Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

Re: Żużel w TV

#9026 Postautor: DrPaiHiWo » 15 czerwca 2020, o 20:49

Orientuje się ktoś czy na nasza Premier League jest pokazywana poza Imperium Wielkiej Lechii ?
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Awatar użytkownika
istred
Trener

#9027 Postautor: istred » 15 czerwca 2020, o 23:45

Torsen pisze:Najbardziej niepokojące są trendy długofalowe, a do nich zaliczyłbym brak prędkości u Griszy i konsekwentny zjazd Zagara. A to są dwie podstawowe, szykowane na sezon lokomotywy.
Co do Griszy się zgadzam, odnośnie Zagara dyskutowałbym. Zagar to od wielu lat w Ekstralidze zawodnik drugiej linii osiągający średnią w okolicy 1,7. Nikt nie może rozsądnie zakładać, że taki zawodnik będzie ciągnął wynik czy chociażby będzie jednym z liderów. Moim zdaniem ma on być po prostu lepszy niż Jonsson i pewnie będzie.

Osobiście bardzo żałuję, że klub pozbył się Lamberta i zakontraktował Zagara. Wiem jaka była sytuacja na koniec poprzedniego sezonu, ale jednak Lambert to już teraz kawał żużlowca, co pokazał wielokrotnie w rywalizacji z najlepszymi. Poprzedni sezon mu nie wyszedł, co nie przeszkodziło mu kilka razy błysnąć w GP. Wciąż uważam, że to jeden z tych zawodników, który ma największe szanse w najbliższym czasie dołączyć do światowej czołówki.
Nie wiem na ile w takiej decyzji miał udział nasz menadżer, ale jeśli to po jego rekomendacji zarząd uznał, że Lambert będzie notował kolejny słaby sezon i jednocześnie zakontraktował Zagara licząc, że ten po wielu przeciętnych bądź słabych latach w ekstralidze nagle osiągnie szczyt formy, to pokazuje po raz kolejny, że brakuje nam osoby, która naprawdę zna się na tym sporcie.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#9028 Postautor: Cz@rek » 16 czerwca 2020, o 18:33

^^^Ja tylko w kwestii formalnej,bo to przekłamanie przewija się co chwile.
To nie my zrezygnowaliśmy z Lamberta,to Lambert zrezygnował z nas!

Awatar użytkownika
istred
Trener

#9029 Postautor: istred » 16 czerwca 2020, o 18:49

Do tanga trzeba dwojga. To nie jest tak, że Lambert się na nas obraził i nie chciał w Lublinie jeździć. Nie zgodził się na warunki zaproponowane przez klub. Ja uważam, że w takiej sytuacji powinien klub powinien się bardziej postarać i o niego powalczyć, a nie odpuszczać.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#9030 Postautor: dannie » 16 czerwca 2020, o 19:03

Lambert się nie zgodził bo zaoferowano mu nr 16 i czekanie na swoją szansę w każdym meczu. To gorsza opcja dla zawodnika niż "normalna" walka o skład z innym seniorem. Co więcej w Lublinie miał o skład walczyć z Zagarem, bo niejako Jamróg/Miesiąc musieli być w składzie meczowym, co raczej oznaczało, że należy im "dać szansę" na ten 1 czy 2 biegi. Musieliby jechać totalny piach, żeby klub w ogóle odstawił ich od składu zastępując juniorem albo żeby którykolwiek z nich zgodziłby się na zmienianie go od początku przez Lamberta.

Żeby Lambert został to klub musiałby dać sobie spokój z Zagarem i zaryzykować z Lambertem.
Obrazek

Awatar użytkownika
toinoja
Szkółkowicz
Kontakt:

#9031 Postautor: toinoja » 16 czerwca 2020, o 19:26

Jedna prośba. Nie oceniajmy Mateja po jednym meczu, w którym faktyczne pojechał poniżej tego co powinien ale starajmy się go ocenimy po niedzielnym spotkaniu. Nie jestem jego wielkim fanem i sceptycznie podeszłem do jego jazdy w naszym klubie ale jakby nie patrzeć to jest uczestnik SGP. I mam wielką nadzieję, że w nadchodzące niedzielne popołudnie pozytywnie się zaskoczę tym że komandos naprawdę lubi i umie walczyć o każdy punkt.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#9032 Postautor: Gelo » 16 czerwca 2020, o 19:32

Sceptycyzm bierze się z faktu, że ostatni dobry sezon ligowy odjechał w Gorzowie i w każdym kolejnym klubie z którego odchodzi słychać donośne UFF. To nie przypadek. Systematyczny zjazd formy i bazowanie na nazwisku i wąskim rynku. Ale wszystko ma swój kres. Matej konsekwetnie idzie szlakiem Kildemanda.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#9033 Postautor: istred » 16 czerwca 2020, o 19:41

toinoja pisze:Jedna prośba. Nie oceniajmy Mateja po jednym meczu, w którym faktyczne pojechał poniżej tego co powinien ale starajmy się go ocenimy po niedzielnym spotkaniu. Nie jestem jego wielkim fanem i sceptycznie podeszłem do jego jazdy w naszym klubie ale jakby nie patrzeć to jest uczestnik SGP. I mam wielką nadzieję, że w nadchodzące niedzielne popołudnie pozytywnie się zaskoczę tym że komandos naprawdę lubi i umie walczyć o każdy punkt.

Nie sądzę żeby ktoś oceniał Zagara po jednym meczu. Matej jeździ na zuzlu już kilka lat, a w dobie powszechnych transmisji telewizyjnych i dostępnych w sieci statystyk każde może sobie sam wyrobić zdanie o zawodniku.
Niemądre jest oczekiwanie, że nagle zawodnik wszystkich zaskoczy i będzie prezentował poziom, którego nie prezentuje od lat.

Raf
Zawodowiec

#9034 Postautor: Raf » 17 czerwca 2020, o 04:51

toinoja pisze:Jedna prośba. Nie oceniajmy Mateja po jednym meczu, w którym faktyczne pojechał poniżej tego co powinien ale starajmy się go ocenimy po niedzielnym spotkaniu. Nie jestem jego wielkim fanem i sceptycznie podeszłem do jego jazdy w naszym klubie ale jakby nie patrzeć to jest uczestnik SGP. I mam wielką nadzieję, że w nadchodzące niedzielne popołudnie pozytywnie się zaskoczę tym że komandos naprawdę lubi i umie walczyć o każdy punkt.

A ja napiszę więcej... Tak zdecydowane oceny jak padają tutaj, w ogóle nie powinny się pojawić przed końcem sezonu. Ja rozumiem, że wszyscy jesteśmy rozgoryczeni porażką, bo apetyty były podsycone do granic możliwości, ale pisanie, czy zawodnik powinien kończyć karierę czy nie po jednym meczu, to jest gruba przesada. Co gorsza, taki użytkownik sam siebie naraża na śmieszność w oczach innych użytkowników forum, bo skrajnych odpowiedzi nie powinno się wypowiadać z tak małą ilością danych. I nie mówię tutaj tylko o skrajnej krytyce, ale również o skrajnych pochwałach...

Nie twierdzę, że nie możemy krytykować ani chwalić w ogóle, ale wchodzą tutaj również ludzie z innych miast, a to forum podobno szczyci się fachowością, także trzymajmy jakiś poziom.

istred pisze:

Nie sądzę żeby ktoś oceniał Zagara po jednym meczu. Matej jeździ na zuzlu już kilka lat, a w dobie powszechnych transmisji telewizyjnych i dostępnych w sieci statystyk każde może sobie sam wyrobić zdanie o zawodniku.
Niemądre jest oczekiwanie, że nagle zawodnik wszystkich zaskoczy i będzie prezentował poziom, którego nie prezentuje od lat.

eee tam... w Gorzowie twierdzą, że PUK zaliczy podobny sezon jak przed odejściem do Torunia, Kasprzak będzie mieć NA PEWNO "sezon parzysty", a Karczmarz i Bartkowiak to już w ogóle spełnią pokładane w nich nadzieje.

Dodatkowo w Częstochowie liczą na znaczną poprawę Holty oraz Przedpełskiego, w Grudziadzu że Dzik będzie jeździł drużynowo, a w Lesznie, że Smektała nie pójdzie drogą wymienionego wcześniej Pawła Przespełskiego, a Szlauderbach to po jednym zwycięstwie w biegu juniorów już wzmocnienie na miarę Smektały. Nawet we Wrocławiu liczą, że Fricke pojedzie sezon życia, Woofi i Janoś nie zaliczą zjazdu w PO jak co roku, Czugunow pojedzie jak Drabik w zeszłym roku, Drabik przeniesie formę z juniorki na seniorkę a Bawley nie jest zawodnikiem dołu pierwszej ligi i póki co mają rację... Ale sam Janowski powiedział, że przez 2 tygodnie treningów tak się wstrzelili w tor przy którym nikt nie grzebał, że po 10 biegach nie było co zbierać i póki co tych ich założeń nie można podważyć, bo nie ma podstaw, ale potwierdzić też się nie da, bo to tylko jeden mecz! Teraz mają dwa bardzo trudne mecze w Lesznie i Częstochowie, jeśli oba wygrają albo przynajmniej zremisują, to można z całą pewnością napisać, że kwestię głównego kandydata do DMP mamy rozstrzygniętą. Ale nie wcześniej!

SpeedwayGMtwitter
Junior
Kontakt:

#9035 Postautor: SpeedwayGMtwitter » 18 czerwca 2020, o 13:40

Obsada TV weekendowych meczów.Nasz mecz skomentują Maciej Noskowicz oraz Tomasz Bajerski

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#9036 Postautor: Saeyl » 18 czerwca 2020, o 19:28

Och, Bajerski. Ciekawe czy tutej na torze będzie slizgo i czy po starcie Miesiąc użyje do walki łokeć czy jednak nie.
Wybaczcie, musiałem :mrgreen:

blajar
Trener

#9037 Postautor: blajar » 18 czerwca 2020, o 19:42

Ale Noskowicz wypadł całkiem dobrze :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#9038 Postautor: Kargolo » 19 czerwca 2020, o 15:45

Saeyl pisze:Och, Bajerski. Ciekawe czy tutej na torze będzie slizgo i czy po starcie Miesiąc użyje do walki łokeć czy jednak nie.

Wszedł pod lewy ŁOKEĆ :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
rieper
Junior

#9039 Postautor: rieper » 21 czerwca 2020, o 15:48

Ma ktoś jakieś linki do transmisji? Chciałem wykupić pakiet Canal+ ale jedyną formą płatności jest karta, a ja jako człowiek starej daty takowej nie posiadam

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#9040 Postautor: GIGI » 21 czerwca 2020, o 15:51

Saeyl pisze:Och, Bajerski. Ciekawe czy tutej na torze będzie slizgo i czy po starcie Miesiąc użyje do walki łokeć czy jednak nie.

Wolę '' Bajera'' od wygło, przygło Swista :)

mechanizator
Junior

#9041 Postautor: mechanizator » 21 czerwca 2020, o 15:58

Awatar użytkownika
Ketrab

#9042 Postautor: Ketrab » 21 czerwca 2020, o 16:58

dlaczego oni cały czas mówią o debiucie Hampela? przecież jechał tydzień temu
!Tylko Motor z Lublina!

Ge(L)o
Trener

#9043 Postautor: Ge(L)o » 21 czerwca 2020, o 17:03

Debiut na lubelskim torze w zawodach ligowych w karierze.

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#9044 Postautor: DrPaiHiWo » 21 czerwca 2020, o 20:07

Poratuje ktoś jakimś linkiem do retransmisji ???
Chciałbym to na spokojnie obejrzeć.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

qpa
Junior

#9045 Postautor: qpa » 21 czerwca 2020, o 20:13

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#9046 Postautor: Saeyl » 21 czerwca 2020, o 22:36

A tutaj cały mecz łącznie z komentarzami i mix zoną:
https://youtu.be/415BRrzx8x8

blajar
Trener

#9047 Postautor: blajar » 22 czerwca 2020, o 09:53

No i do czego to doszło. Sezon taki, że w poniedziałek i wtorek mamy więcej meczów Ekstraligi niż podczas weekendu :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#9048 Postautor: Torsen » 22 czerwca 2020, o 13:20

Kolejny raz potwierdza się, moim zdaniem, że nie ma lepszego telewizyjnego eksperta niż K. Cegielski. Obiektywny, inteligentny, z ogromną wiedzą, dowcipny (z autoironią) - uwielbiam gościa. Jest koszmarem Demskiego, który za każdym razem mówi co innego - jeszcze niedawno kluczowy był ruch motocykla, później jakikolwiek ruch, potem ruch dłoni na klamce sprzęgła, który nie mógł nastąpić wcześniej niż jakiś czas po zwolnieniu taśmy, a obecnie może nawet równo - a przecież regulamin nie zmienił się ani razu :lol: Szkoda, że Cegielski nie udziela się już w komentowaniu wyścigów, ale dobrze, że uświetnia magazyny jako ekspert. Bo lepszego eksperta chyba nie ma.
Co do komentatorów, to większość jest już męcząca, a najbardziej ci, którzy próbują naśladować Dryłę (większość w NSport), którego podniesiony ton i przeciąganie spółgłosek też już zaczyna mi przeszkadzać. Osobiście, obecnie najbardziej lubię Korościela i generalnie ekipę z Eleven.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#9049 Postautor: kdsz » 22 czerwca 2020, o 13:33

Korościel ma u mnie grubą krechę za spikerkę podczas GP na Narodowym (kto głośniej zapiszczy...), ale komentatorem jest świetnym, a jego duet z Kuźbickim jest niewymuszenie zabawny. No i znakomicie prowadzi magazyn ekstraligi. W Eleven nie do końca pasuje mi za to Mitrut i Rutkowska. Są trochę spięci. W nsporcie Łopacińskiego i Majewskiego słuchać nie mogę. Za to ekspertów mają fajnych. Cegielski klasa, ale Świderski, Bajerski czy Dankiewicz też dają radę.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
papi
Trener

#9050 Postautor: papi » 22 czerwca 2020, o 13:38

A Korosciel nie jest najczęściej w duecie właśnie z Mitrutem? Ja ekipę z Eleven też bardzo lubię, nawet Olkowicz mniej mi przeszkadza, choć czasem denerwuje mnie jego zachowanie, gdy w studiu prosi gości o wspominanie jakichś sytuacji. Trochę to takie próby na siłę pokazania, że zna środowisko i wiele widział i słyszał.
Dryla ostatnio trochę obrywa, moim zdaniem duet z Jabolem zwyczajnie szkodzi temu jak jest postrzegany, choć Mirek musiał dostać mocny opieprz, bo wczoraj był zaskakująco normalny