BTW Mikasie rozumiem ze albo proponujesz odpuscic mecz albo wierzysz w Kusa?
Baraże o I lige
Re: Baraże o I lige
Ubolewam nad tym i upraszam o wybaczenie
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Ja również nie wierzę w odrobienie strat, ale coś trzeba przecież robić. Skoro nasi jechali ma Łotwie jak ostatnie ciamajdy, nie oznacza, że w odwrotną stronę nie może być podobnie. Taki Jeleniewski nie ma gorszego nazwiska od Paury czy Bondarenki - a mimo to nie przeszkadzalo mu to kompromitować się raz po raz. Wystarczy zobaczyć jak w drugim meczu pojechał u nas Gomólski - a chyba zgodzimy się, że nawet Łaguta nie jest zawodnikiem tego formatu. Dlatego liczę, że wynik będzie wysoki na naszą korzyść. Lokomotiv dużo traci na wyjazdach. Kwestia jak dużo.
Ja nie watpie w wynik na nasza korzysc. Mamy szanse wygrac wysoko. Ale potrzebujemy BARDZO WYSOKIEJ WYGRANEJ. Dlatego moze Kiry pisac "Vodyakov - srakow", moze Mikas pisac, ze jestem nudny. Ale ten chlopak mogl nam zapewnic wygrana w Grudziadzu. Teraz mozna czekac na cud w postaci degradacji Ostrowa do drugiej ligi. A mozna sprobowac zrobic wszystko, co sie da, zeby powalczyc na torze o cud. I zeby temu cudowi pomoc.
boxing pisze:A juz wtedy byl do wziecia junior, ktory mogl to zapewnic.
Nie wiesz jak to jest??? kto oszczędza, ten dwa razy traci.
A cudom się nie pomaga. Tylko są, albo ich nie ma, proste.
Wszyscy tak komentują spotkanie niedzielne ale najważniejsza to chyba pogoda nie ?
Marne szanse na spotkanie w niedziele gdyż jak widzicie jaka pogoda jest a jutro czy w niedziele ma śnieg padać z deszczem więc raczej lipa straszna a z treningiem nie wspomnę.
Marne szanse na spotkanie w niedziele gdyż jak widzicie jaka pogoda jest a jutro czy w niedziele ma śnieg padać z deszczem więc raczej lipa straszna a z treningiem nie wspomnę.
- Łoptymista
- Trener
boxing pisze:Ja nie watpie w wynik na nasza korzysc. Mamy szanse wygrac wysoko. Ale potrzebujemy BARDZO WYSOKIEJ WYGRANEJ. Dlatego moze Kiry pisac "Vodyakov - srakow", moze Mikas pisac, ze jestem nudny. Ale ten chlopak mogl nam zapewnic wygrana w Grudziadzu. Teraz mozna czekac na cud w postaci degradacji Ostrowa do drugiej ligi. A mozna sprobowac zrobic wszystko, co sie da, zeby powalczyc na torze o cud. I zeby temu cudowi pomoc.
Miałem okazję (nie pisze celowo przyjemność) oglądać mecz na Łotwie. Jeżeli chodzi o juniorów Lokomotivu - w pierwszym wyścigu Rafał na wejściu w łuk miał nad nimi przewagę ok. 5-6 metrów!!! - naprawdę wyskoczył jak strzała - sądzę, że u nas jest w stanie utrzymywać pozycję. Bogdanov po przełożeniu sie czesał strasznie (po trasie) - ale z drugiej strony kto nie czesał? Świst w pierwszym swoim biegu, tuż po starcie trzepnął Dawida łokciem i było po bólu. Bajerski nie będzie u nas istniał, to samo Paura i Bondarenko. Ameryki nie odkryję - najważniejsze to zneutralizować Łagutę. Są szanse, bo w Lublinie wykruszali się lepsi zawodnicy.
Gelo pisze:[ Świst w pierwszym swoim biegu, tuż po starcie trzepnął Dawida łokciem i było po bólu. .
Wlasnie sie boje ze on cos wywinie po swojemu..
Nie bedzie patrzyl na przelozenia
boxing pisze:Ubolewam nad tym i upraszam o wybaczenie![]()
Nie wierze w rzeczy nierealne. Skoro odmawiał w tym sezonie bogatszym od nas to temat uważam za zamknięty od dawna i nudzi mnie czytanie o tym samym od pół roku w dodatku w postach pisanych cały czas przez tą samą osobę
Tak wierze w Kusa, bo nic innego już nie pozostało
go! pisze:Gelo pisze:[ Świst w pierwszym swoim biegu, tuż po starcie trzepnął Dawida łokciem i było po bólu. .
Wlasnie sie boje ze on cos wywinie po swojemu..
Nie bedzie patrzyl na przelozenia
Jest na to cudowny sposób - wypalać ze startu i stawać daleko od niego na polu startowym. Wiem wiem - dobrze się mówi z trybun - ale to tylko emerytowany gołębiarz. Już kiedyś wierzyliśmy, że w naszych barwach stanie się katem Stali w Gorzowie czy Falubazu w Zielonej Górze. Wyszła z tego wielka kupa więc, czemu miałoby być teraz inaczej? Jakby w Lublinie zrobił powyżej 6 punktów to byłby wyjątkowy nasz pech.
ps. pytanie do harrego - czy Nermark będzie u nas trenował przed meczem czy dopiero na probie toru?
A co będzie w sytuacji, gdy Łotysze po przegraniu wysoko kilku pierwszych wyścigów stwierdzą, że stać ich na walkowera, spakują się i pojadą do domu??? Wygramy 40:0 ale w dwumeczu będziemy mieli 4 punkty w plecy. Czy jest coś na ten temat w regulaminie??
Łoptymista pisze:ufff
http://www.pzm.pl/Zuzel/Komunikaty/,c,4 ... _ZUZLOWEGO
Czy to jednoznaczne z potwierdzeniem przez Zawodnika iż wystąpi w meczu?
Czy to tylko pozwolenie wystawione na wniosek klubu?
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Dobromir pisze:A co będzie w sytuacji, gdy Łotysze po przegraniu wysoko kilku pierwszych wyścigów stwierdzą, że stać ich na walkowera, spakują się i pojadą do domu??? Wygramy 40:0 ale w dwumeczu będziemy mieli 4 punkty w plecy. Czy jest coś na ten temat w regulaminie??
Jesli regulamin nie przewiduje ze walkower w meczu barazowym daje walkowera w calym dwumeczu to pewnie i tego regulamin nie przeiwdzial aby do takiej sytuacji nie dopuscic. Ale jest na to sposob:) A mianowicie zalozmy ze Lotysze po rozpoczeciu zawodow nagle spakuja sie i wyjada (co z cala pewnoscia nie bedzie mialo miejsca bo nie zrobia tego swoim kibicom, ani tez nie beda chcieli zapewne w takiej atmosferze wchodzic do I ligi) ale czysto teoretycznie to wowczas rozwiazaniem aby przeciwdzialac takiemu unikowi byloby wykluczanie Łotyszy za przekroczenie 2 minut w kolejnych biegach i przywozenie 5:0.
Ostatnio zmieniony 12 października 2007, o 14:27 przez Koper, łącznie zmieniany 1 raz.
mikas pisze:boxing pisze:Ubolewam nad tym i upraszam o wybaczenie![]()
Nie wierze w rzeczy nierealne. Skoro odmawiał w tym sezonie bogatszym od nas to temat uważam za zamknięty od dawna i nudzi mnie czytanie o tym samym od pół roku w dodatku w postach pisanych cały czas przez tą samą osobę
Tak wierze w Kusa, bo nic innego już nie pozostało
Kontrakt mogl podpisac dopiero od konca lipca. Nie slyszalem, zeby ktos o niego walczyl na koncowke sezonu. Nawet gdyby tak bylo, to wowczas moglby byc problem z terminami, transportem, motocyklami.
Teraz liga rosyjska jest po sezonie.
Ma wolny czas, przyjezdza do Polski.
W Nazimku ma ponoc dostac sprzet - u nas Darek tez dal sprzet do dyspozycji, mialby na czym jechac.
A gdyby nawet raz odmowil... "Proscie, a bedzie Wam dane. Szukajcie, a znajdziecie. Kolaczcie, a otworza Wam"
Temat Vodyakova zreszta juz niestety sie konczy - nawet teoretycznie jutro nikt nam go nie zatwierdzi. Mikas mozesz odetchnac
Ostatnio zmieniony 12 października 2007, o 14:30 przez boxing, łącznie zmieniany 1 raz.
No z tym spakowaniem się to tak przekoloryzowałem. Ale mogą zrobić taki numer, że przyjeżdżają całą ekipą a tylko 5 z nich ma licencje reszta niby zgubiła. I co koniec - sędzia nie dopuszcza ich do zawodów bo w 5 nie mogą jechać.
Dobromir pisze:No z tym spakowaniem się to tak przekoloryzowałem. Ale mogą zrobić taki numer, że przyjeżdżają całą ekipą a tylko 5 z nich ma licencje reszta niby zgubiła. I co koniec - sędzia nie dopuszcza ich do zawodów bo w 5 nie mogą jechać.
Nie sądze zeby kombinowali w tę stronę - są strasznie napaleni na jazdę w I lidze. A mają ją na wyciągnięcie ręki.
Nie liczylbym na taki numer Lokomotivu. Piszecie, ze to w miare bogaty i dobrze poukladany klub. Chyba po pierwszym meczu czuja sie na tyle mocno, ze nie beda ryzykowali walkowera.
boxing pisze:Dlatego moze Kiry pisac "Vodyakov - srakow", moze Mikas pisac, ze jestem nudny
manipulujesz pan
Nie stosowałem tu porównania, przysłowiowy "srakow" był synonimem dla kolejnych nazwisk mesjaszów z kapelusza, nawiązaniem do popisu Johno w piernikowie itp
I podobnie może być z Nermarkiem, szczególnie jak pojedzie bez treningu. Najprawdopodobniej będzie tyle wart co Johno po treningach w Toruniu (oby nie!)

Dobromir pisze:A co będzie w sytuacji, gdy Łotysze po przegraniu wysoko kilku pierwszych wyścigów stwierdzą, że stać ich na walkowera, spakują się i pojadą do domu??? Wygramy 40:0 ale w dwumeczu będziemy mieli 4 punkty w plecy. Czy jest coś na ten temat w regulaminie??
Ludzie, walkower to walkower. Na jakich nie byłby zasadach to oznacza koncową porazkę (w tym przypadku w dwumeczu). Proste. To całe +40 odnosi się np do meczów ligowych gdzie małe punkty czasem mają jakies znaczenie w tabeli
Z Nermarkiem jest ryzyko. Ale trzeba ryzykowac jak widac, ze Nieminen to za malo! Tym bardziej, ze i tak nie moze jechac - zatem alternatywa dla Szweda jak pisal Gawrzyk bylyby starty Rafala i Kusa.
jataman22 pisze:Mam nadzieje, że na meczu będzie Kenneth
Kennetha nie bedzie, a szkoda, bo uwazam, ze Kus jest cienki, mimo dosyc dobrej techniki jaka prezentuje. Poza tym, mam jakies takie wrazenie, ze Kus boi sie troche naszego toru (kiedys z nim gadalem i mowil, ze nie za bardzo czai jak po nim jezdzic), a jak bedzie kartoflicho to juz w ogole zmieknie. Kenneth jest wg mnie lepszym rzeznikiem na dziury, ale od gloryfikowania jego umiejetnosci tez jestem daleki.
Pozostaje sciskac kciuki, mecz sie moze zrobic cholernie emocjonujacy kolo 10 biegu, gdy bedziemy prowadzic powiedzmy 42:12
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
- michalr
- Kontakt:
Panowie.
Przyglądnijcie się proszę jak Daugavpils punktował w lidze na wyjeździe:
W Rawiczu - 42 pkt.
W Łodzi - 44 pkt.
W Pradze - 45 pkt.
W Krośnie - 45 pkt.
W Opolu - 56 pkt.
W Miskolcu - 51 pkt.
U nas potrzebuje niewiele ponad 20 pkt.
Wiem że to była liga, teraz sa baraże, ale nie ma co ukrywać. Połączenia lig nie będzie, więc nalezy teraz tylko patrzeć jak rozwinie się sytuacja z Ostrowem. Jak zdegraduja ich, to może dla nas miejsce się zwolni w 1 lidze. Na utrzymanie w barażach (mimo że jestem kibicem Motoru / LKŻ / TŻ od prawie 20 lat) szans po prostu NIE MA!!!
Ale..chciałbym się mylić..
Przyglądnijcie się proszę jak Daugavpils punktował w lidze na wyjeździe:
W Rawiczu - 42 pkt.
W Łodzi - 44 pkt.
W Pradze - 45 pkt.
W Krośnie - 45 pkt.
W Opolu - 56 pkt.
W Miskolcu - 51 pkt.
U nas potrzebuje niewiele ponad 20 pkt.
Wiem że to była liga, teraz sa baraże, ale nie ma co ukrywać. Połączenia lig nie będzie, więc nalezy teraz tylko patrzeć jak rozwinie się sytuacja z Ostrowem. Jak zdegraduja ich, to może dla nas miejsce się zwolni w 1 lidze. Na utrzymanie w barażach (mimo że jestem kibicem Motoru / LKŻ / TŻ od prawie 20 lat) szans po prostu NIE MA!!!
Ale..chciałbym się mylić..
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Gelo pisze:Wystarczy zobaczyć jak w drugim meczu pojechał u nas Gomólski - a chyba zgodzimy się, że nawet Łaguta nie jest zawodnikiem tego formatu.
Tutaj dla przypomnienia bieg z udziałem Łaguty w GP na swoich smieciach:
http://pl.youtube.com/watch?v=rGhcAOmusF8
No tak - ale my pokonalismy wysoko u siebie juz ekstraligowca. Lokomotiv to na wyjazdach inna drużyna a my u siebie to też inna druzyna.
ps do kopera - ale ja widzialem lagute live w konfrontacji z naszymi - wierz mi - był do objechania nawet u siebie. A to będzie mecz barażowy w Lublinie a nie GP Łotwy.
ps do kopera - ale ja widzialem lagute live w konfrontacji z naszymi - wierz mi - był do objechania nawet u siebie. A to będzie mecz barażowy w Lublinie a nie GP Łotwy.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Cos w tym jest, GP wydziela dodatkowe emocje i wlasnie skutkuje takimi wyczynami u niektorych zawodnikow, szczegolnie przed "wlasną" publicznoscia, tak kiedys zablysnął Zagar w GP Slowenii, tak zabysnał Harris w tym roku w Cardiff, tak zablysnał Łaguta w GP Łotwy, nawet Martin Dugard z dzika karta wygrał GPGelo pisze:ps do kopera - ale ja widzialem lagute live w konfrontacji z naszymi - wierz mi - był do objechania nawet u siebie. A to będzie mecz barażowy w Lublinie a nie GP Łotwy.