Występy lubelskich juniorów

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
RavLit
Szkółkowicz

Występy lubelskich juniorów

#1 Postautor: RavLit » 6 czerwca 2003, o 13:05

Mniej więcej tyle można przeczytać w dzisiejszym kurierze. Jest też jakby podtytuł szukamy młodych talentów. Ale patrząc na ten podtytuł to wystąpią "talenty głęboko ukryte", których jeszcze nikt nie odkrył a nasi dzialacze mają je zamiar zaleźć :D . Mam nadzieje, że przynajmniej wystąpi 16 zawodników i tylu ukończy zawody.Lista startowa:
1. Grzegorz Kosiński (TŻ Sipma Lublin)
2. Krzysztof Wrona (TÅ» Sipma Lublin)
3. Dawid Stachyra (TÅ» Sipma Lublin)
4. Daniel Jeleniewski (TÅ» Sipma Lublin)
5. Szymon Bałabuch (TŻ Sipma Lublin)
6. Marcin Rempała (Unia Tarnów)
7. Dawid Bendzera (Unia Tarnów)
8. Paweł Baran (Unia Tarnów)
9. Adrian Miedziński (Apator Toruń)
10. Konrad Ryszka (RKM Rybnik)
11. Marek Szczyrba (RKM Rybnik)
12. Marcin Głowacki (WKM Warszawa)
13. Tomasz Kliś (Jasol Rzeszów)
14. Rafał Suszczyński (Jasol Rzeszów)
15 Tomasz Prucnal (Jasol Rzeszów)
16. Mirosław Stolarz (TŻ Sipma Lublin)

składy za http://www.zuzel.lubelski.pl

Patrząc na skład faworytami sa Daniel z Dawidem, Miedziński i Rybniczanie. Tylko ciekawe ilu z tych zawodników przyjedzie? No ale prawdziwą sensacją jest numer 16. Czyżby wielki powrót na miare Darka Śledzia :lol: .
Ostatnio zmieniony 4 lipca 2003, o 10:37 przez RavLit, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2 Postautor: Łoptymista » 6 czerwca 2003, o 13:19

czyli znowu wiocha totalna, przyjedzie goscio spod Leszna, o ktorym nikt nie slysza i zleje Jelniewskiego, zdobedzię komplet i to będzie jego pierwszy i ostatni sukces. Super ju8ż nie mogę się doczekać. :evil:

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#3 Postautor: $korzen$ » 6 czerwca 2003, o 17:06

HMmmm ja zawsze w niedziele nie mam co robic i pojde napewno.Najprawdopodobniej wystapia nasze nadzieje na przyszlosc czyli
Wrona,kosinski i balabuch zobaczymy co zdzialaja i moze ma ktos jaka liste startowa?? i wystapia tylko mlodziezowcy?

Awatar użytkownika
Sprawiedliwy
Szkółkowicz

#4 Postautor: Sprawiedliwy » 6 czerwca 2003, o 18:23

skład jest podany tutaj:
Naciśnij Obrazek

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#5 Postautor: Erwin » 6 czerwca 2003, o 18:54

Ja też mam zamiar sie wybrać w niedzielne popołudnie, młodzi może stworzą jakieś widowisko - mam nadzieje 8) . Może pokażą troche walki, może nie na maksymalnej predkości, ale walka to walka, a nóż widelec trafią sie zawody bardzo ciekawe. Żużel to żużel nieważne kto jeździ ważne, że jeździ; jak przegapie jakieś zawody to jakoś sie źle czuje (nie pamiętam kiedy ostatnio przegapiłem :roll: ) Do niedzieli !! :!: , wyłapywać talenty :twisted: :idea: :arrow: Miedziński sie na naszym torze dobrze prezentuje i moim zdaniem jest jednym z faworytów wraz z Jeleniem :idea:

Awatar użytkownika
Fazi

#6 Postautor: Fazi » 7 czerwca 2003, o 09:57

No i dobra, niech się chłopaki objeżdżają w zawodach. Pewnie przyjdę, ale na MDMP wynudziłem się setnie.

Karolina

#7 Postautor: Karolina » 7 czerwca 2003, o 11:36

hmm bylam na mdmp i widzialam naszych mlodych zawodnikow w akcji.teraz tylko mam nadzieje ze szymek nie bedzie opoznial startu i ie bedzie jechal szeroko na lukach jesli tych bledow nie bedzie zdobedzie moze kilka punktow na co bardzo licze http://foto.zuzel.info/album23/IMG_0058 tu jest pokazane jak bardzo szymek opoznia start

Piotrbaz

#9 Postautor: Piotrbaz » 7 czerwca 2003, o 14:49

no musi sie jeszcze wiele nauczyć. Jeszcze ze 3 lata :D

Awatar użytkownika
Pablo
Kontakt:

#10 Postautor: Pablo » 7 czerwca 2003, o 16:19

Czy ktos wie po ile beda bilety na jutrzejsze zawody?

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#11 Postautor: mikas » 7 czerwca 2003, o 16:31

Bilety będą po 5 i 10 zł, tak przynajmniej napisali w Dzienniku.

Karolina

#12 Postautor: Karolina » 7 czerwca 2003, o 19:54

RUSEK SPOX WIEM ZE ON DOPIERO ZDAL LICENCJE!!!ale mogl by sie postarac zdenia ;)

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#14 Postautor: bkapusta » 7 czerwca 2003, o 20:11

Karolina pisze:hmm bylam na mdmp i widzialam naszych mlodych zawodnikow w akcji.teraz tylko mam nadzieje ze szymek nie bedzie opoznial startu i ie bedzie jechal szeroko na lukach jesli tych bledow nie bedzie zdobedzie moze kilka punktow na co bardzo licze http://foto.zuzel.info/album23/IMG_0058 tu jest pokazane jak bardzo szymek opoznia start

No bez przesady chlopak dopiero zaczyna...

Moim zadaniem i tak niezle wypada...
Bardziej bym sie martwi o Dwida cz Daniela.. Daniel juz niewiele moze porpawic i raczej wybitnym (ani srednim) seniorem nie bedzie... Dawid moze jeszcze nad soba popracowac i moze beda z nigo ludzie
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#15 Postautor: Gelo » 7 czerwca 2003, o 20:55

Karolina pisze:RUSEK SPOX WIEM ZE ON DOPIERO ZDAL LICENCJE!!!ale mogl by sie postarac zdenia ;)

Co to znaczy mógłby się postarać? Czy debiutant ma wygrywać z czołowymi juniorami Europy? - I tak w swoim debiucie do Szuminy stracił nie tak dużo. Zadaniem Szymka było odjechanie pięciu wyścigów. Zrobił to co do niego należało i co najwazniejsze bez upadków - co w przypadku lubelskich początkujących juniorów jest rzadkością. A jechał raz bieg po biegu. Może nie wymagajmy za wiele. Tomek Piszcz też nie zaczynał z górnego "C", a potem z każdm sezonem systematycznie się rozwijał. Zupełnie odwrotnie jak np. Staszek, który w debiucie trzasnął 10 oczek a po upadku w Toruniu stanął w miejscu.
Szymek i tak zaprezentował się niegorzej od Grześka Kosińskiego, który mimo że objeżdżenie ma niewlele większe to jakby nie było zdał certyfikat rok wcześniej.

Karolina

#16 Postautor: Karolina » 8 czerwca 2003, o 08:04

gelu moze masz i racje...

Shack
Administrator

#17 Postautor: Shack » 8 czerwca 2003, o 10:11

Karolina pisze:gelu moze masz i racje...

bardzo dużo wnoszą Twoje wpisy do tego forum...

Awatar użytkownika
Sprawiedliwy
Szkółkowicz

#19 Postautor: Sprawiedliwy » 8 czerwca 2003, o 19:47

Zawody takie sobie szkoda że zadarmo niewpuszczali :wink:
Wg. mnie mógł się podbać Paweł Baran i Marcin Rempała. Walczyli nieźle. Już niedługo będą dominować w rozgrywkach młodzieżowych. Swoje zrobił Miedziński i Jeleniewski. Czasami jak udał się start Ryszce to trudno było go pokonać.

Najlepsze biegi to 16 gdzie spotkali się Miedziński, Jeleniewski, M.Rempała i wyścig 17 gdzie ze startu dobrze wyszedł Ryszka i niedał się wyprzedzić P.Baranowi.

Karolina

#20 Postautor: Karolina » 8 czerwca 2003, o 20:09

gelu niom jakos trzeba odpisac!!!moze w mniej rozwiniety sposob lub bardziej ale wiesz zawsze cios sie skrobnie.a co do meczu to bardzo mi sie podobal szymek radzil sobie swietnie i zauwazylam ze z meczu na mecz idzie mu coraz lepiej.a wypadek co sie zdarzyl byl straszny dla mnie jak niesli ten motor to on prawie nie mial kierownicy.i ostatnia rzecz ktora mnie zastanawia najbardziej czego david w ostatnich biegachnie pojechal widzialam go kolo mnie jak stal razem z mechanikiem.czy ta usterka motoru byla nie do naprawy????

RavLit
Szkółkowicz

#21 Postautor: RavLit » 8 czerwca 2003, o 20:27

1. D. Jeleniewski 3,3,3,3,3 15
2. A. Miedziński 3,3,3,2,3 14
3. M. Rempała 3,3,3,1,3 13
4. K. Ryszka 2,2,2,3,3 12
5. M. Szczyrba 1,2,2,3,2 10
6. P. Baran 2,2,2,2,2 10
7. K. Wrona T,1,3,1,2 7
8. S. Bałabuch 1,2,2,2,0 7
9. P. Prucnal 3,1,1,0,1 6
10. D. Stachyra 2,3,D,-,- 5
11. R. SuszczyńskiW,D,1,3,1 5
12. A. Stós 0,0,1,2,1 4
13. G. Kosiński 1,1,1,-,- 3
14. T. KliÅ› W,-,T,0,2 2
15. M. Głowacki 0,1,U,-,- 1

Zawody jak na turniej juniorów zupełnie ciekawe. W kilku biegach walka trwała przez 4 okrążenia. Zwłaszcza pojedynki Bałaucha z Kosińskim i Wrony z Suszczyńskim mogły cieszyć oko. Czołowa 6 plus Stachyra zdecydowanie przeważała umiejętnościami i sprzętem nad resztą. A co do wypadku Głowackiego. Juz w poprzednich jego startach widać było,
że jego motocykl jest dla niego zdecydowanie za szybki i miał spore problemy z płynną jazdą na łukach. Dobrze, że skończylo się tylko na skasowaniu sprzętu i tu kolejny raz egzamin zdała nasza banda, strach pomyśleć gdyby to się zdarzyło np. w Rzeszowie.
PS: Kiedy będzie Małopolska Liga Młodziieżowa :evil:

michal

#22 Postautor: michal » 8 czerwca 2003, o 20:34

R-Lublin pisze:9. P. Prucnal 3,1,1,0,1 6
-------------------------------------
11. R. SuszczyńskiW,D,1,3,1 5
-------------------------------------
14. T. KliÅ› W,-,T,0,2 2

:shock: :shock: :shock:

Co ja widzę? Suszczyński i Prucnal wygrali po biegu :D:D. SZOK. Napiszcie jak jechali. Ja wiem, że oni są baaardzo słabi, ale ważne, że wreszcie pojechali w zawodach i z całkiem przyzwoitym skutkiem. Np. dla Klisia to były aż drugie zawody w sezonie (poprzedni start w kwietniu z Masarną :D).

RavLit
Szkółkowicz

#23 Postautor: RavLit » 8 czerwca 2003, o 20:50

michal pisze:
Co ja widzę? Suszczyński i Prucnal wygrali po biegu :D:D. SZOK. Napiszcie jak jechali. Ja wiem, że oni są baaardzo słabi, ale ważne, że wreszcie pojechali w zawodach i z całkiem przyzwoitym skutkiem. Np. dla Klisia to były aż drugie zawody w sezonie (poprzedni start w kwietniu z Masarną :D).

Nie masz specjalnych powodów do radości. Prucnal wygrał bieg w którym jechali sami Rzaszowianie, ukończył tylko on a Kliś walną efektownął świecę, Suszczyński wygrał bieg w dwuosobowej obsadzie, on i A. Stós również drugie zawody w karierze. Z tej trójki jedynie Suszczyński jakoś się prezentował, pozostali bardzo słabo. życze szybkiego powrotu do zdrowia Pawłowi i Marianowi

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#24 Postautor: Erwin » 8 czerwca 2003, o 21:08

Zawody średnio ciekawe, kilka biegów na naprawde wysokim poziomie, Bałabuch - Kosiński, Wrona - Suszczyński, Jeleniewski - Miedziński - Rempała, zauważyć trzeba, że we wszystkich tych pojedynkach brali udział nasi juniorzy, ambicji im nie brakuje. Jelonek na swoim torze szasta jak chce :wink: , oby tak w lidze :wink: .

Do Michala:
Wasi juniorzy nie zachwycili co można było przypuszczać, jedynie jak już pisał R-Lublin Suszczyński nie odstawał straszliwie i próbował nawiązać walke, reszta bez rewelacji, zero walki i przede wszystkim u Klisia brak umiejętności - moim zdaniem szkoda tylko jego czasu i pieniędzy :x

Shack
Administrator

#25 Postautor: Shack » 8 czerwca 2003, o 21:09

już leci kilkanaście fotek z turnieju, jak ktoś sie dobrze przyjrzy to można znaleźć naszą forumowiczke ;) ( mam nadzieje ze to ona ;) )