Wydarzenia w Polsce i na swiecie

Wiadomość
Autor
Haron90
Kadrowicz

Re: Motor Lublin w sezonie 2022

#51 Postautor: Haron90 » 8 marca 2022, o 13:14

niespokojny pisze:Co sie dziwicie jak mamy teraz do czynienia z wysypem ruskich trolli z kont antyszczepionkowych. Silny zwiazek widac nawet po postach osob tutaj sie wypowiadajacych. Sa na tym samym poziomie co Grigorij, czyli latwo podatni na dezinformacje. Trudno wyprowadzic z bledu osoby zyjace w bance podsycanej swiatowym spiskiem. Widzialem juz opinie ze spis powszechny byl przeprowadzony w celu zaplanowanego rozlokowania Ukraincow w Polsce pod pretekstem wojny. Uroki i inernetu a z absurdami nie ma sensu polemizowac.

Wszyscy Rosjanie pousuwali wpisy. Sajfutdinov zniknal z mediow poza prywatnym kontem. Jestem ciekaw jak szybko prezesi zapomna. W koncu Artiom ma 3 letni kontrakt we Wroclawiu, jakies pieniadze na pewno zostaly na to wylozone. Ja bym jednak byl za tym zeby zadnych Rosjan nie zatrudniac po odwieszeniu, ze wzgledu na ryzyko kolejnych zawieszen w przyszlosci i kolejnej gownoburzy na zuzel.info ;)

Dodatkowo powinniśmy raz na zawsze skończyć handlowanie Polskim obywatelstwem.

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#52 Postautor: Fantys » 8 marca 2022, o 13:27

niespokojny pisze:Co sie dziwicie jak mamy teraz do czynienia z wysypem ruskich trolli z kont antyszczepionkowych. Silny zwiazek widac nawet po postach osob tutaj sie wypowiadajacych. Sa na tym samym poziomie co Grigorij, czyli latwo podatni na dezinformacje. Trudno wyprowadzic z bledu osoby zyjace w bance podsycanej swiatowym spiskiem. Widzialem juz opinie ze spis powszechny byl przeprowadzony w celu zaplanowanego rozlokowania Ukraincow w Polsce pod pretekstem wojny. Uroki i inernetu a z absurdami nie ma sensu polemizowac.

Wszyscy Rosjanie pousuwali wpisy. Sajfutdinov zniknal z mediow poza prywatnym kontem. Jestem ciekaw jak szybko prezesi zapomna. W koncu Artiom ma 3 letni kontrakt we Wroclawiu, jakies pieniadze na pewno zostaly na to wylozone. Ja bym jednak byl za tym zeby zadnych Rosjan nie zatrudniac po odwieszeniu, ze wzgledu na ryzyko kolejnych zawieszen w przyszlosci i kolejnej gownoburzy na zuzel.info ;)

Czy ja dobrze rozumiem,że jak ktoś nie chce się szczepić to jest beeee ??

KrzyczącyK1b1c
Trener

#53 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 8 marca 2022, o 13:37

Fantys pisze:Czy ja dobrze rozumiem,że jak ktoś nie chce się szczepić to jest beeee ??

Ja widzę różnicę pomiędzy "nie chcę się szczepić, a inni niech robią co chcą, szanuję" a "FAŁSZYWA PANDEMIA11!!!1 FASZYZM MASECZKOWY!1111". Ten drugi pogląd niestety tu jest prezentowany przez niektórych.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#54 Postautor: ravajas » 8 marca 2022, o 13:37

Fantys pisze:

Tak działa propaganda. :D A ja się zastanawiam czym różnią się antyszczepionkowe ruskie trolle, od zaszczepionych ruskich trolli :D Albo zaszczepionych volksdeutschów - idąc tokiem rozumowania różnych niespokojnych osób ;)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#55 Postautor: niespokojny » 8 marca 2022, o 14:07

Fantys pisze:

Rozumiesz jak chcesz. Meritum jest takie ze kanaly ktore wzbudzaja panike i sieja dezinformacje, podnosza niepokoje spoleczne naleza w glownej mierze do ruskich onucy. Na tych kanalach rozsiewano fake'owe przypadki zgonow, klamliwe stwierdzenia ze szczepiknki robia z plodow itd. Teraz sieja postrach uchodzcami z Ukrainy i masowymi rozbojami przez nich wywolanymi.

I czym innym jest niechec, strach przed szczepionka a czym innym foliarskie kwestionowanie covida i mowienie o spisku i aktorach w szpitalach.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Ge(L)o
Trener

#56 Postautor: Ge(L)o » 8 marca 2022, o 16:28

niespokojny pisze: kanaly ktore wzbudzaja panike i sieja dezinformacje, podnosza niepokoje spoleczne naleza w glownej mierze do ruskich onucy.

A ja myślałem, że do koncernów medialnych i ministerstwa zdrowia. Bo nikt bardziej niż oni nie siał paniki i nie wzbudzał niepokojów społecznych odnośnie wirusa. Wirusa, z którym walczyliśmy tak, że od tej walki zmarło więcej ludzi niż od choroby spowodowanej wirusem. Oto efekty działań propagandy mediów i polityków.
Epidemia absurdów, antynaukowych i antyrozumowych rozwiązań. Która w dodatku skończyła się na pstryk.

piotr76
Senior
Kontakt:

Re: Wydarzenia w Polsce i na swiecie

#57 Postautor: piotr76 » 8 marca 2022, o 18:57

komentować nie będę ...

- Codziennie powtarzamy: zamknijcie niebo nad Ukrainą. Dla wszystkich rosyjskich rakiet, dla lotnictwa wojskowego, dla wszystkich tych terrorystów. Utwórzcie humanitarną przestrzeń powietrzną, bez rakiet, bez bomb. Jesteśmy ludźmi i to wasz humanitarny obowiązek, żeby nas bronić — bronić ludzi. I możecie to zrobić - powiedział kilka dni temu Wołodymyr Zełenski w mediach społecznościowych.

I dalej: - Jeśli tego nie zrobicie, jeśli chociażby nie dacie nam samolotów, żebyśmy mogli sami się bronić, to wniosek może być tylko jeden: też chcecie, żeby nas zabijano. To jest odpowiedzialność światowych polityków, zachodnich liderów - zaznaczył prezydent Ukrainy.

a tutaj link do reportażu młodego człowieka i to już było po 2014 roku.
Myślę że materiał dość dobrze zrobiony i dość obiektywnie i bez patosu ... Polecam.
Tak sobie myślę o młodych Rosjanach i młodych Uraincach to jeśli nic z tym nie zrobimy to następne pokolenie będzie miało
zdecydowanie bliżej do Rosjan. Chociaż jeden chłopak mi na filmie zaimponował wyważonym stanowiskiem więc może nie wszystko stracone ...

https://www.youtube.com/watch?v=MYiwhU52Wz0
zamiast 500 + program Beryl +

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#58 Postautor: RadeKas » 8 marca 2022, o 20:53

Po tym co odwalił Putin żadne pokolenie Ukraińców już nigdy nie będzie miało niczego bliskiego rosjanom. Jeżeli myślisz, że ten naród po czymś takim jest w stanie zaakceptować jakąkolwiek formę współpracy z rosją, to słabo ich znasz.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

piotr76
Senior
Kontakt:

#59 Postautor: piotr76 » 8 marca 2022, o 21:15

RadeKas pisze:Po tym co odwalił Putin żadne pokolenie Ukraińców już nigdy nie będzie miało niczego bliskiego rosjanom. Jeżeli myślisz, że ten naród po czymś takim jest w stanie zaakceptować jakąkolwiek formę współpracy z rosją, to słabo ich znasz.

Mnie mówiąc szczerze nie bardzo interesuje jakie będą stosunki między Rosjanami i Ukraińcami ... co mi do tego ?
Mi chodziło o relacje Polaków młodego pokolenia z Rosjanami i Ukraincami.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#60 Postautor: K.A.M.I.L. » 8 marca 2022, o 23:18

Dzisiaj rano włączyłem kanał informacyjny i relacja z Ukrainy. Ku mojej zdziwieniu w tle czarno-czerwone barwy obok ukraińskich żółto-niebieskich. To tak apropo wcześniejszej dyskusji i pojawianiu się wyzej wymienionych kolorów w tv.

Obrazek
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#61 Postautor: RadeKas » 9 marca 2022, o 07:04

piotr76 pisze:Mnie mówiąc szczerze nie bardzo interesuje jakie będą stosunki między Rosjanami i Ukraińcami ... co mi do tego ?
Mi chodziło o relacje Polaków młodego pokolenia z Rosjanami i Ukraincami.

W takim razie źle Cię zrozumiałem.

Jeżeli chodzi o Polaków to nie wiem czy jakiekolwiek pozytywne odczucia do rosjan są możliwe, a niechęć do Ukraińców jak najbardziej może się nasilać. Zwłaszcza, że przed wojną w mediach społecznościowych nastroje antyukraińskie od lat były skutecznie podsycane (zakładam, że z dużym udziałem czynników zewnętrznych z Moskwy), a teraz przyjdzie nam się mierzyć z nową rzeczywistością związaną z uchodźcami.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

piotr76
Senior
Kontakt:

#62 Postautor: piotr76 » 9 marca 2022, o 08:44

niespokojny pisze:
piotr76 pisze:
niespokojny pisze:Konkretnie kogo?

OUN , UPA , Bandera ... wystarczy ? czy dalej mam wymieniać ?

I ktory morduje obecnie ludzi? I ktory zawodnik Motoru ich popiera? Bo Stalin w Rosji wg oficjalnych badan jest uznany za najlepszego przywodce w historii. No wiec?

i
Sorki, że dopiero teraz ale wyleciało mi to z głowy, to tak żeby nie było że to tylko historia ...
2 maj 2014 Odessa i ukraiński "Prawy sektor" oraz kibice Metalistu chyba jeszcze z Charkowa, ale tych drugich to pewny nie jestem ...
liczba zamordowanych w zależności od źródła od 50 do 300 osób + ranni

i tak przy okazji podczas wojny śmierć poniosło ok 11 000 Rosjan do niewoli trafiło 200
czy to są prawidłowe proporcje, pytam się bo nie wiem jakoś mi się to w oczy rzuciło ...

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#63 Postautor: ravajas » 9 marca 2022, o 11:34

A tymczasem Scholtz powiedział, że nie będzie stopował dostaw energetyków z Rosji. Brawo. To jeszcze ruska onuca czy już zbrodniarz?

Jeśli miałbym zauważyć jakieś plusy, ale oczywiście tylko te ujemne, bo jakżeby inaczej - jak jest wojna to plusy mogą być tylko ujemne - to konstatuję, że "trzecia ubikacja" NIE JEST prawdziwym problemem, zaimki NIE SĄ prawdziwym problemem, więcej niż dwie płcie NIE SĄ prawdziwym problemem, tzw "katastrofa klimatyczna" NIE JEST prawdziwym problemem, fantasmagorie lgbt NIE SĄ prawdziwymi problemami - strzelanie do ludzi i ogólnie wojna - JEST PRAWDZIWYM PROBLEMEM. I z tych wszystkich lewicowych dyrdymałów "nowoczesnego" świata Putin bezlitośnie ściągnął gacie na oczach całego świata. Natomiast co Unia Europejska pod przewodnictwem Niemiec pokazała? Że ch*j tam z wojną, praworządność w Polsce - to dopiero jest problem globalny, z którym należy się rozprawić w chwili, gdy na "jakiejś" Ukrainie giną cywile.
Warto mieć oczy otwarte na takie porównania. Zwłaszcza ludzie mniej spostrzegawczy powinni się temu przyglądać bardziej szczegółowo.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.

Awatar użytkownika
Yeste
Szkółkowicz

#64 Postautor: Yeste » 9 marca 2022, o 12:11

Nie wiem czy to jeszcze "Motor Lublin w sezonie 2022" czy już może "Wydarzenia w Polsce i na swiecie". Na wszelki wypadek wrzucam tutaj.

Za fanpejem Pięć Jeden:

"Niektórzy rosyjscy żużlowcy usuwają wszystkie social media, a niektórzy na swoich prywatnych kontach, usuwają wszystkie posty związane z drużyną, w której mieli spędzić czwarty już sezon.

Były kapitan lubelskiej drużyny Grigorij Łaguta usuwa oraz blokuje wszystkie rzeczy związane ze Speedway Motor Lublin.

PS: Nas też zablokował XDDD"

https://www.facebook.com/PIECJEDEN/phot ... 2685781634

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#65 Postautor: ravajas » 9 marca 2022, o 13:40

Yeste pisze:Nie wiem czy to jeszcze "Motor Lublin w sezonie 2022" czy już może "Wydarzenia w Polsce i na swiecie". Na wszelki wypadek wrzucam tutaj.

Za fanpejem Pięć Jeden:

"Niektórzy rosyjscy żużlowcy usuwają wszystkie social media, a niektórzy na swoich prywatnych kontach, usuwają wszystkie posty związane z drużyną, w której mieli spędzić czwarty już sezon.

Były kapitan lubelskiej drużyny Grigorij Łaguta usuwa oraz blokuje wszystkie rzeczy związane ze Speedway Motor Lublin.

PS: Nas też zablokował XDDD"

https://www.facebook.com/PIECJEDEN/phot ... 2685781634

Ale, że dobrze, źle, śmiesznie, czy co?
pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Yeste
Szkółkowicz

#66 Postautor: Yeste » 9 marca 2022, o 13:50

ravajas pisze:Ale, że dobrze, źle, śmiesznie, czy co?

Rozkosznie.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#67 Postautor: Perez » 9 marca 2022, o 14:55

A Artiom i Tarasienko zawieszeni za krytykę Putina. Grisza jednak wiedział żeby nie komentować :D Artiom może teraz znajdzie czas aby odwiedzic rodziców :-)

https://po-bandzie.com.pl/zuzel-laguta- ... federacje/
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#68 Postautor: kibicLBN » 9 marca 2022, o 19:14

Nie wiem ile przyjedzie Ukraińców, ale do tej pory było ich kilka milionów na pewno.nie wierzę w śmieszne statystyki o 1.5-2mln. tylu Ukraińców to może i było ale w woj. Mazowieckim. Pracuję z ludźmi różnych narodowości i jeśli mieli do nas trafić jacyś uchodźcy to dobrze, że to oni, a nie ludzie z Kaukazu czy innych rejonów islamskich. Oni nie są w stanie się asymilować, a współpraca z nimi to dramat.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Sebekmotor
Kadrowicz

#69 Postautor: Sebekmotor » 9 marca 2022, o 20:06

Podczas tej całej zawieruchy myślmy do cholery o sobie o Polsce o naszej pomyślności! To jest podstawą, to jest najważniejsze. Jak ktoś mówi, że może płacić za paliwo po 10 zł byleby tylko nie było ruskie jest po prostu idiotą. Mało brakowało a nasi tzw przyjaciele z NATO by nas popchnęli do cudzej wojny, ale cudem się udało wybrnąć, niech to będzie ostrzeżeniem porządnym liściem w ryj dla naszych polityków. Po 1 Polska, po 2 Polska itd itd. Jak będziemy biedni i bezbronni nikomu nie pomożemy, po prostu.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#70 Postautor: _piotrusss » 9 marca 2022, o 20:23

Ale też należy trochę szerzej patrzeć. Jeśli za cenę 10 zł za litr paliwa udałoby się dobić Rosję i jej ambicje, to jak najbardziej leży to w interesie Polski ;)
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Sebekmotor
Kadrowicz

#71 Postautor: Sebekmotor » 9 marca 2022, o 20:54

A my się będziemy podnosić z gospodarczej katastrofy będąc krajem o dużo gorszej pozycji politycznej niż dziś. Tak to jest możliwe. Chcemy się cofać do biedy lat 80,90 ? Ja nie chce. A rosyjskie ambicje zawsze będą takie same, może chwilowo przytłumione, ale zawsze będzie to państwo prowadzące politykę imperialna, nie ważne czy carem jest Putin, czy będzie później np Nawalny.

vaikai
Szkółkowicz

#72 Postautor: vaikai » 9 marca 2022, o 21:23

ravajas pisze:tzw "katastrofa klimatyczna" NIE JEST prawdziwym problemem

Jak to nie jest? Jest i to sporym, wojna nic tu przecież nie zmienia, no niby jak? I problemy (niekoniecznie te które wymieniłeś), które były przed wojną (globalne i nasze polskie lokalne) nadal istnieją. Nie zniknęły jak za pociągnięciem czarodziejskiej różdżki. Takie twierdzenie to jakaś gargantuiczna naiwność z twojej strony. Wojna je przykryła bo jest to problem największy, ale pozostałe nie znikają przecież.

Sebekmotor
Kadrowicz

#73 Postautor: Sebekmotor » 9 marca 2022, o 21:26

A co to jest ta katastrofa klimatyczna?

vaikai
Szkółkowicz

#74 Postautor: vaikai » 9 marca 2022, o 21:33

Lekko wyolbrzymione określenie na niekorzystne zmiany klimatu powodowane przez działalność człowieka, dlaczego pytasz? W sensie to akurat nie jest jakieś megaciężkie do wygooglowania i zgłębienia tematu :)

Sebekmotor
Kadrowicz

#75 Postautor: Sebekmotor » 9 marca 2022, o 21:35

Interesowało mnie to jak Ty to" zjawisko " rozumiesz. Kolejny temat rzeka :) zostawmy go na czas po wojnie :)