Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
mam nadzieje ze ktos wrzuci filmik z Ostrowa, Rzeszowa czy Gniezna a nie z najsłabszego meczu Karlssona w naszych barwach. wiem wiem - ale tamte mecze nie byłyby juz tak zabawne.
Luz.
Filmik pojawił się na SF dlatego, go wrzuciłem. I to bardziej ze względu na Mordela niż Karlssona.
Z ciekawości sobie sprawdziłem i Karlsson pojechał wtedy w Grudziądzu całkiem nieźle - to było jego jedyne zero, chyba jeszcze dwójkę przywiózł, a pozostałe biegi wygrał.
Myślę, że każdy by chciał żeby Peter jeździł w Lublinie.
Choć to nie jest już ten sam zawodnik co w 2004 roku, to wciąż raczej pewniak do TOP 10 I ligi, nawet jeśli będą u nas jeździć zawodnicy z GP.
Filmik pojawił się na SF dlatego, go wrzuciłem. I to bardziej ze względu na Mordela niż Karlssona.
Z ciekawości sobie sprawdziłem i Karlsson pojechał wtedy w Grudziądzu całkiem nieźle - to było jego jedyne zero, chyba jeszcze dwójkę przywiózł, a pozostałe biegi wygrał.
Myślę, że każdy by chciał żeby Peter jeździł w Lublinie.
Choć to nie jest już ten sam zawodnik co w 2004 roku, to wciąż raczej pewniak do TOP 10 I ligi, nawet jeśli będą u nas jeździć zawodnicy z GP.
nie mamy wiedzy czy to ten sam zawodnik czy nie - po prostu nie jezdził w 1 lidze kilka sezonów. jezdzil z najlepszymi na swiecie i to tez nie aż tak tragicznie. Zrobił mi na złość i zawalił baraż
ale zdaje sie kilka dni wczesniej narzekał w wywiadzie na sprzęt na Polskę. To nie jest zadne wytłumaczenie ale on raczej nigdy nie zwalał na motocykle - musiało byc cos naprawde "na rzeczy". Kwestia najwazniejsza jaka moze wywoływac ewentualne watpliwosci co do jego jazdy u nas to fakt, że kiedys ta w miare rowna jazda sie skonczy - kwestia czy to bedzie teraz, za rok czy za dwa. Facet nie jest młodzieniaszkiem, organizm gorzej regeneruje sie po upadkach czesciej tez zamyka sie gaz w "podbramkowych sytuacjach". A Peter jak to Peter - kraweznik i do przodu. Z takim torem jaki był u nas w tym roku - dla niego rewelacja 
Co zaś do filmiku i rewelacyjnego Mordela, to jak dla mnie, to właśnie przez zbyt wąsko jadącego Mordela Karlsson stracił 3. pozycję.
Ciekawa wypowiedz Pawlickiego seniora o poziomie drugiej ligi.
Piotr Pawlicki senior podkreślił, że sezon spędzony w drugiej lidze był dla jego synów stracony. - Ostatnie dwa lata były jakie były. Nie będziemy już sobie tego tłumaczyć. Na pewno nie było to dla nas łatwy okres. Zaczynaliśmy swoją przygodę z żużlem w Lesznie i zawsze marzyliśmy o tym, żeby tu wrócić. Wiedzieliśmy, że kiedyś ten moment nastąpi. Nie było tylko dokładnie wiadomo kiedy. W tym roku jeździliśmy w drugiej lidze, wiele osób mówiło, że chłopcy się przez to zmarnują. Najniższa klasa rozgrywkowa miała ich pogrążyć. Te osoby grubo się myliły. Udowodniliśmy, że stać chłopców na dobry wynik zarówno w kraju jak i za granicą. Wierzcie mi, tory drugoligowe nie są łatwe. 30 procent a może i więcej zawodników jeżdżących w Ekstralidze nie poradziłoby sobie na drugoligowych nawierzchniach. Nikogo tu nie chcę obrażać. W najwyższej klasie rozgrywkowej jeździ się niezależnie od tego czy jest błoto i dziury. Dla moich synów nie mogło być lepszej szkoły żużla. Zrobię wszystko, żeby synowie byli jeszcze lepszymi zawodnikami w 2012 roku.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
- niespokojny
- Trener
Od kiedy II liga jest najwyzsza klasa rozgrywkowa? 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Też najpierw mnie zdziwił ten fragment, ale ogólnie cała wypowiedź jest tak chaotyczna i logicznie niespójna, że nie wiadomo "co poeta miał na myśli"
Generalnie jednak sens jest chyba taki, że w drugiej lidze zmarnowali sezon:
O, długo to "rozbierałem", ale się udało
Choć nie spowodowało to degrengolady sportowej u chłopaków:podkreślił, że sezon spędzony w drugiej lidze był dla jego synów stracony
Teraz pomieszanie z poplątaniem, ale dokładnie to będzie tak:wiele osób mówiło, że chłopcy się przez to zmarnują. Najniższa klasa rozgrywkowa miała ich pogrążyć. Te osoby grubo się myliły
Czyli w II lidze wclae nie jest tak hop-siup. Ale - i tu w kolejnej linijce być powinno:Wierzcie mi, tory drugoligowe nie są łatwe. 30 procent a może i więcej zawodników jeżdżących w Ekstralidze nie poradziłoby sobie na drugoligowych nawierzchniach
Gdyż już wybiegamy w przyszłość, cieszymy się, że będziemy jeździć w Elidze, bo tu nasze miejsce.W najwyższej klasie rozgrywkowej jeździ się niezależnie od tego czy jest błoto i dziury. Dla moich synów nie mogło być lepszej szkoły żużla.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
- niespokojny
- Trener
meesha pisze:Czyli w II lidze wclae nie jest tak hop-siup. Ale - i tu w kolejnej linijce być powinno:
Cytuj:
W najwyższej klasie rozgrywkowej jeździ się niezależnie od tego czy jest błoto i dziury. Dla moich synów nie mogło być lepszej szkoły żużla.
Gdyż już wybiegamy w przyszłość, cieszymy się, że będziemy jeździć w Elidze, bo tu nasze miejsce.
To dlaczego 30% zawodnikow z E-ligi by sobie w II lidze nie poradzilo, skoro w e-lidze tory sa jeszcze trudniejsze niz w II lidze?
Moim zdaniem to redaktor tak to poskladal i wyszedl chaos, a oryginalna mysl Pawlickiego byla odwrotna do wnioskow Meeshy.
Wystarczy dodac "nie" do pierwszego zdania i juz mniej wiecej wiadomo o co chodzi
.
Ogolnie, ze w drugiej lidze nie ma tak latwo jakby mysleli rozni wymiatacze pierwszo i ekstraligowi.
Wystarczy dodac "nie" do pierwszego zdania i juz mniej wiecej wiadomo o co chodzi
Ogolnie, ze w drugiej lidze nie ma tak latwo jakby mysleli rozni wymiatacze pierwszo i ekstraligowi.
Richie Faulkner:
Tak jak pisałem - nielogiczna jest ogólnie ta wypowiedź. Ale tak to jest jak ktoś mówi chaotycznie, a redaktor z gimnazjum przepisuje wszystko z dyktafonu "jak leci"...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
- niespokojny
- Trener
http://www.youtube.com/watch?v=Rr3aCb2RmrQ
Stasiu Tanikowski
szkoda, ze zuzel troche stracil swoj urok i teraz nie ma takich akcji 
Stasiu Tanikowski
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... falubazie/
Niech żyją bzdurne przepisy. Protasiewicz zrezygnuje z GP!
Niech żyją bzdurne przepisy. Protasiewicz zrezygnuje z GP!
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
wspaniale wiesci, Vaculik w GP w miejsce PePe i teraz nic nie stoi na przeszkodzie zeby Janowski dostal dzikusa :]
METHANOL ADVENTURE TEAM
- _piotrusss
- Kadrowicz
kibicLBN pisze:Niech żyją bzdurne przepisy. Protasiewicz zrezygnuje z GP!
A mnie to cieszy. Nawet jeśli nie była zamierzona, świetna zemsta za tłumiki. Ciekawe czy ktoś jeszcze się zdecyduje na taki krok, a raczej czy ktoś zdecyduje się na przyjęcie dzikiej karty
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
-
Smirnek_
- Senior
A Vaculikowi będzie opłacało się jeździć w GP? To by wykluczało jego jazdę w Tarnowie. No chyba, że mamy taki chytry plan, żeby jeździł on w przyszłym roku u nas 
ja mam taki chytry plan, lubie Vaculika :] problemem moze byc ten kosmiczny budzet Unii Tarnow, pewnie dadza mu tyle kasy, ze szybko zapomni o jezdzie w GP
chociaz Vaculik jest mlody, ambitny, powinno mu zalezec na jezdzie z najlepszymi bardziej niz Protasiewiczowi, czy Zagarowi, jezeli znajdzie klub w 1 lidze, ktory mu dobrze zaplaci... :>
chociaz Vaculik jest mlody, ambitny, powinno mu zalezec na jezdzie z najlepszymi bardziej niz Protasiewiczowi, czy Zagarowi, jezeli znajdzie klub w 1 lidze, ktory mu dobrze zaplaci... :>
METHANOL ADVENTURE TEAM
-
Smirnek_
- Senior
Ciekaw jestem kto się zdecyduje na tego dzikusa. Protasiewicz nie chce, Ward nie chce, Vaculik pewnie też odmówi. Kolejny z GP Challenge Kasprzak też pewnie odmówi, bo wieść głosi, że jest dogadany w Gorzowie. W takim wypadku muszą dać Janowskiemu, albo Pawlickiemu (któremu też to się nie opłaca
). 2 Polaków w GP to trochę za mało.
Janowski pewnie nie wezmie bo wylatuje wtedy Bjerre. No nic, ciekawe to sie robi. Moze ktos z 2giej ligi sie skusi 
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Może Fierlej toż Hancocka objechał 
Dajcie spokój z tymi dzikusami dla Janowskiego czy Pawlickiego. Żaden z nich nie przyjmie go, bo przede wszystkim wykluczałoby to ich z jazdy w elidze. Pomijam fakt, że ludzie z otoczenia Maćka, jak i on sam deklarują, że jest jeszcze za wcześnie na uczestnictwo w cyklu. Podejrzewam, że jeden i drugi woziliby podobne zdobycze co A.Łaguta w tym roku, co niepotrzebnie mogłoby ich zrazić do startów w przyszłości, bo jak wiadomo GP to nie liga, inny sprzęt, inne nastawienie psychiczne. To są młodzi ludzie, którzy jeszcze spokojnie będą mieli czas, żeby zawojować GP. Co nagle to po diable 
Natomiast jeśli Protas wycofałby się z cyklu, a Ward nie przyjmie karty, to zrobi się naprawdę niezłe zamieszanie. Jedynym który mógłby nawiązać walkę z czołówką i zgłosić chęć uczestnictwa jest G.Łaguta (o ile zostanie w Czewie). Co do drugiego zawodnika, który mógłby coś zdziałać i chcieć startować, nie mam zupełnie pomysłu
Natomiast jeśli Protas wycofałby się z cyklu, a Ward nie przyjmie karty, to zrobi się naprawdę niezłe zamieszanie. Jedynym który mógłby nawiązać walkę z czołówką i zgłosić chęć uczestnictwa jest G.Łaguta (o ile zostanie w Czewie). Co do drugiego zawodnika, który mógłby coś zdziałać i chcieć startować, nie mam zupełnie pomysłu
Ostatnio zmieniony 26 października 2011, o 16:26 przez iks, łącznie zmieniany 1 raz.
Porównaj średnie A.Łaguty i Maćka w elidze. Widzisz różnicę?
kibicLBN pisze:Porównaj średnie A.Łaguty i Maćka w elidze. Widzisz różnicę?
A widzisz różnicę między startami w lidze, a GP?
nie bardzo widzę w ekstralidze klub, który chciałby jechać z Maćkiem jako tym jedynym uczestnikiem GP. Syn jest za młody, by taką presję udźwignąć - powiedział Piotr Janowski, ojciec zawodnika.
Wydaje mi się, że jest troszeczkę za wcześnie. Jeśli chodzi o umiejętności, może i bym powalczył, choć to zupełnie inne ściganie. Na pewno dużo mi jeszcze do najlepszych brakuje. Głównie jednak mam na myśli bazę sprzętową i całe zaplecze - przyznał z kolei sam zawodnik.
Nie napisałem, że brakuje mu umiejętności, lecz że sprzętowo i psychicznie nie jest na to gotowy. Odstając od reszty tymi dwoma czynnikami, uważam że robiłby podobne wyniki co Łaguta. A co do umiejętności jednego i drugiego, to oczywiście tu nie ma żadnej dyskusji, Artiom jest daaaleko w tyle za Janowskim
Trzeba przyznac, ze polska liga zuzlowa pokazala wreszcie kto rzadzi w swiatowym zuzlu
. BSI chyba zrozumie w koncu, komu powinni ze szczegolna troska sie podlizywac
.
Richie Faulkner: