Krosno - Lublin 50:40

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kdsz
Trener

Krosno - Lublin 50:40

#1 Postautor: kdsz » 10 marca 2005, o 10:20

Po ataku terrorystycznym na forum 9 marca, świat nie będzie już taki sam, ale trzeba żyć dalej, więc reaktywuję temat.

Proponowany przeze mnie układ par: Piszcz-Kępa, Jensen-Jeleniewski, Franków-Pietraszko. To oczywiście czysta teoria i mam nadzieję, że skład zostanie ustalony na podstawie treningów i będą to wreszcie treningi w parach [rozgrywanie 1. wirażu, jazda na 5-1 na dystansie itp.]. Liczę tu na Pana Studzińskiego, bo poprzedni szkoleniowiec wyraźnie olewał ten element przygotowania do zawodów.
Ostatnio zmieniony 15 kwietnia 2005, o 18:49 przez kdsz, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#2 Postautor: WojtekF » 10 marca 2005, o 10:32

Witam!!!

Trudno jest typować wynik meczu, gdyż oprócz Śpiewanka, jedynym zawodnikiem Krosna, który jeździł w tamtym sezonie w 1 lidze jest Wilk. Więc trudno jest prognozować, jak forma Ślączki, Szmida, Łukaszewicza czy Golonki z 2 ligi przełoży się na ich formę w 1 lidze.

Z tego, co słyszałem, to Wam się nigdy dobrze w Krośnie nie jeździło. Jednak jeśli Wasz zespół zdobędzie con. 36 punktów w Krośnie, to o punkt bonusowy w konfrontacji z Krosnem możecie być spokojni.

Ja obstawiam wynik Krosno-Lublin 50:40

rob7
Senior

#3 Postautor: rob7 » 10 marca 2005, o 10:51

bez przesady, owszem bieg juniorski pewnie będzie 1:5 ale w ub.sezonie Pietraszko tam zrobił chyba komplet więc wynik 50:40 dla TZ jest jak najbardziej realny/ jest przecież rezerwa taktyczna/, a z tych którym w Krośnie się żle jeżdziło to już w zasadzie nikogo nie ma, a co do składu?
1Piszcz
2Mordel
3Frankow
4Pietraszko
5Jensen
6junior
7junior
z juniorem powinien jechać Jensen wieksze możliwości stosowania RT bo za juniora i tak nie można

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#4 Postautor: WojtekF » 10 marca 2005, o 10:58

jest przecież rezerwa taktyczna

Ale po co rezerwa taktyczna skoro piszesz, że wygrana 50-40 jest realna. Poza tym za juniora rezerwy taktycznej nie zrobisz. Jeśli chodzi o skład to założę się, że większość kibiców Motoru wolałoby Jelenia zamiast Ojca w składzie.
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!

Awatar użytkownika
papi
Trener

#5 Postautor: papi » 10 marca 2005, o 11:11

no oczywiscie, chyba wszyscy wola zeby jelen jezdzil, a co do par to mysle ze powinny byc takie: Piszcz-Jeleń, Franek-Pietraszko, Jensen-junior (Kępa, Bałauch) i jestesmy w stanie wygrac na inauguracje, a pozniej jozkow tesh pojedziemy :wink: jaq z nimi wygramy to chyba bedzie wydarzenie roku w lublinie :D

rob7
Senior

#6 Postautor: rob7 » 10 marca 2005, o 11:16

RT na wypadek nie dopasowania się w pierwszych biegach i (-4) po biegu juniorskim własnie wyżej pisze ze za juniora RT nie zrobisz więc powinien z "5" jechać Jensen, zakładam że Jurek tak jak piszą przepracuje solidnie zimę a sprzęt wreszcie będzie miał dobry a wówczas jest to zawodnik na 8-10 pkt Jeleniewski jest nieobliczalny może zrobić 10 jak i 3 punkty

hayabusarider

#7 Postautor: hayabusarider » 10 marca 2005, o 11:32

rob7 napisał:
a z tych którym w Krośnie się żle jeżdziło to już w zasadzie nikogo nie ma,

A Mordel czy Jeleń doskonale dają sobie radę na obcych torach :lol:
Przecież tych dwóch zawodników to killerzy tutejszego toru.
:wink:

rob7
Senior

#8 Postautor: rob7 » 10 marca 2005, o 11:42

tylko że w meczu pojedzie jeden z nich tak więc w zasadzie jest tak jak napisałem

go!
Trener

#9 Postautor: go! » 10 marca 2005, o 11:51

rob7 pisze:tylko że w meczu pojedzie jeden z nich

Meczu prawdopodobnie 3.04 nie będzie. Chyba że sie chłopaki będa na kajakach ścigac :)
Tam Wisłok obok stadionu płynie

Krychs
Senior

#10 Postautor: Krychs » 10 marca 2005, o 12:06

Już za kilka tygodni, jeśli oczywiście aura na to pozwoli inauguracja I ligi żużlowej. Naszej drużynie przyjdzie się zmierzyć na wyjeździe z beniaminkiem KSŻ Krosno. Przewiduje, że będzie to mecz bardzo wyrównany i wynik może być na styku. Za gospodarzami przemawia atut własnego specyficznego toru, wielka mobilizacja przed pierwszym od dawna meczem w tej klasie rozgrywkowej i... jednak lepsi juniorzy. Atutem Motoru jest napewno mocniejsza i bardziej wyrównana kadra seniorska, lepszy jak mi się wydaje, sprzęt i doświadczenie ze startów w I lidze. Reasumując obstawiam wynik na styku z przewagą wygranej Motoru jednak w minimalnej wysokości. A jeśli chodzi o mój typ na zestawienie par to widzę to tak:

1. Jensen
2. Jeleniewski
3. Franków
4. Pietraszko
5. Piszcz
6. Bałabuch
7. Kępa

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#11 Postautor: yamahaR1 » 10 marca 2005, o 12:12

a ja jeszcze raz napisze, że w tym meczu może sie bardzo przydać doświadczenie Jurka Mordela. Jeżeli mecz sie odbędzie w pierwszym terminie to tor będzie napewno bardzo trudny i może sie powtórzyć sytuacja z meczu z Zeloną Górą że będziemy tracić pozycje przez brak doświadczenia. Nie wiem konkretnie jak wyglądają przygotowania ojca do sezonu i jak będzie z jego sprzętem ale myśle że w Krośnie sie może przydać

Gość

#12 Postautor: Gość » 10 marca 2005, o 12:18

Teoretycznie najłatwiejszy wyjazd.
Mecz do wygrania , ale napewno nie będzie tak łatwo , być może jeszcze Siwy zakontraktuje e-ligowego juniora to będzie dobrze.
Niewiadomo również co zaprezętuje K.Kępa nie licze na punktu , choć może jak wyjdzie ze startu do Bębna powiezie.
Licze na dobrÄ… postawe Daniela Jeleniewskiego.

hayabusarider

#13 Postautor: hayabusarider » 10 marca 2005, o 12:29

A ja liczę na wspaniałą postawę Wrony lub Bałabucha.
Może wreszcie chłopaki postawieni pod murem zaczną jeździć.
Wypocone w stresie punkciki Juniorów będą ważne, a nawet bardzo ważne

Gość

#14 Postautor: Gość » 10 marca 2005, o 12:35

Mam nadzieje że ten piwerszy wyjazdowy mecz , odbędzie sie w terminie bo już jestem głodny żużla , i również mam nadzieje że fan-club załatwi tani przejazd i pojedzie przynajmniej 1 pełny autokar.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#15 Postautor: Cooper » 10 marca 2005, o 12:35

Wlasnie-wlasciwie najciekawsze oytanie teraz (i to w dodatku bez odpowiedzi) to to czy mecz w ogole sie odbedzie? eh, trudno jakies wnioski stawiac teraz, ale odwilz musialaby pojawic sie juz niedlugu, by tor zdazyl wyschnac...a jest jeszcze kwestia potrenowania przed meczem :roll:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#16 Postautor: Lublin_Fan » 10 marca 2005, o 12:37

hayabusarider pisze:A ja liczę na wspaniałą postawę Wrony lub Bałabucha.
Może wreszcie chłopaki postawieni pod murem zaczną jeździć.
Wypocone w stresie punkciki Juniorów będą ważne, a nawet bardzo ważne

Z pewnością tak sie stanie. Pamiętajcie, że Krosno to już góry, gdzie klimat jest ostrzejszy niż u nas. Jeżeli mecz w ogóle dojdzie do skutku to zawodnicy będą jeździć po trudnym, rozmoczonym torze. Dlatego myślę, że sukcesem będzie jeżeli w pierwszym biegu zrobimy choć jeden punkt.

Pozdr

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#17 Postautor: Apocalips » 10 marca 2005, o 12:53

Jak znam Polską aurę i tor w Krośnie (obok którego tak jak u nas płynie sobie rzeczka :wink: ) to mecz się nie odbędzie w zaplanowanym terminie. Chyba, że działacze z Krosna będą chcieli za wszelką cenę go objechać, to będziemy mieli powtórkę z pierwszego meczu z Zielonką. Błoto, jazda bez ślizgu, upadki itp itd.

Odnośnie samego meczu... Jeśli nie wygramu w Krośnie to gdzie wygramy ? Ferjan to zawodnik porównywalnej klasy do Jensena, może trochę słabszy. Ale seniorów mamy lepszych i to sporo. Sprzętowo słabsi na pewno nie będziemy. Też nie jest powiedziane, że taki Krzycho Wrona nie pokona Bębna :) Wazne aby pierwszego biegu nie przegrac 5:1. Pozniej powinno pojsc z górki.

W skladzie napewno znajdą się Jensen, Piszcz, Franków sądzę, że też Pietraszko. Lepiej zeby pojechal Mordel czy Jeleń ? Wszystko moim zdaniem zalezy od stanu toru. Jesli tor bylby rozmokniety, jednym slowem błoto to powinien jechać "Ojciec". Doświadczenie jednak robi swoje. Jeśli jednak tor byłby w miarę normalny to zdecydowanie powinien pojechać Jeleń. Zawsze mu się tam dobrze jeździło :wink:

Dla Kacpra będzie to wielkie przeżycie i nowe doświadczenie. Ale nie sądzę, żeby już w pierwszym meczu wyjazdowym nas miło zaskoczył. Chociaż mam nadzieję że będę się mylił :)

Obstawiam nieduże zwycięstwo Motorka. Tak gdzieś 48:42 :) Do zobaczenia na meczu ! :)
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#18 Postautor: ravajas » 10 marca 2005, o 13:29

w moim odczuciu będzie to mecz z wielu powodów specyficzny.
Po pierwsze:

Gospodarze, jako beniaminek I ligi bedą chcieli uraczyć swoich kibiców na inaugurację pierwszą wygraną, niemal za wszelką cenę będą chcieli wygrać.

Po drugie:

Goście będą odczuwali presję wyniku. Niemal za wszelką cenę będą chcieli nie przegrać.

Przypomina mi się sytuacja z Lublina z I meczu z RKM, kiedy to beniaminek pokonywał faworytów do bezpośredniego (jak się też okazało) awansu 12 punktami. O tamtym meczu mozna mówić dwojako: że TYLKO zremisowaliśmy, ale także, że AŻ zremisowaliśmy (biorąc pod uwagę końcówkę w wykonaniu RKM).

Ja osobiście, porównując składy Lublina i Krosna, nie jestem w stanie wytypować zwycięzcy. Tor będzie OGROMNYM atutem dla "Wilków". Naszych ewidentnych atutów jest mniej, tym bardziej, że średnio sobie wyobrażam, żeby w jednym meczu pojechali Mordel i Jeleniewski. No chyba, że wariant oszczędnościowy. Jeśli jednak Lublin nie przywiezie 2 pkt. z Krosna, to potem będzie nieciekawa sytuacja przed drugą kolejką.
Psychologiczną przewagę nad Rzeszowem (i nie tylko) powinniśmy sobie wypracować już w pierwszym meczu.

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#19 Postautor: grzesieck » 10 marca 2005, o 14:05

Mialem sen...a w tym snie bylo 39:51 8)

Mecz w Krośnie, wg mnie, jest jednym z meczow, ktore poprostu musimy wygrac i nie ma innej opcji!

Moze byc ciezko, bo tor w Krosnie bardzo specyficzny, a poza tym na inauguracje dodatkowa mobilizacja... ale nie wierze zeby nasi mogli tam przegrac.

Na papierze mamy duuuuzo silniejszy sklad, no ale wyliczanki papierowe nie zawsze sie sprawdzaja, jednak sadze, ze wynik w okolicach 40:50 jest jak najbardziej mozliwy.

ps. Jasiu, gadaj o czerwonej strzale 8)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Gość

#20 Postautor: Gość » 10 marca 2005, o 14:12

Jeśli jednak Lublin nie przywiezie 2 pkt. z Krosna, to potem będzie nieciekawa sytuacja przed drugą kolejką.
Psychologiczną przewagę nad Rzeszowem (i nie tylko) powinniśmy sobie wypracować już w pierwszym meczu.

nie wiem jak będzie z tą psychologią , bo zdaje mi się że Józefy dostaną w pierwszej kolejce baty od Rekinów. :D

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#21 Postautor: jas » 10 marca 2005, o 14:34

ja mam nadzieje, ze wygramy. raczej niewysoko, ale wygramy. naszym atutem beda seniorzy i stranieri. jesli chodzi o ukld par to widzialbym go tak:
jesper - jelen
franek - focus
piszczyk - kepa

ps. mam nadzieje (chociaz zdaje sobie sprawe z jej plonnosci), iz mecz dojdzie do skutku, bo mi sie po tej przerwie tak zajebiscie na zuzel chce pojs, ze nie wytrzymam odlozenia inauguracji o tydzien :twisted:

ps2. o strzale zaczne niedugo pertraktowac
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#22 Postautor: ravajas » 10 marca 2005, o 14:47

Hollywood pisze:nie wiem jak będzie z tą psychologią , bo zdaje mi się że Józefy dostaną w pierwszej kolejce baty od Rekinów. :D

No właśnie. Więc jesli i my dostaniemy w Krosnie, wtedy ciśnienie w meczu drugiej kolejki w Lublinie z Rzeszowem może byc demobilizujące. W przypadku przegranej Rzeszowa z Rybnikiem (wcale nie jestem pewien czy tak będzie), lepiej mieć 2 pkt meczowe na koncie niż 0. Bo jeśli Rzeszów wygra u siebie z RKM, a my polegniemy w Krosnie, to wtedy będzie nerwówka na inauguracyjnym meczu w Lublinie.

pozdrawia:
Rafał Borowski

Czarek
Trener

#23 Postautor: Czarek » 10 marca 2005, o 14:49

A ja obstawiam, ze mecz zostanie przelozony i pierwszy mecz znowu pojedziemy u siebie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#24 Postautor: ravajas » 10 marca 2005, o 14:51

Czarek pisze:A ja obstawiam, ze mecz zostanie przelozony i pierwszy mecz znowu pojedziemy u siebie.

mówisz, że bez sprawdzianu w Krosnie mamy rozpoczynać sezon? :(

pozdrawia:
Rafał Borowski

Gość

#25 Postautor: Gość » 10 marca 2005, o 14:52

A ja obstawiam, ze mecz zostanie przelozony i pierwszy mecz znowu pojedziemy u siebie.

może i tak się zdarzyć , ale wolałbym abyśmy pojechali najpierw mecz w Krośnie żeby chłopaki się rozjezdzili troche , bo z Rzeszowem musimy wygrać !

... w tym przypadku porażka jest gorsza niż śmierć