Speedway-Mati pisze:Conrad pisze:Speedway-Mati pisze:Szkoda takiego wyniku, szkoda bo początek był obiecujący. No trudno może za tydzień ....
Co za tydzień bo nie za bardzo rozumiem

Na torze w Lublinie jedzie tylko Jeleń, a reszta to jakiś zlepek z kosmosu więc nie wiem czym Ty się jeszcze łudzisz.
Widać wierny z Ciebie kibic, no nie ma co ...
Wiernym to trzeba być żonie. A klub należy oceniać chłodno.
Drużyna osiąga przeciętne wyniki i nie daje żadnych, powtarzam, żadnych podstaw do optymizmu. W Lublinie "u siebie" jest Jeleniewski, reszta jak popadnie.
Nawiązując do głosów krytyki pod adresem Kasińskiego, moim zdaniem nie można mieć do niego żadnych pretensji o tegoroczny skład, który jest chyba na miarę możliwości. Warto też zauważyć, że przed sezonem większość wypowiadała się o tym składzie w superlatywach, co oznaczało, że zakontraktowano zawodników dających rękojmię dobrych wyników. Że jednak w rzeczywistości tych wyników drużyna nie przywozi, to już nie jest wina Kasińskiego, a drużyny. Kto przed sezonem postawiłby choćby złotówkę na osiągnięte przez Śwista wyniki w Gorzowie i w Zielonej Górze? Kto by postawił choćby złotówkę na to, że po trzech kolejkach nie będą do dyspozycji Messing, Shields i Norris? To wszystko jest poza mocą sprawczą menedżera drużyny. Ten ma dbać o finanse i zaplecze. I jak głosi wieść gminna, pod tym względem wszystko jest jak należy. Podoba mi się, że pogonił ze stadionu święte krowy, że stanowczo oponuje przeciw marnotrawieniu kasy. Od tego jest i to robi chyba jak należy.
Natomiast do prowadzenia zespołu podczas meczu w Zielonej Górze rzeczywiście można mieć zastrzeżenia. Myślę, że dobry strateg uciułałby w meczu parę punktów więcej - parę punktów, które w ostatecznym rozrachunku nie będą miał żadnego znaczenia, bo mecz z Zieloną w Lublinie będzie z pewnością bardzo zacięty i nasze szanse na bonus, tak czy inaczej, są bliskie zeru i minimalnie lepszy wynik w ostatnim meczu nic by w tym temacie nie zmienił.