Nasi rywale w sezonie 2007
-
Danio
Hans bez podnietyz Burzą???? Staszek Burza ostatnio wszędzie pokazuje zarówno w Anglii jak i na torach innych w Polsce w sparingach kawał dobrych zdobyczy punktowych!! Mnie już WKURWIA to ignoranckie podejście naszego Klubu do Staszka Burzy- ten gośc powinien dawno u nas podpisać, wiem wiem zaraz powiecie że nie ma kasy itp. Ale wkurwia mnie to że nikt nie poznał się jeszcze na nim, w dodatku sam dzwonił do Nas. Śmiem twierdzić, że szybko jeszcze ktoś z nim podpisze i będziemy wtedy żałować a Unia Tarnów to dopiero będzie żałować że postawili na Rempałę a nie na niego. Rempała Jaca po kontuzji jest teraz beznadziejny i popełnił wielki błąd idąc do Extraligi- zachlapie sobie w papiery równo!!
Staszek Burza sądze że na wyjazdach próbowałby nawiązywac walkę podczas gdy nasze Seniory Jeleń, Trumna będą CIENIAMI na wyjazdach!! a nawet u nas w Lublinie nie gorszy byłby od innych naszych seniorów
Staszek Burza sądze że na wyjazdach próbowałby nawiązywac walkę podczas gdy nasze Seniory Jeleń, Trumna będą CIENIAMI na wyjazdach!! a nawet u nas w Lublinie nie gorszy byłby od innych naszych seniorów
Fork pisze:ivan.m pisze:o co chodzi z tymi 4 punktami Klopota??
Joker
joker jest w SWC. u nas jak napisalem jest "zlota". zaluje tylko, ze madre glowy zarzadzajace polskim zuzlem nie wprowadzily od razu przepisu, ze "zlota" jedzie w innym kolorze kasku (np. zielonym). na calym swiecie jest tak, ze ten ktorego liczymy podwojnie jedzie w innym kolorze kasku (np. bialo-czarny w Anglii). takowe wyroznienie jest dobre nie tylko dla kibicow ale rowniez dla samych zawodnikow, gdyz w ferworze walki czasem mozna zapomniec na kogo trzeba bardziej uwazac...
carpe diem!
-
Danio
Danio pisze:Jeszcze Słaboń niech pójdzie do nich to dopiero będzie ciekawie.
Gniezno ma i tak nadmiar krajowych seniorów, a do tego doliczyć trzeba jeszcze zagranicznych zawodników. Jak Tomek Rempała się wykuruje, to powybijają się na treningach, aby zmieścić się w składzie ligowym - a jak nie, to i tak będą niesnaski typu: 'bo on jechał, a ja nie'
Danio - Co Ty opowiadasz ? Gniezno o utrzymanie ?
Naszym glownym rywalem bedzie Poznan i ewentualnie Grudziadz. Reszta zespolow walczy o 4. Wszystkie maja dosyc ciekawe i wyrownane sklady, a przede wszystkim silniejsze od naszego. Szczescie w nieszczesciu, ze Burza poszedl do Gniezna, a nie Poznania. Wazne, zeby sie oni albo Grudziadz nie wzmacniali. Co sie dzieje w pozostalych zespolach jest w tym momencie malo istotne, bo i tak bedzie ciezko z nim wygrac, nawet tutaj w Lublinie.
Ja bym jednak Gniezna nie lekcewazyl. Moze ich sklad nie wyglada tak okazale, jak przed rozpoczeciem poprzedniego sezonu (brak Jensena, Jankowskiego), ale w ich miejsce zakontraktowano extraligowego Steada, czy Rempale. Wedlug mnie oni powinni byc solidnymy zawodnikami 1-ligowymi. Do nich dochodzi tez ogromnie utalentowany junior - Gomolski. Gniezno wcale nie stoi na straconej pozycji w walce o 4rke.
Duzo sie mowilo tez o zakontraktowaniu Szombierskiego, wiec z pewnoscia nie sa biednym klubem.
Duzo sie mowilo tez o zakontraktowaniu Szombierskiego, wiec z pewnoscia nie sa biednym klubem.
- rAdEk23
- Junior
- Kontakt:
biedni może nie są ale moim zdanie wcale o pierwsza czwórkę walczyć nie będą wystarczy popatrzeć na ich sparingi co prawda dwa z trzech wygrali ale z kim Poznaniem i Lukoil Oktiabrskij pierwszy do 35 a drugi do 36 moim zdanie nie są to żużlowi potentaci a chcąc walczyć o pierwsza czwórkę w tym sezonie(pierwsza liga niebyła tak silna chyba nigdy) trzeba zrobić te 35 punktów na stadionie poloni czy innej drużyny z e-ligi a oni zrobili 21
myślę ze i my tyle byśmy zrobili a jesteśmy skazani przez znawców żużla na spadek ewentualnie baraż.
A Staszek Burza jest na pewno wzmocnieniem startu.
A Staszek Burza jest na pewno wzmocnieniem startu.
Sipma Lublin

nie znam ich sytuacji finansowej, ale skład nie rzuca na kolana. Uważam, że są w naszym zasięgu. Co do Steada i Rempały to powiem tylko, że Anglik w Polsce się nie najeździł, a Rempała to zawodnik, który świetne mecze (a nawet sezony) przeplata z beznadziejnymi. Burza jeździł słabo ostatnie 2 czy 3 lata, ale jego forma u progu sezonu jest wysoka i po prostu szkoda, że nie zasili naszego klubu, tym bardziej, że jeszcze w styczniu to bardziej jemu zależało na tym by reprezentować TŻ. Nie wyszło, pozostaje żałować i się nie poddawać, bo jeśli nasi będą wygrywać u siebie to nawet Gniezno można w tabeli wyprzedzić. Ostatnio przeglądałem skarb kibica i podchodzę trochę bardziej optymistycznie niż do niedawna. Na tę chwilę Gdańsk i Ostrów wydają się poza zasięgiem, niełatwo będzie z Gorzowem, ale pozostałe mecze trzeba wygrać, no i powalczyć ze Stalą, a ten sezon wcale nie musi skończyć się tak źle 
Mialem dzis okazje ogladac trening PSZ Poznan przed meczem z RKM. Stadionik Olimpii calkiem fajny, trybuny sa pod malym katem ale generalnie nie jest zle. Tor "betonowy", przed treningiem ubijali walcem drogowym, ktory jeszcze kilka razy wyjezdzal podczas treningu. Co do zawodnikow, ciezko bylo odroznic,kto jest kto, bo stalem dosc daleko i wszyscy jezdzili w jednakowych kevlarach, oprocz Kosciucha, ktory prezentowal sie calkiem niezle. W poniedzialek na meczu z RKM postaram sie porobic troche fotek i bardziej przyjzec sie naszym przyszlym rywalom.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
- WÄ…ski_Stecyk
- Kontakt: