Lubelski Węgiel KMŻ Lublin - Speedway Polonia Piła, 30/05/10
Lubelski Węgiel KMŻ Lublin - Speedway Polonia Piła, 30/05/10
Ciekawe jak do tego meczu podejdzie Pila - czy bedzie powtorka skladu jakim pojechali do Ostrowa?
U nas z dyskusjami nt. skladu trzeba sie wstrzymac do ogloszenia (lub nie) transferow. Najbardziej komfortowa sytuacja byloby zakontraktowanie dwoch w miare kumatych seniorow, tak by wypelnic luke po Piszczu i dac czas na przemyslenia Darkinowi. A jak wroci Piszcz to akurat bedziemy mieli nadmiar jednego seniora jako rezerwowego-mobilizatora.
U nas z dyskusjami nt. skladu trzeba sie wstrzymac do ogloszenia (lub nie) transferow. Najbardziej komfortowa sytuacja byloby zakontraktowanie dwoch w miare kumatych seniorow, tak by wypelnic luke po Piszczu i dac czas na przemyslenia Darkinowi. A jak wroci Piszcz to akurat bedziemy mieli nadmiar jednego seniora jako rezerwowego-mobilizatora.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Re: 30.05 Lublin-Piła
Na szczęście Puzon z Baranem nałapali punktów trochę, więc szansa na bonus jest. Żeby objechać pilan 16 punktami lub więcej trzeba ich mocno zaskoczyć. Warto się skupić na tym żeby ich druga linia mało przywoziła, bo Stead ze Świstem to praktycznie gwarancja tych 22/23 punktów w meczu.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Zaskoczyć ich można tylko mocnym składem. Nie ma na co czekać, bo spadamy w tabeli na łeb na szyję. Bardzo szkoda meczu w Pile, bo przy takiej formie naszej dwójki można tam było po prostu wygrać. Sprawa została pokpiona w całej rozciągłości. Ale jeszcze nie wszystko stracone. Ważne żeby spiąć poślady i zakontraktować kilku zawodników już na niedzielę
Mimo tego, ze Darkin mial super poczatek sezonu, to jednak teraz "wychodzi szydlo z worka". W kazdym klubie w jakim jezdzil pozostawal po nim smrod (poza Miskolcem) i podobnie chyba niestety jest w naszym przypadku patrzac na dwa jego ostatnie wyczyny. Takze poza zastepstwem dla Piszcza wg mnie na niedziele potrzebne jest tez zastepstwo za Darkina... I wtedy mozemy jechac po 3 pkt 
Czas na zmiany :]
sting126 pisze:Mimo tego, ze Darkin mial super poczatek sezonu, to jednak teraz "wychodzi szydlo z worka". W kazdym klubie w jakim jezdzil pozostawal po nim smrod (poza Miskolcem) i podobnie chyba niestety jest w naszym przypadku patrzac na dwa jego ostatnie wyczyny. Takze poza zastepstwem dla Piszcza wg mnie na niedziele potrzebne jest tez zastepstwo za Darkina... I wtedy mozemy jechac po 3 pkt
To prawda niestety. Może należałoby z nim pogadać - nie moze byc tak, że tak doswiadczony zawodnik z dnia na dzien zapomina jak się jezdzi
Re: Lubelski Węgiel KMŻ Lublin - Speedway Polonia Piła, 30/05/10
Jedziemy do was w najsliniejszym zestawieniu.Nie wiem co bedzie ale boje sie o tego bonusa.Chociaz z drugiej strony przy stracie 6 pkt bedzie mial kto jechac.Paradoksalnie taki Rembas lepiej jezdzi na wyjazdach.W zeszlym roku zdobylismy 36 pkt w tym roku jestesmy lepsi ale i wy duzo mocniejsi
Sercem typuje 45:45
rozumem 38:52 dla was
Sercem typuje 45:45
rozumem 38:52 dla was
- kmzlublinfan
- Senior
Ciekawe jaki będzie tor. Ja mam nadzieję, że będzie przyczepnie i wtedy spokojnie sięgniemy po punkt bonusowy.
- Łoptymista
- Trener
pilanin pisze: w tym roku jestesmy lepsi ale i wy duzo mocniejsi
Czy mocniejsi? to bedzie wiadomo w ciagu najblizszych dni
na razie trzeba sie pozbierac po porazce i skonczyc sprawe skladania druzyny z pieciu solidnych seniorow. bez tego moze byc roznie. szczegolnie jesli Stead pojedzie u nas jak kilka lat temu. Wtedy dlugo byl nielapany...
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Na meczu spikerem będzie Tomasz Lorek.
- Łoptymista
- Trener
to pierwsze wzmocnienie juz jest 
No ja nie był bym wcale taki pewien naszej wygranej jak pojedziemy bez 5 seniora. Świst zna tor Stead też jest w formie niech jeszcze zaskoczy ktoś typu Charczenko lub Korolew to będziemy mieli ciepło. Koniecznie musi pojechać jakiś nowy senior a w ostateczności Hauzinger. Ktoś wie czy Hadek będzie w stanie pojechać??
własnie Hadek powinien sobie radzić u nas z tym Szymko przynajmniej, i jak ktorys pilski senior pojedzie jak Darkin wczoraj, to wiecej oczek nałapie.
Darkin zawalił dwa mecze wyjazdowe,ale to wcale nie oznacza ze w Lublinie będzie cieniował.
Może ma jeden dobry silnik który jest akurat spasowany z naszym torem,więc ja bym go jeszcze nie skreslał.
Trzeba z nim pogadać gdzie lezy przyczyna i odpowiednio go zmobilizować,może ma jakis problem z którym nie chce się obnosić.
Nie zaszkodziło by też przed meczem zorganizować wewnętrzną odprawe przed meczową celem mobilizacji i lepszej integracji zespolu.
Może ma jeden dobry silnik który jest akurat spasowany z naszym torem,więc ja bym go jeszcze nie skreslał.
Trzeba z nim pogadać gdzie lezy przyczyna i odpowiednio go zmobilizować,może ma jakis problem z którym nie chce się obnosić.
Nie zaszkodziło by też przed meczem zorganizować wewnętrzną odprawe przed meczową celem mobilizacji i lepszej integracji zespolu.
Właśnie, ciekawe co się dzieje z Darkinem. Może to wina atmosfery w klubie, o której niektórzy wspominali, a może to były zwykłe rewelacje. Czas pokaże. W każdym razie przydałaby się jakaą mobilizacja w klubie.
A ja myślę, że z Darkinem nic się nie dzieje. ...no może delikatny dołek formy.
Po pierwszych meczach wielu uwierzyło, że jest to zawodnik, który powinien robić komplety.
Jednak tak nie jest. Jest to zwykły średniak (od razu zaznaczam, że w przyszłym meczu nie siądę na jego motory i nie zrobię wyniku lepszego
), nawet jak na drugą ligę co pokazuje średnia z ubiegłego sezonu: 1,815
W tym sezonie średnia wynosi: 1,895, czyli nawet lepiej, a II liga jest w tym roku chyba silniejsza niż w ubiegłym.
Po pierwszych meczach wielu uwierzyło, że jest to zawodnik, który powinien robić komplety.
Jednak tak nie jest. Jest to zwykły średniak (od razu zaznaczam, że w przyszłym meczu nie siądę na jego motory i nie zrobię wyniku lepszego
W tym sezonie średnia wynosi: 1,895, czyli nawet lepiej, a II liga jest w tym roku chyba silniejsza niż w ubiegłym.
- Łoptymista
- Trener
Sednia srednia, ale te wahania formy sa wiecej niz niepokojace. W opolu facet smiga jak szybki lopez, a z Lodzia czy Pila cieniuje. Zwyklemu kibicowi ciezko zrozumiec az taka sinusoide wynikow.
Przed meczem z Pila licze, ze nasi pojada przynajmniej dwa treningi na naszym torze. Wtedy bedzie latwiej opcenic potencjal naszych napieraczy i zdecydowac sie na ustawienie ekipy.
ps ktos wie kiedy trening (dawno nie bylo tego pytania
)
Przed meczem z Pila licze, ze nasi pojada przynajmniej dwa treningi na naszym torze. Wtedy bedzie latwiej opcenic potencjal naszych napieraczy i zdecydowac sie na ustawienie ekipy.
ps ktos wie kiedy trening (dawno nie bylo tego pytania
tylko zeby znow nie bylo ze tor na trening swoja droga a tor na mecz swoja droga.
wogole czy trzeba poruszac temat treningu, on chyba MUSI byc ?
wogole czy trzeba poruszac temat treningu, on chyba MUSI byc ?
W srodę jest MPPK w Rawiczu a w czwartek 1/4 IMP u nas. To treningowy kalendarz moze wyglądać nie najlepiej u nas.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
Treningi na których bywają wszyscy zawodnicy startujący w niedzielnym meczu odbywały się zazwyczaj w piątek.
W czwartek również, ale nie zawsze był pełny skład. Teraz z uwagi na 1/4 IMP wiadomo, że tego treningu nie będzie. ( chociaż Baran i Puszakowski będą śmigać)
Odnośnie meczu ciężko jest się wypowiedzieć. Po ostatnim meczu potrzebne jest wzmocnienie w miejsce Edberga oraz wypożyczenie kogoś z kim Darkin powalczyłby na treningu o skład.
Mecz jak najbardziej do wygrania większą różnicą punktową niż w Pile. Trzeba tylko wzmocnić pozycję seniorską w składzie. Nasi juniorzy wg mnie poradzą sobie z juniorami z Piły na torze przy al. Zygmuntowskich. Skład na niedziele w mojej ocenie:
9. Puszakowski
10. nowy
11. T. Rempała
12. nowy/Darkin
13. Baran
14. Kostro
15. Hadek/Edberg
Pozdrawiam
W czwartek również, ale nie zawsze był pełny skład. Teraz z uwagi na 1/4 IMP wiadomo, że tego treningu nie będzie. ( chociaż Baran i Puszakowski będą śmigać)
Odnośnie meczu ciężko jest się wypowiedzieć. Po ostatnim meczu potrzebne jest wzmocnienie w miejsce Edberga oraz wypożyczenie kogoś z kim Darkin powalczyłby na treningu o skład.
Mecz jak najbardziej do wygrania większą różnicą punktową niż w Pile. Trzeba tylko wzmocnić pozycję seniorską w składzie. Nasi juniorzy wg mnie poradzą sobie z juniorami z Piły na torze przy al. Zygmuntowskich. Skład na niedziele w mojej ocenie:
9. Puszakowski
10. nowy
11. T. Rempała
12. nowy/Darkin
13. Baran
14. Kostro
15. Hadek/Edberg
Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN
Według mnie z juniorem powinien jechać Puzon bo ma lepsze starty od Barana i łatwiej byłoby mu poprowadzić juniora. Poza tym od ostatnich paru meczy jest nieco szybszy od Karola. Ale to tylko opinia kibica. Ciekaw jestem czy będą te transfery. Fajnie jakby nasi działacze ściągneli Hefenbrocka czy Gathercole'a a najlepiej obu. Wtedy bym się o bonus zbytnio nie martwił, choć pewności nie ma nigdy.
Nawet jesli wypożyczą Gatchercola, to Piła napewno nie wyrazi zgody na jego start w meczu przeciw nim.
Naczelny obrońca Karola Barana.
KosaRKS pisze:Nawet jesli wypożyczą Gatchercola, to Piła napewno nie wyrazi zgody na jego start w meczu przeciw nim.
dlatego przynajmniej w tym tygodniu należy szukać gdzieindziej. Po średniej w Anglii najlepszy jest Fisher ale na Polskę kiepsko stoi sprzętowo.
Szkoda że upadł temat Dryml ale cóz trzeba szukac gdzie indziej.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

Gelo pisze:dlatego przynajmniej w tym tygodniu należy szukać gdzieindziej. Po średniej w Anglii najlepszy jest Fisher ale na Polskę kiepsko stoi sprzętowo.
A nam nie została jakaś fura po Mssingach??
"Hans Nielsen, niczym taka dobra kwoka, czuwająca nad swym kurczęciem."
Ja z chęcią zobaczyłbym Hauzingera. Niech przyjedzie dzień przed meczem, dopasuje się i dzida. Pamiętam jak w tamtym sezonie ładnie po szerokiej szalał.