Tomek Piszcz
Re: Tomek Piszcz
No i co z tego ? Sprawil, ze jechalismy w meczach ktore tak na dobra sprawe moglismy i przegrac do 35. Kiedy przyszedl moment w ktorym ewentualne punkty Piszcza byly bezcenne.. ten jak zwykle dal ciala. Mozna teraz gdybac co by bylo jakby pojechal w Miszkolcu.. masz pewnosc, ze bysmy wowczas nie awansowali ?
$korzen$ pierdoły piszesz, było wiele meczów które Piszcz nam wygrał, gdzie jego punkty zawazały na wyniku, było tez wiele takich w ktorych jego punktow brakowalo, bo takim sportem jest zuzel i kazdy srednio rozgarniety kibic to rozumie. Wymieniajac tyko te 2 czy 3 spotkania ktore byly niby wyjatkami to sie tylko kompromitujesz, bo takich spotkan bylo zdecydowanie wiecej. A liderem w takim znaczeniu o jakim piszesz to sa zawodnicy ze scislej swiatowej czolowki i tylko od nich mozna wymagac bycia liderem, inni zawodnicy przeplataja zawsze spotkania lepsze z gorszymi.
A np. gdyby nie jego postawa w pierwszym meczu barazowym z Zielona czy wlasnie mecz w Ostrowie, ktory wygralismy minimalnie i pamietne nozyce to do Zielonej na rewanz nikt by nie pojechal bo nie byloby po co.
A np. gdyby nie jego postawa w pierwszym meczu barazowym z Zielona czy wlasnie mecz w Ostrowie, ktory wygralismy minimalnie i pamietne nozyce to do Zielonej na rewanz nikt by nie pojechal bo nie byloby po co.
A jak dogonił Węgrzyka i uratował remis z Rybnikiem to juz nie pamietasz?;)
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

Piszac tylko o poprzednim sezonie jasno mozna stwierdzic, ze KMZ byl zespolem srodka tabeli ze wskazaniem na ogony. Dopiero gdy do zespolu dolaczyl niechciany (chwilowo) przez trenera Stichauer i mocno niechciany przez wiele osob Piszcz, costam zaczelo sie krecic. Ubytek tej dwojki pokazal nam miejsce w szeregu. I nie ma sie co spinac, ze bylismy debesciaki.
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
Ani jak zwykle, ani dał ciała. Ciała dał ten, kto nie potrafił zadbać o interes klubu, popełniając dziecinny błąd przy konstruowaniu kontraktu.$korzen$ pisze:Kiedy przyszedl moment w ktorym ewentualne punkty Piszcza byly bezcenne.. ten jak zwykle dal ciala.
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
O czym tu dyskutowac. Jesli nasi dzialacze zaspia to Tomek wszelkie watpliwosci dotyczace jego przydatnosci w drugiej lidze rozwieje jezdzac dla innego klubu...
sadychor pisze:Piszac tylko o poprzednim sezonie jasno mozna stwierdzic, ze KMZ byl zespolem srodka tabeli ze wskazaniem na ogony. Dopiero gdy do zespolu dolaczyl niechciany (chwilowo) przez trenera Stichauer i mocno niechciany przez wiele osob Piszcz, costam zaczelo sie krecic. Ubytek tej dwojki pokazal nam miejsce w szeregu. I nie ma sie co spinac, ze bylismy debesciaki.
Trochę też nie przesadzajmy. To że w pewnym momencie zaczęliśmy w tabeli iść do góry wynikało bardziej z tego, że zaczęły się rewanże i po prostu zgarnialiśmy bonusy które się nam należały. No może poza meczem w Krośnie, gdzie bez Piszcza mogło być na prawdę cienko. Więc runda zasadnicza szła zgodnie z planem - przynajmniej tym sportowym.
To właśnie w play off wszystko poszło nie zgodnie z planem. I tutaj zawinił aspekt poza sportowy, bo na torze chłopaki w Miszkolcu bez Tomka dali z siebie wszystko - a przynajmniej tyle ile mogli. ( z drużyną która potem złoiła Łódź )
Ale obwinianie za to Piszcza jest strzelaniem na ślepo, bo nikt z nas nie widział umowy. Dziś wydaje się, że fakty są następujące: klub nałożył karę, GKSŻ się od tego odcięła, zawodnik nie zapłacił, a sprawa poszła w zapomnienie. Czyli ktoś przeszarżował i dziś już o tym wie - tak bym to interpretował.
Myślę, że zarząd powinien Piszcza zakontraktować bez względu na wszelkie niesnaski.
W tym roku odpada mu liga angielska nie można więc pozwolić by wzmocnił inny drugoligowy klub!
W tym roku odpada mu liga angielska nie można więc pozwolić by wzmocnił inny drugoligowy klub!
mustafa pisze:(...)Więc runda zasadnicza szła zgodnie z planem - przynajmniej tym sportowym(...)
Jakim planem? "Jedziemy po awans"? Lomot gdzie popadlo i jak popadlo? Ja rozumiem, ze play-offy roztrzygnac mialy wszystko, ale tak nie jedzie druzyna walczaca o awans
Poza tym "j...c tabele, KMZet zawsze na czele"
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
Ale takiego łomotu jaki dostal Miszkolc u nas my nie dostaliśmy nigdzie. A weszli. Wykorzystali do maksimum regulamin i tyle. Teraz bedzie mniej przypadków.
Piszcz to zawodnik, ktory z roku na rok notowal spadek formy i tak zatrzymal sie na 2ligowym poziomie. Przychodzac do nas w 2003 r byl kreowany na solidnego 1ligowca. Dwa w miare uidane sezony 2003-04 (nie liczac kontuzji), a potem stopniowy regres. Szkoda, bo pamietam jak w Gdansku za czasow extraligi notowal niezle wyniki, a teraz jak jest wszyscy wiemy. W obecnej sytuacji klubu na pewno Piszcz przydalby sie. No ale dzialacze sami zgotowali sobie taki los.
A moim zdaniem pełny sezon w Anglii dał mu bardzo dużo i dzięki temu Tomek, po raz pierwszy od kilku lat, poczynił postępy i to wyraźne. Piszcza jeżdżącego z taką swobodą i kontrolującego sytuację na torze, jak w tym roku, nie widziałem dawno. Szkoda, że nie mogliśmy go zobaczyć w najważniejszych meczach sezonu. Ale on też na pewno żałuje, że nie mógł się w nich zaprezentować. To prawdziwy, ambitny sportowiec, a tacy nie rejterują.
Lublin_Fan pisze:Jesli nasi dzialacze zaspia to Tomek wszelkie watpliwosci dotyczace jego przydatnosci w drugiej lidze rozwieje jezdzac dla innego klubu...
Niewykluczone.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
Tomek ma okazję odkupić winy i odzyskać (a nawet zyskać) sympatię niektórych lubelskich kibiców. chetnie sie poprzygladam co zrobi.
Masochistachetnie sie poprzygladam co zrobi.
Prawda taka, ze Tomek jesli chce w pelni wroci do Polskiej ligi to jedyny wybor jaki moze slusznie popelnic to Lublin. Tu bedzie jemu wiecej wybaczone (co widac na zalaczonym obrazku).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
istred pisze:Masochistachetnie sie poprzygladam co zrobi.
a to do czego?
Cooper pisze:Prawda taka, ze Tomek jesli chce w pelni wroci do Polskiej ligi to jedyny wybor jaki moze slusznie popelnic to Lublin. Tu bedzie jemu wiecej wybaczone (co widac na zalaczonym obrazku).
Tomek wybierze dla siebie najkorzystniejszą ofertę,jaka ona będzie ? Czas pokaże.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Regdal, czy nasz klub rozmowy z Tomkiem ograniczyl tylko do wyslania/przyjecia oferty czy jest jakis "ruch w interesie"?
Ja jestem caly czas zdania, ze T.P. to jeden z najlepszych zawodnikow jakich mozemy(?) pozyskac.
Ja jestem caly czas zdania, ze T.P. to jeden z najlepszych zawodnikow jakich mozemy(?) pozyskac.
- tezetomaniak
- Trener
wywiad z Wilkiem podczas wtorkowego spotkania:
? ; >
Czy widzi trener miejsce w drużynie dla Tomasza Piszcza?
- Ciężkie pytanie. Moje zdanie jest takie że po części Tomek sam się wykluczył z drużyny. Jak to wyglądało, każdy widział w tym roku. Mówi się trudno, ale taka jest decyzja zarządu, że z Tomkiem nie są nawet podejmowane rozmowy. Wiadomo że przydałby się w drużynie, bo pojechał w kilku meczach i pokazał się z bardzo dobrej strony
? ; >
Mnie bardziej zainteresowal ten fragment:
Ja rozumiem,ze kazdy moze pisac na takich portalach i w ogole, ale bez przesady... Jakas korekta czasem naprawde by sie przydala...
- Święta zamierzam spędzić jak pewnie zdecydowana wiekszość polaków, w domu z najbliższą rodziną.
Ja rozumiem,ze kazdy moze pisac na takich portalach i w ogole, ale bez przesady... Jakas korekta czasem naprawde by sie przydala...
Czas na zmiany :]
Po rewanżowym meczu w Miszkolcu całą winę za porażkę zrzuciłem na Piszcza. Dziś wiem, że zbyt pochopnie. Zwracam honor Tomkowi. Dość długo niedawno rozmawialiśmy i jasnym stało się dla mnie, że nie do końca Tomek winien był całej tej sytuacji związanej z jego nieobecnością na Węgrzech. Tak samo jak nie było zasługą pana Wojciechowskiego, że w ubiegłym sezonie przywdział plastron klubu z rodzinnego miasta... Jest to zasługa tylko i wyłącznie jednego człowieka (czytaj: sponsora), który wyłożył kasę na Tomka. Przed meczem w Miszkolcu klub nie wykonał żadnego ruchu aby Tomek pojawił się tam na meczu. Z uwagi na zupełnie obojętną postawę działaczy (czytaj: amatorów) naszego klubu zmuszony był stawić się w Anglii pod rygorem dotkliwej kary nie tylko finansowej. Nie miał wyboru.
Co do startów Piszcza w nadchodzącym sezonie w Lublinie uważam, że niestety jest to raczej wykluczone z uwagi na obecność w zarządzie pewnych osób.... Pożyjemy, zobaczymy.
Co do startów Piszcza w nadchodzącym sezonie w Lublinie uważam, że niestety jest to raczej wykluczone z uwagi na obecność w zarządzie pewnych osób.... Pożyjemy, zobaczymy.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
- Łoptymista
- Trener
Maxx nie bardzo rozumiem co piszesz
Jaki ruchy mial wykonac nasz klub, zeby TP pojechal do Miszkolca? Wyslac zaproszenie w eleganckiej kopercie czy zlota karoce.
TP przed meczem z Madziarami dokonal wyboru. Ten wybor mi sie nie podoba i tyle. Po kiego zwalac wine na specyalystuff z klubu?
Jaki ruchy mial wykonac nasz klub, zeby TP pojechal do Miszkolca? Wyslac zaproszenie w eleganckiej kopercie czy zlota karoce.
TP przed meczem z Madziarami dokonal wyboru. Ten wybor mi sie nie podoba i tyle. Po kiego zwalac wine na specyalystuff z klubu?
Moze chodzilo o taki ruch, co zrobic z ta kara z Anglii, gdy Piszcz wybierze start przeciwko Miskolcowi.