Inne sporty

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

Re: Inne sporty

#1001 Postautor: istred » 1 kwietnia 2026, o 15:52

Luz, mój piłkarz też nie obejrzy tych mistrzostw, może obejrzy kolejne. Całe życie przed nim ;) Ja swoje pierwsze mistrzostwa obejrzałem jako kilkunastolatek (nie sądziłem wówczas, że awans Polski na mistrzowską imprezę w ogóle jest możliwy :lol: ).
Rośnie nam chyba utalentowane pokolenie, więc może za jakiś czas Polacy awansują na imprezę mistrzowską, na której będą mieli szans coś ugrać? Wówczas nasze dzieci nie będą musiały żyć porażkami polskiej :)

Póki co lepszych obrońców niż Kwior i Bednarek w Polsce po prostu nie ma. Stąd uważam, że zamiast szukać nie wiadomo czego trzeba pracować z tym co jest, a jestem pewny, że i Kiwior i Bednarek prezentują taki poziom, że spokojnie są w stanie rządzić polską defensywą na lata.
Zobacz kto grał w polskiej obronie w momentach ostatniego sukcesu kadry (me 2016) - Pazdan i Jędrzejczyk. No sorry, to piłkarze dwie klasy niżej niż Kiwior z Bednarkiem. Tylko graliśmy 4 z tyłu, a z defensywnych zawodników byli jeszcze Krychowiak i Mączyński.
Wczoraj w defensywie miałeś 3 wielkich chłopów, których - choćby ze względu na posturę - zwrotność nigdy nie będzie najmocniejszą cechą, a po bokach ofensywnie grających Zalewskiego i Casha. No nie są boczni obrońcy w stanie harować 90 minut tak, żeby jednocześnie napędzać akcje ofensywne i zabezpieczać tyły.

a jego kolega z Porto w końcówce przy remisie daje się nawinąć na jeden prosty balans ciałem i się przewraca no to coś tu jest nie tak
.Ostatnio pewien mistrz świata przewrócił się o własne nogi w grze 1 na 1 z jakimś gówniarzem z Polski, który dopiero rozegrał kilka meczów w lidze portugalskiej.

ezbeg
Trener

#1002 Postautor: ezbeg » 1 kwietnia 2026, o 18:03

Co tu więcej powiedzieć. Wszystko zostało powiedziane. Może jeszcze kwestia braku zmiany za Casha w okolicach 70 minuty kiedy było widać brak sił. Później wejście Piątka i Grosickiego, którzy nie grają regularnie. Pierwszy ma zawieszone rozgrywki, a drugi gra końcówki w Pogoni. Grabara też po wczoraj ma swoje za uszami. Akcja przed 3 bramką zaczęła się od fatalnego wyrzutu.
W sumie już w meczu z Albanią obrona popisywała się tylko, że tamci mieli mniej jakości w ataku.
Teraz Liga Narodów, ma Urban czas na szukanie. W eliminacjach każdy mecz miał o życie, bo w Helsinkach zdążyliśmy stracić punkty.

Ostatni raz po meczu kadry czułem się tak źle, jak przegraliśmy w Euro po karnych z Portugalią. Smutno. Tutaj walczyliśmy do samego końca. Poprzednie eliminacje, kiedy to awans nie ziścił się były przegrane na dużo wcześniejszym etapie.

Natomiast Szwecja zapisała się w historii. Nie wygrali żadnego meczu w fazie grupowej eliminacji, a weszli na mundial.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1003 Postautor: kibicLBN » 2 kwietnia 2026, o 13:58

Każdy piłkarz przed 35 rokiem życia, który decyduje się na grę u Arabów to dla mnie dno. Nie oszukujmy się, odejście tam to koniec kariery
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

blajar
Trener

#1004 Postautor: blajar » 9 kwietnia 2026, o 19:51

15-letni Lublinianin, Michał Szubarczyk znów bije wyżej notowanych. W kwalifikacjach do MŚ przeszedł dziś drugą rundę, w nagrodę zagra z Hosseinem Vafaeim, 32 zawodnikiem rankingu :)

https://eurosport.tvn24.pl/snooker/mist ... tory.shtml
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#1005 Postautor: dannie » 14 kwietnia 2026, o 00:10

Lubelskie koszykarki już w finale ligi.

Siatkarze na dobrej drodze.

Szkoda, że Montex nie pokonał ostatnio Zagłębia.
Obrazek

Awatar użytkownika
papi
Trener

#1006 Postautor: papi » 14 kwietnia 2026, o 00:21

Dzisiejszy mecz siatkarzy to byl do pewnego momentu spektakl. W końcówce widać było, że jedni i drudzy opadli z sił i pojawiło się sporo błędów, ale 3 sety uważam że były niesamowite

KrzyczącyK1b1c
Trener

#1007 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 14 kwietnia 2026, o 13:48

Naszym 9 dni przerwy zrobily ewidentnie bardzo dobrze. Szczególnie to było widać po Wilfredo, który kopał z zagrywki. W sobotę nadal będzie trudno, bo Projekt to świetna drużyna, ale nieco niespodziewanie jesteśmy na świetnym kursie do finału. Byłoby to spore zaskoczenie, biorąc pod uwagę to, jak Projekt rozsmarował LKPS w 1/4 LM.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#1008 Postautor: RadeKas » 14 kwietnia 2026, o 13:59

A przy okazji Sawicki uniewinniony z zarzutów dopingowych.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#1009 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 16 kwietnia 2026, o 12:34

Mam nadzieję, że Sawicki i LKPS pozwą POLADĘ za niewątpliwe straty. Dziwię się, że prezes POLADY nie podał się jeszcze do dymisji. Skandal na skalę światową.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#1010 Postautor: Perez » 16 kwietnia 2026, o 15:40

Też mam taką nadzieję. Na igrzyska by pojechał? Już nie mówiąc o całej reszcie strat.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

KrzyczącyK1b1c
Trener

#1011 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 17 kwietnia 2026, o 00:01

Perez pisze:Też mam taką nadzieję. Na igrzyska by pojechał? Już nie mówiąc o całej reszcie strat.

Nie ten sezon. Igrzyska były w 2024 roku, a jemu zrobiono błędną analizę testu w tamtym roku, ale na 100% pojechałby na Ligę Narodów i na 80-90 procent na Mistrzostwa Świata