Rafał Klimek
- marcin_lub
- Junior
Gawrzyk pisze:Wokół Rafała jest zbyt wiele oczekiwań. Z czyjej winy - niech każdy to sobie sam oceni. A prawda jest taka, że przed nim masa nauki i wiele zer do przywiezienia. Chłopak jeździ drugi sezon w poważnym żużlu. Dajmy mu jeszcze troche czasu i co najważniejsze - spokoju. Od niego nie ma co teraz oczekiwać że będzie decydować o losach meczu (tym bardziej na wyjeździe). Od tego są inni.
Przypominam że w zeszłym roku Brhel i Louis zrobili tam po 6 punktów. Tomicek, zawodnik objeżdzony po wielu torach - 4. A Grudziądz wcale nie jest słabszy niz w zeszłym roku...
Przecież środowisko wokół Rafała robi z niego super hiper gwiazdę polskiego żużla. Dlatego od super hiper gwiazdy trzeba troszkę wymagać a nie tylko pokonanie Michaluka czy Polaka którzy za dużo umiejętności to nie prezentują. Nie dziw sie Gawrzyku że jest taka wrzawa wokół tego zawodnika ale jego najbliższe środowisko właśnie takową wrzawę rozkręcili... A my, kibice jesteśmy baaardzo pamiętliwi.
Pozdrawiam
uważam, po 20 latach na trybunach ocenić potrafię i oceniam szybkość na tle innych, co jest najłatwiejsze.
Uważam te oceny za co najmniej wątpliwe,jako obserwator z takim stażem powinien Pan Panie Torsen wiedzieć do czego służą pierwsze jazdy,treningi i sparingi.Co do szybkości,to na torze żużlowym jest ona bardzo względna,nie zawsze ten szybszy wygrywa wyścig,czasami wystarczy lepiej wyjechać ze startu i umiejętnie blokować rywala.
Co zaś do oceny szybkości to tutaj decyduje stoper,a nie będące często niewymierne oko obserwatora.
Twierdzenie w takiej sytuacji, że Rafał "nie dał się wyprzedzić" jest więc nadużyciem i to dość zabawnym.
Dla mnie dziwne jest, niezrozumienie przez Pana Torsena kontekstu mojej wypowiedzi,w której to odnoszę się do szybkości jazdy zawodnika na podstawie jednego z wyścigów na tle innego rywala, i nie traktuję tego co się stało w kategoriach sukcesu czy entuzjazmu.Dla mnie w tym przypadku liczyło się co innego,(obroty i praca silnika,jego dopasowanie do panującej nawierzchni oraz strata lub zysk na dystansie).Nie chcę czynić Panu tutaj zarzutów,lecz apeluję o zrozumienie.
Ostatnio zmieniony 7 kwietnia 2007, o 17:49 przez Regdal, łącznie zmieniany 1 raz.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
Skoro zbyt wielkim oczekiwaniem jest to, żeby robił postępy - to przepraszam. Szkoda tylko, ze pisze to czlowiek zwiazany z klubem. A gdzie ambicja? Czy w Lublinie zawsze musimy karmić się przeciętnością? Klub pownien Rafała zdopingować do pracy a nie słodko pierdzieć o daniu mu spokoju i zerach. Na zera był czas rok temu - teraz czas na wygrywanie przynajmniej z gorszymi od siebie. A skoro chcemy mu dać spokój i nie mieć oczekiwań - to skończmy z robieniem z niego niewiadomo kogo, skończmy z ogłaszaniem calej Polsce "jak nie dostaniemy sprzętu to odchodzimy do Wrocławia, Rzeszowa itd."
Skoro zbyt wielkim oczekiwaniem jest to, żeby robił postępy - to przepraszam.
Nie musisz przepraszać,tylko zrozum,że za wcześnie na takie oceny. To czy robi postępy czy nie okaże się za kilka miesięcy.Cierpliwość czasami się opłaca.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
Pomimo skasowania motocykla kości całe,to jest najważniejsze,co ma powiedzieć taki Musielak czy Pawlaszczyk ? Sezon się dopiero zaczyna.Trzeba jechać dalej.
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
Regdal pisze:Uważam te oceny za co najmniej wątpliwe,jako obserwator z takim stażem powinien Pan Panie Torsen wiedzieć do czego służą pierwsze jazdy,treningi i sparingi.
Pozwolę sobie zauważyć, że to zdanie zawiera wewnętrzną sprzeczność. Albo mylę się w ocenie szybkości Rafała, albo nie rozumiem przyczyn jego słabej szybkości w jazdach przedsezonowych. Proszę się zdecydować.
Cel jest testowych, co do zasady, jest mi znany. Dlatego ani razu nie skomentowałem tego, co działo się na treningach przez bodaj pierwsze dwa tygodnie. Sparing, jako ich ukoronowanie, jest jednak formą rywalizacji, szczególnie, gdy się na niego sprzedaje bilety i przychodzą ludzie, jeszcze szczególniej gdy ma się 16 lat i już megaszczególnie, gdy obok stoi rówieśnik zza granicy. Że głównym celem Rafała w biegu przeciwko Kusowi było ustawienie sprzęgła i zapłonu, z całym szacunkiem, nie uwierzę.
To prawda, że był w tym biegu szybszy, ale po pierwsze, przegrał start i po drugie nie potrafił znaleźć, na własnym torze, dobrej ścieżki wokół Czecha, który zrobił tu wcześniej raptem kilka kółek. Wiem, że nie wyścigi są istotą jazd przedsezonowych, ale Rafałowi w tym biegu zależało i każdy to widział - a jednak nie dał rady.
W pozostałych biegach, natomiast, nie potrafił zmniejszyć dystansu do rywala, dlatego napisałem, że był wolny. Znowu, zgoda, nie to było najważniejsze w sparingu - ale tak samo nie było najważniejsze dla tych jadących przed nim, a jednak przed nim byli.
Co do szybkości,to na torze żużlowym jest ona bardzo względna
Tak też napisałem (można sprawdzić) - szybkość oceniam na tle innych zawodników, bo nie mam w oczach ani stopera, ani policyjnego radaru.
Dla mnie dziwne jest, niezrozumienie przez Pana Torsena
Naprawdę muszę wybierać między sarkastycznym "kolegą Torsenem" a ironicznym "panem Torsenem", czy może jest jakieś miejsce na normalność?
kontekstu mojej wypowiedzi,w której to odnoszę się do szybkości jazdy zawodnika na podstawie jednego z wyścigów na tle innego rywala, i nie traktuję tego co się stało w kategoriach sukcesu czy entuzjazmu.Dla mnie w tym przypadku liczyło się co innego,(obroty i praca silnika,jego dopasowanie do panującej nawierzchni oraz strata lub zysk na dystansie).
Kontekst wypowiedzi nijak nie wpływa na fakt zaistniałej w tej wypowiedzi manipulacji. Równie dobrze można by mówić, że Karol Polak nie dał się zdublować, co, choć jest nonsensem, jest również zgodne z prawdą.
Widzę Panie Torsen ,że każdy z nas ma inne racje i poglądy,proponuję więc w obliczu zmierzania tej dyskusji donikąd zakończenie wątku.Co prawda doszło do dość obszernej wymiany zdań między nami,lecz uznaję dalszą dyskusję z Panem za bezcelową,ani ja Pana do niczego nie przekonam,ani Pan mnie.THE END.
Jeszcze raz wszystkiego najlepszego na te Święta Wielkanocne.
Jeszcze raz wszystkiego najlepszego na te Święta Wielkanocne.
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
Finał krajowych eliminacji do Indywidualnych Mistrzostw Europy Juniorów w Opolu
Lista startowa:
1. Grzegorz Zengota (ZKŻ Kronopol Zielona Góra)
2. Patryk Pawlaszczyk (RKM Rybnik)
3. Rafał Fleger (RKM Rybnik)
4. Michał Mitko (RKM Rybnik)
5. Piotr Korbel (Atlas Wrocław)
6. Adrian Szewczykowski (Stal Gorzów)
7. Damian Baliński jr (Kolejarz Rawicz)
8. Marcel Kajzer (Kolejarz Rawicz)
9. Borys Miturski (Włókniarz Częstochowa)
10. Marcin Piekarski (Włókniarz Częstochowa)
11. Bartosz Szymura (Kolejarz Opole)
12. Rafał Klimek (TŻ Lublin)
13. Adam Kajoch (Unia Leszno)
14. Mateusz Jurga (Unia Leszno)
15. Sławomir Musielak (Unia Leszno)
16. Maciej Piaszczyński (PSŻ Milion Team Poznań)
R1. Mateusz Kowalczyk (Włókniarz Częstochowa)
R2. Sławomir Pyszny (RKM Rybnik)
R3. MichaÅ‚ Åopaczewski (OrzeÅ‚ Åódź)
Lista startowa:
1. Grzegorz Zengota (ZKŻ Kronopol Zielona Góra)
2. Patryk Pawlaszczyk (RKM Rybnik)
3. Rafał Fleger (RKM Rybnik)
4. Michał Mitko (RKM Rybnik)
5. Piotr Korbel (Atlas Wrocław)
6. Adrian Szewczykowski (Stal Gorzów)
7. Damian Baliński jr (Kolejarz Rawicz)
8. Marcel Kajzer (Kolejarz Rawicz)
9. Borys Miturski (Włókniarz Częstochowa)
10. Marcin Piekarski (Włókniarz Częstochowa)
11. Bartosz Szymura (Kolejarz Opole)
12. Rafał Klimek (TŻ Lublin)
13. Adam Kajoch (Unia Leszno)
14. Mateusz Jurga (Unia Leszno)
15. Sławomir Musielak (Unia Leszno)
16. Maciej Piaszczyński (PSŻ Milion Team Poznań)
R1. Mateusz Kowalczyk (Włókniarz Częstochowa)
R2. Sławomir Pyszny (RKM Rybnik)
R3. MichaÅ‚ Åopaczewski (OrzeÅ‚ Åódź)

Gawrzyk pisze:jesli mnie pamiec nie myli to do dalszych rozgrywek awansuje 5 grajków.
Z opolskiego turnieju do dalszego etapu rywalizacji awansuje szóstka najlepszych jeźdźców. Dwóch z nich wystartuje 28 maja w półfinale IMEJ w wÄ™gierskim Miszkolcu, dwaj nastÄ™pni 14 lipca w "połówce" w Daugavpils (Åotwa) natomiast kolejna para bÄ™dzie siÄ™ jeszcze musiaÅ‚a 28 kwietnia przedzierać przez rundÄ™ kwalifikacyjnÄ… na torze w Braila (Francja). FinaÅ‚ odbÄ™dzie siÄ™ 19 sierpnia w CzÄ™stochowie
za http://sportowefakty.pl/

- marcin_lub
- Junior
- marcin_lub
- Junior
OK, dzięki.
RELACJA LIVE
RELACJA LIVE
- marcin_lub
- Junior
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
Rafał Klimek (TŻ Sipma Lublin) 8 (2,1,2,3,0)
Biegi :
3. Miturski, Klimek, Szymura, Piekarski
8. Piaszczyński, Mitko, Klimek, Kajzer
10. Åopaczewski, Klimek, Korbel, Kowalczyk
13. Klimek, Zengota, Jurga, Idziorek (d4)
19. Szewczykowski, Fleger, Kajoch, Klimek
Szkoda ostatniego biegu, gdyby wygrał miałby awans w kieszeni.
Pozdrawiam
Biegi :
3. Miturski, Klimek, Szymura, Piekarski
8. Piaszczyński, Mitko, Klimek, Kajzer
10. Åopaczewski, Klimek, Korbel, Kowalczyk
13. Klimek, Zengota, Jurga, Idziorek (d4)
19. Szewczykowski, Fleger, Kajoch, Klimek
Szkoda ostatniego biegu, gdyby wygrał miałby awans w kieszeni.
Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN
- marcin_lub
- Junior
Sorki ale więcej się spodziewałem ... po talencie ... ale cóż widać że to będzie dobry rzemieślnik ale dobre i tyle ...
Już słysze po powrocie że to klub jest winien bo nie dał kasy na sprzęt, a to przełożenia nie te dobrane (było się Sebka zapytać
), a to tor dziurawy ... sÅ‚owem wszystko tylko nie przeciwnicy lepsi a jeÅ›li już lepsi to majÄ… sprzÄ™t i sponsorów i to jacy przeciwnicy .... np. Åopaczewski bardzo znane nazwisko albo np. Fleger lub taki Mitko wszyscy już objeżdżeni ... no ale Zengote z E-ligi pokonaÅ‚ ... Ech widzÄ™, że prowadzÄ… chÅ‚opaka ... widać że siÄ™ cofa ... niestety ... nie chce być zÅ‚ym prorokiem, ale atut wÅ‚asnego toru może nie pomóc z Poznaniem ...
Już słysze po powrocie że to klub jest winien bo nie dał kasy na sprzęt, a to przełożenia nie te dobrane (było się Sebka zapytać