Na kogo oddać głos w zblizających się wyborach???

żużel w Lublinie

Najlepszym kandydatem na prezydenta Lublina jest:

Czas głosowania minął 16 października 2006, o 19:39

Kowalski Marian
4
5%
Mańka Andrzej
1
1%
Pruszkowski Andrzej
4
5%
Sęk Jan
4
5%
Sienkiewicz Dariusz
0
Brak głosów
Sierakowska Izabela
12
15%
Wasilewski Adam
17
22%
Wojciechowski Zbigniew
37
47%

Liczba głosów: 79

Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

#626 Postautor: meesha » 19 listopada 2006, o 16:49

mało tego że komuch to jeszcze żyd komuch

To Ty nie wiesz, że wszystko to żydy i komuchy :?: :shock:

PS. Te tabletki co pan doktór przepisał już wziąłeś :?: :lol:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#627 Postautor: jataman21 » 19 listopada 2006, o 17:34

Żal patrzeć jak jedynym ciekawym tematem na tak zawsze wrzącym żużlowym forum jest polityka :roll: eh
ObrazekObrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#628 Postautor: Koper » 20 listopada 2006, o 00:28

Zwykly zbieg okolicznosci, wybory samorzadowe ktora sa raz na 4 lata zbiegly sie z tzw. martwym sezonem jaki nastepuje po zakonczeniu sezonu zuzlowego. mam nadzieje ze juz niedlugo bardzo ciekawie zrobi sie w temacie "dzialalnosc klubu" (trzymam kciuki za sportowa spółkę akcyjną), Maxx wspomniał ze został tylko jeden ktory wlozyl serce w nasz klub, ja naliczylbym nieco wiecej niz jednego, ale to co widzimy na trybunach ze jak nie ma wyniku to chodzi tylko garstka ludzi przeklada sie na sytuacje w zarzadzie ze jak jest wynik to i politycy i inni ludzie grzeją sie przy sukcesie az milo, a jak trzeba pomoc to nagle brakuje kworum na walnym zebraniu :roll:

Cooper pisze:
Cz@rek pisze:Ważne takze bedzie jaką funkcje po wyborach bedzie pełnił nasz prezio
honorowy 8)

Wychodzi na to, ze zadna 8) Thank You Platformers.

Palikot oświadczył, że rozmowy z Wojciechowskim będą dziś prowadzone.
http://dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dl ... N/61119018

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#629 Postautor: Łoptymista » 20 listopada 2006, o 07:06

...i pogratuluje mu walki i powie, ze nie ma nic wiecej do powiedzenia :/ :?:

Koper
Trener
Kontakt:

#630 Postautor: Koper » 20 listopada 2006, o 11:46

Łoptymista pisze:

...i pogratuluje mu walki i powie, ze nie ma nic wiecej do powiedzenia :/ :?:

Moze tak byc z tego prostego wzgledu ze tak jak PO ujmuje sie honorem i w rozmowach koalicyjnych zastrzeglo ze Andrzej Pruszkowski nie moze byc marszałkiem to zapewne PiS ujmując sie tym samym honorem zastrzeglo aby Wojciechowski (ktory pozbawil szans Andrzeja Pruszkowskiego na drugą turę) nie został wiceprezydetnem :roll:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#631 Postautor: Cooper » 20 listopada 2006, o 14:53

Dla przeciwnikow koalicji PO-Lewica, polecam ten artykul:

http://www.gazetawyborcza.pl/1,75248,3744003.html

Jest troche dlugi, wiec dla bardziej ambitnych, ale autorstwa P. Pacewicza, wiec warto.

A tak ode mnie:

Moim zdaniem Platforma popelnia teraz fatalny blad, dogadujac sie ponownie z PiS (probujac, bo juz czekam na awantury). Powinni probowac z centrolewica, moglb to byc nawet swego rodzaju eksperyment, czy mozna sie z lewica dogadac, eksperyment na szczeblu regionalnym, z ktorego wnioski przydalyby sie na szczeblu centralnym. Bo niby z kim chce rzadzic Platforma po wygraniu wyborow parlamentarnych???? W tak duza przewage, by mogla rzadzic samodzielnie nie wierze.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#632 Postautor: Gelo » 20 listopada 2006, o 14:58

Nie można się dogadać z lewicą. Dlaczego? - pro forma

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#633 Postautor: Cooper » 20 listopada 2006, o 15:00

Tylko wlasnie jest pytanie... jaka to teraz lewica... naprawde latwiej dogadac sie z typami w stylu: bracia K., Wasserman, Ziobro, Dorn....?

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#634 Postautor: jataman21 » 20 listopada 2006, o 15:05

No na szczescie jest szanse że dogada się PO z PISem i .że Wasilewski zostanie prezydentem, a juz mialem przed oczami najgorszy z mozliwych scenariusz czyli PO-SLD i Sierakowska... ale sądaże i to co się dzieje... nie jest tak zle :wink:
Koalicja PO-SLD to byłaby tragedia.
P.S: Cooper nie wiem czy to z ironią czy w jakim odniesieniu z kim łatwiej się dogadać ale przynajmniej wg. mnie Ziobro jest bezsprzecznie najmądrzejszą osobą w rządzie i jego reformy i decyzje są wprost fenomenalne.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#635 Postautor: Cooper » 20 listopada 2006, o 15:32

A jakie to reformy sa takie fenomenalne? A madrosc sie w czym przejawia? Inni sa glupsi?

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#636 Postautor: mikas » 20 listopada 2006, o 15:40

jataman21 pisze:P.S: Cooper nie wiem czy to z ironią czy w jakim odniesieniu z kim łatwiej się dogadać ale przynajmniej wg. mnie Ziobro jest bezsprzecznie najmądrzejszą osobą w rządzie i jego reformy i decyzje są wprost fenomenalne.

Jataman prosze Cie :?
Porozmawiaj z jakimiś adwokatami czy prokuratorami co o tych jego działaniach sądzą. Gwarantuje Ci że Twoje myślenie zmieni się od razu o 180 stopni. To że robi wszystko pod publiczke i tak żeby podobało sie zwykłym ludziom, którzy nie widzą drugiej strony tych "reform" i wszystkich absurdów, bo o tym po prostu mówić głośno w tym panstwie nie można i z telewizji sie tego nie dowiesz to jeszcze nie znaczy że jest to dobre. Zapytaj np. jakiegoś prokuratora co sądzi o odbieraniu samochodów za jazde po pijanemu, szczegolnie gdy ma do odebrania np. Malucha za 300zł. A głupot które Ziobro wprowadza i z czego prawnicy sie tylko śmieją jest dziesiątki. Facet nie patrzy w ogole na skutki swoich działań a chodzi tylko o poprawienie notowań rządu poprzez pokazanie prostym ludziom jak to oni niby wzieli sie za walke z przestępczością.
Teraz kolejny pomysł z wsadzaniem do wiezienia na 2 tygodnie zamiast zawiasów. Ktoś sie zastanowił gdzie tych ludzi będą wsadzac skoro juz teraz wiezienia są przepełnione, ktoś sie zastanowił ile podatników będzie kosztował taki dwutygodniowy turnus dla tych tysiecy ludzi :?:
No tylko o skutkach ubocznych nikt nie pisze, bo przeciez najwazniejsze zeby pokazać moherom jak to sie w panstwie robi porzadek.
Mnie tylko zastanawia kiedy zamiast robić ludziom wode z mózgu swoimi pozornymi działaniami wezmą sie np. w koncu za nasz kochany system emerytalny i czy zdążą zanim staniemy sie drugą Argentyną.

Masz na uczelni doktora Jana Mojaka, naprawde mądry człowiek, przejdz sie kiedyś do niego na konsultacje i porozmawiaj na temat funkcjonowania naszego kochanego panstwa. Prowadził też kiedyś bardzo ciekawy fakultet na którym poruszał rózne aspekty (głównie jesli chodzi o budżet i gospodarke) funkcjonowania panstwa, chociaz nie pamietam już teraz jego nazwy to polecam te wykłady. Jak znajde indeks to Ci napisze co to za przedmiot ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#637 Postautor: Gelo » 20 listopada 2006, o 15:54

mikas pisze:
jataman21 pisze:P.S: Cooper nie wiem czy to z ironią czy w jakim odniesieniu z kim łatwiej się dogadać ale przynajmniej wg. mnie Ziobro jest bezsprzecznie najmądrzejszą osobą w rządzie i jego reformy i decyzje są wprost fenomenalne.

Jataman prosze Cie :?
Porozmawiaj z jakimiś adwokatami czy prokuratorami co o tych jego działaniach sądzą.

A któryś się odezwie? :D

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#638 Postautor: mikas » 20 listopada 2006, o 16:03

Oficjalnie raczej nie ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#639 Postautor: Gelo » 20 listopada 2006, o 16:20

krótka piłka z mojej strony: http://www.radio.lublin.pl/index.php?id=12206

rob7
Senior

#640 Postautor: rob7 » 20 listopada 2006, o 16:23

jataman21 pisze:No na szczescie jest szanse że dogada się PO z PISem i .że Wasilewski zostanie prezydentem, a juz mialem przed oczami najgorszy z mozliwych scenariusz czyli PO-SLD i Sierakowska... ale sądaże i to co się dzieje... nie jest tak zle :wink:
Koalicja PO-SLD to byłaby tragedia.
P.S: Cooper nie wiem czy to z ironią czy w jakim odniesieniu z kim łatwiej się dogadać ale przynajmniej wg. mnie Ziobro jest bezsprzecznie najmądrzejszą osobą w rządzie i jego reformy i decyzje są wprost fenomenalne.

... tak to jest gdy amatorzy biorÄ… siÄ™ za POlitykÄ™, tym listem intencyjnym
Palikot w zasadzie przekreślił szanse Wasilewskiego, (sojusze to zawiera się PO wyborach) analiza I tury wyraźnie pokazuje że jest b.duży elektorat negatywny głosujący na Zbyszka Wojciechowskiego przeciwko obecnym władzom Lublina ....
Wyborcy PIS-u i tak w większości zostaną w domu i pytanie co zrobi elektorat Wojciechowskiego gdy dowie się że PIS blokuje jego udział w rządzeniu a PO nie chce zmian w Ratuszu? ... zagłosuje znowu przeciwko
i odda głos na Sierakowską dodatkowa dużo wyborców PO jest przeciwna
takiemu porozumieniu więc wygrana w II turze Sierakowskiem może stać się faktem ...
PS
Jataman 21, wyborcy nie są własnością POlityków i takie przekazywanie
elektoratu to można sobie wsadzić .... szczególnie jesli chodzi o ludzi posiadających własne zdanie
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2006, o 16:33 przez rob7, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#641 Postautor: Cooper » 20 listopada 2006, o 16:26

Ja bym nie zapominal jeszcze o jednej rzeczy. Nie wiem, czy to dobrze, czy zle (raczej zle), ale Lublin nal;ezy do miast lubujacych sie w politykach "socjalnych". I zarowno Wojciechoski, jak i Sierakowska sa z takimi utozsamiani. A Wasilewski raczej nie za bardzo.

max3
Zawodowiec

#643 Postautor: max3 » 20 listopada 2006, o 17:24

ZIOBRO :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#644 Postautor: jataman21 » 20 listopada 2006, o 19:49

A jakie to reformy sa takie fenomenalne?

Podoba mi się jego radykalność i szybkie rozwiązywanie problemów, zaostrzanie prawa i wiele wiele innych rzeczy.

Porozmawiaj z jakimiś adwokatami czy prokuratorami co o tych jego działaniach sądzą. Gwarantuje Ci że Twoje myślenie zmieni się od razu o 180 stopni.

Oj Mikas... ja nie jestem w tym temacie zielony... moja siostra jest radcą prawnym w ministerstwie edukacji i jest podobnego zdania co ja, bo rozmawialem z nią wiele razy na tematy polityczne, dlatego podkreśliłem moim zdaniem.

A głupot które Ziobro wprowadza i z czego prawnicy sie tylko śmieją jest dziesiątki

Wiesz... wiekszość prawników bolą chyba ograniczenia finansowe wprowadzane za daną usługę... Moja siostra jest renomowanym i bardzo wysoko usytuowanym prawnikiem i akurat z Ziobra się nie smieje i go popiera... więc są 2 strony medalu...

Masz na uczelni doktora Jana Mojaka, naprawde mądry człowiek, przejdz sie kiedyś do niego na konsultacje i porozmawiaj na temat funkcjonowania naszego kochanego panstwa.

To się wyrównują :wink: Bo jego syn Rysio jest psychicznie chory... na 1 roku robił zdjęcia na wykładach a na egzaminie dawał zdjecia całej auli i kazał się odszukać, jak na 3 zdjecia nie znalazles się chociaż raz to 2 od razu. Trzeba było na kazdy wykład chodzic bo nigdy nie wiadomo było kiedy będzie zdjęcia robił :wink:
P.S: Ja się znalazłem na 2 zdjęciach a na 3 pokazałem na podobnego klienta i że to ja :wink:

Mikasku... ja mam swój pogląd i naprawde nie potrzebuję uświadamiania... z dr Berezą rozmawialem na ćwiczeniach i również jest za PISem i tak jak ja uważa że Ziobro jest najmądrzejszą osobą w rządzie... mówił to u nas na ćwiczeniach odnośnie polityki. Jest bardzo przekonujący... skocz do niego na konsultacje i daje stówe że zmienisz poglądy o 180 stopni :wink:

ZIOBRO

Jeśli nie masz nic sensownego do napisania, to po cholere piszesz cokolwiek?? :roll:

Pozdrawiam 8)
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#645 Postautor: mikas » 20 listopada 2006, o 21:00

jataman21 pisze:Podoba mi się jego radykalność i szybkie rozwiązywanie problemów, zaostrzanie prawa i wiele wiele innych rzeczy.

A zastanowiłes sie chociaż przez chwile nad skutkami niektórych wprowadzanych przez niego rozwiązań o których pisałem chociażby w tych dwóch pierwszych przykładach z brzegu wyżej :?:
Ja też mógłbym powiedzieć że najlepszym rozwiązaniem jest np. za drobną kradzież kara 15 lat więzienia, za handel w niedziele zamknięcie sklepu na rok, a za nieprzeprowadzenie starszej osoby przez jezdnie grzywna 500zł z przeznaczeniem na radio maryja i to na pewno spodoba sie wielu osobom głosującym na PiS ale...

jataman21 pisze:
Porozmawiaj z jakimiś adwokatami czy prokuratorami co o tych jego działaniach sądzą. Gwarantuje Ci że Twoje myślenie zmieni się od razu o 180 stopni.

Oj Mikas... ja nie jestem w tym temacie zielony... moja siostra jest radcą prawnym w ministerstwie edukacji i jest podobnego zdania co ja, bo rozmawialem z nią wiele razy na tematy polityczne, dlatego podkreśliłem moim zdaniem.

A głupot które Ziobro wprowadza i z czego prawnicy sie tylko śmieją jest dziesiątki

Wiesz... wiekszość prawników bolą chyba ograniczenia finansowe wprowadzane za daną usługę... Moja siostra jest renomowanym i bardzo wysoko usytuowanym prawnikiem i akurat z Ziobra się nie smieje i go popiera... więc są 2 strony medalu...

Po pierwsze wybacz ale Twoja siostra mimo (a może właśnie głównie i dlatego) że pracuje gdzie pracuje nie jest w tej kwestii żadnym autorytetem. Pozwól że jednak zgodze się ze zdaniem osób które na codzien muszą się męczyć z przepisami które wprowadza im pan Ziobro a które to przepisy są nieżyciowe, które w praktyce okazują sie wręcz śmieszne itd. Szkoda że nie odniosłeś sie do przykładów które podałem, ale rozumiem że trudne tematy i pokazujące głupote pewnych działań, tak jak pan Ziobro, omijasz szerokim łukiem ;)
I ani słowem nie wspomniałem o jakichs ograniczeniach finansowych, bo o tym z nikim nie rozmawiałem i nawet nic o tym nie wiem, także nie próbuj schodzić na jakieś tematy poboczne, bo chodzi o przepisy które nie mają nic wspolnego z tym ile zarabiają czy mają zarabiać prawnicy. Zresztą o jakich ograniczeniach prawnych za usługi można mówić w stosunku do prokuratorów :?: :roll:

Mikasku... ja mam swój pogląd i naprawde nie potrzebuję uświadamiania... z dr Berezą rozmawialem na ćwiczeniach i również jest za PISem i tak jak ja uważa że Ziobro jest najmądrzejszą osobą w rządzie... mówił to u nas na ćwiczeniach odnośnie polityki. Jest bardzo przekonujący... skocz do niego na konsultacje i daje stówe że zmienisz poglądy o 180 stopni :wink:

Ale ja Ci nie bronie miec swojego poglądu, nie obchodzi mnie też czy pan Bereza jest za PiSem, PO, LPR czy inną Samoobroną bo to nie ma nic wspolnego z tym o czym rozmawiamy. A odnośnie dr Mojaka nie chodziło mi o to żebys pytał go o poglądy na temat polityki a na temat funkcjonowania państwa jako takiego i bardziej na skupieniu sie na gospodarce. A i ten fakultet to było chyba prawo papierów wartościowych jeśli sie nie myle ;)
Zwracam tylko uwage że zdecydowana wiekszość prawników którzy stykają się z rozwiązaniami pana Ziobro w praktyce nie ma o nich delikatnie mówiąc najlepszego zdania i to powinno dac Ci może troche do myślenia. Zreszta pojdziesz na praktyki to sie sam przekonasz że to co sie uczysz teraz z ksiązek a to jak stosowanie prawa wygląda w praktyce to bardzo często dwie rózne rzeczy ;)
Dla mnie już samo to że Ministrem Sprawiedliwości i Prokuratorem Generalnym jest osoba która jest tylko magistrem prawa jest skandalem, ale to juz temat na inną dyskusje ;)

Pozdrawiam.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#646 Postautor: RadeKas » 20 listopada 2006, o 21:10

W srode o 17 na wydziale politologii w aulii Daszynskiego odbedzie sie debata Wasilewski - Sierakowska. A jutro o 13,30 wyklad Donalda Tuska na temat liberalizmu :>.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#647 Postautor: jataman21 » 20 listopada 2006, o 21:44

Po pierwsze wybacz ale Twoja siostra mimo (a może właśnie głównie i dlatego) że pracuje gdzie pracuje nie jest w tej kwestii żadnym autorytetem.

Dla mnie jest, skonczyła prawo, skonczyła ekonomie, przychodzą radzić się do niej osoby które są w centrum polityki jak np. Giertych.
Co do Twoich przykładów w poprzednim poście... zgadzam się z Ziobrem w tych kwestiach dlatego się do nich nie odnosiłem. Nie bardzo chce mi się znowu rozwijać wielkiej dyskusji na temat polityki i poglądów bo ani Ty mnie, ani ja Ciebie nie mamy szans na przekonanie. Ograniczenia finansowe zostaną wprowadzone za daną usługę prawniczą... np. za sprawe o rozwód adwokat będzie mógł wziąść maxymalnie 3000zł nie więcej, za wszystkie rozprawy. Chodzi przede wszystkim o to zeby adwokaci nie przeciągali specjalnie czasem spraw dla własnych korzyści.

A odnośnie dr Mojaka

Dr czyli chodziło Ci o Rysia Mojaka ?? Bo jak się dobrze orientuję to Jan ma Prof.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#648 Postautor: mikas » 20 listopada 2006, o 21:53

No własnie są w centrum polityki a nie w centrum tego co sie dzieje w praktyce i to jest chyba największy problem.

I widzę ze tych przykładów i ich skutków chyba w ogole nie rozumiesz i to jest drugi problem przez który dyskusja jest bezsensowna.

No i na koniec, chodziło mi o Jana, za moich czasów był jeszcze doktorem, nie wiedziałem że jest już profesorem.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#649 Postautor: jataman21 » 20 listopada 2006, o 22:03

Elektroniczne branzolety dla więżniów też pewnie Ci się nie podobają? :wink:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#650 Postautor: mikas » 20 listopada 2006, o 22:16

jataman21 pisze:Elektroniczne branzolety dla więżniów też pewnie Ci się nie podobają? :wink:

Nie zagłębiałem sie jakoś specjalnie w ten temat, na pierwszy rzut oka ciekawe rozwiązanie ale trzeba poznać za i przeciw. Np. czy ze względu na finanse jest to warte "zachodu". Ja w przeciwieństwie do Ciebie (wnioskuje to po naszej dotychczasowej dyskusji ) zastanawiam sie nad róznymi aspektami wprowadzenia jakichś zmian i chce poznać plusy i minusy zanim sie wypowiem. Ty skupiasz sie na jednej stronie medalu i co powie PiS jest super i niemal święte, gorzej jak czasami spojrzy sie z drugiej strony i zobaczy skutki. Ty poki co nawet nie masz ochoty sie troche wysilic i spróbować z tej drugiej strony spojrzeć.
Szczerze to sie dziwie, bo jesteś mądrym facetem a jesli chodzi o polityke zaślepiony jesteś jak te panie w przysłowiowych moherowych beretach słuchające radio maryja ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek