Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kdsz
Trener

Re: Różności

#4401 Postautor: kdsz » 23 lipca 2007, o 12:16

Drabol, nie przesadzaj. W światowym żużlu było już wielu obiecujących dwudziestolatków (Hampel chociażby) ale nie wszyscy wywalczyli IMŚ. Pożyjemy-zobaczymy.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4402 Postautor: Gelo » 23 lipca 2007, o 12:33

Żenujące porównanie

czyżby?
brak Ci absolutnie argumentów

nie bądź śmieszny.
uważasz że wszystko co powiesz jest jedyne i prawdziwe oraz niepodważalne. Co mówia inni nie ważne, bo Ty i tak masz racje

A Ty uważasz że nie mam i za wszelką cenę chcesz to udowodnić. A że głupio to robisz to nieważne. Zaściankowe podejście? Nie rozumiem.
O Twoich fantazjach nt. Petera Karlssona nawet nie wspomne, bo to obecnie jest ledwo poziom średni światowego żużla. Poci się w polskiej 1 lidze.

Trudno jest komuś kto ma Crumpa i Andersena w składzie zrozumieć, że taki średniak jak Karlsson może być dla kogoś szczytem marzeń - prawda? Za trudne?
Bracia Karlssonowie się kończą. Obaj. Nie tylko Max. Co nie znaczy że Peter nie był dobry. BYŁ

Ja sądzę, że jeszcze nie raz napsuje krwi niejedemu zwolennikowi jeżdżących gówniarzy.
PS. Nie mamy Bóg wie kogo - dopiero będziemy mieć.

Pożyjemy zobaczymy. Może tak - może nie.
Szkoda, że go na torze nie obejzysz. Chyba że Lublin awansuje do Ekstraligi. Bo swojego szanownego dupska poza swoje miasto na żużel na poziomie światowym nie ruszysz.

Nie wiem skąd to wziąłeś, że sie nie ruszam z Lublina. Ale masz rację - moje dupsko jest zbyt szanowne żeby je ruszać do Wrocławia i musieć siedzieć z Tobą na trybunach. Do Rzeszowa mam bliżej - a tam przynajmniej jest Nicki, a nie jakieś Holdery.

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#4403 Postautor: Drabol » 23 lipca 2007, o 13:04

Nie mam zamiaru z Toba siadać a już na pewno nie na trybunach. Nicki jeździ nie tylko na torze przy Hetmańskiej, ale że Tobie tam najbliżej to jedyne miejsce w które się wybierzesz żeby go zobaczyć. Naciesz oczka.

Miłego day.
Er det mine chrome hearts? Den prestige jeg har?
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#4404 Postautor: GRISZA » 23 lipca 2007, o 13:23

Do Józków jeździsz Gelu ?

No nie... :shock:
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4405 Postautor: Gelo » 23 lipca 2007, o 13:43

GRISZA pisze:Do Józków jeździsz Gelu ?

No nie... :shock:

Ku mojej rozpaczy jeden z moich ulubionych zawodników akurat podpisał u Józków. Co zrobić - jakoś to przeboleję - mało tego nawet trzymałem za Was kciuki w meczu z Atlasem :). Świat się kończy nie? :D

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#4406 Postautor: boxing » 24 lipca 2007, o 00:10

Przed chwila skonczyla sie na Polsacie 2 powtorka meczu Rzeszowa z Wroclawiem:
Dramaturgia niezla - w pewnym momencie "mocno w plecy" dla Rzeszowa, udana zlota rezerwa i Marma wrocila do gry - i wygrala. Zaczynam przekonywac sie do "jokera" - nawet jesli nie odwroci losow meczu, to daje szanse na emocje przez kilka biegow dluzej.

A "zuzlowa popierdolka" Holder, na ktorego zeszla cala dyskusja w topicu - 11 punktow w extralidze w wyjazdowym meczu - rewelacja. Bardzo szybko przystosowal sie do polskiej ligi. Nie zawodzi, podejrzewam nawet, ze Wroclaw nie oczekiwal az tak dobrej i skutecznej postawy. Pewnie zdarzÄ… mu sie - jak kazdemu - jakies wpadki, ale juz teraz Atlas ma z niego duzy pozytek. Czym Wroclaw ryzykowal zatrudniajac go? Niczym - gdyby "nie wypalil", gdyby mial problem z przystosowaniem do naszych warunkow, jezdzilby Klindt. Nie wiem zreszta, czy to nie Klindt przed sezonem mial byc tym juniorskim nr 1 we Wroclawiu.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
luckas
Szkółkowicz

#4407 Postautor: luckas » 24 lipca 2007, o 00:55

No to teraz Boxing wypadałoby zmienić podpis :D
"Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Wodyakowa/Woffindena a moze nawet Holdera!
:)
Obrazek

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#4408 Postautor: boxing » 24 lipca 2007, o 12:49

Podpis, nick i avatar jest od 2004 roku i nie ma potrzeby go zmieniac - tym bardziej, ze "Adrenaliny" nie da sie nie lubic :D A co do Hliba - dam mu jeszcze szanse, choc prawda jest, ze stanal w miejscu - niestety. To wciaz swietny pierwszoligowy, twardo walczacy junior - ale gdyby prowadzil troche bardziej sportowy tryb zycia - bylby duuuzo dalej. Ale jego kariera - jego wybor.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4409 Postautor: Gelo » 24 lipca 2007, o 13:42

Też się zastanawiam nad przyszłością Hlibka - przyszły sezon może być dla niego drogą przez mękę w roli seniora. Jak Stal wejdzie do ekstraligi nie widzę dla niego miejsca w składzie. Będzie musiał sobie poszukać klubu i to najprawdopdoodbniej w I lidze.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#4410 Postautor: ravajas » 24 lipca 2007, o 15:42

Gelo pisze:Będzie musiał sobie poszukać klubu i to najprawdopdoodbniej w I lidze.

to, to Gelu :)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#4411 Postautor: GRISZA » 24 lipca 2007, o 17:09

Chłopaki szybko przekreśliliście Hliba... Spokojnie go stac na to ,zeby jeździc w ekstralidze.
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#4412 Postautor: tezetomaniak » 24 lipca 2007, o 17:12

Skoro tacy zawodnicy jak Kuciapa, Staszewski cze Rempała mogli jechać do Hlib tym bardziej :)

natka
Kontakt:

#4413 Postautor: natka » 25 lipca 2007, o 10:41

Jeśli gdzieś jest już taki temet to przepraszam, nie zauważyłam...
chciałam zapytać o koszt biletów na jutrzejsze zawody (Eliminacja MMPPK), bo na stronie jest, ze biletem wstępu jest program w cenie 10 zł, a na SF że bilety są po 12 i 8? niby drobna różnica, ale zawsze...czy karnety są ważne? z góry dzięki

Ge(L)o
Trener

#4414 Postautor: Ge(L)o » 25 lipca 2007, o 11:13

10 zł za takie coś :?: :?: :?: To chyba jakieś jaja :shock:

Awatar użytkownika
magda66

#4415 Postautor: magda66 » 25 lipca 2007, o 11:48

Powinno być za 5 zł.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#4416 Postautor: Hans » 25 lipca 2007, o 12:36

Chyba logiczne, że na stronie jest dobrze :) :wink:
Biletem jest program za 10 zł.

Smirnek_
Senior

#4417 Postautor: Smirnek_ » 25 lipca 2007, o 13:18

W pozostałych eliminacjach ceny były następujące:
Grudziądz - wstęp to program 5zł. Karnety ważne
Gniezno - wstęp to program 8zł.

Gdzieś musi być najdrożej :?

Awatar użytkownika
WÄ…ski_Stecyk
Kontakt:

#4418 Postautor: WÄ…ski_Stecyk » 25 lipca 2007, o 13:56

Mnie to w sumie rybka, te 10zł mogę zapłacić jeżeli ma to pomóc klubowi, ale na karnecie jest wyraźnie napisane: "Obowiązuje na wszystkie imprezy organizowane przez TŻ SIPMA Lublin"
-----Pozdrawiam-----
***Emil Stec***
Obrazek

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#4419 Postautor: Hans » 25 lipca 2007, o 14:35

Jak Wam szkodzi wydać na i tak biedny, borykający się z problemami finansowymi klub, to nie musicie przychodzić. Tego nikt Wam nie karze.
I ludzi gówno obchodzi to, że dla Ciebie czy dla Ciebie to za dużo. Jak za dużo to nie przychódź, a Harry przecież przez wasze posty nie zmieni ceny w biletów. Bo ten chce 5, tamtem 8 zł a inny chciałby jeszcze co łaska wrzucać do puszki.
Ludzie ten, kto ma przyjść to i tak przyjdzie, bo w jego interesie leży dobro klubu. Każde pieniądze w obecnej sytuacji TŻ są na wagę złota, a wy chcecie co raz to mniej płacić za wstęp.
Ps. Wymagania macie ogromne, jakby więcej ludzi przychodziło na mecze to napewno bilety byłyby tańsze. Już po odwołanym meczu z Gnieznem kłótnia była o 3 zł, a teraz będziecie spierać o kilka złotych. Kibice sukcesu?

Sorry za OT.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
BruceWszechmogÄ…cy

#4420 Postautor: BruceWszechmogÄ…cy » 25 lipca 2007, o 14:50

luckas pisze:No to teraz Boxing wypadałoby zmienić podpis :D
"Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Wodyakowa/Woffindena a moze nawet Holdera!
:)

Tai właśnie podpisał w Częstochowie na 4 lata, więc z tej trójki został (nam :) ) tylko Rosjanin...
" M. Jabłoński: Motor był szybki, to ja dałem d... Nie po raz pierwszy zresztą ... "

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#4421 Postautor: Speedway » 25 lipca 2007, o 15:26

A po co ma boxing coś zmieniać? Przecież wyraźnie zaznaczył "swojego" Woffindena a nie jakiegoś obcego angielskiego 8) :)
Obrazek

biskup

#4422 Postautor: biskup » 25 lipca 2007, o 15:42

To może jeszcze ja na temat dopingu. Przyjechałem po trzech latach do Lublina na mecz. Wcześniej przyjeżdżałem częściej ale obowiązki przeszkadzają. Mieszkam w wiosce pod Łowiczem ale lubelski żużel zawsze pozostanie w moim sercu. Powiem tak doping bardzo słaby!Byliście panowie nie przygotowani do meczu wogóle. Powiedżcie mi po co nosicie te koszulki fanklubowskie skoro nawet nie wiecie co zaśpiewać. Stoicie sobie na górze a na dole najczęściej nacięci klienci coś próbują zrobić najczęściej nie z fanklubu. Śmiech mnie ogarnął jak kuzyn zapytał mnie abym zapodał jakąś przyśpiewkę. No to zapodałem ale łódzkiego Tżtu.
Panowie pierwsza liga zobowiązuje a przerobienie kilku piosenek na lubelski Motor lub Tż to nie jest aż taka wielka robota, pozatym noszenie koszulki fanklub do czegoś zobowiązuje. Karteczki ze słowami rozdane przed meczem też nikomu by nie zaszkodziły. Dobra nie umoralniam mam nadzieje że wyciągniecie z tego wnioski. Ja na Orle Łódż się nie udzielam ale za to na Widzewie więcej niż troche. Popaczcie na oprawy Widzewa i bierzcie przykład. Pozdro mam nadzieje że nie spotkamy się na barażach z Orłem.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4423 Postautor: Cooper » 25 lipca 2007, o 15:48

Te koszulki nie sÄ… "fanklubowskie", i zdecydowana wiekszosc ludzi, ktora je nosi nie ma z fanklubem nic wspolnego.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Zuzia

#4424 Postautor: Zuzia » 25 lipca 2007, o 15:49

Ile razy ma być powtarzane to, że te koszulki NIE SĄ FANKLUBOWE? Widział tam ktoś logo fanklubu?
Taką koszulkę moze sobie sprawić KAŻDY, fan, niefan, ktoś kto kibicuje drużynie z Lublina, Krosna, Rzeszowa, Ostrowa i komu tam jeszcze chce.
Dociera?
Helooooł
;>
Osobiście to nie chodzi o to ze nie znoszę Boga, to mnie jego fanklub wkurwia.

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#4425 Postautor: boxing » 25 lipca 2007, o 16:32

Lublin_Fan pisze:(...)jak tu rozmawiać odnośnie kilkuletniego kontraktu z jakimś 16 letnim Ruskiem, Szwedem, Dunem czy Niemcem. Myśle, że taka perspektywa bardziej zniechęci chłopaka niż go podbuduje. Początki kariery i wiązać się na 5 lat z jakimś klubem znajdującym się 1000 km od domu?

Istotna jest również kwestia gotówki. Od początku lat '90 widać, że większość zawodników interesują krótkie umowy, które pozwolą szybko zarobić i pójść dalej. Czyli zupełnie pod prąd tego co proponuje boxing.

Lublin_Fanie - a jednak:
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... _id=208286
Woffindena (poczatek kariery - debiut w PL w ubieglym roku, 4-letni kontrakt i te "1000km od domu") taka perspektywa nie zniechecila. W kazdym razie mamy chlopaka z glowy. Kolejna zuzlowa popierdolka, ktora "lykneli" mocniejsi od nas. Wiec moze jednak jest cos takiego jak myslenie perspektywiczne.

Zasada jest prosta - jak bedzie sie rozwijal, to bedzie jezdzil. Jak rozczaruje - to nie bedzie, pojedzie Bridger. Ryzyko zadne - tym bardziej, ze obaj dobrze rokuja. A Czewa nie oczekuje od nich - na razie - ciagniecia wyniku: maja dokladac po kilka juniorskich punktow.

E-ligowe teamy juz teraz maja tych, ktorzy uchodza za duze talenty swiatowego spedewaya - Holdera, Sajfutdinowa, Pavlica, Batchelora, Bridgera, Woffindena; juz teraz zaczynaja ostro drenowac mlodziezowe rynki, siegajac po nastolatkow. Przy 4- czy 7-letnich kontraktach okaze sie, ze inni nie maja kogo kontraktowac, bo ci sensowni sa "zaklepani". Moze wypala, moze nie - ale czym ryzykuja? Niczym. Innym pozostana niespelnione nadzieje speedwaya albo gwiazdy, ktore przestaly juz swiecic.

Wychodzi na to, ze wiecej niz z nieznanym mlodziezowcem my zaryzykowalismy z "zawodowcem" Truminskim - kasa "na dosprzetowienie" czy inne przygotowanie do sezonu. I co? I nagle wazniejsza okazala sie liga angielska. Trumna kase przed sezonem wynegocjowal, a teraz przyjezdzajac padniety na mecz stosuje zasade "jak mnie chcecie to mnie bierzcie - jestem do dyspozycji". I dyspozycje pokazal w Ostrowie.

Jedno, co mnie troche dziwi, to ze Bridger czy Woffinden maja odwage zaryzkowac i rzucac sie na gleboka wode - latwiej by bylo o punkty w pierwszej, niz w e-lidze. Albo Czestochowa ma dobre argumenty, albo swietnych negocjatorow, albo chlopaki bardzo wierza w swoje sily. A o extraligowe punkty latwo nie bedzie. Kilkuletni kontrakt - to na razie bardziej ich ryzyko, niz klubu - a jednak sie zdecydowali.

Pozdrawiam :D