Baraże o I lige

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
go!
Trener

Re: Baraże o I lige

#351 Postautor: go! » 9 października 2007, o 16:05

bslub pisze:bo gdby w 13 biegu Jeleń nie został wykluczony i z Darkiem przywieźli 5:1
a biegi 14,15 skończyły się tak jak się skończyły, to byłoby 45:45
i koniec sezonu!

rosmieszasz to ty mnie takimi gdyby. W kazdym meczu jest kilka takich gdyby ktore moga skonczyc sezon.. I to nawet na jego samym poczatku

bslub pisze:PS
Trumiński i powód do zderwowania, nie rozśmieszaj mnie

Nie gadaj.. widzialem ze sie powaznie przeraziles wizja startu Trumny w Lublinie

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#352 Postautor: kdsz » 9 października 2007, o 16:08

Gdyby, gdyby.... Gdyby była szansa na remis to w biegu 15 nie pojechałby Mroczka tylko Puszakowski i byłoby trudniej o 5:1.Poza tym nie ma żadnej gwarancji, że Daniel ze Śledziem przywieźliby 5 punktów w 13 biegu. Zbyt wiele tych "gdyby" żeby można było z całą pewnością stwierdzić, że Seba załatwił nas na cacy. Przypominam również, że w biegu 14 mógł z RT pojechać Darek i gdyby.... itd.
meesha pisze:Może to przesada, że "cały czas" ale w drugiej części meczu - tak, kontrolowaliśmy sytuację :idea:
Meesha, nie można jednocześnie przegrywać 8 punktami i kontrolować mecz. To się po prostu wyklucza (przy założeniu, że nie mówimy o dwumeczu, rzecz jasna ;) )
W. Komarnicki: "Przez pięć lat merytorycznie współpracowałem z Tomaszem Gollobem"

meesha
Trener
Kontakt:

#353 Postautor: meesha » 9 października 2007, o 16:18

Meesha, nie można jednocześnie przegrywać 8 punktami i kontrolować mecz.

Można. Są takie mecze, które wygrywa się (lub remisuje, a w tym meczu remis nam wystarczał) dopiero w nominowanych wcześniej nie pozwalając przeciwnikowi zbytnio się oddalić. I ten właśnie do takich należał. Miało się wrażenie, że nasi liderzy w drugiej części meczu są lepsi od liderów gospodarzy, co pozwalało mieć nadzieję na odrobienie strat właśnie w biegach nominowanych. Ale to i tak bez znaczenia teraz i to nie Trumiński dostał w dupsko w Daugavpils więc to nie "dzięki" niemu lecimy do drugiej ligi :P
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#354 Postautor: Cooper » 9 października 2007, o 16:26

meesha pisze:
*było nas tam całych pięciu kibiców z Lublina i z tego co pamiętam pozostali też mieli podobne odczucia.

Zgadzam sie z meesha 8) Napinaczom obserwujacym mecz na SF mowimy stanowcze nie 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#355 Postautor: kdsz » 9 października 2007, o 17:11

meesha pisze:Miało się wrażenie, że nasi liderzy w drugiej części meczu są lepsi od liderów gospodarzy, co pozwalało mieć nadzieję na odrobienie strat właśnie w biegach nominowanych.
Skoro tak, to można było w 14 puścić Darka z taktycznej, w 15 biegu kolejne 5:1 pary Jeleń-Śledź i sezon by się skończył mimo akcji Sebastiana.
Wiem, że zaraz na mnie wyskoczycie, że mnie tam nie było, bla, bla, bla i w ogóle nie mam prawa się wymądrzać. Może rzeczywiście nie mam...

Nawiasem mówiąc kilka tygodni temu dostałem fajnego mejla, w którym autor sugerował, żebym zamilkł na tym forum, bo psuję atmosferę, szkodzę lubelskiemu żużlowi ( kuuuuuurcze :lol: ) a Pan Jarek się stara, próbuje, a ja go bez podstaw krytykuję bo jestem prawdopodobnie głupi i zawistny. No cóż, może rzeczywiście autor listu trafił w sedno. Nie będę już więcej przeszkadzał w kulcie jednostki ;)
Pozdrawiam forumowiczów z Harrym na czele. Pa
W. Komarnicki: "Przez pięć lat merytorycznie współpracowałem z Tomaszem Gollobem"

meesha
Trener
Kontakt:

#356 Postautor: meesha » 9 października 2007, o 17:27

Ale ja tu nie bronię Siwka, ja tylko piszę o tym jakie były odczucia naocznych obserwatorów...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
sacreble9

#357 Postautor: sacreble9 » 9 października 2007, o 18:17

meesha pisze:
Meesha, nie można jednocześnie przegrywać 8 punktami i kontrolować mecz.

Można. Są takie mecze, które wygrywa się (lub remisuje, a w tym meczu remis nam wystarczał) dopiero w nominowanych wcześniej nie pozwalając przeciwnikowi zbytnio się oddalić. I ten właśnie do takich należał. Miało się wrażenie, że nasi liderzy w drugiej części meczu są lepsi od liderów gospodarzy, co pozwalało mieć nadzieję na odrobienie strat właśnie w biegach nominowanych.

Meesha ja nie moge uwierzyć, że tak myślisz. To jest jakiś żart.
Po co odgrzewać ten stary kotlet.

meesha
Trener
Kontakt:

#358 Postautor: meesha » 9 października 2007, o 18:27

Nie ja go odgrzałem, też uważam, że nie ma co do tego wracać. Ale myśleć sobie mogę jak chcę :P A interesuję się tym sportem prawie tyle co żyję więc trochę widziałem i nie takie cuda jak ewentualny remis w tamtym meczu się zdarzają...

Ale jaka to różnica skoro i tak "jest druga liga... w Lublinie jest druga liga..."

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#360 Postautor: Cooper » 9 października 2007, o 19:03

Ha, ja zaczalem chodzic jak byla ekstraliga (wtedy I) i jak staczalismy sie na samo dno, nie przestalem 8) II liga swoj klimat ma 8) Szczegolnie niektore gwiazdy II ligi to niezpomniane wrazenia 8) Choc teraz tez duzo zagraniczniakow nasciagali wszedzie... Ale sami pomyslcie, wileki come back np. Edka Szajchulina 8)

Ehh, mam nadzieje, ze znajdzie sie ktos, kto to pociagnie nawet i w II lidze. Sporo bylo przeciez glosow, ze Siwek przeszkadza itd. Teraz nie stoi nic na przeszkodzie by nawet zalozyc nowy klub i wystartowac od zera.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#361 Postautor: Łoptymista » 9 października 2007, o 19:24

Ekipa wyjazdow wrocila do bazy. :D
Szczescie ze pojechalismy na dluzej i moglismy ogladac piekna Ryge i mile Wilno i zapomniec o tym koszmarze.
Nasza szczegolowa relacje z meczu zamiesci ktos inny.
Ja tylko powiem o miejscowych kibicach. Super ludzie. Mili, otwarci i zakreceni na punkcie zuzla jak my na poczatku lat 90. Oni zasluguja na 1. lige. Oni o niej marza i chcialbym zeby ja mieli. Jazda w naszej lidze i mozliwosc scigania sie z coraz lepszymi zawodnikami rajcujei ich niesamowicie. Juz maja plany wzmocnienia druzyny. Czekaja na przyjazd lepszych polskich ekip w przyszlym sezonie. Jesli GKSZ skasuje II lige bedzie to sk...nstwo i tyle. Lublin w tej formule nie zasluguje na I lige, ani obecna ani polaczona. Żużel w Daugavpils powinien się rozwijac i tyle.
Stadio Lokomototiwu to bardzo przyjazny obiekt. trybuny z super widocznoscia maja niebawem zostac jeszcze powiekszone. i to jak. :D
Kolejny plus to udogodnienia dla kibicow....zaczynajac od kibli a na gastronomii i piwie konczac. Jewropa i tyle.

PS Pozdro dla "prawdomównego" DANIELA JELENIEWSKIEGO. żal.pl

Awatar użytkownika
FREDek
Szkółkowicz

#362 Postautor: FREDek » 9 października 2007, o 19:26

Nie ma co "gdybać" i nie ma co się "napicać" na II mecz barażowy, bo odrobić takie straty jest niemal niemożliwe. Trzeba myśleć o przyszłym sezonie... Nie wiem, jak są podpisane umowy z juniorami itd. (II letnie), ale jeśli ktoś pomyślał, to na przyszły rok mamy Mateja Kusa, L. i K. Hansenów, M.Michaluka (dać mu sprżet i uważam, ze będą z niego ludzie) i R.Klimka (oczywiście moze iść do E-Ligi - jeśli Pan Zdzisław - tak zadecyduje), ale - jak dla mnie - jest na cienki w "uszach" i szybko go "usadzą". Do tego Tomicek i... (nie rozmawiałem jeszcze) Jeleń, Dawid i Darek. Reasumując: Dać "objeżdzać się małolatom" + doświadczenie "starych wyjadaczy". Jeśli nie w przyszłym roku, to za dwa lata awans, ale jakim składem (dość przyszłościowym i dość tanim)...
"Chwala… jednych jest, ze pisza… dobrze, a innych, ze sie do tego nie zabieraja…."

Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#364 Postautor: Cooper » 9 października 2007, o 19:29

FREDek pisze:Do tego Tomicek i... (nie rozmawiałem jeszcze) Jeleń, Dawid i Darek.

A co, zalatwisz, ze podpisza kontrakty? 8)

Co Ty w ogole wypisujesz? Jelen, Darek i Dawid w II lidze? Nawet Tomicek sie na takie cos nie skusi. No chyba, ze zakladasz polaczenie lig. Ale dyskusje o skladzie naszym na przyszly sezon uwazam za calkowicie bezcelowe. Bo na pewno ktos od nas odejdzie, a teksty w stylu zostawic tych co sa plus dobry obco to juz strasznie wyswiechtany banal.

Awatar użytkownika
FREDek
Szkółkowicz

#365 Postautor: FREDek » 9 października 2007, o 19:32

Cooper pisze:
FREDek pisze:Do tego Tomicek i... (nie rozmawiałem jeszcze) Jeleń, Dawid i Darek.

A co, zalatwisz, ze podpisza kontrakty? 8)

Co Ty w ogole wypisujesz? Jelen, Darek i Dawid w II lidze? Nawet Tomicek sie na takie cos nie skusi. No chyba, ze zakladasz polaczenie lig. Ale dyskusje o skladzie naszym na przyszly sezon uwazam za calkowicie bezcelowe. Bo na pewno ktos od nas odejdzie, a teksty w stylu zostawic tych co sa plus dobry obco to juz strasznie wyswiechtany banal.

A.J. w Bydgoszczy w I lidze?! Ja nie jestem od załatwiania, bo jeszcze mało znaczę w światku zużlowym, a co do Tomicka, to się nie wypowiadaj, na temat jego chęci, jesli z nim nie rozmawiałeś...
"Chwala… jednych jest, ze pisza… dobrze, a innych, ze sie do tego nie zabieraja…."

Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#366 Postautor: meesha » 9 października 2007, o 19:39

A wogle :wink: to gdzie jest temat "Skład na sezon 2008" :?: Przecież już najwyższy czas :)

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#367 Postautor: bkapusta » 9 października 2007, o 19:56

meesha pisze:A wogle :wink: to gdzie jest temat "Skład na sezon 2008" :?: Przecież już najwyższy czas :)

"Składak" raczej.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#369 Postautor: Łoptymista » 9 października 2007, o 20:02

Głupoty gadasz Pokemonie.
Znasz wynik?

Awatar użytkownika
FREDek
Szkółkowicz

#370 Postautor: FREDek » 9 października 2007, o 20:02

Pokemon pisze:Widzę że Lublin już pogodził się ze spadkiem? :lol:
Aj jaj jaj...ktoś nie ma tu jaj? Toż w każdym innym normalnym mieście rzuconoby wszystkie siły, nawet Śledź na motocykl by usiadł, a tu II liga? :shock:
Żałosne to jest.......ale jakże lubelskie :lol: 8)
Panie Prezydencie! Panie kandydacie Wojciechowski! Sponsorzy! Trząchnijcie troche sakiewkami i zróbcie przynajmniej tyle, co zrobiło Daugavpils dla swojego Klubu!

A już myślałem, ze po tak cięzkim dniu, jaki dziś miałem nikt mnie nie rozbawi, ale Tobie się to udało...!

Obrazek

go!
Trener

#371 Postautor: go! » 9 października 2007, o 21:35

Ru$eK pisze:Krytykować pana Siwka potrafiło wielu,

przestancie z tym panosiwkowaniem.. Piszcz to, Daniel tamto, Dawid, Jasio i cala reszta, i wsrod tej calej cizby nagle pan Siwek !!!!!
PS. Nic do Siwka nie mam, tylko nie lubie dupowlazow

Koper
Trener
Kontakt:

#373 Postautor: Koper » 9 października 2007, o 22:24

Gawrzyk pisze:Jeśli się nie uda, ma wyjść przyzwoite pożegnanie z pierwszą ligą.

Słusznie, w tym meczu nie walczymy tylko o utrzymanie ale tez o twarz, o honor, bo ten wystep kompromitujacy na Łotwie to nie była na pewno wypadkowa tego co nasi zawodnicy prezentowali w tym sezonie w meczach wyjazdowych.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#374 Postautor: Mars » 9 października 2007, o 22:25

ktos sie pytal kto sie staral wiec Piszcz zasluzyl na uznanie na swoich rumakach toczyl boje z rywalami az bilo mocniej serce bardzo chcial Dawid robil co mogl ale byl zbyt wolny na gospodarzy reszty niema co oeniac bo przeszli obok meczu nasi niewiedzieli jak jechac na tym torze taka prawda co do Laguty i ich juniorow szok to co oni wyprawiaja na tym torze ze kazdy byl jednoglosny nawet Karlik i Sledz by nam nie pomogli...
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Koper
Trener
Kontakt:

#375 Postautor: Koper » 9 października 2007, o 22:28

Mars pisze:co do Laguty i ich juniorow szok to co oni wyprawiaja na tym torze ze kazdy byl jednoglosny nawet Karlik i Sledz by nam nie pomogli...
Ciekawe czy meczu rewanzowym Laguta pojedzie tak jak Gomulski 16 wrzesnia czy bardziej jak 30 wrzesnia.