Żużel LIVE - shoutbox meczowy
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Nazarowi chyba też się skończył silnik
Jak powiedział Noskowicz, piętnasty wyścig będziemy oglądać z serduchem w gardle.
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"
Niczym Gowin byłem za ale się nie cieszyłem.
I tak o to za miesiąc Unia pojedzie u siebie z Grudziądzem o PO.
W niedzielę, niestety, trzeba trzymać kciuki za Apator.
Wtedy porażka Leszna u siebie z Grudziądzem, albo wygrana z nimi za 3 pkt powoduje, że bonus we Wrocławiu da nam PO
W niedzielę, niestety, trzeba trzymać kciuki za Apator.
Wtedy porażka Leszna u siebie z Grudziądzem, albo wygrana z nimi za 3 pkt powoduje, że bonus we Wrocławiu da nam PO
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Wymęczyli, ale Leszno też bez szału. Parnicki już bez super silnika. Cook po jednym dobrym biegu później spuścił z tonu. Rew odjechał zawody. Zengota obudził się za późno.
Apator da radę w Grudziądzu. Mimo wszystko. Jakkolwiek jeszcze do Sparty mogłem mieć jakieś promile sympatii (jak byli zespołem dna tabeli to nawet im kibicowałem w tej Ekstralidze albo to przez to że jeździł tam Jeleniewski) to za Apatorem ciężko. No ale jak mus to mus :D
Apator da radę w Grudziądzu. Mimo wszystko. Jakkolwiek jeszcze do Sparty mogłem mieć jakieś promile sympatii (jak byli zespołem dna tabeli to nawet im kibicowałem w tej Ekstralidze albo to przez to że jeździł tam Jeleniewski) to za Apatorem ciężko. No ale jak mus to mus :D
Przyzwoity Kowalski się wylosował, kontuzja Mani i mamy bardzo korzystny wynik z perspektywy Motoru. Zupełnie się tego nie spodziewałem.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Przede wszystkim Pawlicki pierwszą połowę przespał i Nazar już nie jeździ jak lider
kdsz pisze:Przyzwoity Kowalski się wylosował
Uważam go za żużlowego leszcza i ten mecz mnie w tym przekonaniu utwierdził. Pokonywał Parnickiego, który dziś był cieniem siebie
Kowalski woził jedynki, co jest zadaniem doparowego. Poza tym nieźle startował i musieli się z nim męczyć zawodnicy Unii. Jasne, że to leszcz, ale dzisiejszy występ był ok.
Bardzo wątpię żeby Grudziądz cokolwiek zrobił w Lesznie - nawet z tak beznadziejnym Nazarem. Konsekwentnie uważam, że tylko o Sparcie i Motorze nie można powiedzieć, że to drużyny swojego toru. Leszno mogłoby się załapać ale jednak mają dziury i zbyt chimerycznych gości w składzie. O ile nie wierzę w jakieś punkty we Wrocku to GKM jest jak najbardziej do pyknięcia.
Pytanie czy 3 z Gorzowem i 3 z Unią wystarczą nam do play-offów czy coś jeszcze będzie niezbędne do przywiezienia Wrocławia i Grudziądza?
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Z taką Unią jak dziś, GKM będzie faworytem w Lesznie. Juniorzy zrobią wielką przewagę, a seniorka UL nie ma wyraźnego lidera, czego nie można powiedzieć o GKM (dwóch liderów). Oczywiście jeśli wróci solidny Kołodziej, a Nazar i Pawlicki zaczną jechać swoje, to wtedy już Unia będzie faworytem.
Ostatnio zmieniony 3 lipca 2026, o 23:12 przez KrzyczącyK1b1c, łącznie zmieniany 1 raz.
boxing pisze:Pytanie czy 3 z Gorzowem i 3 z Unią wystarczą nam do play-offów czy coś jeszcze będzie niezbędne do przywiezienia Wrocławia i Grudziądza?
3 w obu meczach oraz bonus z Wrocka może nic nam nie dać jeśli GKM wygra z Toruniem, a Unia również z GKM. (Zależy też za ile wygrają, ale obstawiam, że bez bonusów). Unia będzie już pełnym składem jechać i pewnie będą faworytem.
KrzyczącyK1b1c pisze:Z taką Unią jak dziś, GKM będzie faworytem w Lesznie.
Zaraz dostanę zajadów ze śmiechu :)
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
KrzyczącyK1b1c pisze:Oczywiście jeśli wróci solidny Kołodziej, a Nazar i Pawlicki zaczną jechać swoje, to wtedy już Unia będzie faworytem.
Ciekawa wybiórczość w cytowaniu :)
Gdzie widzisz przewagę TAKIEJ UNII JAK DZIŚ nad GKMem? :) Unia miała największy atut w Nazarze, który jeździł jak lider. Od niedawna Nazar nie istnieje, przez co potencjał UL bardzo mocno spada.