Ostateczna rozgrywka: ZKŻ Zielona Góra : TŻ Sipma Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Piotrbaz

Ostateczna rozgrywka: ZKŻ Zielona Góra : TŻ Sipma Lublin

#1 Postautor: Piotrbaz » 11 października 2004, o 18:37

no szykują sie niezłe jaja.. ;p 14 punktów zaliczki przy nienajlepszym stanie lee richardssona ( jest mozliwość ze bedzie jechal w rewanzu )
Mimo korzystnego wyniku w lublinie i tak bedzie cholernie ciężko bo zielona pokazala w tym sezonie co na swoim torze potrafi... :cry:

Awans jest w zasięgu naszych zawodników. ptanie czy beda wstanie jeszcze na jeden ostatni największy zryw... jesli pojada na maxa to bede o awans spokojny.. jesli znowu cos nie wyjdzie i bedziemy tracili pozycje na ostatnich metrach no chyba pojeździmy jeszcze rok z rzeszowem ;] i innymi pierwszoligowcami..

mój typ: 50:40 :D

Urban

#2 Postautor: Urban » 11 października 2004, o 19:32

Peter 12
Trumna 10
Piszcz 5
Knapp 7
Franek 2
Daniel 3
Dawid 1

i eliga nasza...

Awatar użytkownika
! ... m@tti ... !

#3 Postautor: ! ... m@tti ... ! » 11 października 2004, o 20:01

Dokladnie !!!!!

Trumna 7
Franek 6
Piszcz 9
Grzesio 8
Peter 10
Dawid 1
Jelen 3

Jest bardzo duza szansa aby awasnowac jak widzielimsy zielonka
sprzetu lepszego nie ma i jescze nie maja lee a pedersen za niego nie pojedzie a kruk zanajlepszy nie jest .

Tż Sipma Lublin Ekstarliga 2005 !!!!

Pierwszy meczyk unas z unia tranow
bedzie ciekawie !!!

łukasz

#4 Postautor: Å‚ukasz » 11 października 2004, o 20:46

nie wazne kto ile zrobi. wazne zeby bylo 39 i koniec!!!
ciekawe jak Janusz ustawi sklad, bo to moze byc klucz do E-ligi...

borys88

#6 Postautor: borys88 » 11 października 2004, o 20:51

jeśli się okaże, że ZKŻ jedzie bez obcokrajowca to awans pewny (chyba 8) ). Uważam rownież, że Peter ze swoją maszyną jest nie do dogonienia i wykręci tam komplet (no w najgorsyzm przypadku 13 pkt. bo tylko Świst może mu zagrozić), Piszczyk z 8, Grzesio też i awans jak się patrzy :D

Gość

#7 Postautor: Gość » 11 października 2004, o 21:21

ja powiem tak ja na miejscu janusza stachyry ustawil bym pary tak:

Franków - piszcz
Knapp - Karlsson
Truminski - jeleniewski

Urban

#8 Postautor: Urban » 11 października 2004, o 21:23

Dlaczego wy wciaż tak wierzycie we Frankowa? Przecież to jest człowiek pomyłka w którego zostało wpompowane najwiecej pieniedzy, a ani razu nie zaliczył chyba dwycyfrówki w tym roku. Po drugie wciaż nie wyjaśniona jest dla mnie sprawa Miesiąc 7pkt= (Mordel+Franek+Śledz) 7 pkt na naszym torze. Z tego co słyszałem to on juz w Pile mecze sprzedawał, dlatego myślę że to jest człowiek z którym klub powinien się rozstać definitywnie nawet w przypadku zostania na zapleczu extraligi. Myślę że pierwsze swoje 2 biegi Seba powinien dowieść jako pierwszy, dopóki tor bedzie nie do walki. Jakie prognozy na niedziele?

Awatar użytkownika
michas

#9 Postautor: michas » 11 października 2004, o 21:46

moj typ to 48-42
trumna 1,0,2,3,1 6
karlson 3,3,3,3,2,3 17
piszcz 2,2,1,1,1 7
Knapp 3,0,3,0,1 7
jeleniewski 3,0,0 3
stachyra 0
frankow 1,d,d,0

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#11 Postautor: dilucio » 11 października 2004, o 22:10

ja juz chce zeby byla niedziela i wszytsko jasne bo kurde serduszko mi wysiadzie!!
wedlug mnie najwiecej bedzie zalezalo od postawy knapa jezeli zrobi te 8-9 to bedzie dobrze o piszcza i karlsona jestem spokojny!!
karlsson 13pkt
piszcz 8 pkt
knapp 8 pkt
frankow 5 pkt
trumna 4 pkt
jelen 3 pkt
stachyra 2 pkt
mysle ze nie sa to wygorowane zdobycze pkt naszych zawodnikow 47 -43 dla zkż jeszcze 4 pkt mozemy zgubic do granicy 39 :D
wiem ze sa to tylko spekulacje i tor zweryfikuje wszytsko ale na papierze nie wyglada to zle!!wiec CAŁY LUBLIN TRZYMA KCIUKI ZA TŻ W NIEDZIELE A KTO MOZE TO DO ZIELONKI JEDZIE !!!

Awatar użytkownika
jachu_falubaz

#12 Postautor: jachu_falubaz » 11 października 2004, o 22:24

borys88 pisze:jeśli się okaże, że ZKŻ jedzie bez obcokrajowca to awans pewny (chyba 8) ). Uważam rownież, że Peter ze swoją maszyną jest nie do dogonienia i wykręci tam komplet (no w najgorsyzm przypadku 13 pkt. bo tylko Świst może mu zagrozić), Piszczyk z 8, Grzesio też i awans jak się patrzy :D

To wszystko g... prawda. Po pierwsze Peter nigdy u nas dobrze nie jeździł. Po drugie w Zielonej nikt nie chce tego stymulanta Richardssona, co się podłożył w Lublinie i na bank pojedzie Nicki. Czyli mogę być spokojny o ekstraligę dla Zielonej Góry!

borys88

#13 Postautor: borys88 » 11 października 2004, o 22:32

jachu_falubaz pisze:
borys88 pisze:jeśli się okaże, że ZKŻ jedzie bez obcokrajowca to awans pewny (chyba 8) ). Uważam rownież, że Peter ze swoją maszyną jest nie do dogonienia i wykręci tam komplet (no w najgorsyzm przypadku 13 pkt. bo tylko Świst może mu zagrozić), Piszczyk z 8, Grzesio też i awans jak się patrzy :D

To wszystko g... prawda. Po pierwsze Peter nigdy u nas dobrze nie jeździł. Po drugie w Zielonej nikt nie chce tego stymulanta Richardssona, co się podłożył w Lublinie i na bank pojedzie Nicki. Czyli mogę być spokojny o ekstraligę dla Zielonej Góry!

posłuchaj - bo na meczu nie byłeś - Peter ma taki sprzęt, że najlepszy od was (Świst) może wąchać jego... nie powiem bo Gawrzyk będzie zły :lol: Jeleniewski zrobi ze 4 pkt. bo na bank wygra bieg juniorski, bo u was tylu dobrych juniorw, co u nas miejsc siedzących na stadionie :lol: o Piszcza jestem spokojny, o Nicki Pedersena też :lol: jeszcze pozostaje Knapp, jeśli pojedzie na 100% możliwości to awans... ale pożyjemy, zobaczymy...

meesha
Trener
Kontakt:

#14 Postautor: meesha » 11 października 2004, o 22:34

A imię jego trzydzieści i dziewięć :) (jego - znaczy awansu)

Powiem tak - zostawiając zupełnie z boku okoliczności w jakich został rozegrany pierwszy z meczów barażowych, a już chyba wszystko na ten temat zostało powiedziane - jeśli Falubaz nie będzie w stanie wygrać u siebie z "leszczami z I ligi" co najmniej 53:37 to znaczy, że to g**no nie drużyna i nie zasługują na E-ligę choć wszyscy są o tym święcie przekonani...

Poza tym - odpier...daczcie się od naszego toru. Ciekawe czy wasz będzie taki doskonały po dwóch dniach deszczu i +7 stopniach w dniu meczu. Chyba nie macie bladego pojęcia o tym sporcie jeśli uważacie, że tor był spreparowany :shock: (jeśli już to przez Wojaczka, który to chyba nakazał go ubijać). Ale jeśli wśród waszych kibiców są tacy, którzy się dziwią, że w czasie meczu w Lublinie nie ma na forum nikogo z Lublina to ja nie mam pytań :roll:

Pozdrawiam kibiców Falubazu, którzy znają się na żużlu i nie wypisują głupot na wszystkich możliwych forach :!:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

borys88

#15 Postautor: borys88 » 11 października 2004, o 22:35

a poza tym nie mowi się "stymulanta" tylko symulanta... wiesz co możesz sobie stymulować... :?: :lol:

Awatar użytkownika
tatran

#16 Postautor: tatran » 11 października 2004, o 22:43

Gdzie jest powiedziane że Pedersen pojedzie w ostatecznej rogrywce?
Co tyczy się Trumińskiego, wg mnie on na obcych torach nie istnieje,i nic mu nie pomoże mocny sprzęt.To zawodnik Lubelskiego toru,chociaż raz na 100 lat i kura pierdnie :lol:

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#17 Postautor: prt » 11 października 2004, o 23:26

a wyglada to tak, ze mamy polowe pazdziernika i wszystko jest mozliwe... moze sie nawet okazac, ze w niedziele rano myszki miki beda biegaly z lopatami po torze i odgarnialy snieg albo dmuchaly na kaluze zeby rozegrac mecz.
w tym wypadku pogoda jest chyba naszym sprzymierzencem.
wierze ze mozna ten mecz nawet wygrac - moim zdaniem wszystko zalezy od pierwszych 7, moze 8 biegow. jesli wynik bedzie na styku, bedzie nerwowo a wtedy latwo o sensacje w postaci nawet zwyciestwa TÅ».
oby tylko nie odskoczyli nam juz na poczatku, bo potem nawet rezerwami taktycznymi mozemy ich nie dogonic.
mam nadzieje, ze i mnie bedzie dane zobaczyc ten mecz na zywo i ze bede mogl swietowac awans juz za 6 dni!
(palacze - przyszykujcie cygara... :lol: )

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#18 Postautor: Jinxsior » 11 października 2004, o 23:43

Dzisiaj sobie tak jezdzilem w pracy i stwierdzilem ze te 14pkt to jest naprawde duzo.Wyobrazalem sobie trzy pierwsze biegi przegrane po 5:1,wydawalo by sie ze to pogrom a to nadal jest tylko 12 pkt.No dobra to tylo tak dla pokrzepienie serc sobie myslalem.Ja osobiscie uwazam ze Karlson Knapp i Piszcz startujac po szesc razy sa w stanie zrobic 30pkt.Nalezy Kazdego z nich umiescic w innej parze aby mogli jechac ze soba z taktycznej.Pozostale 9pkt zostaje do podzialu miedzy Franiem Trumna i Jeleniem.Daniel juz w pierwszym biegu powinien zrobic jedna trzecia tego wiec zostanie tylko 6 pkt.No jesli Seba z Frankiem nie zrobia tych 6pkt to niestety ale bedziemy plakac.
Tak jak mowilem przed meczem ze Falubaz zrobi 35(nie wiele sie poylilem)Tak teraz wiem ze Lublin przywiezie te 39pkt.

P.S.
Rozmawialem z Nickim i powiedzial ze ma ich daleko w dupie i za zadne pieniadze nie pojedzie :wink: :wink: :o

Mialem sen jak Koziolek bzykal Myszke Miki.

Gość

#19 Postautor: Gość » 11 października 2004, o 23:59

Mój typ to 44:46 dla Lublina !

1.Knapp 7
2.Franków 5
3.Piszcz 7
4.Trumiński 6
5.Karlsson 17
6.Stachyra 2
7.Jeleniewski 2

Gość

#20 Postautor: Gość » 12 października 2004, o 00:04

nasi powinni pojechac teraz do rawicza i potrenowac na obiekcie kolejarza., parametry co do dlugosci torwo sa bardzo podobne, tor w ZG ma dł. 357 metrów natomast w rawiczu tor ma długosc o dł 340 metrow!! tak wiec nasi gdzies powinni potrenowac na krotkim obiekcie, niekoniecznie gdzie akurat podalem czyli rawicz, ale np. wawa,!!! nasz tor jest dluzszy ok 30 metrow od zielonogorskiego i naszym tam bedzie ciezko pojezdzic!!

Awatar użytkownika
staleczkaaa
Kontakt:

#21 Postautor: staleczkaaa » 12 października 2004, o 00:09

Hej!

Albo w Gorzowie :D Tor jest jeszcze krotszy :D A u nas juz raczej nie ma zadnych imprez wiec mieli by gdzie potrenowac :D:D

Po mysli ze w razie czego beda taktyki to szanse TZ-u wzrosly.. tak mysle :D:D

Pozdrawiam i zycze powodzenia :D

Kilok

#22 Postautor: Kilok » 12 października 2004, o 00:12

Ku pokrzepieniu serc ;) :
ostatni wystep Lublina na torze w Zielonej Gorze w 1999 roku:
Zielona Gora - Lublin 51:39
1 J.MORDEL 6+1 (2,1,2,1*,d4)
2 M.MUSZYŃSKI 0 (0,0,-,d4)
3 Z.ADORJAN 15 (3,3,3,3,3)
4 T.PISZCZ 6 (1,1,1,2,1)
5 R.JUCHA 6 (2,1,2,1,0)
6 S.TRUMIŃSKI 5+1 (0,3,0,2*,u3)
7 J.CIEÅšLAK 1 (0,1)

9 A.HUSZCZA 10+1 (3,d3,2,2*,3)
10 S.SMOTER 5+1 (1,2,0,-,2*)
11 G.WALASEK 8+2 (t,2*,3,1,2*)
12 A.SZYMAŃSKI 10+1 (2,3,1,3,1*)
13 Ch.LOUIS 13 (3,2,3,3,2)
14 D.KUJAWA 2 (1,-,1,0)
15 M.BORNECKI 3 (0,0,3)

Chyba nikt by nie mial nic do tego aby ten wynik sie powtorzyl ;)

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#23 Postautor: dilucio » 12 października 2004, o 00:36

co myslicie o takim zestawieniu skladu :?: moja propozycja jest taka:
1.Piszcz
2.Franków
3.Karlsson
4.Trumiński
5.Knapp
6.Stachyra
7.Jeleniewski
najbardziej obawiam sie o postawe truminskiego dlatego lepiej niech jedzie w parze z Karlssonem

sledzio

#24 Postautor: sledzio » 12 października 2004, o 00:52

coś czuje ze nawet wygramy w zielonce !!! zielonka będzie jechała w nerwach aby wygrać wiecej jak 14 pkt a Lublin pojedzie na luzie i to jest tego wszystkiego plus !!! rok temu tarnów tak samo miało jak my teraz gdańsk wtedy musiało odrabiac a tarnów na luzie pojechał noi jak wiadomo wygrali tam i przypieczętowali awans więc nie widze problemu jak tż podtrzyma to !!! 43 - 47 dla Lublina !!!

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#25 Postautor: kdsz » 12 października 2004, o 00:58

Licze, ze mecz rozpoczniemy od 5-1 w biegu juniorskim i nasza przewaga wzrosnie do 18 punktow. A wtedy wiadomo - stres, adrenalina, coraz sliniejsza presja na zawodnikow gospodarzy. Mozna to wykorzystac.

Uwazam, ze nalezy rozdzielic Franka z TrumnÄ… i zrobic trzy pary na 3-3 : Karlsson-Jelen, Knapp-Trumna i Piszcz-Frankow. Kazdy remisowy wyscig przybliza nas do awansu, a dodatkowo przy takim zestawieniu par duzo latwiej o skuteczne zmiany taktyczne.

Prognozy pogody tez sÄ… dla nas optymistyczne. Raczej nie bedzie twardego toru w ZG, opady spowodujÄ…, ze bedzie zapewne przyczepnie a to woda na mlyn dla lubelskich zawodnikow.

Mimo wszystko mysle, ze piekielnie trudne zadanie przed naszymi zuzlowcami, ale jesli do 10 biegu mecz bedzie na styku, to kto wie?