Motor-GTÅ» 45-45 - mecz prawdy, smutnej dla nas prawdy.....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kdsz
Trener

Motor-GTÅ» 45-45 - mecz prawdy, smutnej dla nas prawdy.....

#1 Postautor: kdsz » 11 kwietnia 2005, o 10:02

Już w niedzielę, czeka nas pojedynek z drużyną z Grudziądza. Dla kibiców będzie to okazja do zobaczenia w Lublinie byłych zawodników Motoru, Pawła Staszka i Grześka Knappa, a dla żużlowców szansa na rehabilitację za kompromitację w meczu z Rzeszowem. Zapraszam do dyskusji.
Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2005, o 19:00 przez kdsz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Młody Kermit
Kontakt:

17.04. mecz prawdy: Lublin-GrudziÄ…dz

#2 Postautor: MÅ‚ody Kermit » 11 kwietnia 2005, o 10:15

Jezeli Piszcz zrobi cos ze sprzetem i Franków i Jensen pojedzie normalnie to mamy szanse wygrac. Mam nadzieje ze Knap bedzie w slabszej formie

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#3 Postautor: Talib » 11 kwietnia 2005, o 10:18

"Franków i Jensen pojedzie normalnie to mamy szanse wygrac. "

Gorzej jeśli to co zaprezentowali w niedzielę to była ich "normalna" jazda.

rob7
Senior

#4 Postautor: rob7 » 11 kwietnia 2005, o 10:33

a jak Studziński zrobi jeszcze taki tor jak w niedzielę to Grudziądz bedzie czuł się jak u siebie

Czarek
Trener

#5 Postautor: Czarek » 11 kwietnia 2005, o 10:41

W ramach rozwijania radosnej twórczości pomocy rywalom proponuję, oprócz zrobienia betonu na torze, by Franków pojechał w parze z juniorem, a Mordel na motocyklu z czasów Nielsena (to były czasy!) niech pojedzie zamiast Jeleniewskiego.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Ziuta 85
Kontakt:

#6 Postautor: Ziuta 85 » 11 kwietnia 2005, o 11:06

Co za sceptyzm :twisted: Co do meczu z Grudziądzem to proponowałabym zeby zamiast Jensena pojechał Mordel, z juniorem niech jedziedzie Jeleń, albo Pietraszko. Co do przygotowania ..... ych...... moze zacząć od tego żeby Kacper w czasie jazdy zamiast poprawiac okulary jechał?? Jeli maja zamiar ściągać Jensena to powinien on być obecny na treningach, Franków to pomine w ogóle, bo szkoda słów, Piszcz ?? Chyba nie bedzie krajowym liderem, bardzo dobrze w tej roli wypadnie Pietraszko :twisted:

Z Rzeszowem przegraliśmy, ale co dalej .........
Kto wygra mecz?? TÅ»-et!!

meesha
Trener
Kontakt:

#7 Postautor: meesha » 11 kwietnia 2005, o 11:14

Ziuta 85 pisze:żeby Kacper w czasie jazdy zamiast poprawiac okulary jechał??
Nie wiedziałem, że Kacper jeździ w okularach :? A gdyby - jak to nazywasz - ich nie "poprawiał" to by pewnie nic nie widział bo mu się rozumisz zalepiają "żużlem" (w cudzysłowie bo cholera wie co tam teraz na tym torze za nawierzchnia leży :lol: ). Problem w tym, że nie potrafi tego robić na pełnym gazie, tylko gaz zamyka, odrywa sobie to ustrojstwo osłaniające gogle i dopiero jedzie dalej. Normalnie to takie zabiegi się robi podczas jazdy na pełnym gazie, ale przed Kacprem jeszcze dużo nauki... a na treningach nikt chyba tego nie ćwiczy... Niby pierdułka ale jednak :roll:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#8 Postautor: yamahaR1 » 11 kwietnia 2005, o 11:39

"okularów" to tylko Max sobie nie musiał poprawiać bo jechał tyle z przodu, że nawet się nie zakurzył. Meesha ma racje, Kacper poprostu jeszcze tego nie potrafi zrobić na pełnym gazie ale i z tym sobie z czasem poradzi

A co do meczu z Grudziądzem to jak praktycznie wszyscy nie zrobią czegoś z tym "sprzętem" to będzie to naprawde bardzo ciężki mecz. Wczoraj patrząc na naszych zawodników miałem wrażenie że jestem na zawodach speedrowerowych :roll:

Looxxx
Kontakt:

Było kiepsko ale z Grudziądzem będzie lepiej. Powinno...

#9 Postautor: Looxxx » 11 kwietnia 2005, o 11:59

Faktycznie to co działo się w meczu z Rzeszowem nie nastraja mnie zbyt radośnie. Cały czas staram się pojąć decyzje zarządu klubu ale jakoś nie mogę. Wczorajszy wynik Trumińskiego zastanawia dodatkowo nad taktyką klubu. 14 Punktów na wyjeździe z Grudziądzem !! :shock: Dlaczego Franków jechał tylko w dwóch biegach, a Dominiczak z Kępą jeździli naokrągło ?! Powiedzą pewnie, że chca trenować młodych ale powiedzcie mi jaki sens ma taki start dla młodego zawodnika w meczu z tak silnym rywalem. W jaki sposób rozwija go oglądanie pleców rywali z odległości 30-40 metrów przez 4 okrążenia ?! Zachowanie Piszcza co raz bardziej mnie irytuje. Nasłuchał się chłopak, że już jakimś "liderem" drużyny ma być i mu sodowa uderzyła... Co to za zachowanie zawodnika, który podczas prezentacji nie jedzie wspólnie z drużyną na "przyczepce" tylko idzie 50 metrów z przodu ?!?! :? Wielki mi indywidualista ! Kibice mu krzyknął "Tomasz Piszcz !..." i już zadowolony. Nie zdziwiło Was to ? Mi odrazu się zapaliło czerwone światełko no i wszystko wyszło w meczu... Troche optymizmu na koniec - Jednak Rzeszów to Rzeszów. Skłąd naprawdę silny i wyrównany, maszyny "z kopyta rwą" :wink: Z pewnością główny kandydat do awansu w tym sezonie. Z innymi drużynami powinno być już lepiej. Z Grudziądzem dadzą radę. Stawiam podobyny wynik jak w Niedziele z tym że już nie dla gości. :) :?
Jeśli jeszcze nie wiecie TŻ Lublin najlepszy na świecie :) !!!

Gość

#10 Postautor: Gość » 11 kwietnia 2005, o 12:05

O Grudziadz nie ma sie co martwić , bo mecz wygramy ! Grudziadz jest słabo przgotowany sprzętowo !!!!! zresztą widać po wyniku z Opolem które wogóle ze sprzętem dobrze nie stoi.
Marma była niedościgniona sprzętowo i to jest glówny powód tak wysokiej porażki.

meesha
Trener
Kontakt:

Re: Było kiepsko ale z Grudziądzem będzie lepiej. Powinno...

#11 Postautor: meesha » 11 kwietnia 2005, o 12:13

Looxxx pisze:Dlaczego Franków jechał tylko w dwóch biegach, a Dominiczak z Kępą jeździli naokrągło ?! Powiedzą pewnie, że chca trenować młodych ale powiedzcie mi jaki sens ma taki start dla młodego zawodnika w meczu z tak silnym rywalem.
Kolega wczoraj pierwszy raz na żużlu :?: Dominiczak z Kępą pojechali tyle ile musieli, żaden z nich Frankowa przecież nie zmieniał, a on ich zmienić nie mógł, no chyba że odmłodniał parę lat przez zimę :roll: :?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Looxxx
Kontakt:

#12 Postautor: Looxxx » 11 kwietnia 2005, o 12:27

Nigdy nie byłem za dobry w "kruczkach" przepisów... :oops: Nadrobię zaległości... Ale Franków to nie jedyny wątek mojej wypowiedzi.

Awatar użytkownika
Mrucky

#13 Postautor: Mrucky » 11 kwietnia 2005, o 12:57

Biorąc pod uwagę, że w meczu tym raczej nie wystąpi Adam Fajfer powinno być Wam troszke łatwiej.

Gość

#14 Postautor: Gość » 11 kwietnia 2005, o 13:02

Biorąc pod uwagę, że w meczu tym raczej nie wystąpi Adam Fajfer powinno być Wam troszke łatwiej.

Fajfera to sie nikt u nas nie boi , w Lublinie zawsze słabo jeździł , pozatym to cienias.

Jeżeli gospodarze przygotuje tor przyczepny i spasują sie wszyscy dobrze , to będzie 56:34 dla nas.

Awatar użytkownika
MuraÅ›
Kontakt:

#15 Postautor: MuraÅ› » 11 kwietnia 2005, o 13:34

Hollywood pisze:O Grudziadz nie ma sie co martwić , bo mecz wygramy ! Grudziadz jest słabo przgotowany sprzętowo !!!!! zresztą widać po wyniku z Opolem które wogóle ze sprzętem dobrze nie stoi.
Marma była niedościgniona sprzętowo i to jest glówny powód tak wysokiej porażki.

Niewiem skąd macie te różne informacje o Grudziądzu. Czytałem na waszym forum np. że Grudziądz to wirtualny klub, że zaraz zatoniemy w długach. Wogóle nie mam pojęcia skąd bierzecie takie info. Dla waszej wiadomości Grudziądz jako jeden z nielicznych klubów nie ma żadnych zadłużeń wobec zawodników.

A jeśli chodzi o sprzęt to kolejna bzdura. Wczoraj grudziądzanie wykręcali takie czasy jakich nie było od kliku lat! W kilku biegach brakowało kilkunastu setnych do rekordu toru śp. Roberta Dadosa. Więc niewiem skąd teorie, że mamy słaby sprzęt.

A co do toru, to zmienił się u nas dowiezona została nawierzchnia - 700 ton więc nie ma już betonu :D .

Mam nadzieję, że za tydzień ojrzymy ciekawe widowisko i wynik będzie na styku! :D

Pozdrawiam

PS. Żałujcie Trumińskiego! Naprawde chłopak szybki wczoraj był.
Obrazek

Gość

#16 Postautor: Gość » 11 kwietnia 2005, o 13:43

jeśli chodzi o sprzęt to kolejna bzdura. Wczoraj grudziądzanie wykręcali takie czasy jakich nie było od kliku lat! W kilku biegach brakowało kilkunastu setnych do rekordu toru śp. Roberta Dadosa. Więc niewiem skąd teorie, że mamy słaby sprzęt.

A co do toru, to zmienił się u nas dowiezona została nawierzchnia - 700 ton więc nie ma już betonu

właśnie sobie sam dałeś odpowiedź dlaczego byli tacy szybcy , zmiana naiwerzchni toru , skoro dados wyśrubował rekord na twardy torze , a teraz macie przyczepny to wszystko wyjaśnia dlaczego zbliżali sie do rekordu.
Opole nie dysponuje dobrym sprzętem i to jest potwierdzone info , skoro zaś podjeli walke to chodziło mi o to że wasi zawodnicy nie dysponująz żadnymi rakietami , a wiec w Lublinie będzie wam cieżko o dobry wynik.

Darze sympatią kibiców z Grudziądza , i mam nadziej że troche was przyjedzie. Zapraszamy!

Danio

#17 Postautor: Danio » 11 kwietnia 2005, o 13:54

Z ocenami tego pojedynku i przepowiadania wyniku :D poczekałbym do wyniku piątkowego meczu z Krosnem. Narazie wszystko wygląda blado. Jeleń rozwalił swój najlepszy silnik :cry: i dlatego druga częśc meczu tak kiepsko jemu wyszła bo startował na tak zwanym słabszym drugim silniku, reszta jak wiadomo,jeżeli niczego nie poprawią, nie przyłożą się profesjonalnie a Jensen nie wyciągnie żadnych wniosków z wczorajszego meczu i niczego nie poprawi w swoim sprzęcie to narazie niestety czarno widze te oba mecze 8)

Geest
Senior

#18 Postautor: Geest » 11 kwietnia 2005, o 14:03

kolejny "mecz prawdy" :roll:

Looxxx
Kontakt:

#19 Postautor: Looxxx » 11 kwietnia 2005, o 14:32

Wziął TŻ trochę za Trumińskiego przynajmniej czy nie ?

kylong
Junior
Kontakt:

#20 Postautor: kylong » 11 kwietnia 2005, o 18:09

za trumne napewno coś wzięli.... a wszystko okarze się w meczu w krośnie
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!

meesha
Trener
Kontakt:

#21 Postautor: meesha » 11 kwietnia 2005, o 18:18

sknerus pisze:za trumne napewno coś wzięli.... a wszystko okarze się w meczu w krośnie
Sebastian Trumiński był wystawiony na listę transferową za darmo a w dodatku jako zawodnik LKŻ Lublin o ile się nie mylę :roll:

Looxxx
Kontakt:

#22 Postautor: Looxxx » 11 kwietnia 2005, o 19:13

http://www.tz.sport.opole.pl/index.php? ... ews/39.htm
14 wiersz, 2 kolumna
Faktycznie. Sebastian Trumiński - bezpłatnie !!!!
Kolejna świetna zagrywka zarządu... :?
Niech później nie pierniczą, że nie ma dobrych zawodników bo nie ma kasy !

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#23 Postautor: Apocalips » 11 kwietnia 2005, o 19:31

Looxxx pisze:http://www.tz.sport.opole.pl/index.php? ... ews/39.htm
14 wiersz, 2 kolumna
Faktycznie. Sebastian Trumiński - bezpłatnie !!!!
Kolejna świetna zagrywka zarządu... :?
Niech później nie pierniczą, że nie ma dobrych zawodników bo nie ma kasy !

Kolego powiem Ci jedno: "Kończ waść, wstydu oszczędź..." I nie oceniaj ludzi nie mając pojęcia o tym co mówisz :) Pozdrawiam
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Looxxx
Kontakt:

#25 Postautor: Looxxx » 11 kwietnia 2005, o 19:57

To mnie oświeć Apocalips jak takiś obczajony.