7 urodziny forum
Re: Oficjalna strona naszego klubu...:::...4 urodziny forum
Brawoooo chlopaki,(a moze panowie?)
Najpierw Hans pokazal,ze stona moze zawierac nie tylko przestarzale informacje,a teraz Konrad bardzo ladnie wszedl w swoja nowa role.Dodatkowo inne zdjecia niz zwykle podnosza wartosc newsow.Bardzo pieknie,tak trzymajcie.Jak widac koniecznoscia dla dobra wszystkich jest zmiana "personelu" raz na jakis czas ,chocby po to aby pokazac,ze moze byc lepiej.
Najpierw Hans pokazal,ze stona moze zawierac nie tylko przestarzale informacje,a teraz Konrad bardzo ladnie wszedl w swoja nowa role.Dodatkowo inne zdjecia niz zwykle podnosza wartosc newsow.Bardzo pieknie,tak trzymajcie.Jak widac koniecznoscia dla dobra wszystkich jest zmiana "personelu" raz na jakis czas ,chocby po to aby pokazac,ze moze byc lepiej.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
~~~~~~~~
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Jak najbardziej chłopaki
Dzieki za miłe słowa uznania
PS. Mysle ze juz niedlugo pojawi sie nowe pytanie w sondzie 
Halo panowie redaktorzy, coś mi się zdaje, że gruszki w popiele to się zasypuje, a nie zasypia...
Chłopaki strzelają trochę byków językowych i czasem piszą zagmatwaną polszczyzną, ale i tak należą im się brawa za zaangażowanie. Newsów w ciągu tygodnia pojawiło się tyle ile wcześniej przez pół sezonu. Gratulacje i czekamy na więcej.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Manitou pisze:Halo panowie redaktorzy, coś mi się zdaje, że gruszki w popiele to się zasypuje, a nie zasypia...
Heh, no właśnie się nie zasypia
Kłopoty związane z właściwym odczytywaniem przysłów, powiedzeń czy utartych połączeń wyrazowych ustalonych zwyczajem językowym nie kończą na wierszu Reja. Popularnym niegdyś zwrotem Nie zasypiać gruszek w popiele, znaczącym tyle, co 'nie zaniedbywać sprawy, nie dopuścić do jej zdezaktualizowania', posługujemy się i dzisiaj, ale często w niepoprawnej wersji jako Nie zasypywać gruszek w popiele (niby: nie zgubić, nie stracić czegoś). Tymczasem zwrot Nie zasypiać gruszek w popiele wiąże się z dawnym zwyczajem suszenia gruszek w gorącym piecu chlebowym. Zaspanie, czyli przegapienie odpowiedniego momentu, powodowało spalenie się gruszek. Powiedzenie to ostrzegało więc kiedyś dosłownie przed taką konsekwencją, później zaczęło być przywoływane w innych sytuacjach, w których groziło przegapienie czegoś.
Całość tekstu tutaj:
http://www.obcyjezykpolski.interia.pl/?md=archive&id=55
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Mani Mani jak to panowie redaktorzy ? 
Chłopak bardzo pisał tego newsa, każdy ma prawo popełnić błąd. Dziś wstanie i poprawi.
Ja np. piszę newsa, wysyłam go i potem muszę poprawiać, ze trzy razy, bo coś mi wiecznie nie pasuje. Staram się nie popełniać błędów, ale jak każdy wie nie jest to niewykonalne. Ja bym się na waszym miejscu cieszył, że w ogóle coś jest
Pozdrawiam
Chłopak bardzo pisał tego newsa, każdy ma prawo popełnić błąd. Dziś wstanie i poprawi.
Ja np. piszę newsa, wysyłam go i potem muszę poprawiać, ze trzy razy, bo coś mi wiecznie nie pasuje. Staram się nie popełniać błędów, ale jak każdy wie nie jest to niewykonalne. Ja bym się na waszym miejscu cieszył, że w ogóle coś jest
Pozdrawiam
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Manitou pisze:Halo panowie redaktorzy, coś mi się zdaje, że gruszki w popiele to się zasypuje, a nie zasypia...
Nic nie poprawi bo jest poprawnie co słusznie zauwazył meeshaHans pisze: każdy ma prawo popełnić błąd. Dziś wstanie i poprawi.
Mam pytanie w sprawie galerii na oficjalnej stronie klubu....
Dlaczego nie ma w niej w ogóle zdjęć z tego sezonu??? Już nie chodzi mi o mecze wyjazdowe, ale o te rozgrywane w Lublinie.
Na każdym meczu pełno na murawie fotoreporterów w żółtych kamizelkach, a zdjęcia możemy oglądać tylko na sportowych faktach.... Po co oni robią te zdjęcia skoro żaden kibic nie zobaczy ich później na własne oczy. Czy nie można dogadać się z którymś z nich aby udostępnił te swoje fotki aby wrzucić je do galerii? Albo chociaż znaleźć jakiegoś chętnego kibica, dać mu aparat i niech popstryka trochę fotek....
Dlaczego nie ma w niej w ogóle zdjęć z tego sezonu??? Już nie chodzi mi o mecze wyjazdowe, ale o te rozgrywane w Lublinie.
Na każdym meczu pełno na murawie fotoreporterów w żółtych kamizelkach, a zdjęcia możemy oglądać tylko na sportowych faktach.... Po co oni robią te zdjęcia skoro żaden kibic nie zobaczy ich później na własne oczy. Czy nie można dogadać się z którymś z nich aby udostępnił te swoje fotki aby wrzucić je do galerii? Albo chociaż znaleźć jakiegoś chętnego kibica, dać mu aparat i niech popstryka trochę fotek....

- _piotrusss
- Kadrowicz
Zdaje się, że obecna galeria jest galerią Shacka, a on zdjęć nie robi.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
Pokemon pisze:Fredek nie pisz więcej
a kto wywalil felieton fredka?
carpe diem!
felieton?
Jedź chłopie do tego Leszna i Olsena zneutralizuj lepiej, żeby się do toru nie dotykał przed finałem
zwiąż, do lochu wrzuć, przed 19 nie może się na smoku pojawić
Jedź chłopie do tego Leszna i Olsena zneutralizuj lepiej, żeby się do toru nie dotykał przed finałem
zwiąż, do lochu wrzuć, przed 19 nie może się na smoku pojawić

ja wywalilem felieton poniewaz na zadne felietony sie nie umawialismy. To nie jest "nasz dziennik" tylko strona informacyjna.
Shack pisze:ja wywalilem felieton poniewaz na zadne felietony sie nie umawialismy. To nie jest "nasz dziennik" tylko strona informacyjna.
ktora przez jakis czas o niczym nie informowala... tak to przynajmniej cos sie na niej dzieje. bardziej niz "nasz dziennik" przypomina to "trybune ludu" tudziez inne takie z lat 80', wtedy tez potrzeba bylo tysiac podpisow zeby zalapac wersa albo od razu cenzurowano calosc...
Felieton (fr. feuilleton - zeszycik, odcinek powieści), specyficzny rodzaj publicystyki, krótki utwór dziennikarski (prasowy, radiowy, telewizyjny) utrzymany w osobistym tonie, lekki w formie, wyrażający - często skrajnie złośliwie - osobisty punkt widzenia autora. Charakterystyczne jest częste i sprawne "prześlizgiwanie" się po temacie.
carpe diem!
i dziac sie bedzie dalej, ale bez felietonow.
Shack pisze:i dziac sie bedzie dalej, ale bez felietonow.
a gole baby beda?
carpe diem!
Pokemon pisze:Fredek nie pisz więcej
Zdziwisz sie,ale ja na PW napisalam FREDkowi cos zupelnie innego.Byc moze nie bylo to najwalasciwsze miejsce na zamieszczenie takich refleksji,ale tresci tam zawarte sa jak najbardziej na czasie i musisz przyjac do wiadomosci,ze nie wszyscy mysla tak jak TY,tylko wiekszosci trudno sie przyznac do tego.
Shack zamiast usuwac tego typu wypowiedzi powinien je przeniesc we wlasciwe w/g niego miejsce.,czyli do tego tematu.
Jesli FREDek uzna za potzrebne i stosowne upowazniam go do zamieszczenia mojej prywatnej odpowiedzi tutaj ,w tym temacie.
~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~
bartosch pisze:Shack pisze:i dziac sie bedzie dalej, ale bez felietonow.
a gole baby beda?
jak pojedziesz do "hotelu wiktoria" ;]
ten "felieton" to ja musialem na 2 razy czytac, bo calosci od razu przeczytac sie nie da
METHANOL ADVENTURE TEAM
grzesieck pisze:ten "felieton" to ja musialem na 2 razy czytac, bo calosci od razu przeczytac sie nie da
No cóz,przy jednych okno mozna otworzyc,przy innych nie
~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~
Nikt nie ma nic przeciwko, zeby Fredek czy inny Flinston sadził swoje przemyślenia za pomoca klawiatury, ale nie musi tego od razu robic na oficjalnej stronie klubu.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
FREDek może bloga załóż i tam próbuj swoich sił w pisaniu felietonów...choć na przykład do J. Pilcha to Ci jeszcze daleeeeko 
Poczułem się "wywołany do tablicy", więc odpiszę.
Co do własnego bloga, to gościu powiem Ci tak: może i mi daleko do "speców", ale ja dopiero zaczynam, a już "ludzie na poziomie" (nie mówię o Tobie) mnie doceniają...
Co do tego, iż owy tekst został opublikowany na oficjalnej, to napisałem go specjalnie dla http://www.speedway.info.pl , a że zostałem poproszony przez pewnych ludzi (jeśli będą mieli taką ochotę, to się sami ujawnią) o "wrzucenie go na stronę" - to go wrzuciłem, a ze został usunięty to komentować nie będę, bo się skończy, jak na polu z ogórkami (o którym pisałem:pp)
Teksty w stylu "nie pisz więcej" do mnie nie trafiają, bo niby dlaczego?! Masz taki kaprys i mam się dostosować?! Może byś to "niechący" uzasadnił? (No chyba, ze nalezysz do "bandy kretynów" o której również pisałem?!)
Także na "starcie" kilka Waszych "argumentów" unieszkodliwiłem, bo jesli kogoś się krytykuje, to albo trzeba mieć dobre argumenty, albo robić coś lepiej. To Tyle...
Co do własnego bloga, to gościu powiem Ci tak: może i mi daleko do "speców", ale ja dopiero zaczynam, a już "ludzie na poziomie" (nie mówię o Tobie) mnie doceniają...
Co do tego, iż owy tekst został opublikowany na oficjalnej, to napisałem go specjalnie dla http://www.speedway.info.pl , a że zostałem poproszony przez pewnych ludzi (jeśli będą mieli taką ochotę, to się sami ujawnią) o "wrzucenie go na stronę" - to go wrzuciłem, a ze został usunięty to komentować nie będę, bo się skończy, jak na polu z ogórkami (o którym pisałem:pp)
Teksty w stylu "nie pisz więcej" do mnie nie trafiają, bo niby dlaczego?! Masz taki kaprys i mam się dostosować?! Może byś to "niechący" uzasadnił? (No chyba, ze nalezysz do "bandy kretynów" o której również pisałem?!)
Także na "starcie" kilka Waszych "argumentów" unieszkodliwiłem, bo jesli kogoś się krytykuje, to albo trzeba mieć dobre argumenty, albo robić coś lepiej. To Tyle...
- _piotrusss
- Kadrowicz
Ale chodziło tylko o to, że jest to strona oficjalna klubu. Jej właściciele życzą sobie, by pojawiały się na niej informacje, fakty... a nie osobiste przemyślenia w formie felietonów. Na to dobrym miejscem, jak już ktoś pisał może być np. blog.
Poza tym troszkę pokory... tekst był dobry pod względem wagi poruszanej sprawy (jak dla mnie częściowo masz rację w swoim poglądzie) ale nie było to ujęte w taki sposób, by do ludzi dotarło... zbyt ostro i z małym szacunkiem do czytającego.
Poza tym troszkę pokory... tekst był dobry pod względem wagi poruszanej sprawy (jak dla mnie częściowo masz rację w swoim poglądzie) ale nie było to ujęte w taki sposób, by do ludzi dotarło... zbyt ostro i z małym szacunkiem do czytającego.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski