Skład 2007 - Piszcz, Klimek, Michaluk i Johnston na koniec

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Ge(L)o
Trener

#776 Postautor: Ge(L)o » 31 grudnia 2006, o 12:13

No i bardzo dobrze. Mam nadzieję, że wystartujemy w tej pierwszej lidze i będzie na co popatrzeć przynajmniej. A i myślę, że w walce o miejsce 6-7 nie będziemy bez szans (oczywiście pod warunkiem, że uda się zbudować w końcu trzon zespołu : Śledź, Trumiński, Stachyra, może Czerwiński, Burza :wink: + ci młodzi i powinniśmy mieć emocje przy Zygmuntowskich, liczę na to).

yrastanisław

#777 Postautor: yrastanisÅ‚aw » 31 grudnia 2006, o 12:29

sting126 pisze:Sledz-Piszcz-Truminski-Jelen ?

Zmiast Piszcza - Burza i jako piąty na tej liście: Dawid

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#778 Postautor: Cooper » 31 grudnia 2006, o 12:34

yrastanisław pisze:
sting126 pisze:Sledz-Piszcz-Truminski-Jelen ?

Wiesz, ze tak bedzie, czy to po prostu Twoja propozycja?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

yrastanisław

#779 Postautor: yrastanisÅ‚aw » 31 grudnia 2006, o 12:37

propozycja i myślę, że najlepsza z możliwych.

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#782 Postautor: wojtas » 31 grudnia 2006, o 12:45

Gawrzyk pisze:nowi zawodnicy beda młodzi, ambitni, waleczni,

Dawid jak sie patrzy to to nie jest :?
Obrazek

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#784 Postautor: kdsz » 31 grudnia 2006, o 12:54

Jeśli uzyskamy licencję, to co by się nie działo, ja i tak będę zadowolony. Najważniejsze, że będzie można przyjść na żużel w Lublinie, a perspektywiczny i waleczny skład, nawet jeżeli nie wystarczy do utrzymania w I lidze, to w kolejnym sezonie powinien wymiatać w niższej klasie rozgrywkowej. Nareszcie nasz zespół budowany jest z myślą o przyszłości i za to należą się brawa GTW. Wszystkiego najlepszego w 2007!
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#785 Postautor: Gelo » 31 grudnia 2006, o 12:56

Gawrzyk pisze:nowi zawodnicy beda młodzi, ambitni, waleczni,

a skuteczni?wystarczą na Skórnickiego i Kościucha?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#786 Postautor: Cooper » 31 grudnia 2006, o 13:00

Ja bym nie okreslil Dawida jako zawodnika nieambitnego. Walecznosc to tez kwestia podejscia, czy chodzi o styl jazdy, czy podejscie zawodnika. Dawid prezentuje szkole jazdy swego ojca, czyli, jak zwiejesz na starcie, to nie musiz pozniej walczyc, zeby wygrac. Ja tam jestem zwolennikiem jego powrotu do Lublina, mysle, ze mozemy z niego miec pocieche (tylko, zeby dobry sprzet mial...).

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#788 Postautor: wojtas » 31 grudnia 2006, o 13:12

Styl jazdy kazdy ma taki jaki chce i tego nie ma sie co czepiac, ale po podejsciu Dawida wnioskuje ze jest on z lekka nieambitny i niewaleczny 8) Przez te 3 (?) lata jazdy u nas i 2 w Rzeszowie zdazylem sobie wyrobic opinie. Jego jedyne udane akcje na dystansie opieraja sie na tym zeby chwycic kraweznik i liczyc na to ze goscia przed nim wyrzuci na szeroka, albo szlag trafi. A tak hardy nie jestem zeby liczyc na jego dobra jazde opierajac sie tylko na udanych startach.
Obrazek

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#789 Postautor: kdsz » 31 grudnia 2006, o 13:17

Truminsen nikogo w życiu nie wyprzedził a jednak wszyscy chcemy Sebastiana w składzie naszej drużyny. Jeleń pierwsze mijanki zanotował w wieku 22 lat i wciąż zdarzają mu się incydentalnie, ale mamy świadomość, że bardzo się przyda w walce o utrzymanie. Nie każdy musi być Loramem.
Ostatnio zmieniony 31 grudnia 2006, o 13:39 przez kdsz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#790 Postautor: Cooper » 31 grudnia 2006, o 13:17

Tylko wlasnie... mysle, ze wiekszosc z nas opiera swoje opinie o Dawidzie na podstawie jego jazdy w Lublinie... Od tego czasu minelo juz troche czasu 8) (sie powtarzam sie) i moim zdaniem (popieram tu Stinga) dawid zrobil duuze postepy. Owszem, mysle, ze jak wiekszosc mialem okazje zobaczyc go tylko kilka razy w akcji, ale sledzac jego statystyki, wystepy w jakis rozgrywkach mlodziezowych itd. wydaje mi sie, ze pasuje on do koncepcji naszego klubu na ten rok i powinien byc mocnym punktem na swoim torze (mocnym, czyli na miare swoich mozliwosci, ktore okreslam na 7-8 pkt.).

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#791 Postautor: Gelo » 31 grudnia 2006, o 13:34

Cooper pisze:Ja bym nie okreslil Dawida jako zawodnika nieambitnego. Walecznosc to tez kwestia podejscia, czy chodzi o styl jazdy, czy podejscie zawodnika. Dawid prezentuje szkole jazdy swego ojca, czyli, jak zwiejesz na starcie, to nie musiz pozniej walczyc, zeby wygrac.

Sorry ale czy pamietasz Jasia z lat 89-90? To co wyprawiał np. z naszymi w Rzeszowie w 90 roku to poezja - wychodził ostatni ze startu za każdym razem i mijał naszych jak tyczki - dodam bardzo agresywnie i efektownie. Wtedy był czołowym poskim żużlowcem. A to że się dziadkowi nie chciało już narażać kości pod koniec kariery - nie oznacza że tak było zawsze. Dawid moze póki co tylko pomarzyć o stylu jazdy swojego ojca.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#792 Postautor: Cooper » 31 grudnia 2006, o 13:37

Wiedzialem, ze ktos to zakwestionuje :wink: Stawialem nawet na Ciebie Gelu. Oczywiscie nie pamietam jak wymiatal Jasio w 89, czy nawet wczesniej, odnioslem sie w lasnie do ostatnich lat jego kariery w Motorze, gdzie byl juz dowsiadczony i bardziej rozwazny w jezdzie i mysle, ze wlasnie ten styl swojemu nastepcy przekazal 8)

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#793 Postautor: wojtas » 31 grudnia 2006, o 13:49

kdsz - porownania z truminsenem czy jeleniewskim troche jednak nie pasuja. Obydwaj nie sa wirtuozami jazdy na dystansie, ale mysle ze takie minimum przyzwoitosci spelniaja, czyli przynajmniej probuja (slowo klucz) cos robic (prawie) cala szerokoscia toru.

TomuÅ›, Dareczku :wink:, co do postepow Dawida, to moze i jakies zostaly poczynione, ale pragne zasugerowac 8) ze przy jego stylu jazdy o ktorym pisalem wczesniej wieksza jest doza prawdopodobienstwa ze w dechy pojdzie jakis DÄ…bela :wink: czy inny Beben niz przyslowiowy Karlsson. Niestety czasy latwych punktow na niedouczonych osiemnastolatkach sie skonczyly.
Ostatnio zmieniony 31 grudnia 2006, o 13:52 przez wojtas, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#794 Postautor: boxing » 31 grudnia 2006, o 13:51

Gawrzyk pisze:nowi zawodnicy beda młodzi, ambitni, waleczni, z doswiadczeniem miedzynardowym, nie rzucajacy nazwiskiem na kolana, w wiekszosci bez przeszlosci w Polsce (ligowej), majacy juz na rozkladzie o wiele bardziej doswiadczonych zuzlokow.
(...)
oczywisice chodzi o uzupelnienie skladu, bo jaki ma byc jego trzon to wiadomo..

W sezonie 2006 teoretycznie stawialismy na doswiadczenie - zyskalismy miano "TZ emeryci" a i wynik byl daleki od oczekiwanego. Nie wiem, czy sensowne jest teraz totalne odbicie w druga strone - "przedszkolaki" tez moga nie pociagnac wyniku. Nie warto chyba skreslac kogos tylko dlatego, ze nie spelnia kryterium wieku.

Moje ciche nadzieje - R.Ivanov i A.Vodyakov - odpadly ze wzgledow logistycznych jak pisal Harry. Ale ewentualny trzon Sledz(?)-Stachyra(?)-Jeleniewski(?)-Truminski(?)-Piszcz(?)-Burza(?) warto jeszcze kims uzupelnic - na wypadek, gdyby ktos zlapal kontuzje/zrezygnowal z wyjazdu na mecz/zastrajkowal przy braku wyplaty na czas, co patrzac na powyzsze nazwiska nie jest niemozliwe. No chyba ze liczymy, ze wowczas wynik pociagnie Matej Kus z Alosza Charczenka...

Z nazwisk, ktore teraz sie przewijaja na forum: Todd Wiltshire "znow" ponoc definitywnie zakonczyl kariere. Jason Lyons - nie wiem, jakie mialby podejscie do polskiej ligi, ale jak najbardziej jezdzi - czolowka jezdzcow Premier League to Zetterstroem, Havelock, Parker, Compton, Topinka, Doolan i wlasnie Lyons. Z naszych poludniowych sasiadow oprocz wspomnianego Topinki i "walkowanego" ostatnio Zdenka Simoty mozna pomyslec o Brhelu - nie wiem, czy cisza w temacie Bo oznacza, ze nie odzyskal pelniej sprawnosci/nie bedzie juz jezdzil? Nie jest juz "mlody, ambitny i waleczny" ale na rownym, twardym torze umie uciec ze startu i przywiezc troche punktow. No i nie zapominalbym o paru zawodnikach z Rybnika - na Szombierskiego moze trudno liczyc, ale jezeli Powaznyj, Czerwinski czy Smolinski nie beda widzieli szansy na regularne wystepy, to moze udaloby sie ktoregos wypozyczyc? Cala trojka to zawodnicy "ambitni i waleczni", a Smolinski do tego jest jeszcze calkiem "mlody, z doswiadczeniem miedzynarodowym" - wiec moze zalapia sie na nasze kryteria? No i stac ich na sporo pierwszoligowych punktow. Pozdrawiam :D
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#795 Postautor: Regdal » 31 grudnia 2006, o 13:57

Komu jest potrzebna kolejna przygoda z Tarnowem (tarnowiakiem)?
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#796 Postautor: kdsz » 31 grudnia 2006, o 13:59

wojtas pisze:przynajmniej probuja (slowo klucz) cos robic (prawie) cala szerokoscia toru.
Tylko te próby nie przynoszą efektów :P
Nie ma sensu się kłócić - przyznaję rację - w przypadku występów Dawida wieje nieco nudą z toru, ale troszkę punkcików powinien przywozić. No i wychowanek, bądź co bądź. Wolę go od Burzy Stanisława.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#797 Postautor: Gelo » 31 grudnia 2006, o 14:00

Cooper - zakwestionowalem tylko porównanie stylu jazdy ojca i syna. Bo ten na przestrzeni całej kariery Jasia jest zupełnie inny. Nie zabieralbym głosu jakbys napisal za pierwszym razem "Jasio przekazał Dawidowi chęć walki pana po 40-tce" albo cos w tym stylu.
Co do Dawida - ja tych postępów nie dostrzegam - tak jak przed tym sezonem wykłócałem się o Jelenia - i wyszło na moje - postępów brak.
Jedyna zmiana u Dawida w porównaniu z jego jazdą w Lublinie - to niebotyczny wręcz sprzęt. Ale i to wystarczało tylko na pokonywanie rówieśników w pierwszych biegach w Rzeszowie. Mijanki ktore uskutecznił w Nazimku też były wynikiem sprzętu a nie umiejętności. Zmierzam do jednego - w Lublniie nikt mu takiego sprzętu nie zagwarantuje.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#798 Postautor: K.A.M.I.L. » 31 grudnia 2006, o 14:05

Wojtas wspomniał o Steenie Jensenie. Sądzę, że ten zawodnik pasowałby do koncepcji składu na sezon 2007. Urodził się w 1984 r. Startował w Pile w 2004 i uzyskał średnią 2,032 pkt/bieg.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
papi
Trener

#799 Postautor: papi » 31 grudnia 2006, o 14:09

2 liga 2004 nijak ma się do poziomu 1 ligi 2007, a jeśli dodamy że jeździł w Pile to w każdym biegu zdobywał punkt na koledze z drużyny. Wielkie wzmocnienie to to nie będzie :roll:

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#800 Postautor: K.A.M.I.L. » 31 grudnia 2006, o 14:46

Nigdzie nie napisałem, że będzie to wielkie wzmocnienie. Jest to jeszcze młody zawodnik i możliwe jest, że wystrzeli z formą. Nie chodziło mi o tego zawodnika w sensie lidera drużyny tylko na wypadek jakiejś kontuzji lub występu w meczu ze słabszym rywalem. Wydaje mi się, że gorszy od Aloszy by nie był.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN