Mario pisze:Ja również popieram powrót nazwy MOTOR, nawiązujmy do tradycji :-)

Juz w 2001 kiedy w lidze wystartowało Towarzystwo Żużlowe Lublin bylo nawiazanie do historii (sekcji żużlowej RKS Motor Lublin z lat 1962-1995) kiedy na plastronach (szkoda ze wowczas nie udalo sie tez w nazwie klubu) pojawila sie nazwa MOTOR:
Obrazek

W minionym sezonie 2007 rownież nawiazano do historii na plastronach poprzez szachownicę
Obrazek

Obrazek

Jesli chodzi o barwy to chyba nikt nie ma watpliwosci ze powinny pozostac takie same jak RKS Motor Lublin czyli żółto-biało-niebieskie:
http://212.182.68.150/~kubbas/zuzel/oprawa/3.jpg

I jeszcze cytat z ksiazki Macieja Maja ktory prowadzil strone zuzlowa http://www.motor.lublin.pl :
19 marca 1962 roku "Echo Sportowe" dodatek do dziennika "Sztandar Ludu" obwieściło stęsknionym kibicom sportu żuzlowego radosną wieść: "drużyna Motoru została zgłoszona do rozgrywek w lidze żuzlowej"

Po 46 latach w Lublinie oczekujemy na podobną wieść...

Sledzio
Trener
Kontakt:

#2445 Postautor: Sledzio » 3 stycznia 2008, o 13:32

Lublin_Fan pisze:Ja uważam, że jeżdżenie w stylu "pracy u podstaw" mija sie z celem. Kto poza pasjonatami i nielicznymi firmami będzie chciał patrzeć jak skład młodzieżowo-rosyjski dostaje w drugiej lidze 30 punktami mecz za meczem. LKŻ drugie podejście? Szkoda zachodu,
Oczywiście szkolenie młodzieży do dobry pomysł, ale najpierw trzeba mieć drużynę na poziomie i perspektywy inne, niż oddawanie co jakiś czas juniorów do bogatszych klubów. To dopiero będzie wegetacja.

W związku z tym trzeba od razu walczyć o awans. Myślę, że nie jest to jakiś kosmos.
Jest niemalże historyczna szansa na uzyskanie od miasta dużego wsparcia. Z tego co ostatnio słychać to wychodzi, że dotacja w wysokości 300-400 tys jest całkiem realna. Całkowity budżet w roku 2002, kiedy awansowaliśmy do 1 ligi to było coś około 350 tys. Zgadza się, że wtedy było ciut inaczej, ale przecież to tylko druga liga.
Panowie Kołodziej-Klimek-Polak muszą łącznie zebrać od sponsorów i z biletów "tylko" jakieś 500 tys, żeby nowy klub liczył się w stawce. Tak ja sobie wróżę z fusów :). Ponoć obecni sponsorzy deklarują chęć pomocy. Kibice również się zjawią jeśli będzie walka o awans. Także mam nadzieje, że jeśli potencjalni zbawcy wejdą do gry, to zrobią to ambitnie.

Pozdr.

Również się zgadzam, szkoda zachodu, jak mamy jechać takim skladem gdzie dostawać będziemy to kto będzie przychodził na to ??? Lepiej odrazu spróbować i awansować, nie ma co sie zastanawiać nad rozlanym mlekiem.

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#2446 Postautor: boxing » 3 stycznia 2008, o 13:43

Mam nadzieje, ze nowy klub podejmie walke o awans, a nie bedzie tylko sposobem na kontunuacje hobby dla malo zdolnych juniorow - za sponsorskie czy miejskie pieniadze. Jezeli mamy jechac sezon skladem Klimek/Michaluk/Polak/Niedziela?/Kus?, to bedzie to tak naprawde zabawa dla dzieci, a nie speedway. I na trybunach oprocz rodzin jezdzacych w meczu zawodnikow zasiadzie po 100 czy 200 osob a prawie wszystkie mecze zakoncza sie wysokimi porazkami. I za rok nie bedzie zadnego argumentu w rozmowie ze sponsorami, bo jaki argument moze miec przegrywajaca wszystko druzyna ogladana przez garstke widzow. Pozostanie dotacja z miasta i kontunuacja zabawy dla mlodziezy. I zisci sie przepowiednia Harrego - zostanie nam amatorski klub zuzlowy, tyle tylko, ze nie pod szyldem AKŻ, dotowany z miasta, i startujacy nie w amatorskiej, a "zawodowej" drugiej lidze. Dlatego troche z niepokojem slucham zapowiedzi nie walki, a "odjechania sezonu mlodzieza" - szczegolnie, ze spora czesc tej mlodziezy nie rokuje nadziei na przyszlosc.

Dzisiejsze sklady drugoligowych rywali nie rzucaja na kolana. Jest jeszcze tylu wolnych zawodnikow, ze mozna zlozyc ze 4 druzyny zdolne do wywalczenia awansu. I do kazdego z nich powinno trafic zapytanie o warunki finansowe.

Zycze nowemu klubowi, zeby - po pierwsze powstal :D , a po drugie - mial odwage walczyc o awans :D Jezeli nawet nie podejmie rozmow z "prawdziwymi" zuzlowcami, bedzie to znaczylo dla mnie tylko tyle, ze rodzice znalezli sposob, aby ich dzieci mogly kontunuowac swoje pasje za sponsorskie i miejskie pieniadze.

Pozdrawiam - szczegolnie grupe, ktora (na razie w to jeszcze wierze) probuje uratowac speedway w Lublinie :D
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#2447 Postautor: Speedway » 3 stycznia 2008, o 13:49

Lepiej odrazu spróbować i awansować, nie ma co sie zastanawiać nad rozlanym mlekiem.
:lol: Niektóre oryginalne metafory mnie naprawdę bawią :)

Ale, ale. Co jeśli działacze postanowiliby "spróbować", ale klub nie dałby rady awansować? Za rok szukanie innych filantropów i kolejne "zaczynanie od zera"? W obecnej sytuacji, jeśli klub w ogóle zdoła wystartować, kluczową sprawą jest realna ocena swoich możliwości. Nie mówię tu o przejechaniu sezonu juniorami i "postawieniu na szkolenie" - to już w innych postach wyżej zostało obdarte ze złudzeń. Po prostu należy przejechać sezon z głową, a nie na wariata.

Przede wszystkim ważna rzecz to podpisywanie kontraktów na dłużej niż jeden sezon. To w jakimś stopniu pozwala ubogiemu klubowi tworzyć jakikolwiek plan długofalowy bez zagrożenia podkupieniem zdolnego zawodnika, jeśli się takowy trafi...
Obrazek

bslub

#2449 Postautor: bslub » 3 stycznia 2008, o 14:04

boxing pisze:Zycze nowemu klubowi, zeby - po pierwsze powstal :D , a po drugie - mial odwage walczyc o awans :D Jezeli nawet nie podejmie rozmow z "prawdziwymi" zuzlowcami, bedzie to znaczylo dla mnie tylko tyle, ze rodzice znalezli sposob, aby ich dzieci mogly kontunuowac swoje pasje za sponsorskie i miejskie pieniadze.
Pozdrawiam - szczegolnie grupe, ktora (na razie w to jeszcze wierze) probuje uratowac speedway w Lublinie :D

Podzielam Twoje obawy, że jest to raczej próba szukanie kasy na kontynuację kariery przez Klimka i Polaka i sposobu "na życie" przez Kołodzieja.
Gawrzyk, z tego co ja słyszałem "miasto" przed przyznaniem środków na klub (nie tylko żużlowy) będzie żądać przedstawienia pomysłu na działanie klubu i biznes-planu żeby kasa nie poszła w "błoto" a za rok klub miał znowu potężne długi.
Kwota będzie zależała od pomysłu na klub i nie koniecznie będzie z górnej półki (500 tys)

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#2450 Postautor: Lublin_Fan » 3 stycznia 2008, o 14:54

Odnośnie tego tematu to moje pierwsze skojarzenie po usłyszeniu dwóch z trzech nazwisk założycieli nowego klubu było takie: im chodzi tylko i wyłącznie o zorganizowanie sprzętu dla synow.

Ogólnie to nie podoba mi się wizja klubu, w którym kluczowe role grają ojcowie zawodników :?

Jendakże trzymam kciuki i mam nadzieje na fajny skład.
Stachyra, Piszcz, Dudek*, Stojanowski*, Nieminen. Czy to tak wiele, mając cały czas na uwadze duża dotację z miasta?

* - podpisali już gdzieś?

Pozdr.