Motor Lublin - Sparta Wrocław 55:35 (102:78), 20.07.2025
Motor Lublin - Sparta Wrocław 55:35 (102:78), 20.07.2025
Mam wewnętrzne przeświadczenie, że będzie to ostatnia konfrontacja Motoru ze Spartą w tym sezonie. Mam nadzieję, że spotkanie dostarczy większych emocji niż nasze poprzednie mecze domowe oraz ostatni hit w Rybniku z jedną mijanką na dystansie.
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2025, o 21:39 przez kdsz, łącznie zmieniany 1 raz.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Re: Motor Lublin - Sparta Wrocław (47:43), 20.07.2025, godz. 19:30
A ja coś czuję, że spotkamy się w finale - czego sobie życzę. Sparta umie jeździć w Toruniu w przeciwieństwie do nas. Mają lepszych juniorów od Torunia. Wszystko zależy od Maćka. A w Lublinie zwolennikom nowopisanej historii i kibicom kacapa oczywiście trzeba dowalić.
Mi też się wydaje że Sparta wygrałaby dwumecz z Toruniem jeśli do takiego dojdzie.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Ja oceniam szansę wygranej Sparty w dwumeczu z Apatorem na max 40%. Janowski jest obecnie bardzo słaby, podobnie Kowalski. W Toruniu, poza słabymi juniorami, mieli problem tylko z U24 (i częściowo Lambertem). Ale w międzyczasie Kvech złapał wysoką formę. W SGP nie odstaje, a w lidze brytyjskiej wali komplety. Wolałbym spotkać się ze Spartą w finale, ale pieniądze u buka postawiłbym na Apator.
kdsz pisze:Ja oceniam szansę wygranej Sparty w dwumeczu z Apatorem na max 40%. Janowski jest obecnie bardzo słaby, podobnie Kowalski. W Toruniu, poza słabymi juniorami, mieli problem tylko z U24 (i częściowo Lambertem). Ale w międzyczasie Kvech złapał wysoką formę. W SGP nie odstaje, a w lidze brytyjskiej wali komplety. Wolałbym spotkać się ze Spartą w finale, ale pieniądze u buka postawiłbym na Apator.
Apator tylko ma super moc zesrania się na progu wychodka. Chyba żaden inny zespół nie potrafi tak bardzo zmarnować swojego potencjału jak w ostatnich sezonach Toruń.
Jeszcze Włókniarz z Miśkowiakiem i Świdnickim na juniorce mógłby się z nimi równać.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Bydgoszczy, nie zapomnijmy o Bydgoszczu i ten ROW i jeszcze Staleczka senatora w finale:)
Betard Sparta Wrocław
1. Bartłomiej Kowalski
2. Maciej Janowski
3. Artiom Łaguta
4. Daniel Bewley
5. Brady Kurtz
6. Jakub Krawczyk
7. Marcel Kowolik
1. Bartłomiej Kowalski
2. Maciej Janowski
3. Artiom Łaguta
4. Daniel Bewley
5. Brady Kurtz
6. Jakub Krawczyk
7. Marcel Kowolik
No ciekawe czy nasi poskromią Kurza czy dalej będzie latał jak szalony też na naszym torze...
Przecież on ma średnią wyjazdową 1.8
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
W kontekście dzisiejszego finału IMP widzę Kowalskiego w roli "Persona non grata" w Lublinie. Może ktoś nauczy go jak się jeździ na żużlu zamiast po chamsku i bez pardonu...
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Pewnie i tak dostanie brawa.
Poza rosyjskimi zawodnikami z licencjami PZM reprezentującymi Wrocław i Toruń to gwizdy od całego stadionu na zawodnika były w jakiejś dawnej przeszłości. Chyba jak Jeleniewski z Boberem przyjechali z Grudziądzem w 2014 roku.
Poza rosyjskimi zawodnikami z licencjami PZM reprezentującymi Wrocław i Toruń to gwizdy od całego stadionu na zawodnika były w jakiejś dawnej przeszłości. Chyba jak Jeleniewski z Boberem przyjechali z Grudziądzem w 2014 roku.
Re: Motor Lublin - Sparta Wrocław 55:35 (102:78), 20.07.2025
Mecz nudny jak flaki z olejem. Nie wiem, czy z czasem mi się już ten żużel przejadł, czy na stare lata brakuje człowiekowi cierpliwości, ale wczoraj miałem chęć wyjść z siebie i stanąć obok. Dłużyzny, przerwy po 10 minut, kolejne awarie taśmy, wokół sami palacze, którzy mają głęboko w dupie ogłoszenia spikera, że na stadionie obowiązuje całkowity zakaz palenia. Nie mogę zrozumieć, że przez te wszystkie lata nie można tego wyegzekwować, nie wiem też, za co pieniądze bierze tzw. ochrona.
Chyba czas na spokojny sezon przed telewizorem, jakoś mi ten stadion zbrzydł ;)
Chyba czas na spokojny sezon przed telewizorem, jakoś mi ten stadion zbrzydł ;)
Motor mocnyj!
A mi się wczoraj...podobało :) Nie wiem czemu, chyba mnie zachwyt nad Zmarzlikiem niósł cały mecz. Gość jest niesamowity.
Bardzo fajnie wyglądał też Cierniak mimo że jego punkty już nie.
Powrót do formy Bańbora jest spektakularny, wielkie brawa.
Bardzo fajnie wyglądał też Cierniak mimo że jego punkty już nie.
Powrót do formy Bańbora jest spektakularny, wielkie brawa.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
W sumie było kilka mijanek, więcej niż zazwyczaj, ale mecz ogólnie nudny. Ale chyba ważny, bo był to brutalny pokaz siły. Jeśli ludzie z Wrocka czy inne "Przemki z Torunia" żyli nadzieją na detronizację naszego zespołu, to po wczorajszym spotkaniu jest już jasne, że Motor może przegrać z własnymi słabościami, ale na pewno nie z przeciwnikami. W sobotniej rundzie IMP trzech naszych w finale. W SGP pięciu zawodników walczy o medale, w tym trzech z Motoru. Nasz najsłabszy senior jest najlepszym zawodnikiem U24 w całej lidze. I ta straszliwa dominacja Motoru na pierwszym wirażu. Ludzie z pozostałych ośrodków mają pełne prawo popaść w odrętwienie po wczorajszej rzezi przy Z5.
Brawo drużyna!
Brawo drużyna!
Do tego piękny jednościeżkowiec przez prawie całe zawody ... ehh kiedyś to było :D
Niedobrze, że odpuściliśmy nominowane. 60-30 wyglądałoby lepiej. Oby cało i zdrowo w tych całych impach, sonach i innych prixach i kolejne złoto jest nasze.
Wielki Motor Lublin !
Wielki Motor Lublin !
Kiedy mecz ze Spartą bo wczoraj to jakiś trening był ?
Ge(L)o pisze:Niedobrze, że odpuściliśmy nominowane. 60-30 wyglądałoby lepiej. Oby cało i zdrowo w tych całych impach, sonach i innych prixach i kolejne złoto jest nasze.
Wielki Motor Lublin !
Też mam takie odczucia. Cieślak jest wniebowzìęty ale takie upokorzenie wicemistrza Polski 60:30 to jednak ma swój wydźwięk. Szkoda
Za to aspekt finansowy jest kapitalnie lepszy.
W magazynie eleven gość programu prezes Stali Gorzów powiedział że to nie Motor taki silny tylko Sparta taka słaba... Haha
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
A Władysław, wiadomo jaki senator, już grzmi w gazetach, że należy natychmiast wprowadzić KSM.
- tezetomaniak
- Trener
Rusek pisze:W magazynie eleven gość programu prezes Stali Gorzów powiedział że to nie Motor taki silny tylko Sparta taka słaba... Haha
Moim zdaniem jedno i drugie. Juniorka Sparty nie istnieje, a Janowski jedzie taki piach, że Wrocław myśli nad zmianą kierunkowego. Motor po prostu robi swoje. Pięknie zobrazowała to sytuacja Bańbor - Kowalski. Bartosz konsekwentnie jechał swoją ścieżką przy kredzie i nie przeprowadzając żadnego ataku pozwolił się zesrać na trasie Kowalskiemu :)
Przed każdym meczem w Lublinie, Kowalski zmienia co chwilę pampersy, tak to wygląda.
Ciekawy przypadek z tego Kowalskiego, zapowiadał się co najmniej fajnie, na U24 to zresztą wciąż jedna z lepszych opcji w kraju, ok - punkty głównie we Wrocku. Ale miałem go też zawsze za ogarniętego chłopaka, a w tym roku to jest raczej bliżej zjazdu w kierunku Gała/Pieszczek na dalszych etapach kariery niż kadry Polski.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]