Motor Lublin w sezonie 2020
Re: Motor Lublin w sezonie 2020
Sezon na "widziałem busa" w toku :)
No dajcie spokój... wchodzi jakiś noname z dwoma postami na forum, rzuca składem, a Wy się bulwersujecie jak małe dzieci. Spokojnie...
PS:
u nas to jeszcze nic! wejdźcie sobie zobaczyć co się dzieje na forum ROWu, tam już spadli i w sezonie 2021 oddali Woryne do innego klubu, a napięcie sięga zenitu :D Dzisiaj spotkanie z Mrozkiem, ciekawe co tam ciekawego wódz pampers powie :D
PS:
u nas to jeszcze nic! wejdźcie sobie zobaczyć co się dzieje na forum ROWu, tam już spadli i w sezonie 2021 oddali Woryne do innego klubu, a napięcie sięga zenitu :D Dzisiaj spotkanie z Mrozkiem, ciekawe co tam ciekawego wódz pampers powie :D
I tak jest spokojnie, tak mi się wydaje :) W zeszłym roku karuzela z nazwiskami byłą nieco gorętsza? :)
Ja jakoś dziwnie spokojny jestem. Będzie co będzie. Nauczony doświadczeniem z zeszłego roku czekam na oficjalki, a wszelkie "kuluary" przyjmuję z dużym dystansem. Cieszą deklaracje Pawła, Mikkela, Griszy, Wiktora, Grześka i kontrakt drugiego Wiktora. Jeśli chcemy zrobić krok dalej to nie trzeba nam dużo ilościowo, trzeba nam jednak dużo jakościowo. Tylko i aż dwa mocne ogniwa do obecnego składu. Nie zdziwi mnie ani podpisanie Doyle'a czy Emila, nie zdziwi mnie również Zagar i Lambert w miejsce kevlara w składzie. Osobiście najbardziej ucieszyłoby mnie pozyskanie mocnego i młodego Polaka (Drabik/Smektała) i pozostawienie Lamberta do walki z (ewentualnie) powracającym Grześkiem. Brytyjczyk i tak początek sezonu miałby pewny, jeśli chodzi o jazdę.
W samym Lublinie coś tam, gdzieś tam się słyszy ale nie oszukujmy się, część z tych informacji pewnie pełni rolę zasłony dymnej, a konkrety są mocno strzeżone :)
Ja jakoś dziwnie spokojny jestem. Będzie co będzie. Nauczony doświadczeniem z zeszłego roku czekam na oficjalki, a wszelkie "kuluary" przyjmuję z dużym dystansem. Cieszą deklaracje Pawła, Mikkela, Griszy, Wiktora, Grześka i kontrakt drugiego Wiktora. Jeśli chcemy zrobić krok dalej to nie trzeba nam dużo ilościowo, trzeba nam jednak dużo jakościowo. Tylko i aż dwa mocne ogniwa do obecnego składu. Nie zdziwi mnie ani podpisanie Doyle'a czy Emila, nie zdziwi mnie również Zagar i Lambert w miejsce kevlara w składzie. Osobiście najbardziej ucieszyłoby mnie pozyskanie mocnego i młodego Polaka (Drabik/Smektała) i pozostawienie Lamberta do walki z (ewentualnie) powracającym Grześkiem. Brytyjczyk i tak początek sezonu miałby pewny, jeśli chodzi o jazdę.
W samym Lublinie coś tam, gdzieś tam się słyszy ale nie oszukujmy się, część z tych informacji pewnie pełni rolę zasłony dymnej, a konkrety są mocno strzeżone :)
Ostatnio zmieniony 27 września 2019, o 17:46 przez blajar, łącznie zmieniany 1 raz.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Raf pisze: Dzisiaj spotkanie z Mrozkiem, ciekawe co tam ciekawego wódz pampers powie :D
Moze cos wiesz czy bedzie transmisja konferencji?
blajar pisze:I tak jest spokojnie, tak mi się wydaje :) W zeszłym roku karuzela z nazwiskami byłą nieco gorętsza? :)
Ja się pytam, GDZIE JEST ANKIETA???!!!!
;)
dannie pisze:
Ja się pytam, GDZIE JEST ANKIETA???!!!!
;)
No to zdecydowanie JEST niedopatrzenie! :) Sam bym chętnie zagłosował! :)
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
- Łoptymista
- Trener
Dokładnie. Sezon transferowy bez ankiety to nie sezon. I koniecznie proszę umieścić w ankiecie pana Grega H.
blajar pisze:Nauczony doświadczeniem z zeszłego roku czekam na oficjalki, a wszelkie "kuluary" przyjmuję z dużym dystansem.
Ja właśnie nauczony tym doświadczeniem wiem, że doniesienia się sprawdzą i Zagar będzie w Lublinie, a Pedersen w Grudziądzu. Mówię tu o artykułach w których autor jest pewien przejścia zawodnika.
A plotki ze stadionow i domysły jak te o Kasprzaku czytam z dużym dystansem.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
TreleMorele
- Senior
Mnie ucieszy jak pozyskamy chociaż jednego zawodnika z Gp i utrzymamy obecny skład .Podziwiam Leszno mają budżet jak Lubelski ,a jakich mają zawodników,ale taka drużynę buduje się latami.
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
TreleMorele pisze:Mnie ucieszy jak pozyskamy chociaż jednego zawodnika z Gp i utrzymamy obecny skład .Podziwiam Leszno mają budżet jak Lubelski ,a jakich mają zawodników,ale taka drużynę buduje się latami.
Oficjalny, oficjalnym. Polcopper, Fogo. Jak trzeba będzie to dosypią. Ponadto Emil ma ponoć w 2020 jeździć w GP obrandowany Fogo więc.... :)
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
-
TreleMorele
- Senior
U nas też dosypali ale na skład mizerie.Oby teraz poszło lepiej.
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
Urząd miasta 4 mln najwyższa w dotacja miejska w extralidze plus pieniądze z urzędu marszałkowskiego .
Wiecie, gdzie możecie sobie te oficjalne budżety wsadzić? :) Przypomnę tylko, ze oficjalnie, zawodnik może dostać maksymalnie 150 tys za podpis i 4500 zł za punkt, co zakładając 14x15 pkt daje łączną kwotę około 1.1m. Wiec do złożenia dowolnego składu wystarczy się 7mln w budżecie na płace dla zawodników (bo budżet to nie tylko pensje dla żużlowców, ale dla reszty pracowników, wydatki na organizację spotkań, marketing itp. itd). Więc oficjalnie możemy mieć nawet 40 mln, tylko to nic nie da. Liczy się to, co sponsorzy dają "pod stołem". Jeśli ktoś naprawdę myśli, ze wydajemy na kontrakty tyle samo co Unia Leszno, to gratuluje dobrego samopoczucia. No ale niektórzy wierzą, że Grudziądz odjeżdża sezon w składzie z Łagutą, Bjerre, Buczkiem, Pawlickim i Pedersenem za 6-7 mln... :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Gelo pisze:Kshyhu pisze:Gelo, bez obrazy, ale pieprzysz głupoty. Średnia jest dlatego średnią, że prezentuje poziom z dłuższego okresu (sezonu). Jeśli nie masz co robić, to odlicz jego występ z Grudziądza i zobacz, jaką miałby wtedy średnią.
Może dla Ciebie to są głupoty. Ale ja Łełka obserwuję od początku kariery. I obrazek z Grudziądza jest niestety zdecydowanie przeważający. Jest bohaterem tego sezonu, ambicją nadrabia braki techniczne, jest lubiany przez większość kibiców, kilka razy uratował nam tyłek jak np. z Ostrowem. Nikt tego nie kwestionuje. Tylko, że ja się po prostu na podstawie wieloletnich obserwacji nie zaliczam do wielkich fanów Łełka i każde jego zwycięstwo traktuję w kategoriach wielkiej niespodzianki. Natomiast niespodzianką nie jest taki dorobek jak w Grudziądzu. Powrócił stary dobry Miesiąc ze startami "na żabki"
Moim zdaniem głupoty. Paweł w 2018 wszedł na pewien poziom, ustabilizowal go i tyle. Wychodzą mu 2 starty na 5, ale jak jest w sztosie należy do najszybszych ludzi na tej planecie co potwierdził więcej niż raz. A sorry bardzo, ale odbicie pozycji na Zmarzliku będąc w danym biegu od niego wolniejszym to już czapki z głów.
Pisałem Ci kiedyś W prywatnej rozmowie , że jeśli ktoś ma elige nam utrzymać to ten kto ją dla nas wyszarpał czyli Łełek i w dużej mierze tak było.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
KibicMotoru
- Szkółkowicz
Chodzą na mieście słuchy że oprócz Zagara mamy też nowego polskiego seniora.
KibicMotoru pisze:Chodzą na mieście słuchy że oprócz Zagara mamy też nowego polskiego seniora.
Dawid Stachyra odnowił licencję
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
-
KibicMotoru
- Szkółkowicz
ravajas pisze:KibicMotoru pisze:Chodzą na mieście słuchy że oprócz Zagara mamy też nowego polskiego seniora.
Dawid Stachyra odnowił licencję
Żarty,żartami ale będzie to ktoś z 3 Przedpełski/Jamróg/Kasprzak tego można być niemal pewnym na 99%. Wiem ,że każdy marzy o Krzyśku ale jak wiadomo ciężko będzie go wyrwać z Gorzowa.Pozostają Jamróg i Przedpełski.Obaj dla swoich drużyn zdobyli na torze w Lublinie w tym sezonie po 6 punktów.Zaraz pojawia się głosy ,że obaj to poziom D.Lamparta. A moim zdaniem obaj są lepsi ,a Jamróg zrobił zauważalny postęp w tym sezonie.Obaj są młodsi od Dawida i to kolejny plus. Jednak jeśli nie wypali akcja z Cysiem postawił bym na Jamroga , dał chłopakowi kredyt zaufania bo jest ambitny i pracowity i kto wie czy nie wypali jak Paweł Miesiąc w zakończonym sezonie.Jeśli chodzi o Lamberta słychać głosy że bliżej mu do Ostrowa niż do nas.
Jak mamy zakontraktować Jamroga lub Przedpelskeigo to lepiej wystawić do składu Bobera i za niego Lambert wskakuje z 8 .
Tak, a Bober już leci sobie marnować karierę jako kevlar zamiast jeździć w 2 lidze i piąć się do góry ;)
To się nie wyklucza chyba. Może być gościem w 2 lidze ??
Można i Stachyre wstawić do składu na pewno Lambert jest zawodnikiem lepszym od Przedpelskeigo i Jamroga.
- tezetomaniak
- Trener
A czy Dawid Stachyra powiedział, że jest zainteresowany Motorem?
A Czy przepis o dwóch Polakach w składzie w przyszłym sezonie nadal będzie martwy?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
TreleMorele
- Senior
max3 pisze:Urząd miasta 4 mln najwyższa w dotacja miejska w extralidze plus pieniądze z urzędu marszałkowskiego .
dokładnie 950tys z Urzędu .