Stadion
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Re: Stadion
Ale w sumie to największą gwiazdą, jaką mogliśmy realnie ściągnąć to był Piter Pawlicki, a pewnie i tak byśmy nie wygrali z Unią w tej rywalizacji. Jakby tak spojrzeć, to nie mieliśmy o kogo się bić na rynku, bo każdy albo nie do wyjęcia albo związani umowami.
Tak, o nim pomyślałem choć podobno i tak nie było tematu i nie chodziło o kasę. No ale teoretycznie mogliśmy bić się też o jakiegoś obco za Woryne (nie wiem, typu Thomsen czy Doyle, wiadomo że obaj drodzy).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Woryna był przyklepany z tego co kojarzę w połowie czerwca, a wtedy równocześnie Bańbor był wożony przez Mikołaja Kroka i IMO wtedy jeszcze Kępa nie wiedział, czy chce startować w lidze parą Bańbor - Jaworski. Ale to tylko moje przypuszczenie.
Wróble cwierkaja, że były próby zastąpienia Przyjemskiego juniorem spoza obecnego składu, ale nie pykło (nie Malkiewiczem).
Jedyna gwiazda jaka Kępa ściągnął do klubu byl Zmarzlik. Vacul to chyba numer 2.
Jedyna gwiazda jaka Kępa ściągnął do klubu byl Zmarzlik. Vacul to chyba numer 2.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
No ja tak czułem, że pierwsza połowa sezonu i dramatyczna postawa Bańbora musiała dać do myślenia Kępie i coś tam szukał.
No i jeszcze Griszę można zaliczyć do gwiazdy, ale wiemy, że to była akurat specyficzna sytuacja.
No i jeszcze Griszę można zaliczyć do gwiazdy, ale wiemy, że to była akurat specyficzna sytuacja.
Thomsen za drogi jak na swój poziom. Nie było chętnych, to zostaje w Stali za mniejsze niż pierwotnie chciał pieniądze.
Ewentualnie zawsze opcja - "zastaw a postaw się" i próby przebicia ofert złożonych Kuberze i Holderowi. Ale to i tak by nic nie dało.
Zabraliśmy tych, którzy byli do wyjęcia.
A wiadomo czy to miał być junior krajowy czy zagraniczny ? :D
Ewentualnie zawsze opcja - "zastaw a postaw się" i próby przebicia ofert złożonych Kuberze i Holderowi. Ale to i tak by nic nie dało.
Zabraliśmy tych, którzy byli do wyjęcia.
A wiadomo czy to miał być junior krajowy czy zagraniczny ? :D
Krajowy.
Więcej nie powiem, bo nie mam upoważnienia :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Luzik. Tyle wystarczy :D
Aczkolwiek junior niekiedy droższy jak zawodnik podstawowego składu. Do tego taki z zapleczem, a nie że jedyne co ma to rama i siodełko.
Aczkolwiek junior niekiedy droższy jak zawodnik podstawowego składu. Do tego taki z zapleczem, a nie że jedyne co ma to rama i siodełko.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Generalnie ruchy Kępy, a szczególnie ten z Vaculikiem, który był dogadany jeszcze w ub. roku raczej nie świadczą o tym, że szykuje się jakiś sezon ze świadomym odpuszczeniem. Wówczas Kępa patrzył na Vacula jako na rakietę z poziomu 2,1-2,2, jaki utrzymywał przez lata. Niestety rynek okazał się być brutalny dla Motoru w tym roku, Woryna jest Woryną i jedzie w kratkę, Vacul ma akurat najgorszy sezon od wielu lat i dlatego dosyć mocno na papierze się osłabiamy. Zapewne zupełnie inna byłaby optyka, gdyby Vacul pojechał na swoim poziomie.
Flagg pisze:Krajowy.
To ja powiem, nie musze miec upowaznienia. Paluch?
Ale wyglada, ze Stal bedzie szla do konca na utrzymanie
Ostatnio zmieniony 14 września 2025, o 21:17 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Strzelasz, nie mówisz, patrząc na znak zapytania :D
KrzyczącyK1b1c pisze:Strzelasz, nie mówisz, patrząc na znak zapytania :D
Troche strzelam
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Kto by to nie był, nie udalo się. Kępa w wywiadzie w SF potwierdził, że jedziemy parą Bańbor - Jaworski. Ja w obu Bartków wierzę, choć jak już gdzieś wspomniałem, Jaworski musi zostać bardzo solidnie doinwestowany, żeby jego jazda miała sens.
KrzyczącyK1b1c pisze:Generalnie ruchy Kępy, a szczególnie ten z Vaculikiem, który był dogadany jeszcze w ub. roku raczej nie świadczą o tym, że szykuje się jakiś sezon ze świadomym odpuszczeniem.
Dżizas, pomiędzy „nie napinaniem się” a odpuszczeniem jest jeszcze olbrzymia przestrzeń, przynajmniej dla mnie.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Cooper pisze:czyli bez szaleństw na rynku transferowym
Chodzi mi tylko o to, że klub nigdy nie szalał bardziej niż teraz. Drugi raz Kępa nie podpisze Zmarzlika przecież :D
No to sam sobie zaprzeczyłeś. Kuba jest na pewno rozsądnym menadżerem i nie wydaje ponad stan ale to nie znaczy że nie miał grubych strzałów jak Zmarzlik czy Przyjemski. Zmarzlik to zresztą najgrubszy strzał ever, nie zapominajmy o tym.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Gdzie sobie zaprzeczyłem? Przecież zrobił to, co mógł maksymalnie zrobić i to, co zazwyczaj robił. Podpisał wcześniutko Vaculika, a potem wziął w swoim stylu typa "na dorobku".
Szalał bardziej niż teraz.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Imo teraz wyciągnął maksa.
Cooper pisze:Szalał bardziej niż teraz.
A z kim moglby teraz szalec, jak Zmarzlik jest u nas, a Wiktor sie uparl na Polonie?
Powiedz, kogo jeszcze bys wyciagnal i skad, jak bys wczesniej wyciagnal zlota rybke?
No podałem przecież wyżej przykłady, można było przebić kilka tematów i ściągnąć kogoś lepszego za Woryne. Można było też wyjąć dobrego juniora, co przytoczył Flagg. Może można było przebijać Holdera żeby się jeszcze jeden sezon „przemęczył”.
Jakoś po pojawieniu się głośniejszych plotek o Worynie trudno było czytać na forum „Kępa wyciągnął maksa”.
Jakoś po pojawieniu się głośniejszych plotek o Worynie trudno było czytać na forum „Kępa wyciągnął maksa”.
Nie było opcji Holdera w Motorze na 2026. Nie ma takich pieniędzy w Elidze, które mogły do tego doprowadzić.
ale to kwestie personalne czy jak było mówione - "logistyczne"? mam nadzieję, że nie jest to kolejny spalony most
Nie wiem do końca czy to spalony most czy słynna czarna lista wchodzi tu w grę. Natomiast z tego co wiem, to finanse nie odgrywały tutaj większej roli.
Holder był zdecydowany na odejście. A Jak pojawiły się kwestie problemów Stali, to z kolei Kuba nie miał zamiarów podejmować negocjacji powrotnych (ale nie wiem, czy ze strony Jacka takie chęci w ogóle były)
Holder był zdecydowany na odejście. A Jak pojawiły się kwestie problemów Stali, to z kolei Kuba nie miał zamiarów podejmować negocjacji powrotnych (ale nie wiem, czy ze strony Jacka takie chęci w ogóle były)
Ostatnio zmieniony 14 września 2025, o 23:30 przez Flagg, łącznie zmieniany 2 razy.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Jeśli spalony most, to lepiej by prezes Kępa stał się budowniczym i zaczął je budować, bo mu zawodników zabraknie :D