Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

Skład na sezon 2006

#1 Postautor: istred » 9 sierpnia 2005, o 12:26

Nowa ankieta

sledzio

#2 Postautor: sledzio » 9 sierpnia 2005, o 12:39

Jak znam działaczy lubelskich z punktu widzenia to zapewne żaden z nich nie będzie jeżdzil w Lublinie , ale postawilem ja Jonnasa !

rob7
Senior

#3 Postautor: rob7 » 9 sierpnia 2005, o 12:56

miejmy nadzieję że wezmą pod uwagę głos kibiców kogo chcemy oglądać w przyszłym sezonie
PS.
Lee prawdopodobnie nie będzie mógł jeździć w I lidze bo pewnie dostanie "dziką kartę" w GP
Ostatnio zmieniony 9 sierpnia 2005, o 13:04 przez rob7, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#4 Postautor: kilar » 9 sierpnia 2005, o 12:58

Oczywiscie, ze Joonas :) . Nie bede sie powtarzal dlaczego tak uwazam, bo pisalem to w innych tematach. Na Lee bym nie liczyl, gdyz jak dostanie dzika karte w GP to bedzie po ptokach. Peter - zawodnik nie mlody i nie tani, a poza tym Iskra pewnie bedzie chciala go zatrzymac (jezeli oczywiscie zostana w 1 lidze).
Takze nie szukajmy daleko, skoro pod nosem mamy bardzo dobrego Joonasa :) .

max3
Zawodowiec

#5 Postautor: max3 » 9 sierpnia 2005, o 13:01

Ja postawilem na Lee ,Joonas na twardzm torze wiecej niz 11 punktow nie zdobedzie.Oczywisice przy dwoch obcokrajowcach widze Joonasa i Lee.

seba

#6 Postautor: seba » 9 sierpnia 2005, o 13:37

ja bym radzil sie wstrzymac z typowaniem nowego zagraniczniaka bo nie wiadomo czy tz wystartuje w przyszlym sezonie
Więc chodź przyjebie ci deską raz żółtą a raz niebieską !! :)

Awatar użytkownika
Gemeran

#7 Postautor: Gemeran » 9 sierpnia 2005, o 13:47

Postawiłem na Joonasa. Dlaczego?
1. Myślę że jest tańszy od Petera i Lee, tak więc pieniądze ewentualnie zaoszczędzone na jego transferze można zainwestować w polski skład. A to trzeba zrobić, bo możemy oglądać maszynę do zdobywania punktów i 4 przeciętniaków plus 2 słabeuszy (oczywiście przy obecnym regulaminie)
2. Gwarantuje niezapomniane emocje sportowe i sporo kibiców tylko dlatego na mecz przyjdzie.
3. Gwarantuje mimo wszystko duzą zdobycz punktową. 5 miejsce w lidze to nie przypadek. Ktoś powie - dobrze ale w tamtym sezonie Peter był najlepszy. OK, ale ja uważam że ten 1-2 punkty na mecz więcej można poszukać u reszty zespołu.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#8 Postautor: Łoptymista » 9 sierpnia 2005, o 14:23

seba pisze:ja bym radzil sie wstrzymac z typowaniem nowego zagraniczniaka bo nie wiadomo czy tz wystartuje w przyszlym sezonie

Albo będzie wojna i ruskie nas napadną i ligi też nie będzie.
Skąd wiesz, że być może nie będzie TŻ?? Oświeć nas proszę.

Awatar użytkownika
Gretzky

#9 Postautor: Gretzky » 9 sierpnia 2005, o 14:30

zaglosowalem na Joonasa gdyz dzieki niemu mielismy troche emocji w tym sezonie,widac bylo ze chlopak zintegrowal sie z druzyna i z kibicami, co do Lee to jedyna przeszkoda wydaje sie byc mozliwośc przyznania mu dzikiej karty w gp na przyszly sezon, dlatego tez "Janusz" wydaje sie byc bardziej realny choc prawde mowiąc najlepszym rozwiazaniem byloby zatrudnic obu, Peter wprawdzie to gwarant okreslonej liczby punktow w meczu ale jezdzi beznamietnie start i do przodu

Awatar użytkownika
Ziuta 85
Kontakt:

#10 Postautor: Ziuta 85 » 9 sierpnia 2005, o 15:07

Dla mnie w grę wchodzi tylko i wyłącznie :twisted: JOONAS :twisted: !!!!!! Nikt inny tylko on !!!!!!! :twisted:
Ostatnio zmieniony 9 sierpnia 2005, o 15:37 przez Ziuta 85, łącznie zmieniany 1 raz.
"Bo fantazja, fantazja, bo fantazja jest od tego, aby bawić się, aby bawić się, aby bawić się na całego"

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#11 Postautor: _piotrusss » 9 sierpnia 2005, o 15:11

:x :x :x OT :x :x :x

Ludzie przestańcie wypisywać jakieś teksty typu "jeśli będzie w Lublinie żużel", "dochodzą mnie niepokojące wieści"... Jak macie coś do powiedzenia na ten temat to napiszcie co to za wieści i na ile są prawdziwe, a nie siejecie panike... i plotki.

ps. Jestem za Lee ew. Joonas. Dla Karlssona stanowcze NIE!
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Saint
Zawodowiec

#12 Postautor: Saint » 9 sierpnia 2005, o 15:25

Ziuta 85 pisze:Dla mnie w grę wchodzi tylko i wyłącznie :twisted: JOONAS :twisted: !!!!!! Nikt inny tylko on !!!!!!! No o ile jeszcze bedzie żużel w Lublinie, bo dochodzące mnie wieści z różnych źródeł są niepokojące :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Już nieraz to było poruszane Ziuta...albo coś wiesz i piszesz... albo gdzieś coś słyszałaś i nie piszesz bo dostajesz ostrzeżenie za rozsiewanie plotek... (Bimmer mimo całego szacunku Ciebie też to powinno dotyczyć) .... znowu zaczynaja pojawiać sie jakieś dziwne niedomówienia i powody do plotkowania. Najgorsze jest to, że i Gawrzyk coś tam zaczyna przebąkiwać że jest nienajlepiej ... ale nie podaje żadnych szczegółów. Jak sie powiedziało A należy powiedzieć B a nie "Wiem cos ale nie powiem, bo ja jestem lepiej poinformowany niz wy wszyscy..."

Jeśli chodzi o obco to ja bym postawił na Joonasa

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#13 Postautor: _piotrusss » 9 sierpnia 2005, o 15:30

Saint pisze:Gawrzyk coś tam zaczyna przebąkiwać że jest nienajlepiej ... ale nie podaje żadnych szczegółów.

No więc ostrzeżenie i dla Gawrzyka ;););)
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#14 Postautor: Metalliczny » 9 sierpnia 2005, o 16:30

Moim zdaniem Joonas jako pierwszy obcokrajowiec to kiepski pomysł. Jeździ widowiskowo, walecznie, chwała mu za to. Na twardych torach traci jednak 30% swojej skuteczności. To za dużo. Obcokrajowiec (ten podstawowy) ma za zadanie przywozić 13-15 pkt. na swoim torze, oraz 11-14 na obcym torze. Czy joonas gwarantuje takie zdobycze w każdym meczu? Niekoniecznie.

PS. Wiem, że jest wcześnie, ale dlaczego w ankiecie jest tylko 3 zawodników?

rex

#16 Postautor: rex » 9 sierpnia 2005, o 16:55

mam nadzieje ze zobacze Jonasa w przyszłym sezonie u nas i ze Rzeszow nam go nie podkupi pozniewaz swoje punkty wyjezdzi a jest duzo tanszy niz Max.......
nie wiem czy bedzie nas stac na lepszego obcokrajowca :twisted:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#17 Postautor: Gelo » 9 sierpnia 2005, o 16:56

Pragnę "gorącym głowom" przypomnieć wynik Joonasa z ostatnią drużyną w lidze - Kylmaekorpi 11 (1,2,3,1,3,1). Mnie to na kolana nie powala i moim zdaniem oddaje jazdę Fina na obcych torach. Ażstrach pomysleć jakby pojechał w Gorzowie, Rybniku czy Ostrowie

Awatar użytkownika
Saint
Zawodowiec

#18 Postautor: Saint » 9 sierpnia 2005, o 17:11

To ja od razu przypomne wynik z najlepszÄ…...
13 J.KYLMAEKORPI 18+1 (3,3,3,3,2*,2,2) :twisted: :wink:

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#19 Postautor: sadychor » 9 sierpnia 2005, o 17:31

Mam dylemat między Lee i Joonasem. Obydwaj identyfikowali się z drużyną, nie oszczędzali zdrowia i motocykli. O Karlssonie nawet nie myślę, jest bardzo dobrym zawodnikiem, ale to już nie te lata i nie ten styl jazdy. W podbramkowych sytuacjach nie wciśnie się tam gdzie np. Joonas.

Nie zagłosuję też z jednego powodu: ktoś podiwanił jeden % z ankiety w temacie meczu Lublin-Rzeszów. Okazja czyni złodzieja więc strzeżonego itp., nie chcę żeby mój głos się zawieruszył :wink: :wink:
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Siwek Patataj

#20 Postautor: Siwek Patataj » 9 sierpnia 2005, o 17:59

...
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2005, o 03:21 przez Siwek Patataj, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#21 Postautor: kilar » 9 sierpnia 2005, o 18:00

Gelo pisze:Pragnę "gorącym głowom" przypomnieć wynik Joonasa z ostatnią drużyną w lidze - Kylmaekorpi 11 (1,2,3,1,3,1). Mnie to na kolana nie powala i moim zdaniem oddaje jazdę Fina na obcych torach. Ażstrach pomysleć jakby pojechał w Gorzowie, Rybniku czy Ostrowie

:shock: :shock: Czepiasz sie pierdół :x Widziales jak sie pokazal z Rzeszowem, widziales jak sie pokazal z Gorzowem, no i co powiesz o tych meczach. Czego ich nie uwzgledniasz :?: :?: Na sile szukasz w nim wad, zeby tylko sie mozna bylo gdzies go czepic :!:

A poza tym sam obcokrajowiec nam meczu nie wygra. Trzeba zakontraktowac solidnych seniorow, zeby mozna bylo powalczyc w Ostrowie, Rybniku itd. Bez nich to nawet Rickardsson tutaj niewiele by pomogl.
Ostatnio zmieniony 9 sierpnia 2005, o 18:07 przez kilar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#22 Postautor: Cooper » 9 sierpnia 2005, o 18:07

lucki naprawde uwazasz, ze Staszek bedzie teraz tani? Na Knappa nas nie bylo stac teraz... Albo czy uwazasz, ze Grudziadz odda nam tanio Baranskiego, ktory objechal ostatnio Karlssona i widac ze cos z niego moze byc? Jesli mamy robic sklad tani i dobry, to nie rozumiem czego jego ustalanie zaczynamy od najdrozszego obco w I lidze.

EDIT:

Staszek blysnal w tym sezonie. Cena za niego wzrosnie. A kto wie jak bedzie jezdzil za rok. Nie sztuka jest zainteresowac sie zawodnikiem ktory wlasnie blysnal. Wystarczy troche kasy i juz jest u nas. Sztuka jest znalezc zawodnika za niewielkie pieniadze, ktory dopiero u nas blysnie. Moje typy: Burza, Wardzala, Stojanowski.

(oczywiscie nie mam pojecia ile oni moga kosztowac, ale dwaj pierwsi sa rezerwowymi w Tarnowie, wiec nie wydaje mi sie zeby Unia chciala za nich Bog wie czego zwlaszcza, ze Kolodziej i Rempala(?) beda za rok seniorami).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#23 Postautor: Łoptymista » 9 sierpnia 2005, o 19:04

lucki73 pisze:
3. Mariusz Franków!!! - (dałbym mu szansę na początku sezonu. Jeśli nie wykorzystałby jej, to wybaczcie, ale z czystej ludzkiej mściwości zablokowałbym mu możliwość przejścia do innej drużyny, a u nas grzałby ławę - tak w odwecie za nędzne 2 sezony)

:twisted: :twisted: :twisted:
Czytasz w moich myślach. Najlepiej z małpą podpisać na dwa lata, a później... na ławę.!

Awatar użytkownika
papi
Trener

#24 Postautor: papi » 9 sierpnia 2005, o 19:05

ja podobnie jak sadychor jestem rozdarty między Richardsonem i Kylmäkorpim i dlatego nie glosuje. Chciałbym by oni obaj znaleźli się w naszej kadrze bez względu na regulamin co do obcokrajowców. Propozycje Luckiego to pobozne życzenia - Staszek, który jak sam przyznaje do Lublina nie odczuwa żadnego sentymentu, czy Knapp, który powrócił do Grudziądza gdy sytuacja w klubie wyprostowała się na dobre. Uważam że będzie dobrze jeśli skład seniorski to będą - Piszcz, Jeleń, Trumna, Focus (wiem co mówi większość kibiców, ale moim zdaniem to żużlowiec do którego trzeba trafić, bo uważam że w 1 lidze może być bardzo mocnym zawodnikiem. Boje się, że jeśli go teraz puścimy on znajdzie sobie solidny klub, zacznie pożądnie punktować i pozostanie tylko żałować, że Focus nie jeździ w Lublinie. Nie musi tak być, ale może, a on do tej pory chyba nie pokazywał pełni umiejetnosci i ja bym na niego postawił) + 1 senior, który nie ma miejsca w klubie e-ligowym (Stojan :?: ). Z juniorami problem jest jeszcze większy. Póki co ciężko powiedzieć kto jest realnym kandydatem. Ważne żeby dogadać się z Klimkiem i kiedy to tylko bedzie możliwe wprowadzać go do składu. Może być Głuchy, tylko czy decyduje się na przejście z Gorzowa do Lublina :roll:
Ostatnio zmieniony 9 sierpnia 2005, o 19:08 przez papi, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#25 Postautor: Gelo » 9 sierpnia 2005, o 19:05

patryk kilar pisze:
Gelo pisze:Pragnę "gorącym głowom" przypomnieć wynik Joonasa z ostatnią drużyną w lidze - Kylmaekorpi 11 (1,2,3,1,3,1). Mnie to na kolana nie powala i moim zdaniem oddaje jazdę Fina na obcych torach. Ażstrach pomysleć jakby pojechał w Gorzowie, Rybniku czy Ostrowie

:shock: :shock: Czepiasz sie pierdół :x Widziales jak sie pokazal z Rzeszowem, widziales jak sie pokazal z Gorzowem, no i co powiesz o tych meczach.

I powiem, że za cholere nie rozumiesz co piszę - to samo Saint. Ja piszę, że Joonas nie gwarantuje pokaźnych zdobyczy NA WYJEŹDZIE . Ile jeszcze razy mam to powtórzyć żeby wreszcie dotarło??? :evil: