Pozdrawiam
meesha pisze:Ot choćby dwa ostatnie zdjęcia Kamila - zabijcie mnie, ale nie rozpoznaję kto to (ostatni chyba Krzysiu Wrona, a poprzedni?)
meesha pisze:A tak w ogóle to mam pytanko, a nawet trzy. Założyciel tematu prosił o zdjęcia z lat 1990+ czy zatem:
a) mogę wrzucać tu również fotki (jakości gazetowej schyłkowego Jaruzela) z lat nieco wcześniejszych?
b) czy w ogóle zdjęcia czarno-białe (również z lat 90-tych) wklejać czy nie?
c) czy inne foty niż z prezentacji kogoś interesują?
meesha pisze:Autor wątku życzył sobie lata 1990-2004 ale myślę, że się nie obrazi jeśli rozszerzymy to do 2007 (w końcu czasy "teżetowe" to już też historia) + lata przed 1990 jeśli ktoś coś ma.
A czy: "zdjęcia, wywiady, wizyty w zakładach pracy" też mogą być? Nie wiem jak wy, ale ja lubię sobie po latach takie rzeczy poczytać. No i na zdjęciu nawet dwóch żużlowców jest
Kargolo pisze:Dzięki Jcob! W sezonie 2001 pierwszy raz tata zabrał mnie na dwa mecze. Szajchulin, Ondrasik, Janusz Stachyra, Trumiński, Mordel, młodziutki Jeleń... I dwie porażki chyba z Ostrowem i Tarnowem. Odżyły wspomnienia. Nie wiem dlaczego ale wtedy bardzo polubiłem w szczególności Szajchulina i Ondrasika.
meesha pisze:Ja mam taką prośbę do osób wklejających tu zdjęcia - w miarę możliwości podpisujcie kto się na nich znajduje. Pamięć starszym ludziom takim jak japłata figle i czasem patrząc na zdjęcie nawet sprzed kilku lat nie wiadomo co to za zawodnik, choć tych sprzed lat 20-tu rozpoznaje się w mgnieniu oka
![]()
Kargolo pisze:Nie wiem, nie ogarniałem jeszcze żużla, miałem ledwo 8 latAle pamiętam że to był Tarnów (chyba dobry występ Roberta Wardzały bo pamiętam okrzyki Tarnowian, i o ile pamiętam to przy wyniku 42:42 osamotniony Ondrasik przegrał z parą gości 5:1) i Ostrów (z Markiem Latosi i Hansem Clausenem, tutaj pamiętam że pierwszy bieg wygrał Stachyra z Brzozowskim 5:1 a w drugim przegraliśmy 5:0 bo chyba niejaki Konrad Kurtz miał defekt i nie zdążył dowieźć motocykla na metę). Oczywiście jak mówię nie ogarniałem wtedy żużla więc coś się może nie zgadzać. Tata nawet program wypełniał na obu meczach ale niestety nie przetrwały: pociąłem je bo spodobały mi się zdjęcia żużlowców i koniecznie chciałem je sobie przykleić na biurku.
bAsE pisze:Kargolo pisze:Nie wiem, nie ogarniałem jeszcze żużla, miałem ledwo 8 latAle pamiętam że to był Tarnów (chyba dobry występ Roberta Wardzały bo pamiętam okrzyki Tarnowian, i o ile pamiętam to przy wyniku 42:42 osamotniony Ondrasik przegrał z parą gości 5:1) i Ostrów (z Markiem Latosi i Hansem Clausenem, tutaj pamiętam że pierwszy bieg wygrał Stachyra z Brzozowskim 5:1 a w drugim przegraliśmy 5:0 bo chyba niejaki Konrad Kurtz miał defekt i nie zdążył dowieźć motocykla na metę). Oczywiście jak mówię nie ogarniałem wtedy żużla więc coś się może nie zgadzać. Tata nawet program wypełniał na obu meczach ale niestety nie przetrwały: pociąłem je bo spodobały mi się zdjęcia żużlowców i koniecznie chciałem je sobie przykleić na biurku.
Ja akurat miałem wtedy 7 lati też miałem nikłe pojęcie o żużlu. Wtedy z Tarnowem to Stachyra jechał sam. Mam pamięć do takich rzeczy, a z Ostrowem to Stachyra z Trumińskim przyjechali na 5:1, Brzozowski pojechał w biegu tylko raz i przywiózł zero. Jeszcze pamiętam, że do programów dodawali folder ze zdjęciami zawodników (gdzieś mi zaginął programy też)