Treningi
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Re: Treningi
Sparing oficjalnie przełożony.
Kargolo pisze:Kwestia gustu oczywiście.
Ja tam lubię rodzinne posiadówy i szkoda mi było rok temu wychodzić przedwcześnie.
Z drugiej strony jeśli potrzebujesz wymówki to może brak Ci asertywności ;)
Wyjść zawsze można ale jak masz dobry powód to nie ma gadania. A karnet za pińcet złotych to dobry powód.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Jak pogoda będzie tak dalej kręcić, to pierwszy wyjazd na tor w Lublinie nastąpi 9 kwietnia 2023 r. o 18:45.
Patrząc na prognozy to najrozsądniejszym terminem byłby poniedziałek, bo ma być bez opadów, a ani z Torunia, ani od nas nikt nie jedzie wtedy w Anglii, bo jadą jutro mecz.

Lampart - pewne rzeczy się nie zmieniają ;)
klasycznego Lamparta zrobił, nic nowego :)
Z jednej strony szkoda, że Wiktor nie jest już nami. A z drugiej strony trochę nerwów człowiek będzie miał zaoszczędzone 
Ciekawe czy naszym uda się choćby raz wyjechać na domowy tor przed ligą? Na dziś wydaje się że tylko wtorek daje szanse na dzień bez deszczu, ale temperatury dramatyczne, lekko nie będzie. Chyba byłbym za przełożeniem całej pierwszej kolejki spotkań (albo przynajmniej naszego ;))
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Cz@rek pisze:Ciekawe czy naszym uda się choćby raz wyjechać na domowy tor przed ligą? Na dziś wydaje się że tylko wtorek daje szanse na dzień bez deszczu, ale temperatury dramatyczne, lekko nie będzie. Chyba byłbym za przełożeniem całej pierwszej kolejki spotkań (albo przynajmniej naszego ;))
Przy plandekach chyba nie ma szans na przełożenie meczów. Rok temu chyba tylko jeden nie odbył się w terminie.
Tak zerkam na prognozy na stronach, z których ekstraliga korzysta i są fatalne :/ Z każdą godziną coraz gorsze. Od środy ma padać codziennie, nawet w dniu meczu. Ciężko to widzę.
Niezrozumiałe dla mnie jest dlaczego w ogóle I kolejkę zaplanowano na Wielką Sobotę i Niedzielę Wielkanocną. Naprawdę zabrakłoby terminów, gdyby sezon ruszył tydzień później?
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Z reguły tak ruszał. Nasz tor to kiepski wykładnik. Podchodzi wilgocią od rzeki, klimat też chłodniejszy. Jednak w takim lubuskim to jakby się rok temu bardzo postarali to treningi szło zacząć w lutym... Nasza ulubiona dyscyplina i tak powoli się zwija, a Ty chcesz ją dobić startem sezonu w 2 połowie kwietnia albo jeszcze w maju?
Ale faktycznie jak startujemy w Wielkanoc to ja to widzę w sobotę i lany poniedziałek. Niedziela powinna być całkowicie wolna od startów.
Ale faktycznie jak startujemy w Wielkanoc to ja to widzę w sobotę i lany poniedziałek. Niedziela powinna być całkowicie wolna od startów.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
No jeśli odwołanie, to najlepiej już w piątek naszego meczu, ewentualnie w sobotę do 12-13. Wiele ludzi wtedy zdąży sobie zmodyfikować plany na niedzielę świąteczną.
Zawsze można było wybrać bardziej realnych gospodarzy ;-). Mogliśmy np jechać we Wrocku, gdzie pewnie nie ma takiej tragedii z torem.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Haron90 pisze:Zawsze można było wybrać bardziej realnych gospodarzy ;-). Mogliśmy np jechać we Wrocku, gdzie pewnie nie ma takiej tragedii z torem.
Rok temu jechaliśmy na inaugurację na wyjeździe.
Tutaj nie ma reguły, tak się przyjęło po prostu, że jest na zmianę. Nie trzeba daleko szukać, bo przecież Falubaz w 2020 i 2021 zaczynał na wyjeździe.
To samo było sezon 2016 i 2017, gdzie Leszno i Falubaz jechały na inaugurację u siebie.
To samo było sezon 2016 i 2017, gdzie Leszno i Falubaz jechały na inaugurację u siebie.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Saeyl pisze:Tutaj nie ma reguły, tak się przyjęło po prostu, że jest na zmianę. Nie trzeba daleko szukać, bo przecież Falubaz w 2020 i 2021 zaczynał na wyjeździe.
No tak, ale zaczynanie sezonu przez Motor na wyjeździe "bo blisko rzeka" musiałoby się stać regułą, żeby uniknąć tego problemu.
A ja nie twierdzę, że mają zawsze na pierwszą kolejkę nas wciskać na wyjazd, tylko twierdzę, że można jechać dwa sezony z rzędu na wyjeździe/u siebie.
Bo tam u góry kolega zaproponował, że mogli nas w tym roku dać do Wrocka, a odpisałeś, że rok temu jechaliśmy na wyjeździe, a to brzmi jakby nie można było znowu w tym sezonie nas na wyjazd wcisnąć ;) A przecież można, bo poprzednie sezony takie historie pamiętają.
Co innego, że pogody w grudniu nie przewidzisz jaka będzie na wiosnę, a z reguły wtedy publikują terminarze. W tamtym sezonie było sucho i na koniec marca to byliśmy już po paru treningach na torze i nawet sparingu ze Spartą, a w tym pada, pada i padać będzie.
Bo tam u góry kolega zaproponował, że mogli nas w tym roku dać do Wrocka, a odpisałeś, że rok temu jechaliśmy na wyjeździe, a to brzmi jakby nie można było znowu w tym sezonie nas na wyjazd wcisnąć ;) A przecież można, bo poprzednie sezony takie historie pamiętają.
Co innego, że pogody w grudniu nie przewidzisz jaka będzie na wiosnę, a z reguły wtedy publikują terminarze. W tamtym sezonie było sucho i na koniec marca to byliśmy już po paru treningach na torze i nawet sparingu ze Spartą, a w tym pada, pada i padać będzie.
Haron90 pisze:Z jednej strony szkoda, że Wiktor nie jest już nami. A z drugiej strony trochę nerwów człowiek będzie miał zaoszczędzone
No rzeczywiście... Zamiast nerwów, czy Lampart nie pojedzie za szeroko na pierwszej pozycji przed seniorem(na ostatnim łuku) , będziemy mieć czysta sytuację, czy nasz drugi junior na pierwszym łuku pojedzie 2 czy 5 metrów za pozostałymi :D to ja już wolałem to pierwsze...
Idealna pogoda na trening :) Ok można powoli myśleć o pierwszym meczu z Częstochową :)
- Ekstraliga Żużlowa na bieżąco monitoruje prognozy pogody. Sytuacja jest zróżnicowana. Od dobrej, mam na myśli Toruń i Leszno, gdzie jeżdżono już wiele razy, do złej - bo na przykład w Lublinie nie było jeszcze możliwości trenowania. Z kolei w Grudziądzu odbył się do poniedziałku jeden trening. W nocy w całej Polsce prognozowane są temperatury poniżej zera stopni Celsjusza. Nie wiemy co się wydarzy. Na dzień dzisiejszy nie ma tematu przekładania całej kolejki ligowej, ale może być temat przekładania niektórych meczów, nie jest to wykluczone. O tym zadecyduje Zarząd Ekstraligi Żużlowej w porozumieniu z organizatorami w ciągu kilku dni - informuje Przemysław Szymkowiak, menedżer ds. PR PGE Ekstraligi.
Na dniach decyzja
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Saeyl pisze:- Ekstraliga Żużlowa na bieżąco monitoruje prognozy pogody. Sytuacja jest zróżnicowana. Od dobrej, mam na myśli Toruń i Leszno, gdzie jeżdżono już wiele razy, do złej - bo na przykład w Lublinie nie było jeszcze możliwości trenowania. Z kolei w Grudziądzu odbył się do poniedziałku jeden trening. W nocy w całej Polsce prognozowane są temperatury poniżej zera stopni Celsjusza. Nie wiemy co się wydarzy. Na dzień dzisiejszy nie ma tematu przekładania całej kolejki ligowej, ale może być temat przekładania niektórych meczów, nie jest to wykluczone. O tym zadecyduje Zarząd Ekstraligi Żużlowej w porozumieniu z organizatorami w ciągu kilku dni - informuje Przemysław Szymkowiak, menedżer ds. PR PGE Ekstraligi.
Na dniach decyzja
Skoro mówią o takiej ewentualności otwarcie, to myślę, że jakieś mecze mogą zostać przełożone.
Oby nasz został przełożony. Mam wątpliwości co do jakości meczu na tym torze przy tej pogodzie. Szkoda by było puszczać taki hit na stracenie.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Jak dla mnie mogą odwołać. Jazda ze Spartą bez treningu nie jest w naszym interesie - po prostu.